Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, ja też mam skierowanie na CC na jutro. 6:30 w szpitalu. cięcie koło 9-10.
tylko ze mam skurcze, o 10 rano było 3 cm rozwarcia.
teraz już coraz bardziej podbrzusze boli i nie jestem pewna czy my wytrzymamy do jutra?
tatuś będzie dopiero koło 22 w domuLilik, hiacynta99. lubią tę wiadomość
-
Madziuśka wrote:hej, ja też mam skierowanie na CC na jutro. 6:30 w szpitalu. cięcie koło 9-10.
teraz już coraz bardziej podbrzusze boli i nie jestem pewna czy my wytrzymamy do jutra?
tatuś będzie dopiero koło 22 w domu
U mnie szyjka jeszcze dluga i w sumie zero skurczy. Tylko od kiku dni coraz bardziej nasilajacy sie bol w okolicach podbrzucha i cipki.. az tak ze chodzic nie moge musze caly czas lezec.. no to jutro bedziemy juz po -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvil89 wrote:Ja też chodzę na luxmed ale do Zarudzkiej. Też robi badanie, usg ale sprawdza serce pokazuje mi malucha, sprawdza ilość wód i tyle. Też nie mierzy.. Na pomiary trzeba się na usg na Mehoffera umówić.. Też tego nie czaje bo skoro i tak robi usg to zmierzenie dziecka to moment..
No ja właśnie na nehofera chodzę i jedynie tylko na tych usg ciąży 1 2 i 3 trymestr go mierzył ważył dlatego chodzę prywatnie żeby wiedzieć co i jak. Ramza nic nie mierzy tylko pokazuje bijące serce i tyle.... -
Dziewczyny wracam od okulisty i jestem załamana
nie mam kompletnie szczęścia do lekarzy, po porodzie przerzucę się na przytulanie brzozy czy jakieś inne modły do szczęśliwej chmurki zamiast wizyt u doktorków. Pani doktor wyjaśniła mi że badanie pola widzenia w ciąży nie jest wskazane i może prowadzić do zwiększonego ryzyka chorób u dziecka takich jak np adhd, dodatkowo nie można stosować kropli do mierzenia ciśnienia. Całe szczęście że przy zapisie powiedziałam że jestem w ciąży to kazała mi najpierw przyjść na konsultację bo miałam najpierw zrobić badanie pola widzenia i dopiero z wynikiem do niej. A w poniedziałek ten chamski lekarz nie dość że się upierał że bez pola widzenia on nie będzie ze mną rozmawiał to jeszcze zakropił mi oczy do badania ciśnienia. Aż się boję szukać w googlach czy rzeczywiście mogło to być groźne dla mojej córki. Dodatkowo stwierdziła że nerw prawego oka jest w kiepskim stanie i ona zaleca cesarkę
już sama nie wiem czy nadal hormony na mnie działają czy ostatnie wydarzenia ale jest mi tak straszliwie źle, tak cholernie się boję. Jeszcze jutro wizyta u gina, oby tam wszystko było dobrze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPasia nazwa lewatywy to ENEMA , coraz bardziej sie nad tym zastanawiam , bowiem
Chce by był Maź przy porodzie nie za bardzo sobie wyobrażałam by sie przez przypadek zesracale podobno to położne tak szybko sie z tym uwijają ze nie wiadomo kiedy i nic nie widac dlatego sie zastanawiam czy jest sens
A czyści mnie raczej po baloniku , ostatnio 3 razy na dzien jadalnym płatki na mleku :p i wypijam duze jogurty :p
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Guem wrote:Dziewczyny wracam od okulisty i jestem załamana
nie mam kompletnie szczęścia do lekarzy, po porodzie przerzucę się na przytulanie brzozy czy jakieś inne modły do szczęśliwej chmurki zamiast wizyt u doktorków. Pani doktor wyjaśniła mi że badanie pola widzenia w ciąży nie jest wskazane i może prowadzić do zwiększonego ryzyka chorób u dziecka takich jak np adhd, dodatkowo nie można stosować kropli do mierzenia ciśnienia. Całe szczęście że przy zapisie powiedziałam że jestem w ciąży to kazała mi najpierw przyjść na konsultację bo miałam najpierw zrobić badanie pola widzenia i dopiero z wynikiem do niej. A w poniedziałek ten chamski lekarz nie dość że się upierał że bez pola widzenia on nie będzie ze mną rozmawiał to jeszcze zakropił mi oczy do badania ciśnienia. Aż się boję szukać w googlach czy rzeczywiście mogło to być groźne dla mojej córki. Dodatkowo stwierdziła że nerw prawego oka jest w kiepskim stanie i ona zaleca cesarkę
już sama nie wiem czy nadal hormony na mnie działają czy ostatnie wydarzenia ale jest mi tak straszliwie źle, tak cholernie się boję. Jeszcze jutro wizyta u gina, oby tam wszystko było dobrze.
Współczuję ! Mi tez ostatnio nie zdobili badania ! Zbadała wadę zmieniła szkiełka i tyle -
Madziuśka wrote:hej, ja też mam skierowanie na CC na jutro. 6:30 w szpitalu. cięcie koło 9-10.
tatuś będzie dopiero koło 22 w domu
A Tobie tak lekarz kazał przyjść? I w ten sam dzień cc? Super -
hiacynta99. wrote:U mnie tak falami przechodzi 2 dni spokoju! A później znowu nawrót ze zdwojoną siłą
-
tola2014 wrote:Ale super. Będziesz mieć dzidziuisia. To dzisiaj nie pośpisz w nocy pewnie.
Domi, a Ty jak dzisiaj? Pewnie Wstałas juz . I jak boli bardzo. Jak sobie radzisz z maluszkiem?
Zaraz tu będę płakać jak o.nim pomyślę... myślę ze w piątek będziemy wychodzic, muszę jakoś dziś to przeżyć i jutro jeszcze...