Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ten depresyjny ton moich wpisów, ale po prostu się boję i musiałam się wygadac.

Domi Negra jak tam? Coś ominelam czy nie było jeszcze żadnych wieści?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Wybaczcie ten depresyjny ton moich wpisów, ale po prostu się boję i musiałam się wygadac.

Domi Negra jak tam? Coś ominelam czy nie było jeszcze żadnych wieści?
    Kazda sie boi. Ja jestem coraz bardziej przerażona ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziewczyny nie pisały, przynajmniej nie widziałam.

No i mój mąż po diagnozie - gips na 14 dni, świetnie po prostu - jeśli Maja będzie chciała wyjść wcześniej to tatuś ją przywita z gipsem - coś słabo to widzę :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Nic dziewczyny nie pisały, przynajmniej nie widziałam.

No i mój mąż po diagnozie - gips na 14 dni, świetnie po prostu - jeśli Maja będzie chciała wyjść wcześniej to tatuś ją przywita z gipsem - coś słabo to widzę :/
    Maz kolezanki na porod mial zlamane dwie ręce. Takze nie jest tak zle ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Maz kolezanki na porod mial zlamane dwie ręce. Takze nie jest tak zle ;)

:) też tak myślę, zawsze mógłby mieć gips do uda i wtedy by było przerąbane ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Maimama - Nam położna opowiadała, że czasami dzieci ok 4kg, rodzą się szybciej i łatwiej niż niektóre 3,5kg, zależy dużo od wielkości barków
    Chyba od obwodu.glowki ;-)
    Jak ona juz wyjdzie to.reszta.sama.wyskoczy :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Chyba od obwodu.glowki ;-)
    Jak ona juz wyjdzie to.reszta.sama.wyskoczy :-)

no właśnie tez tak zawsze myślałam, ale położna zmieniła moje myślenie, a tu chodzi o barki, bo głowa przejdzie a barki utkną, porównuje się obwód główki do obwodu brzuszka i wtedy można ocenić czy będzie dziecko szerokie w barkach, ja sobie sprawdziłam i jak na razie Maja nie zapowiada się na barczystą

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czas pokaże jak to będzie , nikt i nic nie jest w stanie do końca przewidzieć ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , noc koszmarna , od 24 do 6 bol brzucha i jakieś spięcia brzucha , rzadnych skurczy nie mogłam wyłapać ale po nospie nawet nie przeszło . Dzis rano i tak miałam jechac na ktg , na ktg rzadnych skurczy a szyjka mnie boli nadal :/ teraz czekam bo dzis na szczęście przyjmuje mój lekarz w poradni a ma mnie wsiąść na kontrole , wiec sprawdzi i pobierze gbs .
    Mam szczera nadzieje ze szyjka jest rozwarta i czekamy na poród :P wiec trzymajcie kciuki za takie info :)

Iwa81, nick nieaktualny, maimama, Lilik, pasia27, Nacia, hiacynta99., Marietta lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pasia zapomniałam Ci napisać że wczoraj po twoim menu obiadowym tj pisałam , nabrałam ochotę na kapuśniak, ugotowałam taki lajtowy, zjadłam ze smakiem a potem myślałam że mnie rozsadzi :D rzadko mnie wzdyma po kapuście, ale wczoraj było chyba apogeum.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja po wizycie (ponad 30 minut, rekord nfz-towy), dostałam skierowanie od gina do cc, więc zaraz mykam do szpitala im pokazać i się na termin umówić :)
    Lekarz twierdzi, że spokojnie do terminu pochodzę, bo wszystko pozamykane, więc się już nie stresuję ;)
    Tylko więcej pić, bo trochę się basen zmniejszył synkowi :D a waga na dzisiaj (36t 5d) 2460g, więc chyba wszedł w mamusi geny :D
    Ale się kurde cieszę!!! :)

maimama, Lilik, nick nieaktualny, pasia27, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majówki! Ja nadal w dwupaku... W nocy lekarka wyjęła mi cewnik, bo utknął na granicy szyjki i pochwy i podrażniał szyjkę. Okazało się, że rozwarcie już na 3,5 cm. Do 3 nad ranem skurcze jeden za drugim, długie i bolesne, więc poszłam wziąć gorący prysznic, który zadziałał rozluźniająco i zasnęłam. Dziś rano skurcze rzadsze, ale równie bolesne. Rozwarcie się nie zmieniło, więc dalej mam czekać aż urośnie do 4-5 cm i wtedy dostanę oxy (chyba, że tak się rozkręcę, że nie będzie potrzeby). Także wszystko mnie boli i nadal czekam... :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie słodki ciężar? Wy już pewnie spakowane do szpitala. Ja będę to robić dziś i w zasadzie mam wszystko o czym mówili w ddtvn.
    nawet wishbeara można wziąć. A propo żyrafy sopfie. Jakie ona ma funkcję i czemu jest tak popularna?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A Pasia zapomniałam Ci napisać że wczoraj po twoim menu obiadowym tj pisałam , nabrałam ochotę na kapuśniak, ugotowałam taki lajtowy, zjadłam ze smakiem a potem myślałam że mnie rozsadzi :D rzadko mnie wzdyma po kapuście, ale wczoraj było chyba apogeum.
    O to zachcianka zakonczyla sie awaria hihi
    Ja sobie zostawialm pól kapustki na kapuśniak na jutro na.goloneczce ;-)
    Smaka mam dzis na kfc przy wtprkowej promocji ;-) trzeba korzystać bo nie wiadomo kiedy znów.takie ostre mięsko zjem :-)

Iwa81, beatas lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ogladalyscie słodki ciężar? Wy już pewnie spakowane do szpitala. Ja będę to robić dziś i w zasadzie mam wszystko o czym mówili w ddtvn.
    nawet wishbeara można wziąć. A propo żyrafy sopfie. Jakie ona ma funkcję i czemu jest tak popularna?
    Funkcja gryzaka piszczacego z kauczuku :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Funkcja gryzaka piszczacego z kauczuku :-)

Ee to jakaś rewelacja nie jest a trochę kosztuje.

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra biedaczku Kochany moze na orawde spróbuj z tym olejem rycynowym
    , moze cos pomoże . Trzymam kciuki aby dzisiaj wkoncu twoje bóle sie skończyły i bys dostała nareszcie Maluszka :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna wizyta 6 ale lekarz twierdzi ze nie dotrwam.

nick nieaktualny, pasia27, Lilik lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    U mnie kolejna wizyta 6 ale lekarz twierdzi ze nie dotrwam.

U mnie też wizyta 6.05 wtedy będę w miała 38+2 i w 39 tc cc. Ale zleciła ta ciąża.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa to może urodzimy w tym samym terminie. Ja mam iść 30.04 do szpitala i 02.05 mam mieć cc.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ