Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    nie zazdroszczę, a swoją drogą położna nie widziała że tam jeszcze jednak cos zostało :/
    Polubiłam omylkowo eeee tam na kroczu mogla nie dojrzeć. Mi w kolanie szew został i lekarz w zaparte ze to nie nitka. A ja mowie no to co innego jest fioletowe pod skora (ok rzepki) a on ze zylka. Jaaasne po 2tyg zrobila sie gumka bo zaczelo podchodzić coraz to pod skore to ja rach ciach igla i pensera i sam wyciągnęłam..cm nici chirurgicznej.. Oj pigula jestem ale slabowato mi sie wtedy zrobilo

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Jak by co to oponę z garażu wyciągnę :-) haha prawie to samo :P

no tylko trochę gumą będzie dawać :D

hiacynta99., Carolq lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa nie wiem ! :( może myślała ze się rozpuszcza? Teraz jak mnie będą szyć! Odrazu zapytam o te szwy! Czy się rozpuszcza!!

Laktator mam ręczny! Nie przydał mi sie zbytnio :-\ godz ściągania i 20 ml ...

Może teraz sie odmieni :P

Iwa81 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja nie wiem czy ja taka licha!! :/ szwagierka po porodzie śmigała, poszła Se pod prysznic i latała po oddziale!! A ja jak niepełnosprawna leżałam tylko mąż sie dzieckiem zajmował :-\ aż wstyd sie przyznać :P
    Ja partych mialam 2 h ;). Takze mnie zmasakrowaly. Teraz liczę na normalny porod ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.U nas jak zwykle piękna pogoda z rana słoneczko -później pewnie będzie padalo. Któraś się w nocy rozpakowala?Na 10 mam zamiar na szkole rodzenia się doczolgac -dziś bez samochodu więc wędrówka na przystanek będzie.
    Zauważyłam że jak się budzę rano tak przed 7 czyli standardowo to moja mała też wtedy zaczyna szaleć,a tak to chyba całą noc przesypia-czy to możliwe że mam tak grzeczne dziecko.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was! Moj maz powiedzial dzisiaj rano zanim wyszedl do pracy ze wygladam jakbym pila cala noc.. cala spuchnieta na twarzy :/ dobry kawal..

Na 15 jade do lekarza prowadzacego ciaze- ostatnia wizyta :) a jutro wizyta w szpitalu ktg i reszta badan i jak bedzie wszystko ok to za tydzien w piatek bede juz z synkiem przez cc <3 no chyba ze cos wczesniej sie zacznie :)

pasia27, Carolq, Lilik, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miałam wczoraj ostatnia wizytę i normalnie doła załapałam. Szyjka 1,5 cm ,dziecko 3900-4kg!,jestem przerażona. Narazie nic porodu nie zapowiada, jak nic się nie będzie działo to w terminie mam się zgłosić na oddział, tylko moje dziecię rośnie w zastraszającym tempie i nie wiem do ilu dobije w te 12 dni... Już przestaje wierzyć że coś ruszy wcześniej i zaczynam się mocno bać :(

• Asmee Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też dziś wybieram się do mojego prowadzącego, żeby skonsultować z nim plan działania po szpitalu. Niby dopiero wyszłam i trochę za wcześnie, ale za tydzień majówka, a on tylko raz w tygodniu przyjmuje.. tel oczywiście nie odbierał wczoraj ;/

Planowaliśmy wyjechać na majówkę na działkę, ale to dobre 80km i zrezygnowaliśmy jakby jednak mała chciała wyskoczyć. Pojedziemy jak już będziemy w trójkę.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maimama, a może wcale nie jest takie duże? Wiesz, że usg, zwłaszcza na końcowym etapie, często zakłamuje wagę i może być +/- 500g. A jaką masz budowę ciała?

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama mi lekarz tłumaczył, że jak już dziecko jest większe, to usg mocno zakłamuje obraz i przez to waga wychodzi jedynie przypuszczalna, a realnie może różnić się nawet o pół kilo.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Hej dziewczyny, miałam wczoraj ostatnia wizytę i normalnie doła załapałam. Szyjka 1,5 cm ,dziecko 3900-4kg!,jestem przerażona. Narazie nic porodu nie zapowiada, jak nic się nie będzie działo to w terminie mam się zgłosić na oddział, tylko moje dziecię rośnie w zastraszającym tempie i nie wiem do ilu dobije w te 12 dni... Już przestaje wierzyć że coś ruszy wcześniej i zaczynam się mocno bać :(

Hej dziewczyny :) u nas słonecznie ale zimno, w nocy -1 było!

Pytałam swojej położnej i w szpitalu w którym będę rodzić szyją rozpuszczalnymi - pytanie czy to zależy od szpitala czy może teraz już wszędzie tak robią.

maimama - nie przejmuj się, moja koleżanka teraz urodziła - dziecko miało mieć 4kg i dlatego jej robili cesarkę bo stwierdzili że jest za duże i nie urodzi a dziecko waży 3600 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:08

f2wlh371tr1ba2by.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama a wszystkie pomiary masz na jednym sprzęcie??? bo jak się dowiedziałam kiedyś że to wszystko zależy od oprogramowania.. i rozbieżności są duże..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w DD TVN - reportaż ostatnie chwile przed porodem - co zabrać do szpitala, gdyby ktoś chciał obejrzeć :)

tola2014 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w ten słoneczny aczkolwiek zimny dzień. Nawet mała dała pospać i nie kopała o 4:30 jak w ostatnich dniach.
    Właśnie dzwonił mąż czeka na prześwietlenie stawu skokowego w szpitalu, bo chyba go skręcił w pracy, świetnie jak zawsze u Nas - wszystko na raz.
    Przed ślubem mieliśmy to samo, przyszło do nauki tańca a mój mąż miał coś z barkiem i tydzień przed weselem chodził w gipsie. ehh ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maimama - Nam położna opowiadała, że czasami dzieci ok 4kg, rodzą się szybciej i łatwiej niż niektóre 3,5kg, zależy dużo od wielkości barków

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedzialam na takim kólku do plywania chociaz mialam tylko jeden szew zakladany i sam sie rozpuscil. Niby sie boje ale z drugiej strony tak czy siak trzeba to przejsc a teraz patrzac wstecz to niby dlugo trwal ten porod a ja jakos szybko sie zdaje

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ja siedzialam na takim kólku do plywania chociaz mialam tylko jeden szew zakladany i sam sie rozpuscil. Niby sie boje ale z drugiej strony tak czy siak trzeba to przejsc a teraz patrzac wstecz to niby dlugo trwal ten porod a ja jakos szybko sie zdaje

no z tym czasem porodu, to mój mąż ostatnio przejrzał na oczy, byliśmy na zwiedzaniu porodówki i położna opowiadała, żeby się nie nastawiać negatywnie, że tak jak piszesz trzeba to przejść i już, i mówiła że można mieć i szybki poród 45 minut, na co mój mąż wielkie oczy zrobił, i mówi: tak długo, on chyba myślał że szybki poród to kilkanaście minut trwa - zdecydowanie za dużo filmów się naoglądał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:32

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj się pytal ile jest czasu od odejścia wód
    Mowie mu ze zależy, może byc 30 minut a może byc 30 h. Nie mogl jakos pojąć ze to nie jest jakos wystandaryzowane :P

Ciekawe co mi dzisiaj lekarz powie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:40

Iwa81, josephinka84, Lilik lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • maimama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budowę ciała mam średnią, ale biodra szerokie. Pierwsze dziecko 3450 na dzień przed tp,wiec tak w sam raz, a teraz modlę się, żeby druga nie przekroczyła 4kg. Wyć mi się chce z byle powodu, ale to już tak chyba będzie do końca. Całą ciążę nie miałam żadnych jazd,chyba dopiero teraz hormony mi buzuja. Miałam się dziś brać za wielkie porządki, ale jestem tak zrezygnowana, że najchętniej poszlabym spać. ..
    Zazdroszczę tym, które już mają dzieciaczki przy sobie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz sie za porządki to może sie dzis ruszy ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ