Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam dzisiaj dostac Szymka ale okazalo sie ze cos mu nadal czeszczy w plucach ;( i musi byc jeszcze pod kroplowka i pod kontrola do jutra
oszaleje! Jeszcze pediatra powiedziala ze cos ma nie tak ze stopkami ale to normalne przy ulozeniu miednicowym i ze to wroci do normy. Do tego jeszcze napletek jest jakis nie prawidlowy i w ogole delikatnie przekrzywiony - no mi juz nerwy puscily rozryczalam sie poprostu co to dziecko jest winne? Ehh..
na szczescie polozna mnie pocieszyla ze to sie czasami zdarza i ze to jest kwestia plastyczna i nie ma sie co przejmowac bo przewaznie to wszystko samo wraca do normy..
OBY!!! Bylam teraz u Szymka i pierwszy raz na mnie spojrzalcos niesamowitego! Wszystkie zmartwienia przeszly mi jak tylko widze jak on na mnie patrzy.. tak bardzo chcialabym go przytulic.. ale mam zdjecia na ktore non stop patrze
jednym sie pochwale
tylko niewiem dlaczego wyszlo bokiem..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/690984edd437.jpg
JustyśM, NatiB, hiacynta99., fistaszek88, i.am.chappie, Aniu_leczka, Cigaretta, tola2014, Iwa81, Patrycja24, Evil89, Lilik, bimba, Carolq, Karolakarola lubią tę wiadomość
-
Różyczka wspaniałe czytać takie świetne wiadomości - malutka już tydzień z Wami to niesamowite .U mnie 4 mają wizyta zobaczymy jak moja malutka się czuje ale z mojej strony brak jakichkolwiek objawów.
Jutro planujemy grila-może być ostatnie obrzarstwo grilowe w najbliższym czasie.Mam nadzieję że w miarę szybko zrzuce kg bo jak patrzę na swoje nogi to jakaś porażka-łydki mam twarde domniemam że to od nadmiaru wody,na udach tłuszczu się uzbieralo. Na twarzy bez zmian na szczęście.
Nacia z Szymonkiem napewno będzie wszystko oki i tak jak położna mówiła że się zdarza i nie ma co się przejmować. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:56
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
tola2014 wrote:A ktoras z Was bedzie dostawac z pzu za urodzenie dziecka. Patrzylam ,ze w moim pakiecie jest 1500 zl ale czy oni to rzeczywiscie wyplacaja?
tola2014 lubi tę wiadomość
-
monilia84 wrote:Hej my też po KTG, nic przepowiadającego poród lekarz nie dostrzegł. Były niby jakieś małe 4 skurcze, ale mały miał wysokie tętno, momentami bardzo ale nie wiem ile bo nie powiedzieli mi
Lekarz niby twierdzi że takie skoki są ok ale ja oczywiście zaczęłam się martwić już
A u Was maluszki mają niskie tętno?? Ja byłam na pewno mega zestresowana bo to pierwszy raz serducho mi waliło masakrycznie. Mam nadzieję że małemu nic nie grozi. Ciągle czuje ruchy także myślę że będzie ok, czasem to mam już schizy czy za mocno się nie rusza
U mojego w stanie spoczynku miał od 130 wzwyż a przy kopniakach nawet po wyż 180 pokazało
Przewaga raczej 140 zawsze ma . -
tola2014 wrote:A ktoras z Was bedzie dostawac z pzu za urodzenie dziecka. Patrzylam ,ze w moim pakiecie jest 1500 zl ale czy oni to rzeczywiscie wyplacaja?
Tylko musi być okres 12mc tego ubezpieczenia..tatus jak tez ma to dodatkowe ubezpieczenie to tez mogą wypłacić..
Pamiętam ze jej chłopak tez chcial sobie załatwić jak ona zaszla.w ciaze no ale nie dali sie bo okres 12mc skladek musial byctola2014 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Sąsiadce wyplacili
Tylko musi być okres 12mc tego ubezpieczenia..tatus jak tez ma to dodatkowe ubezpieczenie to tez mogą wypłacić..
Pamiętam ze jej chłopak tez chcial sobie załatwić jak ona zaszla.w ciaze no ale nie dali sie bo okres 12mc skladek musial byc
Ja z zusu dostane 1750 zl z tytułu urodzenia dziecka. Opłacałam 5 lat wiec nie ma problemu
Naciabadz silna !!! Będzie wszystko dobrze!!!
pasia27, tola2014, Nacia lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź Hiacynta, to może u Nas rzeczywiscie jest ok, będę małego obserwować
a mam nadzieję że samo coś ruszy szybciej niż termin porodu
Nacia spojerzenie księciaZdróweczka syneczkowi życzę
będzie dobrze kochana
Różyczko cieszę się że u Was wszystko super, niech córunia zdrowo rośnieNacia lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
-
-
-
Carola
Jak tam???dzis świętujemy 37-38tydzdzidziuś donoszony wiec można rodzic..
No ale u mnie nie tak szybko bo młodego cos.rozbiera..bylam z nim.rano u pediatry katar zatykający i podlapywal sie za uszy..no i uszka juz czerwone..dostal krople do uszu i jakies syropy..zobaczymy do ponkedzialki co sie wykluje..ale to moje czarne myśli..ja poród,młody chory..ja wracam z noworodkiem młody choryeh..mam nadzieje ze mala się wstrzyma i poczeka aż brat wyzdrowieje
hiacynta99., Carolq lubią tę wiadomość
-
Nacia polezycie chwilke dłużej, malucha dogrzeją i będzie silniejszy. Wiem ze łatwo powiedzieć ale dasz rade mamuśka
Jakie ma prześliczne oczka.. cudo.
Nati na pismie? Ja nawet wypisu nie dostałam! Podejrzewam ze nie ma tam w dokumentacji ani grama śladu, że zgłosiłam sie do porodu -
Ja osobiście nie wiem jak jest w Chodzieży ale juz powiedziałam mojej dr ze gdybym miała rodzic u niej w gabinecie to do piły siła mnie nie zaciagna.
zreszta, po tym wszystkim pojechalam do niej zaryczana jak bobr.. ostatnio mi powiedziała, ze tego w jakim byłam stanie nie może zapomnieć.
Wiesz, jeśli masz tam swojego lekarza to nawet jak jej nie będzie jest jakoś bezpieczniej. Moja niestety nie pracuje w żadnym szpitalu.. a szkoda -
Dzieki dziewczyny za dobre slowa.. juz mi kryzys nastrojowy przeszedl wiec jest ok. Maz wlasnie byl u mnie z moja siostra i smiali sie ze po kim on ma takie czarne oczy jak nikt u nas takich nie ma. No i oczywiscie spojrzenie mojego meza na mnie BEZCENNE
Dzisiaj juz nie jestem w stanie pojsc do synka bo bol ktory spowodowal ze mialam wczesniej cc polaczyl sie teraz z bolem od ciecia i jestem na prochach bo chodzic nie dam radymam nadzieje ze dzisiejszy dzien szybko minie i jutro bede mogla sama o wlasnych silach pojsc po Szymusia i go zabrac
-
hiacynta99. wrote:Ja z zusu dostane 1750 zl z tytułu urodzenia dziecka. Opłacałam 5 lat wiec nie ma problemu
Naciabadz silna !!! Będzie wszystko dobrze!!!
W ZUS-ie opłacałaś jakieś osobne ubezpieczenie ? Bo z tego co wiem to od Państwa tylko becikowe się należy, ? o innych wypłatach jeszcze nie słyszałam?