Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    A przy cc lub po coś zakładają? Jak siusiac jak wstać nie można?
    Normalny cewnik

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Masz na myśli migdałowy, czy z wiesiołka? Bo wiesiołka i liście malin testuję już około 2tygodnie. A jesli chodzi o migdałowy, to chyba nie dam rady, bo czuję tak rozpierający ból w kroku, że nawet najmniejszy dotyk potęguje skurcze i wywołuje zimne poty.. :-(

chodziło mi o rycynowy - 1 łyżka popita mlekiem albo sokiem pomarANCZOWYm - pobudza skurcze macicy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    chodziło mi o rycynowy - 1 łyżka popita mlekiem albo sokiem pomarANCZOWYm - pobudza skurcze macicy .
    Na prawdę to działa i można to stosować ? Bo nie wiem rożne podobno sa opinie

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Nie wiem jak macicy, ale jelit na pewno :P

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Normalny cewnik

Boli zakładanie takiego cewnika?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Boli zakładanie takiego cewnika?
    Raczej nie. To jest dosyc nieprzyjemne uczucie. Potem ma sie wrażenie ze sie zaraz zsikasz. Ale nie boli.
    Mialam zakladany po porodzie bo nie bylam sie w stanie wysikac do basenu. Dali rade nawę na taka zmasakrowaną cipkę. A tak jak zakladaja przed zabiegiem to juz w ogóle bez obaw

tola2014 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyło zgięcie macicy i poród krzyżowy przeżyłam. Może przez to ciężko go wspominam, bo jako pierwszy i ze dziecko było duże !! I szczerze mówiąc! Nie śmigałam po porodzie jak inne mamy! Nie mogłam wstac do dziecka przez kilka godz.

Hmmm podobno tez zalezy od pozycji dziecka. @ mam spoko nic mnie krzyż nie rypie ! I przy skurczach macicy tez krzyż nie boli.

Ostatnio miałam bole @ i krzyż i juz myślałam ze się zaczyna poród :P

Negra trzymaj sie !!!! Musisz to jakos przejść!! Najlepsza będzie nagroda!!!

Szwagierka sie pyta czy boje się porodu?! A ja jej odp. Ze raczej nie bo wiem co mnie czeka ! Gorzej niż przy pierwszym raczej juz nie będzie :-) albo tak samo, albo lżej...

Z bólu jeszcze nikt nie umarł :-) co prawda świadomość chwilami traciłam!!;-) ale przeżyłam

Zoo nie chce brać ! Dużo złego się nasłuchałam !!

Marietta lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ooo któraś miała ze mną czekać do 29 :) ?? która??
    Gdzie jest monilla czy coś mi umknęło ?

Melduje się Carolq :) jestem ciągle na warcie w dwupaczku. Jutro wizyta to opowiem co slychac u Nas <3

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta tez miałam ciężki porod. I po 24 h bylam w stanie wstać, mimo ze miałam sn. Tez wychodzę z założenia ze teraz bedzie lepiej ;)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Hiacynta tez miałam ciężki porod. I po 24 h bylam w stanie wstać, mimo ze miałam sn. Tez wychodzę z założenia ze teraz bedzie lepiej ;)

Ja nie wiem czy ja taka licha!! :/ szwagierka po porodzie śmigała, poszła Se pod prysznic i latała po oddziale!! A ja jak niepełnosprawna leżałam tylko mąż sie dzieckiem zajmował :-\ aż wstyd sie przyznać :P

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam w książeczkę to I faza u mnie 8.45 min całość w domu i szpital. A II faza 10 min

pamiętam ze parte to byly, jak by mi ktos traktorem juz z krzyża zjechał :-) ulga :-) !!!!!

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Sterylizacja działa kilka godzin, wymyć można, wysterylizować, wziąć do szpitala i tam najwyżej we wrzątku raz jeszcze przepłukać :)
    Aguchaaa co do laktatora, to myślę, że wstrzymaj się na po porodzie, teraz wszystko jest szybko dostępne, kurierem z allegro, jeden dzień i masz. Nawał zwykle jest na 3-4 dobę, najwyżej na początku sobie ręką odciągnięsz ;) w szpitalach w razie co, mają laktatory klasy szpitalnej i mamuśki dostają prywatną, nową końcówkę.
    Czemu się nastawiasz, że nie będzie mleka, ja liczę, że będzie, bo czemu miałoby nie lecieć, to sama natura :) Chyba położna na zajęciach mnie tak nastroiła, bo kiedyś też miałam obawy :D
    To nie ze się nastawiam. Absolutnie bardzo chce karmić piersią!! Tylko tak wiesz w ciemno kupować elektryczny to no wydatek kolo 200zl.. A co jesli laktacji nie bedzie to tak poniekąd w błoto wyrzucę te kade. Zrobię tak jak napisalas zostawie to na po porodzie. W razie czego ba 3-4dni wypożyczę od doradcy laktacyjnego

i.am.chappie lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi się spina i podbrzusze nasuwa jak na owulacje (bo ja bolesnych @nigdy nie muakam, za to owulacja haha!! Bez ketonalu w tylek(zastrzyk) nie raz nie mogłam funkcjonować. (pamiatka po pękniętej 6lat temu torbieli okoloowulacyjnej jajnika ktora się zrosnac nie chciała

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są już mamami, mam pytanie, czy warto zainwestować ( nie jakieś kosmiczne pieniążki) w poduszkę takie koło z dziurą - do siedzenia po porodzie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny które są już mamami, mam pytanie, czy warto zainwestować ( nie jakieś kosmiczne pieniążki) w poduszkę takie koło z dziurą - do siedzenia po porodzie ?

Ja kilka tyg na tylko usiąść nie mogłam!! :/ na zwyklej poduszce na jasku siedziałam ale i tak bolało :P dla mnie strata pieniędzy ! Teraz tez nie będę nic kupować.

Na mnie nie zwracajcie zbytnio uwagi z tym kroczem! Bo ja miałam poprostu pecha!! 5 szwów położna wyciagla a 3 zostawiła w środku, które sie nie rozpuściły !! :'(. Wszystko mnie tam ciągle, puchło i sie jadzilo !

Jak sie skapnelam ze jeszcze 3 w środku mi zostały, to mąż mi wyciągał :-\ pęseta i nożyczkami do paznokci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:40

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja kilka tyg na tylko usiąść nie mogłam!! :/ na zwyklej poduszce na jasku siedziałam ale i tak bolało :P dla mnie strata pieniędzy ! Teraz tez nie będę nic kupować.

no właśnie to ma dziurę w środku to wtedy nie powinno bolec bo jest cipka w powietrzu ;) a koszt nie duży bo 19 zł + przesyłka

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:

Na mnie nie zwracajcie zbytnio uwagi z tym kroczem! Bo ja miałam poprostu pecha!! 5 szwów położna wyciagla a 3 zostawiła w środku, które sie nie rozpuściły !! :'(. Wszystko mnie tam ciągle, puchło i sie jadzilo !

Jak sie skapnelam ze jeszcze 3 w środku mi zostały, to mąż mi wyciągał :-\ pęseta i nożyczkami do paznokci :P

nie zazdroszczę, a swoją drogą położna nie widziała że tam jeszcze jednak cos zostało :/

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tansza opcja- sklep z artykułami do pływania. Takie dziecięce kolko dmuchane do plywania (u nas na Sr polozna mowila)

Iwa81 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie nad tym zastanawiałam :) chętnie posłucham rad :)
    Odnoście laktatora to na stronie sklepu mama i ja jest tak
    Ze mozesz kupić laktator elektryczny avent jak nie użyjesz to do chyba 3 miesięcy mozesz zwrócić :) nie wiem czy to ciagle jest ale bys musiała sobie luknąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:50

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no właśnie to ma dziurę w środku to wtedy nie powinno bolec bo jest cipka w powietrzu ;) a koszt nie duży bo 19 zł + przesyłka

Jak by co to oponę z garażu wyciągnę :-) haha prawie to samo :P

Carolq, Poli86, Aniu_leczka, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ