Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wyparzania skoczków. No właśnie jak to zrobić ? I do pojemnika na smoczki? I co do laktatora jak go umyć przed pierwszym użycie ? I co z butelkami jak je wymyje to 2 tyg przed porodem to trzeba będzie jeszcze raz je wysterylizowana czy 2 tyg mogą już tak czekać. Nie bardzo wiem jak się zabrać do tego. A laktator i butelki chce wziąć do szpitala jakby mały nie chciał ssać cyca i musiałabym odciagac

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie z laktatorem waham. Bo jesli mam kupować to elektryczny.. A vo jesli pokarmu miec nie będę??

Temat Mamuniek (tfuuuu tesciowych znaczy!) i odwiedzin-ok. Nie wszyscy na raz. Ale mąż moi rodzice, rodzeństwo -tak...ale teściowie?? PO CO JA SIE PYTAM?? NIECH SIEDZĄ W TYM SWOIM ELKU . mala zobaczą wtedy kiedy zobaczy zreszta w lipcu ma imieniny:D wtedy bedzie miała okazje do zobaczenia Mai. A tak jak przyjads to zaraz to herbatki kawki ciasto (obowiązkowo własnej roboty- kupne nie przejdzie, bo jak raz na obiad wpadli i postawiłam kupne ciasto to oczywiście uslyszalam ze niedobre ze czemu sama nie piekę) obiadki i środki i skacz nad majestatem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 13:02

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 5.05 karmniki w lidlu za 30zl. Z fiszbinami i bez. Miałam przy córce i były bardzo wygodne :) biegne rano... byle bym skurczy nie miała :)

pasia27, tola2014, Marietta, Lilik lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    A propo wyparzania skoczków. No właśnie jak to zrobić ? I do pojemnika na smoczki? I co do laktatora jak go umyć przed pierwszym użycie ? I co z butelkami jak je wymyje to 2 tyg przed porodem to trzeba będzie jeszcze raz je wysterylizowana czy 2 tyg mogą już tak czekać. Nie bardzo wiem jak się zabrać do tego. A laktator i butelki chce wziąć do szpitala jakby mały nie chciał ssać cyca i musiałabym odciagac

Ja wszystko wygotowałam czyli do garnka z zimną wodą garnek na gaz i jak się zagotuje to 5 min gotować. Tak miałam napisane w instrukcji laktatora, smoczka i butelki. I spakowałam to do woreczków także myślę że nie będzie potrzeby przed użyciem powtarzać wyparzanie.

tola2014 lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde jak całą ciąze nie było nic dla kobiet w ciązy w sensie ciuchów tak teraz koszulki , dresy itd ;/ złośćććć
    idę się przespać chwilkę popracowałam czas na drzemkę :P

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja też poczęstuję kawą, herbatą, ciastkiem (może zrobię lub kupię) :))

Dziewczyny, czy po nocy jak wstajecie, nie wydają Wam się brzuchy twardsze?

Mi w nocy to się wydaje że jest mega twardy i waży z 20kg jak się zwlekam z łóżka na siku masakra..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra i Domi życzę zdrówka i porodu bez komplikacji

Iwa ja wyparzałam smoczki w gotującej sie wodzie, bez zmian!! Nic sie nie porobiło

A co do odwiedzin w szpitalu, mąż i syn na pewno będą :-)

Maz przy pierwszym porodzie bardzo dużo mi pomógł <3 nie chodził do szkoły rodzenia, i pierwszy raz dziecko w rękach miał i jak profesjonalista :-)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterylizacja działa kilka godzin, wymyć można, wysterylizować, wziąć do szpitala i tam najwyżej we wrzątku raz jeszcze przepłukać :)
    Aguchaaa co do laktatora, to myślę, że wstrzymaj się na po porodzie, teraz wszystko jest szybko dostępne, kurierem z allegro, jeden dzień i masz. Nawał zwykle jest na 3-4 dobę, najwyżej na początku sobie ręką odciągnięsz ;) w szpitalach w razie co, mają laktatory klasy szpitalnej i mamuśki dostają prywatną, nową końcówkę.
    Czemu się nastawiasz, że nie będzie mleka, ja liczę, że będzie, bo czemu miałoby nie lecieć, to sama natura :) Chyba położna na zajęciach mnie tak nastroiła, bo kiedyś też miałam obawy :D

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, nie wiem jak to dokładnie jest w przypadku jaskry, jakie są wskazania do cc.. Ja jestem z ryzyka okołojaskrowego, ale papier od okulisty mam na wysoką krótkowzroczność. Przy jaskrze ważne jest to, żeby nie podawali atropiny przy znieczuleniu, czyli chyba całkowita narkoza odpada (nie znam się za bardzo, tylko powtarzam co mi lekarz powiedział). Jeśli chorujesz na jaskrę, to na pewno bierzesz leki i jesteś pod opieką okulistyczną, nie wiem czemu lekarz Cię tak potraktował, idź może do innego i wymuś papier, że najwyżej poród sn nie grozi Twoju narządowi wzroku, bo może tak jest :)
    Jest takie badanie Gdx, które ocenia stan nerwu wzrokowego, ja powtarzam je co 2-3 lata, żeby kontrolować co się dzieje, Ty przy jaskrze też powinnaś.

A Ty wolałabyś rodzić przez cc i po prostu szukasz możliwości?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a4974fe47e7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a0cc4ffb017.jpg
    Shrekowy smoothie i moje bezkostkowe stopy

Carolq, Iwa81, Nacia, hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a4974fe47e7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a0cc4ffb017.jpg
    Shrekowy smoothie i moje bezkostkowe stopy

Napój z czego :) z kiwi, czy jarmuże, szpinaki itp. ?
    i tak codziennie puchną Ci te kostki ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa napoj:szpinak,seler naciowy, pietruszka,mango,ananas,kiwi i mieta.
    Co do stóp to codziennie mam takie niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:17

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Iwa napoj:szpinak,seler naciowy, pietruszka,mango,ananas,kiwi i mieta.
    Co do stóp to codziennie mam takie niestety.

a jakieś moczenie w chłodnej wodzie nie pomoże ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Guem, nie wiem jak to dokładnie jest w przypadku jaskry, jakie są wskazania do cc.. Ja jestem z ryzyka okołojaskrowego, ale papier od okulisty mam na wysoką krótkowzroczność. Przy jaskrze ważne jest to, żeby nie podawali atropiny przy znieczuleniu, czyli chyba całkowita narkoza odpada (nie znam się za bardzo, tylko powtarzam co mi lekarz powiedział). Jeśli chorujesz na jaskrę, to na pewno bierzesz leki i jesteś pod opieką okulistyczną, nie wiem czemu lekarz Cię tak potraktował, idź może do innego i wymuś papier, że najwyżej poród sn nie grozi Twoju narządowi wzroku, bo może tak jest :)
    Jest takie badanie Gdx, które ocenia stan nerwu wzrokowego, ja powtarzam je co 2-3 lata, żeby kontrolować co się dzieje, Ty przy jaskrze też powinnaś.

A Ty wolałabyś rodzić przez cc i po prostu szukasz możliwości?

Ja też nie mam jednoznacznie stwierdzonej jaskry jedynie cały czas słyszę że jest podejrzenie i mam wykonywać kontrolne badania. Jaskra nie jest z tego co się dowiadywałam wskazaniem do cc ale zmiany które ta choroba powoduje już mogą być. Niestety poczułam się dziś potraktowana jakbym właśnie chciała wymusić skierowanie na cc. A ja bardzo chciałabym rodzić naturalnie ale chciałabym zobaczyć swoje dziecko po porodzie dlatego oczekiwałam od okulisty informacji czy poród naturalny może negatywnie wpłynąć na moją wadę. Jeśli nie okulista to kto ma to ocenić? W nfz powiedzieli mi że lekarz przyjmujący poród, że jak ma wątpliwości to jeszcze przed porodem wzywa na konsultację okulistę, ciekawe kiedy zdąży to zrobić jeśli poród będzie przebiegał sprawnie. Zapisałam się na środę prywatnie, kolejne 150 zl wydane mimo płacenia składek do zus :( Mam nadzieję że przeciwwskazań nie będzie ale chcę to usłyszeć od specjalisty.

• Liley Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq raz były jakos tak na początku naszych ciąż :) ale ja przegapilam.

JustyśM gdzie masz kostki? :D zgubilas czy zostały w szafie?

Leżę... mały wepchal dupe pod zebra i wypchal cos w okolicy pępka. Nie wiem, bark? Zdążyłam zrobic między jedną łza a druga zdjecie. Wysłałam mężowi a on na to tylko niecenzuralny komentarz... teraz mam znowu skurcze :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a jakieś moczenie w chłodnej wodzie nie pomoże ?
    Nic nie pomaga.
    Liley masz rację chyba gdzieś się zagubily :)
    No nie gadajcie dziewczyny że ja tylko tak mam bo popadnie w depresje.

• Liley Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Nic nie pomaga.
    Liley masz rację chyba gdzieś się zagubily :)
    No nie gadajcie dziewczyny że ja tylko tak mam bo popadnie w depresje.
    A nogi wyżej? Ja miałam takie obrzęki w ciąży z córką. Masakra.. wiem co czujesz. Ale już zaraz się ich pozbiedziesz :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys mam to samo.. kostek brak :D ale pomaga podlozenie poduszek pod nogi tak dosyc wysoko.. z 30 minut i przechodzi. Na chwile niestety ale przechodzi :) ja mam jeszcze problem z dlonmi bo mam spuchniete i mi palce dretwieja.. ale juz wytrzymam. Do konca nie daleko :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bol w pachwinach to jakis objaw albo cos? Bo od 2 dni nie moge lewej nogi podniesc i ciezko mi sie chodzi bo strasznie mnie boli po lewej stronie w pachwinie.. ma ktoras z was tez takie bole?

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia mi dłonie wcześniej puchly teraz już prawie wogole ale w nocy mi dłonie dretwieja-dziwne uczucie dotykam dłoni a ona jak obca.Pachwiny cały czas bolą niestety najgorzej w nocy się wstaje...

‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ