Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzedzając chcica jest palic oczywiście nie zapale!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słyszałam o tym jak ja rzucałam palenie , ze najgorsze co moze byc to rzucić palenie jak sie ujrzy tylko 2 kreski , nompierwsze co zrobi taka kobieta jak tylko urodzi to zapali. Dlatego ja jak chciałam zajść odrazu rzuciłam :P dlatego przynajmniej teraz mnie nic nie ciągnie :) ale wiem co to za uczucie i bardzo współczuje , bądź silna po porodzie
    A mgr to tylko formalność przechodziłam przez to w październiku :) Dacie razem rade :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.Tez po spaniu-standardowo. Dziś mi się śniło moja córeczka malutka i już taka większą jak ja ochrzaniac am za coś ale śliczna dziewczynka.Wxzoraj nam przyszło łóżeczko turystyczne mąż złożył ślę daszek jest krzywy więc trzeba pisać do dziadków-fajna sprawa z tą moskitiera bo jak się ją nałożyć to całość jest zakrywa o blokada przed robactwem gwarantowana.Ja ogólnie mam schizy na punkcie robactwa-na wszystko mam moskitiere-nawet na fotelik. Wczoraj męża pytam czy na gondole jest w zestawie bo ja muszę mieć w razie jak by osa czy pszczola jakaś podleciala (to jedyne owady których się boje)mąż żeby było smieszniej-calej reszty.Kiedys jak jechaliśmy samochodem on prowadził to dłuższe jego pisk i za chwilę jakiś niewinny Żuczek wylądował mi na kolanach-przestraszylsm się ale tego jego pisk hehe.A najśmieszniejsze jest w lato jak idziemy do lasu a tam małe padalce hehe ale mam ubaw jak złapie jednego, a mąż wtedy odemnie z daleka hehe.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąża wyszla hehe niespodziewanie (niby sie planowalo ze będziemy się starać ale cóż.. Nie podejrzewałam ze to tak działa na zasadzie pomyśleli i w zasadzie w ciagu miesiąca zaszlam w ciaze.. Akurat mąż stracił prace wiec.. No cóż.. Miał wiecej energii. Ogólnie palic mi sie nie chce wręcz od poczatku ten dym mi przszkadAl i potegowal mdlosci tylko teraz w tym stresue.. Taki automatyzm sue wlaczyl... Ze gdybym w ciąży nie byla to bym pewnie teraz zapalila.. A tak poza tym to nie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 08:19

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez paliłam 6 lat po pol paczki na dzien wiec wiem ;P

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaguchaaa u Nas podobnie było podjęliśmy decyzje i pierwszy miesiąc starań zaowocował córeczką - oboje byliśmy na urlopach.Choc ja już w sumie od marca brałam witaminy to w tym miesiącu w którym zaszłam zadziałalismy na maxa.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja od tygodnia pierwszy raz słońce świeci trzeba wstać i może pierwsze pranie dla malej zrobić.. Ale musze powiedzieć ze zaczynam mieć co jakiś czas takie bóle jak na okres.. Mam nadzieje ze to normalne

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Do tego ze noc nie przespana caly czas gonilam do kibelka na siku. I do tego obudzilam sie taka opuchnieta! :/ no masakra.. stopy dlonie i twarz.. jakbym pila przez tydzien :D

tb73anlisarvnmt1.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś miałam jakąś mocno kiepską noc. Nie mogłam spać prawie do 3, w końcu wzięłam bety i przeniosłam się do innego pokoju bo mnie każdy ruch i chrapnięcie męża wyprowadzało z równowagi. Zasnęłam po kilkunastu minutach... chyba zrobimy sobie osobne spanie do porodu, bo wcale mi się to nie uśmiecha, takie leżenie po nocy i wstawanie później po 10, bo muszę odespać.

43kt82c31nhz2sid.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja złapałam choróbsko ;( z nosa sie leje nie idzie oddychac, gardło boli i tak ciagle pobudki w nocy na smarkanie na siku masakra ;/ pocieszam sie tylko tym ze wychoruje sie teraz i na porod bde zdrowa

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malva zdrówka. Pij miodek z cytryną, kanapki z czosnkiem i wyleguj się :))

malvva lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje ;) w domu syf, obiadu nie ma, mi zstalo jeszcze jedn prasowanie i spakowanie torby ale nie mam na nic sily mam nadzieje ze w weekend bede na nogach

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malva - zaparz sobie rumianku w gargu z 4,5 torebek i głowę chowaj pod duży ręcznik i wdychaj. Ja miałam tak w tamtym tygodniu ciekło ze mnie cały czas i tylko te wdychanie pomogło :)

malvva, Iwa81 lubią tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja espumisan biorę jak mam potrzebę ! Wole wsiąść niż na ip jechac :-\

hsxq6uc.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce brac laktulozy,a już 6 dni nie bylam się załatwić.Jak wezme coś na zaparcia to mi rozchula akcje

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Witam się i ja od tygodnia pierwszy raz słońce świeci trzeba wstać i może pierwsze pranie dla malej zrobić.. Ale musze powiedzieć ze zaczynam mieć co jakiś czas takie bóle jak na okres.. Mam nadzieje ze to normalne

ostatnio tez miałam takie bóle, ale przeszły więc luz :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle się witamy w ten ciepły i jak na razie ładny dzień, coś chyba wczoraj wisiało w powietrzu bo ja zasnęłam dopiero po 2:00, a rano na badanie krwi trzeba było wstać, więc pewnie później złapie mnie chęć na drzemkę, ale za bardzo opcji niema bo dzisiaj szkoła rodzenia,

Malva - tak jak carolq napisałam inhalacje z kwiatu rumianku - super sprawa

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze mojego pogonic bo rumianek bo przez ten zapchany nos czuje sie fatalnie.. dzieki dziewczyny ;*

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza chyba przeczeka nawet i ten ptw bo dzisiaj zero skurczy na ktg

• fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rossmann.pl/dziecko

2r8r3e5ea57jvust.png
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ