Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwa81 wrote:też moja mama mi mówiła, ale też że to było jej drugie, ale pierwsze też nie wiele mniej ważyło
U mnie drugie z USG wychodzi ze będzie mniejszeraczej nie pobije brata hehe
2 tyg temu miał 3200 teraz może 3400 i przy porodzie 3500 . Tak obstawiam. Jesli usg pokazuje w miare rzeczywista wagę
Wyskoczy jak z procy i może mnie nie na tną -
hiacynta99. wrote:U mnie drugie z USG wychodzi ze będzie mniejsze
raczej nie pobije brata hehe
2 tyg temu miał 3200 teraz może 3400 i przy porodzie 3500 . Tak obstawiam. Jesli usg pokazuje w miare rzeczywista wagę
Wyskoczy jak z procy i może mnie nie na tną
Na kiedy masz termin? -
Carolq wrote:dokładnie no tylko wy Macie troszeczkę mniej do tp. ;/ myslałam że usłyszę info 3500g maks a nie tyle jestem na prawde załamana.
Pasia oczywiście moze być tak że ta waga jest niższa albo wyższatez jestem ciekawa no ale czego ja się spodziewałam ja 3800 mąż 4000 ;/ to dziecko też maleńkie nie będzie taka prawda
maimama dlatego chciałam już dziś ją urodzić bo wydawało mi sie że ta waga jej zacznie dobijać takich wartościstrach sie bac.
Patrycja24 -
Iwa81 wrote:też moja mama mi mówiła, ale też że to było jej drugie, ale pierwsze też nie wiele mniej ważyło
Mi lekarka kazala odstawic zelazo i witaminy, zeby troche zwolnic przyrost wagi mlodego.Patrycja24 -
Moja dzidzia w pon ważyła jakieś 3900-4000,wiec teraz pewnie dobrze ponad 4,a termin równo za tydzień. Żeby rzeczywista waga po urodzeniu była jak z ostatniego usg czyli do 4kg to byłoby ok,ale gin uprzedzila ze może być +-0,5 kg, ehh. Pierwsza córa urodziła się 3450g dzień przed tp więc w sam raz. Wizyty już nie będę miała, w dniu terminu mam się zgłosić na IP. Dodam tylko ze mam +12 na wadze, a za pierwszym razem miałam +18,wiec juz nie wiem od czego zależy wielkość dziecka.
-
Liley wrote:U nas lewa 9mm prawa 7.5mm.
w czwartek mam konsultacje czy mogę rodzić w szpitalu powiatowym jeśli nie to 120km od domu. Też sie obawiałam rozłąki z córką ale leżałam juz 3 doby. Młoda rozumie, ze mamusia leży w szpitalu.
Tak samo jak ty obawiam sie tego usg
Oby nasze maluchy siknęły i wszystko sie unormowało.
Mi nikt nie jest w stanie powiedzieć czy standardowe 3 doby po cięciu czy ze względu na ukm przewiduje sie dłuższą obserwacje.. wkurza mnie to okropnietrzymam kciuki! Daj znać jak maluszek
U nas po cięciu standardowo wychodzi się w 4 dobie od cc. Chyba, że jest z Tobą i dzieckiem wszytko ok i poprosisz, że chcesz szybciej to Cie wypuszczają w 3. Pewnie urodzę szybciej niż Ty, bo już za tydzień w sobotę więc dam Ci na pewno znać jak to się u nas wszytko potoczyło. Trzymam mocno kciuki za konsultacje. -
Witam dziewczynki. Dziś odpalam grila-ostatniego przed dłuższą przerwa.
W następnym tygodniu się posypia maluszki.
Wczoraj byłam h znajomych i kumpela która urodziła w lutym mówi do mnie ze wyglądam zdjęcia będą na dniach rodzic a ja do niej oby się Twoje słowa sprawdziły heh
Marzena trzymam kciuki
pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
dobry
Dzisiaj fajne słoneczko. Idę do rossmana na polowanie. Muszę jakiś tusz kupić, może po porodzie będzie mi się chciało urodzić -
Hej ... Ja od wczoraj wieczora jakies skurcze nieregularne, wieczorem po ciepłym prysznicu przeszło, w nocy mnie obudzily ze 3 razy i teraz od 7 rano albo jeden od razu po drugim albo co 15 - 20 minut. I nie wiem czy te przepowiadające mogą trwać już tyle czasu czy coś nie tak ze mną. A idą z pleców, w lędzwiach czuje aż do uda. Jeśli nie są regularne to chyba nie mam co panikować, co?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Czesc widze ze tu coraz wiecej sie dzieje
juz prawie kazda na koncowke
bedzie dobrze
Ja wlasnie wrocilam od synka. Wyciagneli go juz z inkubatora i wlozyli do lozeczka i chca jeszcze go dzisiaj potrzymac zeby zobaczyc jak reaguje na normalna temperature i jak sie ogolnie zachowuje poza inkubatorem.. no niestety nadal go nie dostane ale najwazniejsze zeby jemu bylo dobrzeokolo godz 11 maja byc jego wyniki badan na paciorkowca i cala reszta morfologia itp i wtedy zobaczymy czy bedzie potrzebowal antybiotyk brac czy nie. Oby nie bo wtedy szybciej do mnie trafi
czekam cierpliwie i odciagam odciagam i odciagam pokarm dla niego. Cycki mam tak obolale przez ten laktator ale jak widze jak on to je ze smakiem to przeciez nie moge mu odmowic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 09:47
Lilik, hiacynta99., Patrycja24, monilia84, pasia27, josephinka84, xpatiiix3, Iwa81, i.am.chappie lubią tę wiadomość