Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia będzie dobrze! Jesteś pod opieką lekarzy i juz niedługo będziesz tulic synusia, zazdroszczę :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Wlasnie jestem przyjmowana na oddział, karetka zabrała mnie od mojej gin. Całkowite bezwodzie i spadek tętna u dziecka, teraz juz normie.
    O Kuźwa.pisz co z.Wami!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam ze pokolei ktoras jedzie do szpitala to tak sobie mysle kiedy mnie wezmie.. chyba bede musiala poczekac do tego 6 maja na cesarke.. bo jakos wczesniej nie wydaje mi sie zeby cos sie ruszylo.. a chcialabym zeby to naturalnie poszlo a nie tniemy bo termin..

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przedstawiam Wam kącik Ninki :)
    brakuje Nam jeszcze paru gadżetów ale już i tak jest super

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f4b671ef2b7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad1d0413b65.jpg
    Pięknie!!
    Nie boisz sie trzymać tv nad lozeczkiem?
    Ja to nawet sloniki poscisgalam z malej policzki nad lozeczkiem bo mam.schizy haha mam schizy i czarne myśli od razu .

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Pięknie!!
    Nie boisz sie trzymać tv nad lozeczkiem?
    Ja to nawet sloniki poscisgalam z malej policzki nad lozeczkiem bo mam.schizy haha mam schizy i czarne myśli od razu .

Wisi tu od 3 lat i jakoś nigdy nie spadł :) ani nie drgnoł więc watpię w to aby była taka możliwość , poza tym jest dobrze przymocowany więc nie ma takiego faktycznego zagrożenia :) Patrze może raczej na to realnie bo mam troszeczkę wiedzy jakie są możliwości że coś może walnąć a coś nie :) i to ściana działowa gipsowa nie nosi żadnych obciążeń prócz swojego i tv , przymocowanego na specjalne wkręty do takich ścian :) Poza tym postanowiłam być wyluzowaną Mamusią :P bo inaczej bym chyba zjechała swoją psychikę na maksa :P No i chyba zaczęłam wychodzić z założenia że co ma się stać i tak się stanie niezależnie jak będziemy uważni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq bardzo fajny kącik, ten domek mi się podoba, gdzie taki wyhaczyłaś ? :)

Klaudia dobrze, że jesteś pod okiem lekarzy i wszystko z Kacperkiem ok :) już jutro się zobaczycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:37

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie. Nie rodze jeszcze, ale szyjka juz puszcza, miekka i rozwarcie na palec ;). Takze może soe w kwietniu uwinę. Pani doktor zarzadzila akcje seks ;).

maimama, Lilik, Patrycja24, Carolq, Marietta, Różyczka, pasia27, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze jednak bolą jak cholera..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domek wyhaczyłam na allegro :P ale dałam do swojego stolarza zaprzyjaźnionego by mi taki zrobił :P bo to same deseczki :)

trzymajcie się dzielnie ;*

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilę nie zaglądałam a tu tyle zmian ;) zaczynam się bać jak Was czytam. Oby do tej drugiej pełni ;) ja teraz nie mogę rodzić, muszę dokończyć remont kuchni, mieszkanie mam jakby ktoś granat rzucił i psa po operacji, którym trzeba się opiekować. Nawet nie mam co torby pakować bo mam zablokowany dostęp do komody ;) a 1 i 8 maja mam komunie w rodzinie. Muszę być w dwupaku jeszcze miesiąc :)

trzymajcie się dziewczyny!

pasia27 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    chwilę nie zaglądałam a tu tyle zmian ;) zaczynam się bać jak Was czytam. Oby do tej drugiej pełni ;) ja teraz nie mogę rodzić, muszę dokończyć remont kuchni, mieszkanie mam jakby ktoś granat rzucił i psa po operacji, którym trzeba się opiekować. Nawet nie mam co torby pakować bo mam zablokowany dostęp do komody ;) a 1 i 8 maja mam komunie w rodzinie. Muszę być w dwupaku jeszcze miesiąc :)

trzymajcie się dziewczyny!
    Spokojnie, bedziesz w dwupaku ile trzeba :)
    Przecież nie może tak być, żeby wszystkie w tą pełnię akurat rodziły.
    Następna pełnia też musi zebrać żniwo :)
    Ja mam tyle na głowie spraw w pracy, że jeszcze nie zdążyłam
    Się zestresować Dniem Zero!!!! A to już jutro :) :) :) so happy :)

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Wisi tu od 3 lat i jakoś nigdy nie spadł :) ani nie drgnoł więc watpię w to aby była taka możliwość , poza tym jest dobrze przymocowany więc nie ma takiego faktycznego zagrożenia :) Patrze może raczej na to realnie bo mam troszeczkę wiedzy jakie są możliwości że coś może walnąć a coś nie :) i to ściana działowa gipsowa nie nosi żadnych obciążeń prócz swojego i tv , przymocowanego na specjalne wkręty do takich ścian :) Poza tym postanowiłam być wyluzowaną Mamusią :P bo inaczej bym chyba zjechała swoją psychikę na maksa :P No i chyba zaczęłam wychodzić z założenia że co ma się stać i tak się stanie niezależnie jak będziemy uważni.
    Ja dopiero teraz zdecydowałam sie powiesić telewizor i to maly 32 i to w takim miejscu neutralnym hehe ale.to takie moje tylko podejście :-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Skurcze jednak bolą jak cholera..
    Oj bola bola.hahah

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak skurcz boli :-\ u mnie było cos w stylu rozrywania kręgosłupa :P tzw bole krzyzowe!!;/

hsxq6uc.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja nie wiem jak skurcz boli :-\ u mnie było cos w stylu rozrywania kręgosłupa :P tzw bole krzyzowe!!;/

Może nam się zmieni i będziemy mogły normalnie poczuć skurcze a nie rżnięcie kręgosłupa piłą łańcuchową.Co by nie było nikt za nas nie urodzi i musimy znieść to dla swoich bąbelków :-)

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Może nam się zmieni i będziemy mogły normalnie poczuć skurcze a nie rżnięcie kręgosłupa piłą łańcuchową.Co by nie było nikt za nas nie urodzi i musimy znieść to dla swoich bąbelków :-)

Słyszałam ze lubi sie powtórzyć,ale nie koniecznie! :P I raczej krótszy poród juz powinien być. :-)

Ania kiedy wizytujesz? Ja się dzis obawiałam wizyty !! Nawet rozwolnienie miałam ze stresu! Ale naszczescie wszystko ok .

Przy porodzie dostane zastrzyki na tego paciorkowca, dziecko juz nic nie dostanie. Za 2 tyg mam wizytę ;-) chciała bym jeszcze iść :)

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mówicie ze krzyżowe to takie atrakcje?hahah

Ja miałam skurcze z brzucha i to juz byl max mojej wytrzymałości na bol haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a mnie na to wygląda że też rozpakują wcześniej niż termin.... w piątek mam wizytę u ginki to się dowiem. moja diabetolog podejrzewa u mnie zatrucie ciążowe i skoro ciąża już donoszona to po co dziecko ma się męczyć w brzuchu. trochę mnie przestraszyła. czuję się dobrze, ale wyniki niestety mówią same za siebie. byle do piątku i się okaże.
    dziewczyny 3majcie się, maj jest blisko :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się w krzyżowych z Wami,nie miałam ani jednego skurczu z brzucha,czułam po prostu jakby co chwilę kładł mi tonę ciężaru na dół kręgosłupa. Teraz mam cichą nadzieję na zwykłe skurcze. A nie wiecie czy ma znaczenie położenie łożyska jeśli chodzi o bóle porodowe? Poprzednio miałam na tylnej, a teraz mam na przedniej ścianie.

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Słyszałam ze lubi sie powtórzyć,ale nie koniecznie! :P I raczej krótszy poród juz powinien być. :-)

Ania kiedy wizytujesz? Ja się dzis obawiałam wizyty !! Nawet rozwolnienie miałam ze stresu! Ale naszczescie wszystko ok .

Przy porodzie dostane zastrzyki na tego paciorkowca, dziecko juz nic nie dostanie. Za 2 tyg mam wizytę ;-) chciała bym jeszcze iść :)

Wizyta 04 maja.Wtedy też będę miała ostatnie badania i gbs.Zobaczymy czy wszystko ok.Widzisz nie było czym się przejmować Miki cały i zdrowy :-)

A ja tak naprawdę to tego czwartego mogłabym rodzić,do terminu to mi się będzie dłużyć ;-)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ