X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam to tego nie czułam ale wstałam, poszłam do łazienki i nagle w lustrze zauważyłam swój brzuch ktory opuścił sie do kolan wnet. Takie skurcze mogly buć od wchodzenia dziecka w kanał rodny? Myslalam ze już mam obniżony brzuch ale teraz widze, że jednak wczesniej nie miałam

Marietta lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Moja dzidzia w pon ważyła jakieś 3900-4000,wiec teraz pewnie dobrze ponad 4,a termin równo za tydzień. Żeby rzeczywista waga po urodzeniu była jak z ostatniego usg czyli do 4kg to byłoby ok,ale gin uprzedzila ze może być +-0,5 kg, ehh. Pierwsza córa urodziła się 3450g dzień przed tp więc w sam raz. Wizyty już nie będę miała, w dniu terminu mam się zgłosić na IP. Dodam tylko ze mam +12 na wadze, a za pierwszym razem miałam +18,wiec juz nie wiem od czego zależy wielkość dziecka.

Chyba nie ma reguły!! Ja z pierwszym Przytylam 25 kg i młody miał ponad 4 kg
    Teraz mam 11,5 i nie wiem z jaka waga urodzę ? Pewnie z mniejszą :-)

Są pomyłki nawet o kg :P :P nogi były długie i pomiar zawyżyli aż o kg :-)

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czesc widze ze tu coraz wiecej sie dzieje :) juz prawie kazda na koncowke :) bedzie dobrze :)

Ja wlasnie wrocilam od synka. Wyciagneli go juz z inkubatora i wlozyli do lozeczka i chca jeszcze go dzisiaj potrzymac zeby zobaczyc jak reaguje na normalna temperature i jak sie ogolnie zachowuje poza inkubatorem.. no niestety nadal go nie dostane ale najwazniejsze zeby jemu bylo dobrze :) okolo godz 11 maja byc jego wyniki badan na paciorkowca i cala reszta morfologia itp i wtedy zobaczymy czy bedzie potrzebowal antybiotyk brac czy nie. Oby nie bo wtedy szybciej do mnie trafi <3 czekam cierpliwie i odciagam odciagam i odciagam pokarm dla niego. Cycki mam tak obolale przez ten laktator ale jak widze jak on to je ze smakiem to przeciez nie moge mu odmowic :) <3 <3 <3

Nacia od razu po porodzie mialas pokarm? Jak sterylizujesz butelki w szpitalu? Dobrze' ze z malym juz dobrze

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 40tc <3

U nas objawów porodu nie widać także jeszcze czekamy na ozwój sytuacji. Tatuś w pracy i bedzie dopiero koło 16:00 takze niech Kacperek posiedzi jeszcze :)

Nacia super ze synus juz poza inkubatorem poradzi sobie na pewno i niedługo do domku pójdziecie :)

Nati co do skurczy to ja nie pomoge bo wogóle sie nie znam na nich, sama mysle czy poznam u siebie te porodowe :) A jak teraz sie czujesz ??? Mówisz ze brzuszek Ci sie juz opuscił ?? Ja u siebie tego nie widze :)

My jutro tez grillka na działeczce majówkowego planujemy mam nadzieje ze pogoda dopisze :)

Marzenka trzymam kciuki za Was :)

Miłego dzionka :)

Nacia, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, jak są bezbolesne to raczej przepowiadające. I tak. Mogą się pojawić jak dzieciątko schodzi do kanału. W sumie, dobry czas na zejście niżej. Od takiego mocnego obniżenia brzucha do porodu mogą minąć jeszcze ze dwa tygodnie.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To większość z nas jutro griluje ;-)

hiacynta99., monilia84, Iwa81 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja mam ostatnio ciągle bole brzucha ale bardziej ciągle..nie skurczowe..ale podejrzewam ze.mala.schodzi skoro brzuch juz mam obniżony..nie regularnego i to dobrze hak dla.mnie he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    To większość z nas jutro griluje ;-)

Ja tez do Pati pisze ze jeszcze rodzic nie mogę, bo musze sobie grila fess zrobić :-) później nie będzie jak

Chociaż siary wogole nie miałam to nie wiem jak z tym pokarmem będzie :|

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola
    U nas na korytarzu byl.stoliczek z czajnikiem.elektrycznym wiec.spokojnke można bylo sobie zagotować wode i sparzyć smoka,laktatator itp..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia od razu po porodzie mialas pokarm? Jak sterylizujesz butelki w szpitalu? Dobrze' ze z malym juz dobrze

Ja zaczelam odciagac pokarm dopiero na drugi dzien czyli wczoraj bo myslalam ze Szymek szybko do mnie wroci. I szalu z tym pokarmem nie bylo niestety.. dzisiaj w nocy jeszcze odciagalam 7-5-3 minuty i troche wiecej poszlo i z dwoch odciagniec dopiero mu zanioslam o 2 w nocy bo nie bylo tego za wiele. A dzisiaj rano odciagalam i juz poszlllooo :D najbardziej z prawej piersi ale spokojnie lewa zaraz rozruszam bo na 11 musze zaniesc pokarm :)

W domu wygotowalam butelki w wrzacej wodzie a tutaj w szpitalu to tylko przemywam pod kranem w goracej wodzie.. nie sterylizuje jakos specjalnie..

Lilik, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak trzeba sobie pojeść hehe i dzis tluke schaba z ziemniakami i szpinakiem :-)

Pozniej ino zupki ;-)hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja zaczelam odciagac pokarm dopiero na drugi dzien czyli wczoraj bo myslalam ze Szymek szybko do mnie wroci. I szalu z tym pokarmem nie bylo niestety.. dzisiaj w nocy jeszcze odciagalam 7-5-3 minuty i troche wiecej poszlo i z dwoch odciagniec dopiero mu zanioslam o 2 w nocy bo nie bylo tego za wiele. A dzisiaj rano odciagalam i juz poszlllooo :D najbardziej z prawej piersi ale spokojnie lewa zaraz rozruszam bo na 11 musze zaniesc pokarm :)

W domu wygotowalam butelki w wrzacej wodzie a tutaj w szpitalu to tylko przemywam pod kranem w goracej wodzie.. nie sterylizuje jakos specjalnie..
    Super!pompuj!pompuj!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

Pewnie reka boli od odciagania. Ja to zaczynam panucznie bac sie wszystkiego. Jakies szczepienia obowiazkowo robia w szpitalu. Tyle die slyszy o tych szczepionkach teraz i juz nie wiem co.myslec

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Na 13 maja :-)

to tak jak ja :)

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    No dziewczyny skończyłam się przygotowywać. Jutro 8.30 mam być w szpitalu.
    A w poniedziałek cc. Dziwne tylko, że mam tam dwa dni siedzieć. Wolałabym poczekać w domku.

powodzenia :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nie pakuj się kochana w.moj dzień hahaha

to już 3 na 13 maja ;) + o ile się nie mylę to Malva też ma taki termin,
    to jest nas już 4 ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czesc widze ze tu coraz wiecej sie dzieje :) juz prawie kazda na koncowke :) bedzie dobrze :)

Ja wlasnie wrocilam od synka. Wyciagneli go juz z inkubatora i wlozyli do lozeczka i chca jeszcze go dzisiaj potrzymac zeby zobaczyc jak reaguje na normalna temperature i jak sie ogolnie zachowuje poza inkubatorem.. no niestety nadal go nie dostane ale najwazniejsze zeby jemu bylo dobrze :) okolo godz 11 maja byc jego wyniki badan na paciorkowca i cala reszta morfologia itp i wtedy zobaczymy czy bedzie potrzebowal antybiotyk brac czy nie. Oby nie bo wtedy szybciej do mnie trafi <3 czekam cierpliwie i odciagam odciagam i odciagam pokarm dla niego. Cycki mam tak obolale przez ten laktator ale jak widze jak on to je ze smakiem to przeciez nie moge mu odmowic :) <3 <3 <3

Nacia grunt to pozytywne nastawienie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Hej ... Ja od wczoraj wieczora jakies skurcze nieregularne, wieczorem po ciepłym prysznicu przeszło, w nocy mnie obudzily ze 3 razy i teraz od 7 rano albo jeden od razu po drugim albo co 15 - 20 minut. I nie wiem czy te przepowiadające mogą trwać już tyle czasu czy coś nie tak ze mną. A idą z pleców, w lędzwiach czuje aż do uda. Jeśli nie są regularne to chyba nie mam co panikować, co?

Moja położna mówiła, że jeśli sa nieregularne, i pojawiają się co 3-4h to będą przepowiadające, i jeśli przechodzą po ciepłym prysznicu to jeszcze nie czas.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jak leżałam to tego nie czułam ale wstałam, poszłam do łazienki i nagle w lustrze zauważyłam swój brzuch ktory opuścił sie do kolan wnet. Takie skurcze mogly buć od wchodzenia dziecka w kanał rodny? Myslalam ze już mam obniżony brzuch ale teraz widze, że jednak wczesniej nie miałam

może być że już malutki zszedł tam gdzie trzeba

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Pewnie reka boli od odciagania. Ja to zaczynam panucznie bac sie wszystkiego. Jakies szczepienia obowiazkowo robia w szpitalu. Tyle die slyszy o tych szczepionkach teraz i juz nie wiem co.myslec

Na szczescie kupilam sobie laktator elektryczny i jestem bardzo zadowolona :)

A jesli chodzi o szczepienia to ja zgodzilam sie na te wszystkie standardowe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 12:09

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ