Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Iwa ladny brzuszek taki malutki :) i tez zaokraglony :) a ja mam brzuch jakbym miala deske wlozona w okolicach pepka :D
    Fajnie tak porownywac brzuch z waszymi :) kazda ma inny :)

Dzięki Nacia, :)
    wygląd brzucha to tak indywidualny temat że masakra, każdy inny i równie fajowy ;)
    ostatnio spotkałam znajomą mojego brata, i ona jest daleko w tyle za mną a ma taki mega brzuch, ale w sumie trochu przesadza z jedzeniem, bo z tego co mi mówili na plusie ma mega za dużo :/

Patrycja - ja właśnie mam dwa komplety Minky do wózka, teraz za Waszą radą dokupię jeszcze jeden komplet do kołyski - też za zawrotną kwotę z poduszką 24 zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 15:32

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    No to ja też dodam :) i włoski od fryziera :)

Jutro zaczynamy 38 tydz :) obwód brzuszka 114 10,5 kg +

Jutro mam wyjazd do teściów i na te chrzciny a wiec mnie nie będzie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0b0e23673d3.jpg

A Ty Hiacynta masz taką fajną piłeczkę i pępek jak guziczek :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dzięki Nacia, :)
    wygląd brzucha to tak indywidualny temat że masakra, każdy inny i równie fajowy ;)
    ostatnio spotkałam znajomą mojego brata, i ona jest daleko w tyle za mną a ma taki mega brzuch, ale w sumie trochu przesadza z jedzeniem, bo z tego co mi mówili na plusie ma mega za dużo :/

Patrycja - ja właśnie mam dwa komplety Minky do wózka, teraz za Waszą radą dokupię jeszcze jeden komplet do kołyski - też za zawrotną kwotę z poduszką 24 zł ;)
    Za takie pieniadze to nie szkoda :-)
    powiem Ci, ze ja dlugo dlugo mialam malutki brzuch (tak, ze nosilam obcisle bluzki, zeby cos widac bylo) a jak wyskoczyl to szybko zrobil sie wielki. Choc niektorzy twierdza, ze i tak jest maly. I niestety tez przytylam za duzo a wcale sobie nie folguje z jedzeniem. Masa jest po porodzie rzezba ;-)

Patrycja24
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A Ty Hiacynta masz taką fajną piłeczkę i pępek jak guziczek :)

No bo tam piłkę włożyłam hahaha tak wystaje ze nic nie mogę ubrac bo ciasne :-\ i tak wyglądam dziwnie

Iwa81 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Za takie pieniadze to nie szkoda :-)
    powiem Ci, ze ja dlugo dlugo mialam malutki brzuch (tak, ze nosilam obcisle bluzki, zeby cos widac bylo) a jak wyskoczyl to szybko zrobil sie wielki. Choc niektorzy twierdza, ze i tak jest maly. I niestety tez przytylam za duzo a wcale sobie nie folguje z jedzeniem. Masa jest po porodzie rzezba ;-)

no wiesz, ile to znaczy dużo, dużo a dużo to różnica,
    na pewno nie wciągasz samych fasfoodów tj właśnie mi znany przypadek.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    No bo tam piłkę włożyłam hahaha tak wystaje ze nic nie mogę ubrac bo ciasne :-\ i tak wyglądam dziwnie

a tam od razu dziwnie :) po prostu wyglądasz jak babka w ciąży :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa, Różyczka- gratuluję Wam szczęśliwych porodów i dużych córeczek! Zazdraszczam, że jesteście już po...

Co do mnie, jutro ma zapaść decyzja- czy wywołują, czy jeszcze na kilka dni idę do domu. Już sama nie wiem, co dla mnie i malutkiej lepsze. Jutro mam usg, na którym znowu będą sprawdzane przepływy i ilość wód. Codziennie dostaję kroplowki nawadniające, bo wody cały czas mam na granicy. Dziś coś mi pocieklo i zastanawiam się, czy one przypadkiem nie uciekaja i dlatego jest ich niewiele... Miałam paseczek i po sprawdzeniu wyszedł ciemnozielony, a lekarz mówił, że przy wodach będzie czarny- pogadam na ten temat na wieczornym obchodzie.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Różyczka gratuluję-cieszę się że macie maluszki już przy sobie i zazdroszcze

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no wiesz, ile to znaczy dużo, dużo a dużo to różnica,
    na pewno nie wciągasz samych fasfoodów tj właśnie mi znany przypadek.
    W sumie to nawet nie pamietam kiedy ostatni raz cos takiego jadlam. Ale na plusie juz 16 kg :-/

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie szpitalnego wyżywienia: mój dzisiejszy obiad: ziemniaki i ŻOŁĄDKI drobiowe! Fuuuujjjjjj.... Nigdt nie miałam czegoś takiego w ustach i nigdy mieć nie będę! A do tego rozwodniona pomidorówka z rozgotowanym makaronem. Tak więc głodna czekam, aż mąż przywiezie mi coś jadalnego... Nie mam opcji kupienia sobie czegoś, bo Patologia Ciąży to oddział zamknięty, pacjentki nie mogą go opuszczać, bo zdarzały się sytuacje, że wychodziły do sklepu/stołówki i zaczynały rodzic. Więc teraz jesteśmy pilnowane- jak w więzieniu... Szkoda tylko, że w więzieniu posiłki podobno o wiele lepsze, niż w szpitalu... Mąż sąsiadki pracuje w Służbie Wieziennej...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89f01d8fc401.jpg

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra też bym tego nie ruszyła :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra Kochana , po pierwsze współczuję obiadu ;/ fujjjj....
    Po drugie leci Wam tak na prawdę 38 tydzień to już na prawdę bezpieczny termin, a jechać do domu z taką małą ilością wód , chyba bym się stresowała że może się coś stać , wiadomo w domu tego nie dopilnujesz. Na Twoim miejscu upierała bym się przy wywołaniu już i dla Twojego spokoju i Małej.
    Trzymajcie się ciepło i czekajcie na coś jadalnego .

hiacynta99., Negra, Negra lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Różyczka gratulacje :))) zdrówka. Jakie przeciwbólowe dają po cc?
    Ja dostawałam tramal. Spałam po nim jak zabita i prosiłam o zmniejszenie dawki. Jak juz ból był znośny dawali mi pyralgine.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra! Wyglada okropnie! Cholera dzisiaj nie zrobiłam zdjecia obiadu bo wciągnęłam go prawie nosem. Nie wiem czy dzisiaj był jakiś lepszy dzień czy co ale dali zupe do wyboru i wzięłam owocowa. Smakowala jak zupa babci której nie jadlam grube lata! Po prostu cos cudownego. Poczułam sie jak dzieciak biegający miedzy grzadkami babci kiedy zbierałysmy z kuzynkami owoce do tej zupy. I masa makaronu...
    na drugie udko gotowane, ziemniaki z sosem i buraczki. Szok!!! Ale po takim obiedzie boje sie kolacji.

Ogolnie jestem zła. Robią mi to ktg 2x dziennie i pelote te skurczową kladą na małego dupke. Dzieć sie wscieka i wypina a mi pokazuje skurcze...
    tylko cholera to wcale skurcze nie są.
    dr niby wie ze to ruch a dzisiaj mi mówi, ze skurcz był. To tlumacze panu macho, że może zmienimy strony bo dokladnie czuje wypychanie w jednym komkretnym miejscu. No ale cóż położne swoje.
    Jeszcze druga musze trzymać, bo mlody sie tak ulozył ze nie idzie go złapać i jak sie wierci to tetno sie gubi :/

Z takimi 'profesjonalnymi' zapisami ktg to ja tu do czerwca zabaluje!

f2wlepok51d0udm2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mój maluszek :-)z teraz hehe
    15ecd81c34b0fc99med.jpg

Iwa81, asioczek86, Nacia, hiacynta99., Carolq, Lilik, fistaszek88, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za piżamie ale storoj domowy ha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam zoładki ;). Jak bylam w szpitalu to byl taki gulasz z kasza i ogóreczki. Mmmmm pycha ;)

A owocowej zupy bym w zyciu nie zjadła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 17:11

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie taka pilka ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e8b0db0f7b6.jpg

Iwa81, Nacia, pasia27, Carolq, Lilik, Patrycja24, Marietta lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję szczęśliwych rozwiązań ! <3

współczuję pobytu w szpitalach, ale to tylko dla waszego dobra ;)

ja całe szczęście dostawałam zjadliwe jedzenie na patologii ciąży (jak miałam poronienie), ale za chiny nie chciałabym znowu odwiedzić tego oddziału. to dlatego rodzić będę w innym szpitalu, bo mam za duży uraz do tego miejsca.

jutro dowiem się co ze mną ginekolog zrobi. możecie też trzymać za mnie kciuki, żeby dała skierowania na cesarkę i przyspieszony termin porodu najlepiej na 2 maja (mężowi ta data się podoba ;) )

Carolq, Lilik, pasia27, Marietta, i.am.chappie lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dzisiaj kupiłam liście malin ;). Do tego poskakalam na drabinie, zeby kurze zetrzeć i zaliczyłam spacer przez pól miasta. Teraz pewnie padnę ;)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ