X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Negra - pomóż sobie olejkiem -- indukcja /balonik / to ICH priorytet - meczą sie te szyjki przy tych zabiegach bardzo - no nie tylko szyjki ... porób przysiady ...
    Masz na myśli migdałowy, czy z wiesiołka? Bo wiesiołka i liście malin testuję już około 2tygodnie. A jesli chodzi o migdałowy, to chyba nie dam rady, bo czuję tak rozpierający ból w kroku, że nawet najmniejszy dotyk potęguje skurcze i wywołuje zimne poty.. :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja znów złapałam dola w stylu juz chce rodzic wstałam przed 17 pare minut :)
    Jakos złe sie czuje juz bym chciała urodzić :/ i oczywiście odbył sie standardowy płacz mężowi ze nie daje rady :P
    Negra biedaczku , ostatnio jak byłam na ktg słyszałam jak wyła dziewczyna z bólu przy zakładaniu w pokoju obok :( to było okropne :/ współczuje Bardzo , trzymam kciuki by cos ruszyło i zaczęło sie dziać . Mam nadzieje ze juz długo nie bedziesz sie męczyć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:26

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku gaz rozweselający,
    potem Tens a później się zobaczy :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce- pytałaś o opiekę? Da się przeżyć. Są położne lepsze/milsze i gorsze. Najgorsza jest Ruda- z nią lepiej nie wdawać się w dyskusje i nic od niej nie chcieć. Z resztą idzie się dogadać :-). A lekarze- wiesz, jak jest- liczy się tylko jeden...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak na ktg mam tam gdzie są skurcze między 20-40% to co to znaczy? Że nie ma skurczy?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra- trzymaj się dzielnie, lada chwila wszystko się skończy... :)

co do znieczulenia, mam własny tens, wanna mi nie pomoże bo gbs doatni, więc podobno nie wolno... nie ma gazu u nas, zzo nie chcę, więc zostaje mi Dolargan... :/

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ja na początku gaz rozweselający,
    potem Tens a później się zobaczy :)

Ja mam tensa i jak byłam na szkoleniu to mówili by odrazu od poczatku zacząć stosować, tens działa prawidłowo dopiero po 30-40 minutach wiec chyba dlatego .

Ale Mała daje czadu w brzuchu :) kopie w zebra ale tak przyjemnie , jak spałam po południu to mi sie śniło ze wody mi odeszły :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:39

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle krzyża ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja mam tensa i jak byłam na szkoleniu to mówili by odrazu od poczatku zacząć stosować, tens działa prawidłowo dopiero po 30-40 minutach wiec chyba dlatego .

Ale Mała daje czadu w brzuchu :)

o widzisz może i tak właśnie położna mówiła ;)
    ale mówi że fajna sprawa, a mało rodzących chce z tego korzystać.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam zzo ale ostatnio naczytałam się o bólach krzyżowych i raczej się zdecyduję bo wydaje mi się że mogę być w tej mało przyjemnej grupie bo mam macicę tyłozgiętą, moim @ zawsze towarzyszyły bóle pleców i teraz jak spina się brzuch to też od krzyża czuję. Jeszcze skonsultuję to z lekarzem ale raczej nie będę przesadnie odważna jeśli istnieją inne rozwiązania. W szpitalu w którym chcę rodzić podają na szczęście przez całą dobę wiec jeśli nie przyjadę za późno to nie będzie problemu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny jak na ktg mam tam gdzie są skurcze między 20-40% to co to znaczy? Że nie ma skurczy?
    Ze sobie macica lekko pracuje. Takze tak jak powinno być

Na bol krzyża to tylko urodzić

Mi dzisiaj ciężko straszliwe. Byliśmy kupic buty dla młodego i myślałam ze padnę markecie:/. A to jeszcze tyle czasu do ostatecznego terminu.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    tzn ?
    w jakim sensie opcję :) ?

chodziło mi o dostępność właśnie, gaz lub zzo. Ja zdecydowałam się na szpital gdzie jest to i to, anestezjolog na dyżurze nawet w nocy. Ankietę anestezjologiczną już wypełniłam, chcę znieczulenie.

Iwa81 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ze sobie macica lekko pracuje. Takze tak jak powinno być

Na bol krzyża to tylko urodzić

Mi dzisiaj ciężko straszliwe. Byliśmy kupic buty dla młodego i myślałam ze padnę markecie:/. A to jeszcze tyle czasu do ostatecznego terminu.

Nie jeszcze mi się nie spieszy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta Dolargan jest wycofany z użycia, teraz dają Fentanyl. Ale to nie jest rozwiązanie, lepiej pomyśleć jak piszesz o tym tensie od początku jak się bóle zaczną i zzo - no ale jak nie chcesz to się nie zmuszaj :)

Marietta lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcialam robic z siebie bohaterki i rodzic z zzo, ale niestety w jedynym szpitalu w moim miescie nie jest dostepne :-/ coz, pozostaje gaz. Wanna sluzy tylko do relaksu, mozna do niej wejsc tylko jesli nie odeszly ani nie sacza sie wody. Co do Dolarganu to u nas tylko na "specjalne" zlecenie lekarza. A wiadomo jak jest, cala robote wykonuja polozne.

Patrycja24
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Dziewczyny, ale się dziś rozpisalyscie.

Negra! Trzymaj się Biedaku. Współczuję. Ten cewnik brzmi koszmarnie :(.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie odnośnie cewnika.
    Negra trzymaj się dzielnie wszystko idzie w strone mety

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi 6 lat temu podlaczyli oxy. Nie czekali na rozwarcie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez..oxy od razu i heja..pozniej zaszczor na zgladzenie szyjki i rodzimy ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy cc lub po coś zakładają? Jak siusiac jak wstać nie można?

‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ