Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze Maluchy tez sie tak gwałtownie teraz ruszają , Moja Córa dostała jakiegoś kopniaka i cały czas podkopuje az zaczęło mnie to niepokoić . Jejku czy ja do końca ciąży codzień będę miec schizy :/ ?!?! :(

• Liley Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwałtownie tak i boleśnie. Ale to takie wypinanie, robią mi sie takie górki. Wypycha sie cos duzego /dupa albo plecy/ albo male kuleczki :) chyba ręce. Cisza i nagle bum!

f2wlepok51d0udm2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Kurka dziewczyny, tak was rozkłada?! Suszcie noski, bo zaraz porody, niech maluchy nie widzą zagilanych mam, wiecie, pierwsze wrażenie najważniejsze!

Dotarłam na te lumpy i nie żałuję! za 47zł nakupiłam 2 torby w tym kilka perełek :) Piorą się, zaraz suszę i mogę nosić :D bo teraz to już niestety tylko ala worek i można dumnie nosić brzuch.

Pasia pytałaś o cięcie - faktycznie dużo nas 'zamkowych'. Ja muszę mieć bo mam obniżoną siłę mieśniową i nie wypcham dziecka. Poza tym mam za wąskie biodra. Generalnie już łapie schizy - w pierwszej ciąży lekarze bogowie stwierdzili, że mogę sobie podetrzeć d.. swoimi skierowaniami i mam rodzić naturalnie. Prowadząca ekspresem wysyłała mnie do innego szpitala, a i tak już trafiłam ze skurczami. Niby wszystko skończyło się dobrze, ale podkopali tak moją pewność siebie, że do dzisiaj mam ryskę na psychice.. Niewybredne komentarze zrobiły swoje. Do dziś cierpnie mi skóra na samą myśl o tym co przeżyłam. Dzisiaj bym sobie pewnie nie pozwoliła, ale wtedy byłam młoda i głupia, do tego bardzo bałam się o małą.

Cholernie wam zazdroszczę że tak szybko zachodzicie w ciąże.. my z mężulem o córę prawie 3 lata, o syna 7mscy.. i wcale siebie nie unikaliśmy :) wręcz przeciwnie..

A i pochwalę się, wiadomość dnia!
    Moja niunia dostała się do przedszkola ;) leciała już szukać sukienek, które ubierze :P

Na katar jak Baronowa pisała, pomaga ta mgiełka zabłocka. Wkrapiałam do nocha i wysuszało. Pomógł też prenalen katar i inhalacje amolem ;)

No my czekamy do 22 aż oglosza czy Kacper sie dostal czy nie do przedszkola ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny Wasze Maluchy tez sie tak gwałtownie teraz ruszają , Moja Córa dostała jakiegoś kopniaka i cały czas podkopuje az zaczęło mnie to niepokoić . Jejku czy ja do końca ciąży codzień będę miec schizy :/ ?!?! :(
    Ja mam.codziennie schizy haha

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No my czekamy do 22 aż oglosza czy Kacper sie dostal czy nie do przedszkola ..
    U nas (mieszkamy na wsi) jest takie malutkie przedszkole. Bałam sie tylko ze ją odrzucą bo jest zameldowana w miescie. Ale nie, jest na liscie. Chociaz... szczerze mam nadzieje, że dzieci nie uczą sie tu literek. Dostaliśmy smsa od opiekunki - to takie starsze panie, zajmowały się moim mężem. Odczytałam i złapałam sie za głowę! "Dostały sie szystkie dzieci"...

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja mam.codziennie schizy haha
    Dobrze ze nie jestem sama ;P bo juz myślałam ze to jakaś choroba ;P

• malvva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    U nas (mieszkamy na wsi) jest takie malutkie przedszkole. Bałam sie tylko ze ją odrzucą bo jest zameldowana w miescie. Ale nie, jest na liscie. Chociaz... szczerze mam nadzieje, że dzieci nie uczą sie tu literek. Dostaliśmy smsa od opiekunki - to takie starsze panie, zajmowały się moim mężem. Odczytałam i złapałam sie za głowę! "Dostały sie szystkie dzieci"...

e tam poprostu litera "w "jej sie nie nacinsnęło tez czesto zjadam literki

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dobrze ze nie jestem sama ;P bo juz myślałam ze to jakaś choroba ;P

Cooo Ty, ja tez codziennie schizy. Najchetniej bym takie mini ktg podpieła do brzucha i chodzila tak do konca ciąży i sprawdzała tetno. Strach o dziecko nigdy nie minie.:)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Cooo Ty, ja tez codziennie schizy. Najchetniej bym takie mini ktg podpieła do brzucha i chodzila tak do konca ciąży i sprawdzała tetno. Strach o dziecko nigdy nie minie.:)
    Witam w klubie. I pomyslec, ze bedzie juz tak do konca zycia- juz zawsze bedziemy martwic sie o swojd

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o swoje dzieci. I te male i te duze.

pasia27, miluszka lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    e tam poprostu litera "w "jej sie nie nacinsnęło tez czesto zjadam literki
    Pewnie i tak bym pomyślała ale ostatnio mąż dostał jakąś wypiske tez z błędami :(

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam,ktg to bym sobie na plecach nosiła byle by wiedziec,ze wszystko jest ok.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Carolq, moja prawie w ogóle nie śpi, w dzień i w nocy tak mnie tłucze że masakra ;) ale już się przyzwyczaiłam, pewnie temperament po mamuni ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - miłośniczki tych cotton balls :) od 18 kwietnia będą w biedronce, właśnie gazetkę przeglądam:

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu

39,99 zł 20 kulek LED, różne wersje kolorystyczne ;)

Różyczka, pasia27, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Dziewczyny - miłośniczki tych cotton balls :) od 18 kwietnia będą w biedronce, właśnie gazetkę przeglądam:

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu

39,99 zł 20 kulek LED, różne wersje kolorystyczne ;)
    Wyprzedziłas mnie właśnie miałam o tym pisać. Kupiłam dziś te w Netto ale jutro chyba oddam bo krótkie są. Mam nadzieję że złapie się na te z biedry

i.am.chappie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze . Ja z parenascie razy na dzien sprawdzam detektorem tętno a i tak mam schizy :/ takie mini ktg tez by mo sie przydało :P
    Tak Iwa , ale moje dziecię grzeczne było do tej pory co innego jak ma temperament a co innego jak nagle zaczyna świrować :) no ale narazie jest ok ;P

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Wyprzedziłas mnie właśnie miałam o tym pisać. Kupiłam dziś te w Netto ale jutro chyba oddam bo krótkie są. Mam nadzieję że złapie się na te z biedry
    Ja mam te z biedry jak byly na promo w grudniu :-) zalapalam sie wtedy tylko na jedne. Teraz tez mam zamiar upolowac.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba z rana pójdę o 7 i jeszcze sprawdzę w niedzielę.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam tez w Netto i nie chcialy panie sprzedać dziś wiec odłożyły mi. chciałam tez kupić pościel lowicka 200x220 ale nue było. tylko 5 kompletów jakiś innych. jak długie są te cottonsy z netto?

• Liley Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tez są w jysku ale nie wiem w jakiej cenie i ile sztuk..

oglądam dzisiaj z gośka na wspólnej a tam u maxa w mieszkaniu wisi kilka zestawów :) nie sądziłam, że są tak 'modne' ;P

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ