X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Bereda mi mówili 2 filiżanki dziennie :) kawkę z mleczkiem lekkiej ;)

U mnie nie ma takiej potrzeby po pierwsze nie ciągnie mnie do kawy wręcz odrzuca, a po drugie czuje się na tyle dobrze, tzn nie chodzę senna w dzień żeby pic kawę :P

nadrabiam za to herbatą :) chyba z 6 dziennie :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja możesz żyć bez kawy to pewnie ze odstaw ;) u mnie z dnia na dzień w 4 tyg przestała smakowac ;) z córką piłam filiżankę dwie dziennie a z synem tez odrzuciło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 14:59

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internety są złe.. najlepiej to pić tylko wodę i jeść warzywa z własnego ogródla, bo tak to wszystko wszędzie niby zatrute i toksyczne :P

a propo- właśnie wróciłam z Lidla i kupiłam hot doga w cieście francuskim, migdały prażone i pastę jajeczną z bułką.
    Czy wy też macie ochotę na takie świństwa? nie potrafię sobie odmówić..

a i spotkałam koleżankę z podstawówki :D też jest w ciąży, 7 miesiąc już i okazało się, że chodzi do tego samego gina, do którego ja się zapisałam. Mówiła, że super gość! podbudowała mnie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:04

hiacynta99, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bym hamburgera wpierniczyla:-)

xpatiiix3, Palinas89, mejbi, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele opylilam 3 cheeseburgery i tortille hahahha ;) ale staram się nie częściej niż 2 razy w tyg :P chyba ze ostro przycisnie dopiero ostatnio mnie ochota złapała jakoś po 8tyg a wcześniej samo zdrowe żarcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:06

hiacynta99, Agnieszka0812, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:

to ja jeszcze na nic nie mam ochoty zupelnie

hiacynta99 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuje ze jak zobaczę serduszko ide prosto na hamburgera takiego mega :P a dzis to sobie pierogi z kapustą zrobię :-S

Palinas89, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) czy mozna sie do Was dołączyc??:)

anka418, Palinas89, xpatiiix3, hiacynta99, CassieMK, Agnieszka0812, Eustoma, myszka2070, bereda11, klaudia1534, ania1989, monilia84 lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Internety są złe.. najlepiej to pić tylko wodę i jeść warzywa z własnego ogródla, bo tak to wszystko wszędzie niby zatrute i toksyczne :P

a propo- właśnie wróciłam z Lidla i kupiłam hot doga w cieście francuskim, migdały prażone i pastę jajeczną z bułką.
    Czy wy też macie ochotę na takie świństwa? nie potrafię sobie odmówić..

a i spotkałam koleżankę z podstawówki :D też jest w ciąży, 7 miesiąc już i okazało się, że chodzi do tego samego gina, do którego ja się zapisałam. Mówiła, że super gość! podbudowała mnie :))

ooo takkk ja zjadłam już dziś chipsy małą paczkę ale mam ochotę na więcej a normalnie chyba z 5 lat chipsów nie jadłam

hiacynta99, Palinas89, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze hamburgery robi mój narzeczony :D
    W biedronce są takie mrożone kotlety do hamburgerów-z wołowiny, ale takie lepsze za 11zł chyba. Dwie sztuki w opakowaniu, ale tak się można nażreć, że szok :)) to nie są te paskudne, pakowane po 100000 w lodówkach:D
    Do tego duża buła z piekarni z sezamem, pomidorek, ogór kiszony, cebulka, sałata.. pychotka :P

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:19

xpatiiix3, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaślinie się zaraz... :o heh

Anisia witaj gratuluję ;) ;)

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to, że wszystko ze mną w porządku :D i nie tylko ja jem takie cholerstwa niezdrowe :P wiadomo, że nie cały czas, ale no czasem trzeba i koniec!

Anisia witamy :))) napisz coś o sobie to Pati dopisze Cię do listy majóweczek

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:18

hiacynta99, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, mój lekarz mówił, że można kawkę pić 1-2 dziennie, ale ja - choć kawę uwielbiam - to jeszcze przed zrobieniem testu miałam coś takiego, że smak na kawę był, owszem, ale jak ją zaparzyłam to robiłam 3 łyki i miałam dosyć, jakoś mi nie wchodziła. To samo z herbatą: czarną, zieloną, owocową...każdą! Więc jak się dowiedziałam o ciąży to uznałam, że organizm tego teraz nie chce, kupiłam na próbę kawę zbożową i ta mi wchodzi póki co więc taką piję 2 razy dziennie :) a z herbat zrezygnowałam na rzecz soków. A jak mi się chce czegoś gorącego i aromatycznego to sobie robię naturalne kakao i troszkę cukru dodaję :)

Słodycze to był dotąd mój nałóg, codziennie musiałam zjeść coś słodkiego, żeby żyć :P a teraz mnie w ogóle nie ciągnie, mogą dla mnie nie istnieć. Ostatnio przechodziłam w markecie przez dział słodyczy i wymyśliłam, że kupię to, na co mi przyjdzie smak od patrzenia. Wyszłam z niczym...

Hiacynta, ja np. zapomniałam, że umówiłam się z nowym klientem na artykuł próbny na wczoraj... wysłałam maila i przeprosiłam, na szczęście dali mi termin do jutra. Ale masakra, bo dotąd takie rzeczy mi się nie zdarzały.

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:

Czy to Ty....??? Czy my się znamy?? :D :D Nick mi pasuje :)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Najlepsze hamburgery robi mój narzeczony :D
    W biedronce są takie mrożone kotlety do hamburgerów-z wołowiny, ale takie lepsze za 11zł chyba. Dwie sztuki w opakowaniu, ale tak się można nażreć, że szok :)) to nie są te paskudne, pakowane po 100000 w lodówkach:D
    Do tego duża buła z piekarni z sezamem, pomidorek, ogór kiszony, cebulka, sałata.. pychotka :P

Tez lubię robione w domu ja znowu wale do środka sałatkę z kurkumy lubie robic sos z ketchupem i majonezem i dodaje bazylii :).
    Ale w tej knajpie co jutro pójdę hamburgery sa tak wielkie ze Malo kto potrafi go zjeść dużo różnych sałatek pakują :P jest bardziej zdrowy niż Szkodliwy hahaha

Palinas89, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:

Hello <3 witamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Bereda, mój lekarz mówił, że można kawkę pić 1-2 dziennie, ale ja - choć kawę uwielbiam - to jeszcze przed zrobieniem testu miałam coś takiego, że smak na kawę był, owszem, ale jak ją zaparzyłam to robiłam 3 łyki i miałam dosyć, jakoś mi nie wchodziła. To samo z herbatą: czarną, zieloną, owocową...każdą! Więc jak się dowiedziałam o ciąży to uznałam, że organizm tego teraz nie chce, kupiłam na próbę kawę zbożową i ta mi wchodzi póki co więc taką piję 2 razy dziennie :) a z herbat zrezygnowałam na rzecz soków. A jak mi się chce czegoś gorącego i aromatycznego to sobie robię naturalne kakao i troszkę cukru dodaję :)

Słodycze to był dotąd mój nałóg, codziennie musiałam zjeść coś słodkiego, żeby żyć :P a teraz mnie w ogóle nie ciągnie, mogą dla mnie nie istnieć. Ostatnio przechodziłam w markecie przez dział słodyczy i wymyśliłam, że kupię to, na co mi przyjdzie smak od patrzenia. Wyszłam z niczym...

Hiacynta, ja np. zapomniałam, że umówiłam się z nowym klientem na artykuł próbny na wczoraj... wysłałam maila i przeprosiłam, na szczęście dali mi termin do jutra. Ale masakra, bo dotąd takie rzeczy mi się nie zdarzały.

Myślałam ze z ta skleroza tylko ja się borykam hahaha:P

CassieMK lubi tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty, ja się boję co to będzie dalej. Ostatnio Ciocia prosiła, żebym piekarnik nagrzała, bo babcia na dole nie ma, to oczywiście zapomniałam, później grzałam na szybko i miałam po 10 min chleby wsadzić, bo ciocia z babcią do lekarza jechała. Przypomniałam sobie o tych chlebach po 45 min. Dobrze, że długo u tego lekarza były, to się chlebek zdążył upiec haha, ale by siara była :P

Palinas89, Agnieszka0812, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo taka nieogarnięta jestem. Normalnie jestem często przymotana ale teraz to już przesada :) i wszystko mi z rąk leci!!

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 15:24

• monaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Zazdroszczę Wam dziewczyny, mnie odrzuca od wszelkich tłustych potraw, fast foodow, masła.. Masakra, zmuszam się do jedzenia czegokolwiek..

p19u0tc70smx8ddn.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ