Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam 37tc, więc ja też z tych troszkę późniejszych majówek ;) nie chciałabym urodzić wcześniej, chociaż jak popatrzę co wyprawiam to jestem na dobrej drodze, mam remont, cały czas na nogach, dużo ruchu, mycie, malowanie na kolanach, włażenie na drabinę... jestem zmęczona ale bolą mnie głównie nogi. Jutro mam wizytę więc ocenimy czy moje wygibasy psują moje plany rozpakowania się dopiero za m-c ;)

A wszystkim mamusiom tulącym już swoje maluszki gratuluję :) ja się jednak boję i porodu, i macierzyństwa, mam 34 lata i uporządkowane, dość wygodne życie, a za chwilę będzie rewolucja :D dlatego też nie korci mnie specjalnie przyśpieszać wszystko. No a przy remoncie nie usiedzę :)

Iwa81, maria85, Lilik, i.am.chappie lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) zaszaleliśmy z mężem w łóżku <3 na maxa

Całą ciążę sex byl dla mnie męczarnią!!! A teraz to masakra jakaś :-) nawet mi się mąż po nocach sni haha

Ale jesli chodzi o jakies skurcze ? Eee cisza nic mnie nawet nie wzięło :P dziś

A wiec spełniona i zadowolona idę spać :-)

Marietta, Carolq, fistaszek88, pasia27, Iwa81, Patrycja24, Lilik, JustyśM, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:

Całą ciążę sex byl dla mnie męczarnią!!! A teraz to masakra jakaś :-) nawet mi się mąż po nocach sni haha

Ooooch kolejna cieszy się mężem dzisiaj :P może uda mi się przemóc jak mąż wróci z pracy jutro :P Póki co trochę się cykam, od 3 tygodni posucha u nas, brzuchol mam ogromny, wiecznie się spina, jakoś się boję seksów :P
    A swoją drogą podpadłam mężowi wczoraj i sobie zażartował do mnie, że " będę jeszcze prosiła kiedyś o troszkę spermy" :P prosiak jeden, mówiłam mu że seksy ukrócą moje cierpienia :P

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ooooch kolejna cieszy się mężem dzisiaj :P może uda mi się przemóc jak mąż wróci z pracy jutro :P Póki co trochę się cykam, od 3 tygodni posucha u nas, brzuchol mam ogromny, wiecznie się spina, jakoś się boję seksów :P
    A swoją drogą podpadłam mężowi wczoraj i sobie zażartował do mnie, że " będę jeszcze prosiła kiedyś o troszkę spermy" :P prosiak jeden, mówiłam mu że seksy ukrócą moje cierpienia :P

Ja nie wiem co się stało, żem taka napalona na tego swojego!! W ostatnim momencie skończyliśmy, bo 2 min później syn wszedł do pokoju :-) żem nawet majtek nie zdążyła ubrac :-) ubierałam pod kołdra :)

Mąż mnie poznać nie może :-)

Carolq, Iwa81, Aniu_leczka, Lilik, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:

Pozazdrościć haha

Iwa81, hiacynta99. lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystaj ,korzystaj ;-) pozniej zaś polog i poslucha haha

C

Carolq, hiacynta99. lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spsc..czyli zaczynam swój koszmar nocny w trybie czuwania eh
    Dobrze.ze.w.dzien,50min sie.drzemnelam z młodym to mam.troche energii na te noc..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu dziewczyny! Nawet nie piszcie o seksach- utknęłam w szpitalu i wczoraj już nawet przemknęło mi przez myśl, żeby zaciągnąć męża do szpitalnej toalety, żeby pomógł mojej szyjce :-) Ale po przemyśleniu nie odważyłam się- co chwilę ktoś tam wchodzi... :-P

Jutro prawdopodobnie wywołują u mnie poród (na początek cewnikiem), bo wody znowu zmalały i ordynator stwierdził, że nie ma co ryzykować... Jeśli cewnik+oxy nie zadziałają, to niestety będę miała cesarkę... Wszystko może niestety potrwać nawet 2-3 dni (sam cewnik na dobę- chyba, że wypadnie wcześniej). Już mi chyba wszystko jedno, co ze mną zrobią- wszystko wytrzymam. Chcę już tylko usłyszeć, że mała jest cała i zdrowa.

hiacynta99., monilia84, Lilik, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Jezuuu dziewczyny! Nawet nie piszcie o seksach- utknęłam w szpitalu i wczoraj już nawet przemknęło mi przez myśl, żeby zaciągnąć męża do szpitalnej toalety, żeby pomógł mojej szyjce :-) Ale po przemyśleniu nie odważyłam się- co chwilę ktoś tam wchodzi... :-P

Jutro prawdopodobnie wywołują u mnie poród (na początek cewnikiem), bo wody znowu zmalały i ordynator stwierdził, że nie ma co ryzykować... Jeśli cewnik+oxy nie zadziałają, to niestety będę miała cesarkę... Wszystko może niestety potrwać nawet 2-3 dni (sam cewnik na dobę- chyba, że wypadnie wcześniej). Już mi chyba wszystko jedno, co ze mną zrobią- wszystko wytrzymam. Chcę już tylko usłyszeć, że mała jest cała i zdrowa.

Trzymam kciuki żeby poszło szybko i sprawnie :)

Negra lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Trzymam kciuki żeby poszło szybko i sprawnie :)
    dzięki! :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:

Zazdraszczam :-P
    moj nie dosc, ze daleko to do tego na sam wieczor wkurzyl mnie tak, ze skutecznie podniesione cisnienie nie pozwala mi zasnac. Jakbym mogla to normalnie bym mu zdzielila. Faceci...ech. A ten moj to juz w ogole jakis niereformowalny.

hiacynta99. lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać jak najpóźniej, bo i tak nie mogę zasnąć a w nocy non stop się budzę. Strasznie mnie bolą kości biodrowe.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra Mała na pewno jest cała i zdrowa spokojnie :) aby przeszło z jak najmniejsza ilością komplikacji :) trzymamy za Was kciuki . Moze przynajmniej pomacaj sutki pod kołdra , albo pochodź po schodach jak masz gdzies blisko :/ rzeczywiście masz utrudnione zadanie ale bedzie jak bedzie . Dacie rade :)
    Lilik wynik 23 ale dzis jakos cieżko mi sie ćwiczyło , za duzo chyba pracowałam przy kompie bo znów pracowałam ponad 7 godzin , z przerwami ale to i tak juz nie na mój stan :( ...
    W takim razie rycze wszystkim spokojnej nocy :) dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 23:44

Lilik lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:

Trzymam kciuki !!!!jesteś juz blisko konca i.chwila i zobaczysz juz mala <3

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :-)
    Ja juz wyspana ,synek przywedrowal sie grzać i przytulać <3

Iwa81, Carolq, i.am.chappie lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

My od 4:30 ni śpimy bo Mała sobie zabawę w brzuchu urządziła.
    Zasnąć już nie mogłam, więc wstawiłam pranie, i pewnie mnie złamie spanie późnej na lekką drzemkę. ;)

Podpowiedzcie dziewczyny, co lepsze Szumiś czy Wishbear ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymam kciuki-już niedługo.
    Ja też już nie spie,2 wizyty w nocy w toalecie,rano dwojeczka standardowo.Nawet mężowi rano śniadanie zrobiłam do pracy-i tak jest spalam a on dostał wypasione kanapeczki.
    Ostatnio rozmawiałam z kolegą jego żona urodziła pod koniec marca drugie dziecko.Dziewczyny nawet nie wiedziałam że facet tak może pocieszyc-widzial że się boje,wszystko powiedział co i jak,że jak już dziecko będę miała przy sobie to największe szczęście - no w szoku byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 06:33

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia :)
    Negra trzymam kciuki żeby szybko sie rozchulała akcja <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja leżę pod oksytocyna :-)
    Ta w czwartek nic nie dała, w sobotę rano były jakieś skurcze na ktg a potem od południa cisza... no i jak mnie nie ruszy do 10.30 dziś to robią cięcie
    Tak więc dzisiaj będę mieć synka przy sobie :-) :-)
    Wolałabym żeby coś ruszyło.. Ale w sumie teraz już mi to obojętne

monilia84, Carolq, Nacia, i.am.chappie, Patrycja24, Marietta, Negra, pasia27, Iwa81, Madziuśka, hiacynta99. lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wspaniale.Trzymam kciuki żeby oxy zadziałała ale najwazniejsze że synek dziś już będzie z Tobą .

domi05 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ