Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja od rana miele sie w domku. Przepis na udana majówkę ? Powyciagaj, posegreguj i przygotuj wszystko co dzieciowe do prania :D takze taaaaka majoweczka sue szykuje. Mąż jedzie do rodziców (teść ma imieny) ja to chrzanie. W 9miesiavu sie tarabanic i uśmiechać sztucznie.. Xistane popiore poprasuje. A no właśnie. W jakiej temperaturze pralyscie flanelowe pieluchy? Bo tetre to upiore w 60 a flaneli nie wiem. W 40?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:35

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley polubiłam za golenie hehe!! Ja wcieliłam metodę raz w tygodniu po ostatniej wizycie. Bo inaczej sie nie da chyba..

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wszystko w.40stopniach pralam...synowi teraz w 50..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    Jak tam dzisiaj?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykłą maszynką się golicie? Nie macie podrażnień?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Carola
    Jak tam dzisiaj?

Fizycznie - znów czuję jakieś pobolewania bardziej jak na miesiączkę ale skurczy brak :( Mała się rozpycha i to tak ooo..., no i od rana mnie czyści . Ale i tak nie widzę szans na ten weekend po wczorajszej wizycie :(
    Psychicznie- nie chce mi się zajebiście pracować a , wytłumaczenie mojej szefowej że nie daje rady- spotyka się z odpowiedzią "no wiem wiem ze Cię zawaliłam robotą ale jak to zamkniemy to będzie luz " echhh szkoda słów, nie wiem czy to też nie wpływa na moje złe samopoczucie :(
    odnośnie nadal chce rodzić w weekend majowy bo nie chce by teściowa przyjeżdżała do szpitala i mnie wkurzała ale mój mąż sobie tego nie wyobraża :( jak to może być że moi rodzice przyjadą a jego nie ;/ ech...
    nie chce już nosić tego brzucha ... dobrze że już za 2 dni mamy ciazę donoszoną :) to jedyny pozytyw najbliższych dni. A jak u Ciebie Kochana ?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam spacer, seks i mycie podlog ;).
    Czekam na frytki ;)

Co do tesciowych to tez nie wyobrażam sobie, ze jedni dziadkowie mogą odwiedzać, a drudzy nie. Albo wszyscy albo wcale. Dlatego u mni opcja nikt :P.
    Za tesciowa nie przepadam, ale to w końcu mama męża i jak dla mnie to jest rodzina.
    No i za 20 lat tez bede tesciowa bo mam dwóch synów. Takze zeby los mi nie odplacal to trza sie teraz postarać ;)

Carolq, Marietta, tola2014 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/800734629e4d.jpg

Juz wszystko przygotowane :-) w warunkach sterylnych czeka na Miska :-) zdecydowałam sie na patyczki jesli chodzi o pępek, lepsze dojście!

Brzuch mnie stale boli i plecy :-\ to juz tak do porodu będzie męczyć?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gole jak swędzi, mąż i tak nie tyka to przed wizytą albo jak juz czuje ze czas. Siadam na wannę, lusterko i jade :)

mam maszynkę hm wilkinson? Chyba. Z wymiennymi ostrzami. Jak golilam sie kiedyś, kiedyś jednorazowkami to miałam okropne podrażnienia. Nogi to kropka na kropce, koszmar! O piczce nie wspomne. Pozniej kupilam venus z wymiennym wkładami i problem minął. Teraz mam jakąś tańsza. A do nog mam z taką duzą glowicą z mydełkiem więc juz nie musze używać poślizgu.

poza tym przed ciążą używałam lumei (ta depilacja światłem). Dla mnie rewelacja! Co prawda na efekty trzeba sie napracować ale dzisiaj np mam duzo mniej włosów na nogach. A zarosnieta byłam jak facet. Ciemne grubaśne włochy, wrastające się. A karnacja... córa młynarza.

Podsumowując :) leżę z gładką piczką :) u mnie lusterko zdaje egzamin.

Hiacynta u nas też patyczki i oktenisept, tylko te z ogranicznikiem. Przy córce sie sprawdziły :)

Asmee tak myśle o was - tygodnie mamy podobne. A u Ciebie juz sie rusza akcja. Troche sie mniej boje ;) bo ciągle mnie lekarze straszyli "jeszcze nie, jeszcze wytrzymać"
    Mam nadzieje ze jutro Krysia mi powie że jest bezpiecznie, szczególnie ze jutro chce mi odstawić luteine i aspargin.
    A skurcze nadal sie pojawiają :/

pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia to super że już jutro spotkasz się z maluszkiem <3

Nacia lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, bez obaw, damy radę! :) Ja aspargin jeszcze biorę ale luteinę lekarz uważa, że w tym tygodniu to już najmniejszego sensu nie ma. Lekarze straszą zupełnie nie potrzebnie.. ale to tak jak pisałam, Ci starsi. Mi w szpitalu młodzi dopiero uświadomili, że nie mam czego się bać i dało mi to +100 do samopoczucia. Teraz spokojnie czekam aż Niunia zechce wyjść. Póki co ciągle jeszcze czop odchodzi.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wilkinson tylko jednorazowo. Ale po ciąży za jakiś czas pójdę na laserowe.u mnie co do pępka to mam i octenisept (nie jestem fanka tego środka.. Chyba ze przy zmianach opatrunków..no to wtedy moze tak) i skinsept (pryskacz z alkoholem) i gaziki z alkoholem. Sie zobaczy co bedzie mi i malej bardziej odpowiadalo :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Fizycznie - znów czuję jakieś pobolewania bardziej jak na miesiączkę ale skurczy brak :( Mała się rozpycha i to tak ooo..., no i od rana mnie czyści . Ale i tak nie widzę szans na ten weekend po wczorajszej wizycie :(
    Psychicznie- nie chce mi się zajebiście pracować a , wytłumaczenie mojej szefowej że nie daje rady- spotyka się z odpowiedzią "no wiem wiem ze Cię zawaliłam robotą ale jak to zamkniemy to będzie luz " echhh szkoda słów, nie wiem czy to też nie wpływa na moje złe samopoczucie :(
    odnośnie nadal chce rodzić w weekend majowy bo nie chce by teściowa przyjeżdżała do szpitala i mnie wkurzała ale mój mąż sobie tego nie wyobraża :( jak to może być że moi rodzice przyjadą a jego nie ;/ ech...
    nie chce już nosić tego brzucha ... dobrze że już za 2 dni mamy ciazę donoszoną :) to jedyny pozytyw najbliższych dni. A jak u Ciebie Kochana ?

A mnie chlop doprowadza do.szalu od.rana ..dobrze ze poszedł.do pracy to mam.troche luzu do wieczora hehe ale co.z.tego jak mój drugi maly mężczyzna ma.katar i jest maruda na maxa..do tego jeszcze zimno i nie wychodzę przewietrzyć sie..

Myslalas może o lewatywce?sa do kupienia w aptece gotowce i może to cos ruszy?skoro juz tam się cos u Ciebie dzieje;-)

Lekarz mi kiedys mowil nazwę ale zapomniałam..

JAK SZALEC TO.SZALEC !HAHAH

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mega bolami ale za to z pomoca meza udalo mi sie przygotowac juz wszystko na przyjscie nowego lokatora <3
    Teraz zostala mi jeszcze torba a raczej sprawdzenie czy wszystko w niej jest :)

pasia27, Patrycja24, Evil89, Lilik, i.am.chappie, hiacynta99. lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Z mega bolami ale za to z pomoca meza udalo mi sie przygotowac juz wszystko na przyjscie nowego lokatora <3
    Teraz zostala mi jeszcze torba a raczej sprawdzenie czy wszystko w niej jest :)
    Super!

Nacia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee mnie badał ciągle jeden lekarz, moze dlatego słyszałam ciągle "jeszcze nie". Rozmawiałam tez z jakimś dziadkiem.
    Jaro - ordynator nie wiem ile moze mieć lat. Pewnie ok 50tki.
    Ciekawe co by powiedział czarnoskóry, ale jechać do niego na wizyte tez bez sensu. Jutro zapytam Krysi. To konkretna babka to mam nadzieje, że powie co wie.

Dlugo ci odchodzi, pamiętam jak w pierwszej ciazy cos mi glutnęło do kibla i tyle. Ale bez krwi. Z 3 tyg przed cieciem. Kazdy organizm inny :) trzymam kciuki! ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wobec tego czekamy jutro na Twojego Maluszka i oczywiście trzymamy kciuki za Ciebie, żebyś się nie stresowala i szybciutko doszła do siebie po cc☺

Nacia lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Chodzisz dalej do ramzy w luxmed? Ja byłam dziś po l4. I zrobiła badanie, ale ani dziecka nie zmierzy ani nic. Oni tam chyba wszyscy tak robią.

Ja też chodzę na luxmed ale do Zarudzkiej. Też robi badanie, usg ale sprawdza serce pokazuje mi malucha, sprawdza ilość wód i tyle. Też nie mierzy.. Na pomiary trzeba się na usg na Mehoffera umówić.. Też tego nie czaje bo skoro i tak robi usg to zmierzenie dziecka to moment..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e10049e17062.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/559f7117af8f.jpg

Ostatnie chwile w 2-paku <3 <3 <3
    Tak bardzo sie ciesze ze to juz jutro <3

fistaszek88, JustyśM, pasia27, Lilik, Patrycja24, i.am.chappie, hiacynta99., Evil89, Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w galerii chciałam sobie kupić adidasy ale rozmiary się skończyły. Małe zakupy i jestem w domu ale tak zarypania jeszcze nie byłam zmęczenie na maxa jeszcze brzuch mnie pobolewal. Miałam iść na 16 na szkole rodzenia ale nie wiem czy dam radę wsiąść do samochodu to chyba trochę niebezpieczne w moim stanie...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ