Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ten depresyjny ton moich wpisów, ale po prostu się boję i musiałam się wygadac.

Domi Negra jak tam? Coś ominelam czy nie było jeszcze żadnych wieści?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Wybaczcie ten depresyjny ton moich wpisów, ale po prostu się boję i musiałam się wygadac.

Domi Negra jak tam? Coś ominelam czy nie było jeszcze żadnych wieści?
    Kazda sie boi. Ja jestem coraz bardziej przerażona ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziewczyny nie pisały, przynajmniej nie widziałam.

No i mój mąż po diagnozie - gips na 14 dni, świetnie po prostu - jeśli Maja będzie chciała wyjść wcześniej to tatuś ją przywita z gipsem - coś słabo to widzę :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Nic dziewczyny nie pisały, przynajmniej nie widziałam.

No i mój mąż po diagnozie - gips na 14 dni, świetnie po prostu - jeśli Maja będzie chciała wyjść wcześniej to tatuś ją przywita z gipsem - coś słabo to widzę :/
    Maz kolezanki na porod mial zlamane dwie ręce. Takze nie jest tak zle ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Maz kolezanki na porod mial zlamane dwie ręce. Takze nie jest tak zle ;)

:) też tak myślę, zawsze mógłby mieć gips do uda i wtedy by było przerąbane ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Maimama - Nam położna opowiadała, że czasami dzieci ok 4kg, rodzą się szybciej i łatwiej niż niektóre 3,5kg, zależy dużo od wielkości barków
    Chyba od obwodu.glowki ;-)
    Jak ona juz wyjdzie to.reszta.sama.wyskoczy :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Chyba od obwodu.glowki ;-)
    Jak ona juz wyjdzie to.reszta.sama.wyskoczy :-)

no właśnie tez tak zawsze myślałam, ale położna zmieniła moje myślenie, a tu chodzi o barki, bo głowa przejdzie a barki utkną, porównuje się obwód główki do obwodu brzuszka i wtedy można ocenić czy będzie dziecko szerokie w barkach, ja sobie sprawdziłam i jak na razie Maja nie zapowiada się na barczystą

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czas pokaże jak to będzie , nikt i nic nie jest w stanie do końca przewidzieć ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , noc koszmarna , od 24 do 6 bol brzucha i jakieś spięcia brzucha , rzadnych skurczy nie mogłam wyłapać ale po nospie nawet nie przeszło . Dzis rano i tak miałam jechac na ktg , na ktg rzadnych skurczy a szyjka mnie boli nadal :/ teraz czekam bo dzis na szczęście przyjmuje mój lekarz w poradni a ma mnie wsiąść na kontrole , wiec sprawdzi i pobierze gbs .
    Mam szczera nadzieje ze szyjka jest rozwarta i czekamy na poród :P wiec trzymajcie kciuki za takie info :)

Iwa81, i.am.chappie, maimama, Lilik, pasia27, Nacia, hiacynta99., Marietta lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pasia zapomniałam Ci napisać że wczoraj po twoim menu obiadowym tj pisałam , nabrałam ochotę na kapuśniak, ugotowałam taki lajtowy, zjadłam ze smakiem a potem myślałam że mnie rozsadzi :D rzadko mnie wzdyma po kapuście, ale wczoraj było chyba apogeum.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja po wizycie (ponad 30 minut, rekord nfz-towy), dostałam skierowanie od gina do cc, więc zaraz mykam do szpitala im pokazać i się na termin umówić :)
    Lekarz twierdzi, że spokojnie do terminu pochodzę, bo wszystko pozamykane, więc się już nie stresuję ;)
    Tylko więcej pić, bo trochę się basen zmniejszył synkowi :D a waga na dzisiaj (36t 5d) 2460g, więc chyba wszedł w mamusi geny :D
    Ale się kurde cieszę!!! :)

maimama, Lilik, Carolq, pasia27, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majówki! Ja nadal w dwupaku... W nocy lekarka wyjęła mi cewnik, bo utknął na granicy szyjki i pochwy i podrażniał szyjkę. Okazało się, że rozwarcie już na 3,5 cm. Do 3 nad ranem skurcze jeden za drugim, długie i bolesne, więc poszłam wziąć gorący prysznic, który zadziałał rozluźniająco i zasnęłam. Dziś rano skurcze rzadsze, ale równie bolesne. Rozwarcie się nie zmieniło, więc dalej mam czekać aż urośnie do 4-5 cm i wtedy dostanę oxy (chyba, że tak się rozkręcę, że nie będzie potrzeby). Także wszystko mnie boli i nadal czekam... :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie słodki ciężar? Wy już pewnie spakowane do szpitala. Ja będę to robić dziś i w zasadzie mam wszystko o czym mówili w ddtvn.
    nawet wishbeara można wziąć. A propo żyrafy sopfie. Jakie ona ma funkcję i czemu jest tak popularna?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A Pasia zapomniałam Ci napisać że wczoraj po twoim menu obiadowym tj pisałam , nabrałam ochotę na kapuśniak, ugotowałam taki lajtowy, zjadłam ze smakiem a potem myślałam że mnie rozsadzi :D rzadko mnie wzdyma po kapuście, ale wczoraj było chyba apogeum.
    O to zachcianka zakonczyla sie awaria hihi
    Ja sobie zostawialm pól kapustki na kapuśniak na jutro na.goloneczce ;-)
    Smaka mam dzis na kfc przy wtprkowej promocji ;-) trzeba korzystać bo nie wiadomo kiedy znów.takie ostre mięsko zjem :-)

Iwa81, beatas lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ogladalyscie słodki ciężar? Wy już pewnie spakowane do szpitala. Ja będę to robić dziś i w zasadzie mam wszystko o czym mówili w ddtvn.
    nawet wishbeara można wziąć. A propo żyrafy sopfie. Jakie ona ma funkcję i czemu jest tak popularna?
    Funkcja gryzaka piszczacego z kauczuku :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Funkcja gryzaka piszczacego z kauczuku :-)

Ee to jakaś rewelacja nie jest a trochę kosztuje.

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra biedaczku Kochany moze na orawde spróbuj z tym olejem rycynowym
    , moze cos pomoże . Trzymam kciuki aby dzisiaj wkoncu twoje bóle sie skończyły i bys dostała nareszcie Maluszka :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna wizyta 6 ale lekarz twierdzi ze nie dotrwam.

tola2014, pasia27, Lilik lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    U mnie kolejna wizyta 6 ale lekarz twierdzi ze nie dotrwam.

U mnie też wizyta 6.05 wtedy będę w miała 38+2 i w 39 tc cc. Ale zleciła ta ciąża.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa to może urodzimy w tym samym terminie. Ja mam iść 30.04 do szpitala i 02.05 mam mieć cc.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ