Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też mam skierowanie na CC na jutro. 6:30 w szpitalu. cięcie koło 9-10.
    tylko ze mam skurcze, o 10 rano było 3 cm rozwarcia.
    teraz już coraz bardziej podbrzusze boli i nie jestem pewna czy my wytrzymamy do jutra?
    tatuś będzie dopiero koło 22 w domu

Lilik, hiacynta99. lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    teraz już coraz bardziej podbrzusze boli i nie jestem pewna czy my wytrzymamy do jutra?

U mnie szyjka jeszcze dluga i w sumie zero skurczy. Tylko od kiku dni coraz bardziej nasilajacy sie bol w okolicach podbrzucha i cipki.. az tak ze chodzic nie moge musze caly czas lezec.. no to jutro bedziemy juz po :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka, Nacia jak ja Wam zazdroszczę.Ja nadal czekam na jakieś znaki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys bedzie dobrze :) widze ze ci juz przeskoczylo na 39tc wiec za wiele tez Ci nie zostalo :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka, będzie dobrze, wytrzymasz :) ale Wam się dziewczyny spieszy, no ale nic, skoro dziecię chce wyjść to niech się dzieje :)

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozazdrościć tylko <3 <3 trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze !!! Wyśpijcie sie !!! Koniec urlopu wypoczynkowego <3

pasia27 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja też chodzę na luxmed ale do Zarudzkiej. Też robi badanie, usg ale sprawdza serce pokazuje mi malucha, sprawdza ilość wód i tyle. Też nie mierzy.. Na pomiary trzeba się na usg na Mehoffera umówić.. Też tego nie czaje bo skoro i tak robi usg to zmierzenie dziecka to moment..

No ja właśnie na nehofera chodzę i jedynie tylko na tych usg ciąży 1 2 i 3 trymestr go mierzył ważył dlatego chodzę prywatnie żeby wiedzieć co i jak. Ramza nic nie mierzy tylko pokazuje bijące serce i tyle....

• Guem Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam od okulisty i jestem załamana :( nie mam kompletnie szczęścia do lekarzy, po porodzie przerzucę się na przytulanie brzozy czy jakieś inne modły do szczęśliwej chmurki zamiast wizyt u doktorków. Pani doktor wyjaśniła mi że badanie pola widzenia w ciąży nie jest wskazane i może prowadzić do zwiększonego ryzyka chorób u dziecka takich jak np adhd, dodatkowo nie można stosować kropli do mierzenia ciśnienia. Całe szczęście że przy zapisie powiedziałam że jestem w ciąży to kazała mi najpierw przyjść na konsultację bo miałam najpierw zrobić badanie pola widzenia i dopiero z wynikiem do niej. A w poniedziałek ten chamski lekarz nie dość że się upierał że bez pola widzenia on nie będzie ze mną rozmawiał to jeszcze zakropił mi oczy do badania ciśnienia. Aż się boję szukać w googlach czy rzeczywiście mogło to być groźne dla mojej córki. Dodatkowo stwierdziła że nerw prawego oka jest w kiepskim stanie i ona zaleca cesarkę :( już sama nie wiem czy nadal hormony na mnie działają czy ostatnie wydarzenia ale jest mi tak straszliwie źle, tak cholernie się boję. Jeszcze jutro wizyta u gina, oby tam wszystko było dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Zwykłą maszynką się golicie? Nie macie podrażnień?

Ja nie mam podrażnień . Ale to golenie mnie juz meczy. Z nogami problemu nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nazwa lewatywy to ENEMA , coraz bardziej sie nad tym zastanawiam , bowiem
    Chce by był Maź przy porodzie nie za bardzo sobie wyobrażałam by sie przez przypadek zesrac :P ale podobno to położne tak szybko sie z tym uwijają ze nie wiadomo kiedy i nic nie widac dlatego sie zastanawiam czy jest sens :)
    A czyści mnie raczej po baloniku , ostatnio 3 razy na dzien jadalnym płatki na mleku :p i wypijam duze jogurty :p

pasia27 lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Dziewczyny wracam od okulisty i jestem załamana :( nie mam kompletnie szczęścia do lekarzy, po porodzie przerzucę się na przytulanie brzozy czy jakieś inne modły do szczęśliwej chmurki zamiast wizyt u doktorków. Pani doktor wyjaśniła mi że badanie pola widzenia w ciąży nie jest wskazane i może prowadzić do zwiększonego ryzyka chorób u dziecka takich jak np adhd, dodatkowo nie można stosować kropli do mierzenia ciśnienia. Całe szczęście że przy zapisie powiedziałam że jestem w ciąży to kazała mi najpierw przyjść na konsultację bo miałam najpierw zrobić badanie pola widzenia i dopiero z wynikiem do niej. A w poniedziałek ten chamski lekarz nie dość że się upierał że bez pola widzenia on nie będzie ze mną rozmawiał to jeszcze zakropił mi oczy do badania ciśnienia. Aż się boję szukać w googlach czy rzeczywiście mogło to być groźne dla mojej córki. Dodatkowo stwierdziła że nerw prawego oka jest w kiepskim stanie i ona zaleca cesarkę :( już sama nie wiem czy nadal hormony na mnie działają czy ostatnie wydarzenia ale jest mi tak straszliwie źle, tak cholernie się boję. Jeszcze jutro wizyta u gina, oby tam wszystko było dobrze.

Współczuję ! Mi tez ostatnio nie zdobili badania ! Zbadała wadę zmieniła szkiełka i tyle

hsxq6uc.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    Madziuśka ale Ci zazdroszczę. Ja mam przyjść do szpitala w sobotę, a cc będę miała dopierko w poniedziałek:(( Cały weekend w szpitalu będę kukać...
    A Tobie tak lekarz kazał przyjść? I w ten sam dzień cc? Super

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się nigdzie nie spieszy, to mojemu synowi chyba niewygodnie już ;)
    za 6 godzin tata będzie - normalnie mi tak czas wolno leci jak nigdy

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mnie dziś też cały dzień kręci dziwnie po tym brzuchu, ech...mały fika to chyba wszystko ok

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przeszła zupełnie zgaga. Dziwne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A mi przeszła zupełnie zgaga. Dziwne

U mnie tak falami przechodzi 2 dni spokoju! A później znowu nawrót ze zdwojoną siłą :-\

Carolq lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Dziewczyny pozazdrościć tylko <3 <3 trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze !!! Wyśpijcie sie !!! Koniec urlopu wypoczynkowego <3
    No ja spalam.haha godzinkę z młodym :-) tez jeszcze korzystam haha

hiacynta99. lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    U mnie tak falami przechodzi 2 dni spokoju! A później znowu nawrót ze zdwojoną siłą :-\
    To ja miałam caly czas, a od dwóch dni spokoj

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    mi się nigdzie nie spieszy, to mojemu synowi chyba niewygodnie już ;)
    za 6 godzin tata będzie - normalnie mi tak czas wolno leci jak nigdy
    Leż,leż i zsciskaj nóżki mamuśka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ale super. Będziesz mieć dzidziuisia. To dzisiaj nie pośpisz w nocy pewnie.

Domi, a Ty jak dzisiaj? Pewnie Wstałas juz . I jak boli bardzo. Jak sobie radzisz z maluszkiem?
    Wstałam, w zasadzie dziś w ogóle nie leżałam, teraz już odpoczywam... z maluszkiem ogólnie dobrze, ale jako że trochę mnie rwie a teraz mocno piecze po tej cesarce dałam Go już dziś położonym i mam straszne wyrzuty sumienia. .. on tak.płakał... już tylko o nim myślę... chciałabym Go wziąć, ale wiem że będzie ciężko... pokarmu jeszcze bardzo nie mam, poza tym tu za.bardzo nikt w.karmieniu nie pomaga, co 3 godziny musiałabym z nim tam jeździć... to mój pierwszy bobas, a nikt nie pokazał jak Go wziąć, złapać. .. z tym sobie poradziłam, Ale tu maluszki ciasno zawijaja w rożki i nawet to jeszcze w sumie Go całego nie widziałam... nikt nie pokazał jak ubrać, przewinąć... to oni to tam wszystko robią a ja dostaje tylko ponosić i popatrzeć... próbowałam dziś już 3 razy przystawic do piersi Ale za bardzo pokarmu jesZcze nie mam, a on też jakoś nie chciał ssać... pewnie dałabym sobie radę, Ale wiadomo jest strach przy takim malenstwie i to tylko 2450G... kąpania też mib nie pokażą bo tu to myją pod kranem i nawet.nie wiem jak sobie poradzimy... Jezu jak ja już chce stąd wyjść i sama się nim zająć, ubrać po swojemu i uwolnić z tych rozkow. ., on chyba tak strasznie w tym nie lubi być bo tak mocno płakał i chciał wyjąć rączki. ..
    Zaraz tu będę płakać jak o.nim pomyślę... myślę ze w piątek będziemy wychodzic, muszę jakoś dziś to przeżyć i jutro jeszcze...

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ