Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Negra - pomóż sobie olejkiem -- indukcja /balonik / to ICH priorytet - meczą sie te szyjki przy tych zabiegach bardzo - no nie tylko szyjki ... porób przysiady ...
    Masz na myśli migdałowy, czy z wiesiołka? Bo wiesiołka i liście malin testuję już około 2tygodnie. A jesli chodzi o migdałowy, to chyba nie dam rady, bo czuję tak rozpierający ból w kroku, że nawet najmniejszy dotyk potęguje skurcze i wywołuje zimne poty.. :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja znów złapałam dola w stylu juz chce rodzic wstałam przed 17 pare minut :)
    Jakos złe sie czuje juz bym chciała urodzić :/ i oczywiście odbył sie standardowy płacz mężowi ze nie daje rady :P
    Negra biedaczku , ostatnio jak byłam na ktg słyszałam jak wyła dziewczyna z bólu przy zakładaniu w pokoju obok :( to było okropne :/ współczuje Bardzo , trzymam kciuki by cos ruszyło i zaczęło sie dziać . Mam nadzieje ze juz długo nie bedziesz sie męczyć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:26

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku gaz rozweselający,
    potem Tens a później się zobaczy :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce- pytałaś o opiekę? Da się przeżyć. Są położne lepsze/milsze i gorsze. Najgorsza jest Ruda- z nią lepiej nie wdawać się w dyskusje i nic od niej nie chcieć. Z resztą idzie się dogadać :-). A lekarze- wiesz, jak jest- liczy się tylko jeden...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak na ktg mam tam gdzie są skurcze między 20-40% to co to znaczy? Że nie ma skurczy?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra- trzymaj się dzielnie, lada chwila wszystko się skończy... :)

co do znieczulenia, mam własny tens, wanna mi nie pomoże bo gbs doatni, więc podobno nie wolno... nie ma gazu u nas, zzo nie chcę, więc zostaje mi Dolargan... :/

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ja na początku gaz rozweselający,
    potem Tens a później się zobaczy :)

Ja mam tensa i jak byłam na szkoleniu to mówili by odrazu od poczatku zacząć stosować, tens działa prawidłowo dopiero po 30-40 minutach wiec chyba dlatego .

Ale Mała daje czadu w brzuchu :) kopie w zebra ale tak przyjemnie , jak spałam po południu to mi sie śniło ze wody mi odeszły :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:39

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle krzyża ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja mam tensa i jak byłam na szkoleniu to mówili by odrazu od poczatku zacząć stosować, tens działa prawidłowo dopiero po 30-40 minutach wiec chyba dlatego .

Ale Mała daje czadu w brzuchu :)

o widzisz może i tak właśnie położna mówiła ;)
    ale mówi że fajna sprawa, a mało rodzących chce z tego korzystać.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam zzo ale ostatnio naczytałam się o bólach krzyżowych i raczej się zdecyduję bo wydaje mi się że mogę być w tej mało przyjemnej grupie bo mam macicę tyłozgiętą, moim @ zawsze towarzyszyły bóle pleców i teraz jak spina się brzuch to też od krzyża czuję. Jeszcze skonsultuję to z lekarzem ale raczej nie będę przesadnie odważna jeśli istnieją inne rozwiązania. W szpitalu w którym chcę rodzić podają na szczęście przez całą dobę wiec jeśli nie przyjadę za późno to nie będzie problemu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny jak na ktg mam tam gdzie są skurcze między 20-40% to co to znaczy? Że nie ma skurczy?
    Ze sobie macica lekko pracuje. Takze tak jak powinno być

Na bol krzyża to tylko urodzić

Mi dzisiaj ciężko straszliwe. Byliśmy kupic buty dla młodego i myślałam ze padnę markecie:/. A to jeszcze tyle czasu do ostatecznego terminu.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    tzn ?
    w jakim sensie opcję :) ?

chodziło mi o dostępność właśnie, gaz lub zzo. Ja zdecydowałam się na szpital gdzie jest to i to, anestezjolog na dyżurze nawet w nocy. Ankietę anestezjologiczną już wypełniłam, chcę znieczulenie.

Iwa81 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ze sobie macica lekko pracuje. Takze tak jak powinno być

Na bol krzyża to tylko urodzić

Mi dzisiaj ciężko straszliwe. Byliśmy kupic buty dla młodego i myślałam ze padnę markecie:/. A to jeszcze tyle czasu do ostatecznego terminu.

Nie jeszcze mi się nie spieszy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta Dolargan jest wycofany z użycia, teraz dają Fentanyl. Ale to nie jest rozwiązanie, lepiej pomyśleć jak piszesz o tym tensie od początku jak się bóle zaczną i zzo - no ale jak nie chcesz to się nie zmuszaj :)

Marietta lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcialam robic z siebie bohaterki i rodzic z zzo, ale niestety w jedynym szpitalu w moim miescie nie jest dostepne :-/ coz, pozostaje gaz. Wanna sluzy tylko do relaksu, mozna do niej wejsc tylko jesli nie odeszly ani nie sacza sie wody. Co do Dolarganu to u nas tylko na "specjalne" zlecenie lekarza. A wiadomo jak jest, cala robote wykonuja polozne.

Patrycja24
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Dziewczyny, ale się dziś rozpisalyscie.

Negra! Trzymaj się Biedaku. Współczuję. Ten cewnik brzmi koszmarnie :(.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie odnośnie cewnika.
    Negra trzymaj się dzielnie wszystko idzie w strone mety

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi 6 lat temu podlaczyli oxy. Nie czekali na rozwarcie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez..oxy od razu i heja..pozniej zaszczor na zgladzenie szyjki i rodzimy ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy cc lub po coś zakładają? Jak siusiac jak wstać nie można?

‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ