Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale to piszesz o mięśniach kegla, a ja się zastanawiam jak działa sam masaż krocza, skóra i mięśnie łatwiej się rozciągną podczas porodu ale później wrócą do dawnego wyglądu? Przepraszam za głupie pytania ale nigdzie nie znalazłam informacji jak po porodzie odwrócić efekt masażu. Czy to jest połączone z mięśniami kegla i wzmacniając je skóra i mięśnie krocza też wrócą do normy?
Ja na razie nie masuję przez szalejąca macicę ale myślałam o tym już w bezpieczniejszym terminie. -
Wracają na swoje miejsce, bo przez masaż uczysz te mięśnie rozwierania się i ściągania.
Nie wiem jak z mięśniami kegla przy masażu. Podobno przy stosowaniu Aniball efekt jest rewelacyjny. Kobiety chwalą sobie również nabyte umiejętności w kontaktach seksualnych. -
Hej,
Ja sobie leżę na ginekologii i nic..
Rano mnie przyjęli, o 8 byłam na izbie, a na oddziele po 12...
Najpierw papiery, potem usg, mały ma 2600G według tego sprzętu, potem badanie, szyjka trochę skrócona i jak to lekarz powiedział, na upartego 1cm rozdarcia, Ale to na 10 rano...
Potem mnie wzięli na porodowke na oksytocyne i ktg, polezalam prawie 2H, I podczas kroplowi brzuch się spinal i delikatne bóle okresowe, jak się skończyła to cisza od rana... no i jutro pewnie podepna znowu... może rano zbadaja i się dowiem czy rozwarcie ruszyło... Z tą oksytocyna to chyba jakąś próbę robili bo położna powiedziała że brzuch mi będzie twardnial Ale nie koniecznie będzie boleć wiec to musiała być jakąś malutka dawka żeby sprawdzić jak mój organizm na to zareaguje i jak mały po tym
Na obchodzie popołudniowym się dowiedziałam tylko od ordynatora że no musiałabym urodzić Bo to niby tylko 4J insuliny Ale jednak jest insulina... no tak... tylko jak to zrobić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99. wrote:Ja dam dobry przykład i urodzę w maju
w maju zaszłam z starszym
i w maju urodzę młodszego i kolo sie zamknie
poki co nie zanosi sie, zeby mialo byc wczesniej. Termin mam na 26-go a 16-go moj tata ma 50 urodziny. Fajnie byloby urodzic mu wnuka w ten dzien
Patrycja24 -
nick nieaktualny
-
Domi, mi jak podlaczyli oxy o 8 to o 9 juz bolalo jak skurczybyk. A musieli mi minimalnie ja pidlaczyc bo skapywala 8 h.
Widocznie u was jeszcze nie czas.
Carolq trzymaj się i nie rodź jeszcze -
nick nieaktualny