Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z sokiem malinowym w ciąży, takim domowej roboty z samych malin, bo usłyszałam od szwagierki że kategorycznie nie powinnam pić bo to wywołuje skurcze.. W internecie znalazłam info, że nie powinno się pić naparów z liści malin i jakiś sklepowych tanich podróbek.. No ale już sama nie wiem co robić, a czuję, że jakieś przeziębienie mnie bierze..
ja tez slyszalam, ze maliny mozna zjesc, wiadomo z umiarem, ze tylko napar z lisci malin szkodzi... na naszym forum dziewczyny poruszaly juz ten temat gdzies, ale na innym watku... kto ma ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" tam tez jest to objasnione...
Ja czekam na ksiazke do listopada, bo wtedy moj przyleci mnie odwiedzic i mi ja przywiezie heh poki co posilkuje sie internetem i radami kolezanek bardziej "doswiadczonych" -
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Hehhe listopadówek prawie 100 było ale Nas juz 63 na liście
My baby love gratuluję i witamy podaj wstępny tp dopiszemy do listy
no strasznie nas duzo jak na ten majw sumie dla mnie ok, ze ciaze przezimuje i nim zacznie pylic - ja juz zdaze urodzic... czesto kicham w lecie, wiec zawsze sie zastanawialam, jak ja w ciazy bede to co ja zrobie latem bez alertec i kropli do oczu, a tak problem sam sie rozwiazal
Palinas89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Nie napisałam nic wczoraj bo byłam zmęczona, zdenerwowana i przerażona a wtedy nie umiem sklecic normalnego zdania. A było tak, że srarszak wczoraj wyprowadził mnie z równowagi i się mega wkurzylam a wieczorem zobaczyłam to czego boi się każda z nas- śluz podbarwiony na brązowo, brzuch mnie nie bolał i w ogóle nic się nie działo sle ten śluz brązowy, jasno brązowy mam do teraz
ale ... bylam na usg i wsio ok. Groszek ma 0,38cm i serduszko bijące 140/min
i wszystko jest w porządku. Mam dzisiaj poleżeć i sie na dziecia nie denerwować
Palinas89, CassieMK, hiacynta99, Marietta, bereda11, monilia84, Eliana lubią tę wiadomość
-
A-nisia wrote:Z cytomegalią i toxo tak jest niestety, z różyczką jesli byłas szczepiona to tylko IgG wystarczy:(
Dzięki za rozjaśnienie, czyli jak pójdę do laboratorium to mam prosić o Igg i Igm tak? Trochę to pokręconeAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
mejbi wrote:Dzięki za rozjaśnienie, czyli jak pójdę do laboratorium to mam prosić o Igg i Igm tak? Trochę to pokręcone
mejbi lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Co do malin można, sok też szczególnie teraz w okresie przeziebien, co do liści i herbatek w herbatkach często są cięte liście one mogą wywoływać skurcze macicy dlatego są niewskazane, jedynie w 9 mcu jak chcemy szybciej urodzić
klaudia1534 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Anna255 wrote:Kochane, mam juz wyniki:
TSH 2,32 mIU/ml norma 0.27-4.2
FT414,8 pmol/l norma 12-22
FT3 5,4 pmol/l 3.1-6.8
Toxo IgG 85.00 U/ml
ujemny < 4.00
watpliwy 4.00-8.00
dodatni > 8.00
Toxo IgM 0,12
ujemny < 0.55
watpliwy 0.55-0.65
dodatni > 0.65
RUB IgG 94 IU/ml
ujemny < 10
watpliwy 10-15
dodatni >= 15
jesli ktoras robila juz te wyniki, prosze o pomoc w interpretacji, bo szukam na necie, ale nie moge sie w tym polapac
Wizyta u Endo bo ft 4 za niskie. Powinnaś brac leki
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z sokiem malinowym w ciąży, takim domowej roboty z samych malin, bo usłyszałam od szwagierki że kategorycznie nie powinnam pić bo to wywołuje skurcze.. W internecie znalazłam info, że nie powinno się pić naparów z liści malin i jakiś sklepowych tanich podróbek.. No ale już sama nie wiem co robić, a czuję, że jakieś przeziębienie mnie bierze..
Kochana skurcze może wywołać napar z liści maliny, a nie sok malinowy wykonany z samego owocuklaudia1534 lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:no strasznie nas duzo jak na ten maj
w sumie dla mnie ok, ze ciaze przezimuje i nim zacznie pylic - ja juz zdaze urodzic... czesto kicham w lecie, wiec zawsze sie zastanawialam, jak ja w ciazy bede to co ja zrobie latem bez alertec i kropli do oczu, a tak problem sam sie rozwiazal
ja tak samo!!jestem alergikiem do tego mam cholerne AZS, które teraz się nasila. Chociaż nie będziemy się męczyć w ostatnie miesiące ciąży z alergią
) chociaż... podczas karmienia też chyba nie można brać alertecu ani nic podobnego... kurna
Anna255 lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
bimba wrote:Cześć dziewczyny. Nie napisałam nic wczoraj bo byłam zmęczona, zdenerwowana i przerażona a wtedy nie umiem sklecic normalnego zdania. A było tak, że srarszak wczoraj wyprowadził mnie z równowagi i się mega wkurzylam a wieczorem zobaczyłam to czego boi się każda z nas- śluz podbarwiony na brązowo, brzuch mnie nie bolał i w ogóle nic się nie działo sle ten śluz brązowy, jasno brązowy mam do teraz
ale ... bylam na usg i wsio ok. Groszek ma 0,38cm i serduszko bijące 140/min
i wszystko jest w porządku. Mam dzisiaj poleżeć i sie na dziecia nie denerwować
Bimba super, że serducho pika! a ilu dniowe masz cykle jeśli mozna wiedzieć?ja idę w piątek na pierwszą wizytę, będę w 6 tygodniu i 6 dniu ciąży wg OM (8.08) i też mam cichą nadzieję, że zobaczymy serducho...cykle mam zazwyczaj 31 dniowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:35
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Ja jestem po tym dupku nie do życia, cały czas bym spała, a najgorsze że budzę się nieprzytomna... W domu bajzel prania tona do składania, dobrze że miałam pierogi swojej roboty w zamrażalniku, to chociaż dzieci miały co jeśćFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyZazdroszczę wam wizyt, ja dopiero umówiłam się na 09.10
muszę cierpliwie czekać, nie chce iść wcześniej bo mogę się niepotrzebnie stresować a dla fasola to niewskazane, a tak to może zobaczę pikające serduszko, małego groszka.. jestem pozytywnej myśli, w końcu to już będzie 7 tydzień
bereda11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCassieMK wrote:mybabylove, czemu suwaczek pokazuje, że u Ciebie dopiero 3 tydzień, skoro termin masz na 3 dni przede mną, a u mnie jest już 5 tydzień?
A bo kochana to ze względu na cesarkę, mój lekarz zawsze wypisuje skierowania w 38 tygodniu, a ten 20.05 to taka wstępna data bo akurat według belly w tym dniu skończę 38 tydzieńCassieMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBimba super ze juz widziałaś serducho
ze ja tez jutro zobaczę!!
W pierwszej ciąży lekarz badał jakas metalowa trąbka przez brzuch bicie serca:) teraz na usg zobaczę pierwszy raz w zyciuo ile zobaczę??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:49
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Bimba super ze juz widziałaś serducho
ze ja tez jutro zobaczę!!
W pierwszej ciąży lekarz badał jakas metalowa trąbka przez brzuch bicie serca:) teraz na usg zobaczę pierwszy raz w zyciuo ile zobaczę??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:20
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15