Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia no my powinniśmy się teoretycznie potoczyć razem do tego samego terminu, ale ze względu na te moje duże wody i już opuszczony brzuch lekarz nawet zasugerował że raczej nie dociągniemy , ale różnie może być.
    Co do kocyków ja myślałam o takim czymś na zimę bo wiem że Maluszek nie powinien być wożony w śpiworku albo kombinezonie w fotelikach - też z bezpiecznego Malucha.
    napuchnięta jestem cała także też wiem co to za uczucie :(
    nadal samopoczucie fatalne :( a mąż mi robi pizze na poprawę humorku :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Pasia pewnie że jeśli wózek to tylko z gondolą. Fotelik jak dla mnie jest do jazdy w samochodzie a nie po markecie jak się często widzi. Zastanawiam się czy taki kocyk z miejscem na pasy jest potrzebny. Bardziej pewnie zimą się przydaje żeby nie ubierać grubo malucha bo nie można go bezpiecznie zapiąć w foteliku a latem chyba wystarczy nakrycie malucha na czas przejścia z domu do auta gdyby było chłodniej. Myślałam że macie może jakieś doświadczenie z takimi kocykami :)
    To mi się fotelik w markecie super sprawdzal ;)
    I potem czasem jak młody miał juz pól roku na szybki spacer.

A co do kocykow - to zwykly kocyk kosztuje grosze, a taki dsm tule ze z ta dziura 3x wiecej. Wiec to trzeba sprawdzić czy faktycznie sie oplaca

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że fotelik to super sprawa na szybkie zakupy, ale nie pare godzin łażenia po markecie. Jak jest miejsce w aucie to gondolkę będziemy wozić ze sobą.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zaraz pieprzne telefonem,kazdy mądry,madrzejszy od lekarza tylko.mnie denerwuja.A po co wstrzymali.A po co wywolywac beda,odcinam się od swiata znajomych do pt,więcej wsparcia mialam od was jak od kolezanek

pasia27, Iwa81, hiacynta99., Aniu_leczka lubią tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106, nie każdy potrafi się wczuć w Twoją sytuację. Nie stresuj się niepotrzebnie. Do piątku niewiele czasu, powiedz że się źle czujesz i oddzwonisz innym razem. Nie ma co się meczyć.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz na niektore smsy nie odpisuje,nie chce mi się tłumaczyć co z czym,bo się zaczynam denerwować a musze wytrzymać te pare dni.

• Liley Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 47 dni, ale do cc troche mniej. :)

przy corce kocyk miałam taki zwykły z biedronki i sprawdzał się fajnie, upychałam w fotelik i było ok, ale rodziłam w październiku. Na zime jeździła w kombinezonie i przykryta kocem. Miałam też taki kombinezon hm jakby w kształcie gruszki, z rekawami i dziurami na pasy ale nie używałam go.

na teraz mam uszyty koc z minky i cienkim wkładem, mysle ze na wyjście bedzie ok. Gdyby jednak bylo bardzo ciepło mam otulacze z dziurami na pasy więc skorzystamy z tego. Chociaż.... pewnie i tak wrócimy do kombinacji zwykły cienki koc.

pobiadole dzisiaj z wami - fatalnie sie czuje. Brzuch mi sie stawia, mam jakies szpilki w szyjce, bolą mnie żebra z prawej strony. Humor tez nie ten, cały dzien siedzę, leżę, miałcze a moj chory na katar mąż przy mnie robi. I role sie odwróciły :)
    Nie wiem co sie dzieje ale musze sie do jutra pozbierac bo umówiłam się z przyjaciółą na lumpy i pojadę zrobić w końcu "hajfi" bo do cc wynik podobno potrzebny.
    Całe szczęście nie puchne a na plusie +10..
    oby do 20go maja bo kurde juz dzisiaj mam dość...

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jak ja zaraz pieprzne telefonem,kazdy mądry,madrzejszy od lekarza tylko.mnie denerwuja.A po co wstrzymali.A po co wywolywac beda,odcinam się od swiata znajomych do pt,więcej wsparcia mialam od was jak od kolezanek
    Poli Spokojnie nie denerwuj się ludzie jak zwykle ciekawscy "a po co a dla czego"-tak jak Asmee napisała nie ma co pisać i się tlumaczyc-Ty masz teraz odpoczywać i się relaksować ☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Liley Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli! Zrelaksuj się :) włącz sobie muzyke, zrób sobie pysznej herbaty i odpocznij. A ludźmi sie nie przejmuj. Zawsze tak było... nie odpisuj i miej w nosie.
    zbieraj siły przed wielkim dniem :) !

f2wlepok51d0udm2.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi wynik z ktg wyszedl nizszy bo okolo 140.. i od teraz przejmuje mnie szpital. Bardzo smutno mi sie zrobilo bo bardzo fajnego lekarza mialam mimo ze na NFZ.. i teraz ktg juz w szpitalu i wszystkie badania.. az do momentu kiedy lekarz w szpitalu zdecyduje ze pora na cesarke :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wzielam się za ksiazke,mąż kupil ni chyba z kg cukierkow i leze:)zaraz poprosze o kolacyjke:)dzisiaj mam ja tak nisko,ze chodzic nie moge.I faktycznie macie racje nie bede odpisywac na zadne wiadomości,bo kazdy madrzejszy.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrazenie,ze nawet nadgarstki mi puchna. Bylam dzisiaj na chwile w pracy to wszyscy twierdzili, ze pieknie wygladam, ale ja czuje sie jak napuchniety wieloryb.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz zorientowalam sie, ze zaczelismy dzisiaj 35t brzuszkowej przygody <3

pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często telefonów nie odbieram czy też nie odpisuję na wiadomości. Najbliższym przyjaciółkom mówię wprost, że nie miałam ochoty rozmawiać w danym momencie. Wiedzą doskonale, że są chwile, w których czuję się słabo i po prostu wolę się odciąć.

Za to mam taką kumpelę, która mnie bombarduje wiadomościami i nie dociera do niej, że mogę nie chcieć czy zwyczajnie nie mieć czasu.. a jeszcze się doprasza żebym ją odwiedzała 'bo przecież siedzę w domu to mam czas'. Co ciekawe akurat ona ma swoje dzieci i jeszcze nie tak dawno temu narzekała, że jej się ludzie narzucają..

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c3642048290.jpg
    I to my z dzisiaj :-)

i.am.chappie, Carolq, pasia27, Różyczka, Iwa81, hiacynta99., JustyśM, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, mały waży 2885g i wszystko wporządku, 2 maja mam sie zgłosić do szpitala na jego dyżur na ktg, gin podejrzewa, że urodze wcześniej.
    No i pobrał mi ten wymaz na paciorkowca i przepisał tabsy na anemie.

i.am.chappie, Patrycja24, Carolq, pasia27, Różyczka, klaudia1534, Iwa81, hiacynta99., monilia84 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A macie kocyki do fotelików, takie z wyciętymi otworami na pasy? Na okres letni raczej nie będą takie przydatne, jak myślicie? Szukam co jeszcze by mogło mi się przydać żeby od razu po powrocie do domu nie szukać sklepów.
    U mnie jeszcze 42 dni...

u mnie jeszcze 30 dni ... :)
    ja mam pokrowiec na fotelik który dostałam razem z fotelikiem,
    nie kupuję dodatkowego kocyka,

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na szybkie zakupy fotelik jest.super ze stelazem ale nie raz.widziałam posciskane ,zapocone dziecko latem w foteliku..pewnie tam pupia i plecy mokre eh ale tak to gondolka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny róbcie wszystko co możecie jak jeszcze macie siłę i ochotę!
    Ja z dnia na dzień zrobiłam się totalnie obojętna na wszystko ...
    w nd była przyjaciółka z dekoracjami do pokoiku Córeczki.
    Pokoik wyglada cudnie! Tylko literki trzeba dokleić. Oczyeiscie lezą bo mi sie nie chce nawet wchodzić do tego pokoju :( kołyska w sypialni stoi nieodświeżona, kot w niej śpi...
    Fotelik nadal nie kupiony, koła w wózku trzeba napompować. W aucie syf ... w domu tez przydałoby sie posprzątać.
    Rolety u Małej nadal lezą w opakowaniu ...
    Nie chce mi sie samej nic, ani z mężem o tym gadać, żeby coś zrobił.
    Zostawiam to na jego głowie. Jak bede w szpitalu niech ogarnia. Jeśli wyjdzie paciorkowiec mogą dłużej nas trzymać to będzie miał czas.
    Ogólnie to siebie nie poznaję. Tak się tym wszystkim cieszyłam i ekscytowałam. Teraz czuję tylko zmęczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Drugi wynik z ktg wyszedl nizszy bo okolo 140.. i od teraz przejmuje mnie szpital. Bardzo smutno mi sie zrobilo bo bardzo fajnego lekarza mialam mimo ze na NFZ.. i teraz ktg juz w szpitalu i wszystkie badania.. az do momentu kiedy lekarz w szpitalu zdecyduje ze pora na cesarke :)

czemu już na ktg musiałaś sie zgłosić? myślałam, że to pod koniec ciąży robią.

cały czas wydaje mi się, że jutro czwartek i jeszcze wstanę o 5 i pojadę do tego netto po cottonsy. ...

‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ