Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Evil89 wrote:Hej dziewczyny
Staram się na bieżąco czytać tylko czasu nie ma żeby napisać
Już praktycznie wszystko poprane i wyprasowane teraz czekam na szafę żeby móc to poukładać i wybrać co do szpitala bierzemy.
Widzę że macie te same dolegliwości co ja czyli bóle okresowe, kłucie w kroczu i ciągnięcie w pachwinach... Ostatnio dość boleśnie odkryłam że mój limit siedzenia w jednym miejscu który wynosił 3 godziny niestety się zmienił bo jak wstałam po tych 3 godzinach to chodzić nie mogłam..
Mój Mikołaj też raczej będzie mniejszy bo w 32tyg miał niecałe 2kg
Też dostałam wczoraj tą oprawkę na książeczkę i też ją na początku ciąży zamawiałam.
u mnie to samo, wczoraj w szkole rodzenia siedziałam 2h, a potem wieczorem wszystko mnie bolało i krzyż, więc mój limit na długie siedzenie się skrócił ;/
Evil89 lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:No wlasnie robicie imprezkę czy nie ?
ja jestem pierwsza z moich koleżanek z grona w ciąży i dlatego sie zastanawiam czy robic czy nie ? Oczywiście chciałabym sie spotkac z znajomymi i na spokojnie sie pobawić pogadać ale wlasnie nie wiem juz co z tym zrobić . Na poczatku byłam wlasnie nastawiona negatywnie ze względu na to ze wlasnie jestem pierwsza ale teraz sie zastanawiam
ja nie robię -
Hejka dziewuszki,
gratuluję dobrych wieści, rosną te dzieciaczki
Ja wróciłam z latania po marketach budowlanych , chciałam kupić dwa okrągłe dywaniki w wesołych kolorach do pokoju Małej, ale nic nie ma wszystko ciemne i ponure, pozostanie tylko Allegro ;/
Plan na dzisiejsze popołudnie: w końcu mąż z bratem ustawili meble w pokoiku, i mogę zacząć układać ciuszki Małej, i czekam tylko na ozdoby ścienne, i będzie gotowea ja spokojniejsza.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Dziewczyny mam pytanie do juz obecnych Mamus jak sie czulyscie przed porodem ?
Ja nadal W fatalnym nastroju , nawet brak sił
By sie podnieść z łóżka , jeszcze sie naczytałam ze moze byc to objaw zbliżającego
sie porodu i zaczęłam schizowacZ tego co sobie przypominam raczej przed porodem dostaje sie zastrzyk energii ( wicie gniazda ) choć być może niektóre kobiety się wyciszają
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Dziewczyny mam pytanie do juz obecnych Mamus jak sie czulyscie przed porodem ?
Ja nadal W fatalnym nastroju , nawet brak sił
By sie podnieść z łóżka , jeszcze sie naczytałam ze moze byc to objaw zbliżającego
sie porodu i zaczęłam schizowac
Ja jeszcze czuje tego powera wiec na poród jeszcze nie czas
Haha
Jeszcze jutro auto jedziemy oglądać,dla starszego nowy fotelik i lóżko
A wczoraj panele polozylo wiec coraz lepiejCarolq, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżyczka Tobie chce sie płakać a ja leżę i płacze
dostaje jakiegoś pierdo***
No ja miałam wcześniej duzo energi ale teraz to po prostu jak by mi ktos odbierał siły czy wiecej śpię i leżę tym bardziej jestem zmęczona
Pasia mam nadzieje ze wyrobicie sie spokojnie ze wszystkim na gotowo . Wlasnie na poród jeszcze nie czas .
Rozmawiałam o tym z Ninka to sie tak wypchała ze az mnie zabolało , chyba to miało znaczyć Mama wyjdę kiedy będę chciała i mam Cie w dupce.... Ale ona tez bardzo duzo śpi bo praktycznie i tak ja Mało czułam
A teraz to juz w ogóle jakos sporadycznie
No nic mam nadzieje ze moje samopoczucie to tylko chwilowy odpływ energi i wkoncu powróci bo do 29 jeszcze pare dni
-
Carolq, nie wkecaj sobie
. Z objawami porodu, to jak z objawami ciążowymi
też tak mam, ze jednego dnia chce mi się wszystko a za kilka dni mąż na mnie spojrzy a ja chce drzeć ryja, albo co syn zrobi nie tak to mi się płakać chce.
Hormony, do tego zmęczenie, podświadomy stres - ostatnie tygodnie są ciężkie.
A jak ciąza przenoszona to już w ogóle masakra.
także spokojnie - a 35 tydzień to już nie jest aż taki stres, a za tydień to już w ogóle bez nerwów
a co do ruchów - mówię lekarzowi, ze mało syna czuję, a on na usg pokaz jak młody rusza nóżkami i łapkami. Dziwne, ze każdego ruchu nie czuć.Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaronowa thx chyba masz racje , po prostu mam ciężki dzien i tyle
moze jak przeleze
Pare dni to mi bedzie lepiej .
Ech hehe no tak nie ma to jak wkręcanie sobie objawów ciąży , rzeczywiście to podobne zjawisko ;P
Mi z ruchami to lekarz mówił ze moze tak byc przez te moje wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 17:01
-
Dziewczyny, nie wymyślać z tymi porodami!
Dzieciom dać spokój, niech siedzą jeszcze troszkę w naszych brzuszkach! Ja samopoczucie zwalam na pogodę, bo dziś nad polską znów w kratkę. Moje samopoczucie od kilku dni jest do dupy... a dziś deszcz spadł. Tak trzeba sobie wgadywać, a nie się porodu doszukiwać, bo wykraczecie!
GBS u mnie pobiera gin prywatnie, daje opisany i z tym muszę sama do diagnostyki lecieć. Tam płacę koło 40zł i następnego dnia wynik.
U nas wczoraj ruszyło malowanie i tapetowanie domu... a mnie jakoś to przytłoczyło. Wolałabym tego już nie robić... bo wiadomo, niby nie ja robię, ale tu trzeba pomóc, tu spojrzeć, tam doradzić i tak latam..Carolq, Lilik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś używała takiego rożka https://babynet.pl/gluck-baby-rozek-kangaroo-muffinki-rw-p-10173.html Co o nim myślicie? Wy planujecie maluchy trzymać na początku w rożkach czy od razu pod kołderkę/kocyk albo w śpiworek? Mam jeden rożek ale zastanawiam się nad jeszcze jednym bo z pościeli na razie zrezygnowałam a nie wiem czy w otulaczu z pieluszki np bambusowej nie będzie za zimno maluszkowi na początku.
-
hiacynta99. wrote:Ciężko powiedziec bo ja w pierwszej ciąży miałam powera od poczatku do końca w dniu porodu miałam z rana biegunkę lekką i bole @ i zaczęłam jeszcze sprzatac dom.
Ja to mam od jakiś 2 tygodni biegunkę :p w prawdzie 1 raz dziennie ale już wolę tak niż jak miałam wcześniej czyli raz na dwa dni w bólach i męczarniach kamienie hahahiacynta99., hiacynta99., migussia lubią tę wiadomość
-
Evil89 wrote:Ja to mam od jakiś 2 tygodni biegunkę :p w prawdzie 1 raz dziennie ale już wolę tak niż jak miałam wcześniej czyli raz na dwa dni w bólach i męczarniach kamienie haha
Ja tak od tygodniaJakoś się nie przejmuję, taka kolej rzeczy ;d
pasia27, ja mam jeszcze całe 44 dni. Będziemy się toczyć razem
Evil89, pasia27 lubią tę wiadomość