X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia współczuję tego bólu!!! Chcesz wstac ale się nie da :-\ ja po głupim nacięciu nie mogłam wstac, a co dopiero po otwarciu powłok brzusznych ehhh

dzis odebrałam syna sąsiadki ze świetlicy 3 pietra !!! Wyszłam nawet nawet! :P ale zejść juz nie mogłam!!!!!! :-\ jakiś skurczy dostałam :( i nogi jak z waty

Masakra więcej tam nie pójdę !!! Myślałam ze nie zejdę ! Ze mnie będą znosić! Tylko szkola prawie pusta !

pasia27, Nacia lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    W ZUS-ie opłacałaś jakieś osobne ubezpieczenie ? Bo z tego co wiem to od Państwa tylko becikowe się należy, ? o innych wypłatach jeszcze nie słyszałam ;) ?

Ja z pracy, płaciłam dodatkowe ubezpieczenie. Jestem ubezpieczona w Zusie .. Jeszcze do Lipca bo później będę bezrobotna .

Z jednej strony 500+ wspierają rodziny!! A z drugiej zwalniają z pracy matki :-( kupy sie to nie trzyma

Dyrektorka szpitala jest w PiS chyba się wybiorę do niej z pytanie " jak zyc" ??

Iwa81 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja z pracy, płaciłam dodatkowe ubezpieczenie. Jestem ubezpieczona w Zusie .. Jeszcze do Lipca bo później będę bezrobotna .

Z jednej strony 500+ wspierają rodziny!! A z drugiej zwalniają z pracy matki :-( kupy sie to nie trzyma

Dyrektorka szpitala jest w PiS chyba się wybiorę do niej z pytanie " jak zyc" ??

A rozumiem.
    tak bo to chore jest, dają 500zł, które skądś trzeba wziąć, bo wiadomo że kasy wolnej w Polsce niema, ja znowu branża handlowa i dodatkowe opodatkowanie sklepów (ustawa na sfinansowanie 500+) też może spowodować że Sklepy nie wytrzymają i zbankrutują, a ludzie zostaną bez pracy i pójdą po zasiłek - błędne koło.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia Szymek jest przecudny ! <3 i nie martw się, napewno będzie wszystko dobrze !

Nacia lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Carolq chce w piatek.
    Ja chciałam w zeszły ;)

Patii taki wczesniaczek to z automatu powinien być rehabilitowany od razu. Bo wiadomo ze sa problemy z napięciem mięśniowym..beznadziejny ten nfzet:/

A przestań do dupy z tym będę szukać kogoś prywatnie bo się nie doczekam co zaczną mi dzieciaka rehabilitować jak 6-7 miesięcy będzie miała no bez przesady szkoda gadać :/ bo to na pilne powinno być i zawsze powinny być miejsca dla takich dzieci..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie:)
    My już po ostatniej wizycie i USG. Mały ważył 3770g w 37t5d. Tylko nieszczęsne miedniczki nerkowe nadal powiększone niestety, strasznie się boję tego USG po porodzie czy będzie ok i mały się wysika i wszystko zniknie. Cesarka wyznaczona na 07.05.2016. Ostatni tydzień ciąży przede mną.
    Pozdrawiam mamy w dwupaku i te, które już się rozpakowały.

pasia27, Patrycja24, Iwa81, hiacynta99., Negra, monilia84 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5c1b0e833a6f6efbmed.jpg

37Tydz :-)

Carolq, Lilik, Patrycja24, Iwa81, Nacia, Baronowa_83, hiacynta99., Aniu_leczka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie Mała 3900g , jestem przerażona tym jak rośnie , jaka jest wielka i jak sobie poradzę pomijając już fakt że może być 500g do przodu lub do tyłu. Dodatkowo skoki ciśnienia powyżej 140 , jutro na ktg i pomiar ciśnienia jak tak bedzie to odrazu na cc. Na szczescie pozniej cisnienie spadlo do 128 i juz się obyło bez kladzenia juz dzis w szpitalu. Gadałam z moim lekarzem bo dziś bylismy u innego a musiałam mieć zwolnienie. Powiedział ze spokojnie i ze jesli waga dziecka bedzie 4000g nie bede rodzic naturalnie , tylko cc, ale warto spróbować do tych 4kg. I nikt mnie na siłe nie bedzie meczył szczegolnie ze mamy własna położna itd która na pewno wszystkiego dopilnuje. Jak nie urodzę do piątku to do szpitala na cc. Jestem załamana tymi zmianami, i tym wszystkim :( ale sobie juz popłakałam i mi lepiej jeszcze jak pogadałam z lekarzem to się w ogóle uspokoiłam.

Lilik lubi tę wiadomość

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja dziś po wizycie u lekarza. Wszystko długie i pozamykane, więc rozpakowywać się będę pewnie bliżej terminu. Mała waży 2655g i lekarz stwierdził u niej ADHD :). Pępowina jak spirala.

Nacia - piękny ten Twój synek i nie martw się...za chwilę pewnie będzie całkiem zdrowy i będziesz mogła go do siebie przytulić. Słuchaj położnej. I uważam, że jesteś bardzo dzielna.

Różyczka, Twoja Gwiazdka też słodziutka :).

A co do pieniędzy z ubezpieczenia. Wypłacają bardzo szybko i nie ma opcji, żeby nie wypłacili.

hiacynta99., monilia84 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis u mnie to samo. Jakie masz wymiary Ukm? Rodzisz w ośrodku referencyjnym? Wiesz może czy w związku z poszerzeniem będziecie dłużej w szpitalu?

f2wlepok51d0udm2.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, polubiłam przez przypadek.
    Duża ta Twoja Dziecinka. Rozumiem, że chciałaś rodzić naturalnie, tak?

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Lilik no ale w takim przypadku nie ma opcji nie podejmę się tego szczególnie przy pierwszym porodzie :(

• Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Efendis u mnie to samo. Jakie masz wymiary Ukm? Rodzisz w ośrodku referencyjnym? Wiesz może czy w związku z poszerzeniem będziecie dłużej w szpitalu?
    Lewa strona 9mm prawa 13mm. U nas w mieście jest tylko jeden szpital z porodówką na szczęście z trzecim stopniem referencyjności. Właśnie też się zastanawiam czy nie będę musiała leżeć dłużej mam nadzieję, że wyjdzie, że jest ok i nas wypuszczą normalnie, bo chyba oszaleje z tęsknoty za synkiem, który zostanie z tatą w domu.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    tak Lilik no ale w takim przypadku nie ma opcji nie podejmę się tego szczególnie przy pierwszym porodzie :(

Carolq, czasem to kwestia aparatu usg. Byliście dziś u innego lekarza, tak? A u tamtego waga też była taka wysoka, albo zbliżona? Masz rację - przy pierwszym porodzie nie ma co kombinować.
    Ale warto spojrzeć na to również z tej pozytywnej strony. Możliwe, że za tydzień będziesz już z Niną :).

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej my po wizycie Mała 3900g , jestem przerażona tym jak rośnie , jaka jest wielka i jak sobie poradzę pomijając już fakt że może być 500g do przodu lub do tyłu. Dodatkowo skoki ciśnienia powyżej 140 , jutro na ktg i pomiar ciśnienia jak tak bedzie to odrazu na cc. Na szczescie pozniej cisnienie spadlo do 128 i juz się obyło bez kladzenia juz dzis w szpitalu. Gadałam z moim lekarzem bo dziś bylismy u innego a musiałam mieć zwolnienie. Powiedział ze spokojnie i ze jesli waga dziecka bedzie 4000g nie bede rodzic naturalnie , tylko cc, ale warto spróbować do tych 4kg. I nikt mnie na siłe nie bedzie meczył szczegolnie ze mamy własna położna itd która na pewno wszystkiego dopilnuje. Jak nie urodzę do piątku to do szpitala na cc. Jestem załamana tymi zmianami, i tym wszystkim :( ale sobie juz popłakałam i mi lepiej jeszcze jak pogadałam z lekarzem to się w ogóle uspokoiłam.
    3900juz?
    No ciekawa jestem i to bardzo jaka będzie rzeczywista waga malej..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq ja Cię doskonale rozumiem, bo moja też ma taką wagę i też jestem tym przerażona. Tylko że mi nikt nie zaproponował cc i pewnie nie zaproponuje, a byłabym gotowa iść pod skalpel w każdej chwili . Widzisz, a dzisiaj miałyśmy się wspierać przy sn,a tu dupa. .. u mnie cisza jak makiem zasial. Mała od czasu do czasu wypnie się i tyle z mojego porodu.

• Liley Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Lewa strona 9mm prawa 13mm. U nas w mieście jest tylko jeden szpital z porodówką na szczęście z trzecim stopniem referencyjności. Właśnie też się zastanawiam czy nie będę musiała leżeć dłużej mam nadzieję, że wyjdzie, że jest ok i nas wypuszczą normalnie, bo chyba oszaleje z tęsknoty za synkiem, który zostanie z tatą w domu.
    U nas lewa 9mm prawa 7.5mm.
    w czwartek mam konsultacje czy mogę rodzić w szpitalu powiatowym jeśli nie to 120km od domu. Też sie obawiałam rozłąki z córką ale leżałam juz 3 doby. Młoda rozumie, ze mamusia leży w szpitalu.
    Tak samo jak ty obawiam sie tego usg :/
    Oby nasze maluchy siknęły i wszystko sie unormowało.
    Mi nikt nie jest w stanie powiedzieć czy standardowe 3 doby po cięciu czy ze względu na ukm przewiduje sie dłuższą obserwacje.. wkurza mnie to okropnie :( trzymam kciuki! Daj znać jak maluszek :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Carolq ja Cię doskonale rozumiem, bo moja też ma taką wagę i też jestem tym przerażona. Tylko że mi nikt nie zaproponował cc i pewnie nie zaproponuje, a byłabym gotowa iść pod skalpel w każdej chwili . Widzisz, a dzisiaj miałyśmy się wspierać przy sn,a tu dupa. .. u mnie cisza jak makiem zasial. Mała od czasu do czasu wypnie się i tyle z mojego porodu.

dokładnie no tylko wy Macie troszeczkę mniej do tp. ;/ myslałam że usłyszę info 3500g maks a nie tyle jestem na prawde załamana.
    Pasia oczywiście moze być tak że ta waga jest niższa albo wyższa :( tez jestem ciekawa no ale czego ja się spodziewałam ja 3800 mąż 4000 ;/ to dziecko też maleńkie nie będzie taka prawda :(
    maimama dlatego chciałam już dziś ją urodzić bo wydawało mi sie że ta waga jej zacznie dobijać takich wartości :(

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwsze dziecko urodziłam z waga ponad 4 kg Sn.

Lekarka mi mówiła ze gdy by Mikus byl większy to będę rodzic Sn !!

Dziewczyny spokojnie !!! Nie będziecie tam same !!

Gdzies w Polsce babka urodził naturalnie 6 kg dziecko :P :P moja mama mi to mówiła

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja tez pierwsze dziecko urodziłam z waga ponad 4 kg Sn.

Lekarka mi mówiła ze gdy by Mikus byl większy to będę rodzic Sn !!

Dziewczyny spokojnie !!! Nie będziecie tam same !!

Gdzies w Polsce babka urodził naturalnie 6 kg dziecko :P :P moja mama mi to mówiła

też moja mama mi mówiła, ale też że to było jej drugie, ale pierwsze też nie wiele mniej ważyło

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ