Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:A przy cc lub po coś zakładają? Jak siusiac jak wstać nie można?
-
nick nieaktualnyNegra wrote:Masz na myśli migdałowy, czy z wiesiołka? Bo wiesiołka i liście malin testuję już około 2tygodnie. A jesli chodzi o migdałowy, to chyba nie dam rady, bo czuję tak rozpierający ból w kroku, że nawet najmniejszy dotyk potęguje skurcze i wywołuje zimne poty..
chodziło mi o rycynowy - 1 łyżka popita mlekiem albo sokiem pomarANCZOWYm - pobudza skurcze macicy . -
nick nieaktualny
-
Alicce wrote:chodziło mi o rycynowy - 1 łyżka popita mlekiem albo sokiem pomarANCZOWYm - pobudza skurcze macicy .
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:Boli zakładanie takiego cewnika?
Mialam zakladany po porodzie bo nie bylam sie w stanie wysikac do basenu. Dali rade nawę na taka zmasakrowaną cipkę. A tak jak zakladaja przed zabiegiem to juz w ogóle bez obawtola2014 lubi tę wiadomość
-
Ja mam tyło zgięcie macicy i poród krzyżowy przeżyłam. Może przez to ciężko go wspominam, bo jako pierwszy i ze dziecko było duże !! I szczerze mówiąc! Nie śmigałam po porodzie jak inne mamy! Nie mogłam wstac do dziecka przez kilka godz.
Hmmm podobno tez zalezy od pozycji dziecka. @ mam spoko nic mnie krzyż nie rypie ! I przy skurczach macicy tez krzyż nie boli.
Ostatnio miałam bole @ i krzyż i juz myślałam ze się zaczyna poród
Negra trzymaj sie !!!! Musisz to jakos przejść!! Najlepsza będzie nagroda!!!
Szwagierka sie pyta czy boje się porodu?! A ja jej odp. Ze raczej nie bo wiem co mnie czeka ! Gorzej niż przy pierwszym raczej juz nie będziealbo tak samo, albo lżej...
Z bólu jeszcze nikt nie umarłco prawda świadomość chwilami traciłam!!
ale przeżyłam
Zoo nie chce brać ! Dużo złego się nasłuchałam !!Marietta lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:ooo któraś miała ze mną czekać do 29
?? która??
Gdzie jest monilla czy coś mi umknęło ?
Melduje się Carolqjestem ciągle na warcie w dwupaczku. Jutro wizyta to opowiem co slychac u Nas
Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Hiacynta tez miałam ciężki porod. I po 24 h bylam w stanie wstać, mimo ze miałam sn. Tez wychodzę z założenia ze teraz bedzie lepiej
hiacynta99. lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Hiacynta tez miałam ciężki porod. I po 24 h bylam w stanie wstać, mimo ze miałam sn. Tez wychodzę z założenia ze teraz bedzie lepiej
Ja nie wiem czy ja taka licha!!szwagierka po porodzie śmigała, poszła Se pod prysznic i latała po oddziale!! A ja jak niepełnosprawna leżałam tylko mąż sie dzieckiem zajmował
aż wstyd sie przyznać
-
i.am.chappie wrote:Sterylizacja działa kilka godzin, wymyć można, wysterylizować, wziąć do szpitala i tam najwyżej we wrzątku raz jeszcze przepłukać
Aguchaaa co do laktatora, to myślę, że wstrzymaj się na po porodzie, teraz wszystko jest szybko dostępne, kurierem z allegro, jeden dzień i masz. Nawał zwykle jest na 3-4 dobę, najwyżej na początku sobie ręką odciągnięszw szpitalach w razie co, mają laktatory klasy szpitalnej i mamuśki dostają prywatną, nową końcówkę.
Czemu się nastawiasz, że nie będzie mleka, ja liczę, że będzie, bo czemu miałoby nie lecieć, to sama naturaChyba położna na zajęciach mnie tak nastroiła, bo kiedyś też miałam obawy
i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
Brzuch mi się spina i podbrzusze nasuwa jak na owulacje (bo ja bolesnych @nigdy nie muakam, za to owulacja haha!! Bez ketonalu w tylek(zastrzyk) nie raz nie mogłam funkcjonować. (pamiatka po pękniętej 6lat temu torbieli okoloowulacyjnej jajnika ktora się zrosnac nie chciała
-
Iwa81 wrote:Dziewczyny które są już mamami, mam pytanie, czy warto zainwestować ( nie jakieś kosmiczne pieniążki) w poduszkę takie koło z dziurą - do siedzenia po porodzie ?
Ja kilka tyg na tylko usiąść nie mogłam!!na zwyklej poduszce na jasku siedziałam ale i tak bolało
dla mnie strata pieniędzy ! Teraz tez nie będę nic kupować.
Na mnie nie zwracajcie zbytnio uwagi z tym kroczem! Bo ja miałam poprostu pecha!! 5 szwów położna wyciagla a 3 zostawiła w środku, które sie nie rozpuściły !! :'(. Wszystko mnie tam ciągle, puchło i sie jadzilo !
Jak sie skapnelam ze jeszcze 3 w środku mi zostały, to mąż mi wyciągałpęseta i nożyczkami do paznokci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:40
-
hiacynta99. wrote:Ja kilka tyg na tylko usiąść nie mogłam!!
na zwyklej poduszce na jasku siedziałam ale i tak bolało
no właśnie to ma dziurę w środku to wtedy nie powinno bolec bo jest cipka w powietrzua koszt nie duży bo 19 zł + przesyłka
-
hiacynta99. wrote:Ja kilka tyg na tylko usiąść nie mogłam!!
na zwyklej poduszce na jasku siedziałam ale i tak bolało
Na mnie nie zwracajcie zbytnio uwagi z tym kroczem! Bo ja miałam poprostu pecha!! 5 szwów położna wyciagla a 3 zostawiła w środku, które sie nie rozpuściły !! :'(. Wszystko mnie tam ciągle, puchło i sie jadzilo !
Jak sie skapnelam ze jeszcze 3 w środku mi zostały, to mąż mi wyciągałpęseta i nożyczkami do paznokci
nie zazdroszczę, a swoją drogą położna nie widziała że tam jeszcze jednak cos zostałoaaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez sie nad tym zastanawiałam
chętnie posłucham rad
Odnoście laktatora to na stronie sklepu mama i ja jest tak
Ze mozesz kupić laktator elektryczny avent jak nie użyjesz to do chyba 3 miesięcy mozesz zwrócićnie wiem czy to ciagle jest ale bys musiała sobie luknąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:50
-
Iwa81 wrote:no właśnie to ma dziurę w środku to wtedy nie powinno bolec bo jest cipka w powietrzu
a koszt nie duży bo 19 zł + przesyłka
Jak by co to oponę z garażu wyciągnęhaha prawie to samo
Carolq, Poli86, Aniu_leczka, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość