X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj dostac Szymka ale okazalo sie ze cos mu nadal czeszczy w plucach ;( i musi byc jeszcze pod kroplowka i pod kontrola do jutra :( oszaleje! Jeszcze pediatra powiedziala ze cos ma nie tak ze stopkami ale to normalne przy ulozeniu miednicowym i ze to wroci do normy. Do tego jeszcze napletek jest jakis nie prawidlowy i w ogole delikatnie przekrzywiony - no mi juz nerwy puscily rozryczalam sie poprostu co to dziecko jest winne? Ehh.. :/ na szczescie polozna mnie pocieszyla ze to sie czasami zdarza i ze to jest kwestia plastyczna i nie ma sie co przejmowac bo przewaznie to wszystko samo wraca do normy..

OBY!!! Bylam teraz u Szymka i pierwszy raz na mnie spojrzal <3 cos niesamowitego! Wszystkie zmartwienia przeszly mi jak tylko widze jak on na mnie patrzy.. tak bardzo chcialabym go przytulic.. ale mam zdjecia na ktore non stop patrze <3 jednym sie pochwale <3 tylko niewiem dlaczego wyszlo bokiem..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/690984edd437.jpg

JustyśM, NatiB, hiacynta99., fistaszek88, i.am.chappie, Aniu_leczka, Cigaretta, tola2014, Iwa81, Patrycja24, Evil89, Lilik, bimba, Carolq, Karolakarola lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dziękuje za odpowiedz troszkę spokojniejsza jestem

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wspaniałe czytać takie świetne wiadomości - malutka już tydzień z Wami to niesamowite .U mnie 4 mają wizyta zobaczymy jak moja malutka się czuje ale z mojej strony brak jakichkolwiek objawów.
    Jutro planujemy grila-może być ostatnie obrzarstwo grilowe w najbliższym czasie.Mam nadzieję że w miarę szybko zrzuce kg bo jak patrzę na swoje nogi to jakaś porażka-łydki mam twarde domniemam że to od nadmiaru wody,na udach tłuszczu się uzbieralo. Na twarzy bez zmian na szczęście.
    Nacia z Szymonkiem napewno będzie wszystko oki i tak jak położna mówiła że się zdarza i nie ma co się przejmować. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:56

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    A ktoras z Was bedzie dostawac z pzu za urodzenie dziecka. Patrzylam ,ze w moim pakiecie jest 1500 zl ale czy oni to rzeczywiscie wyplacaja?
    wiesz co ja też jestem w PZU ubezpieczona. To 6 lat temu dostałam. I teraz też będę występować. Trzeba chyba do PZU pójść lub zadzwonić i się popytać. Wcześniej mi mama załatwiła formalności.

tola2014 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Hej my też po KTG, nic przepowiadającego poród lekarz nie dostrzegł. Były niby jakieś małe 4 skurcze, ale mały miał wysokie tętno, momentami bardzo ale nie wiem ile bo nie powiedzieli mi :( Lekarz niby twierdzi że takie skoki są ok ale ja oczywiście zaczęłam się martwić już :(

A u Was maluszki mają niskie tętno?? Ja byłam na pewno mega zestresowana bo to pierwszy raz serducho mi waliło masakrycznie. Mam nadzieję że małemu nic nie grozi. Ciągle czuje ruchy także myślę że będzie ok, czasem to mam już schizy czy za mocno się nie rusza :)

U mojego w stanie spoczynku miał od 130 wzwyż a przy kopniakach nawet po wyż 180 pokazało :-)

Przewaga raczej 140 zawsze ma .

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    A ktoras z Was bedzie dostawac z pzu za urodzenie dziecka. Patrzylam ,ze w moim pakiecie jest 1500 zl ale czy oni to rzeczywiscie wyplacaja?
    Sąsiadce wyplacili :-)
    Tylko musi być okres 12mc tego ubezpieczenia..tatus jak tez ma to dodatkowe ubezpieczenie to tez mogą wypłacić..
    Pamiętam ze jej chłopak tez chcial sobie załatwić jak ona zaszla.w ciaze no ale nie dali sie bo okres 12mc skladek musial byc

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Sąsiadce wyplacili :-)
    Tylko musi być okres 12mc tego ubezpieczenia..tatus jak tez ma to dodatkowe ubezpieczenie to tez mogą wypłacić..
    Pamiętam ze jej chłopak tez chcial sobie załatwić jak ona zaszla.w ciaze no ale nie dali sie bo okres 12mc skladek musial byc

Ja z zusu dostane 1750 zl z tytułu urodzenia dziecka. Opłacałam 5 lat wiec nie ma problemu

Nacia <3 badz silna !!! Będzie wszystko dobrze!!!

pasia27, tola2014, Nacia lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia przeprzecudowny twoj bobas . duzo zdrowka dla was dwojga

Nacia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź Hiacynta, to może u Nas rzeczywiscie jest ok, będę małego obserwować :) a mam nadzieję że samo coś ruszy szybciej niż termin porodu :)

Nacia spojerzenie księcia <3 Zdróweczka syneczkowi życzę :) będzie dobrze kochana :)

Różyczko cieszę się że u Was wszystko super, niech córunia zdrowo rośnie :)

Nacia lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Czemu mieliby nie wypłacić. Skladasz wniosek i dostajesz kasę. Tez jestem specjalnie tak ubezpieczona ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie w pakiecie jest 1800. Wniosek zloze. Jesli chodzi o wyplate świadczeń to ja raz zlozylam po operacji odszkodowanie. Kasa na koncie byla w ciagu chyba 2dni od złożenia wniosku

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie w pakiecie jest 1800. Wniosek zloze. Jesli chodzi o wyplate świadczeń to ja raz zlozylam po operacji odszkodowanie. Kasa na koncie byla w ciagu chyba 2dni od złożenia wniosku

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    Jak tam???dzis świętujemy 37-38tydz :-) dzidziuś donoszony wiec można rodzic..
    No ale u mnie nie tak szybko bo młodego cos.rozbiera..bylam z nim.rano u pediatry katar zatykający i podlapywal sie za uszy..no i uszka juz czerwone..dostal krople do uszu i jakies syropy..zobaczymy do ponkedzialki co sie wykluje..ale to moje czarne myśli..ja poród,młody chory..ja wracam z noworodkiem młody chory :-( eh..mam nadzieje ze mala się wstrzyma i poczeka aż brat wyzdrowieje

hiacynta99., Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia polezycie chwilke dłużej, malucha dogrzeją i będzie silniejszy. Wiem ze łatwo powiedzieć ale dasz rade mamuśka :)

Jakie ma prześliczne oczka.. cudo.

Nati na pismie? Ja nawet wypisu nie dostałam! Podejrzewam ze nie ma tam w dokumentacji ani grama śladu, że zgłosiłam sie do porodu :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz w ogole nie decyduje sie tam na poród, bede jechać do Chodzieży bo tam w Pile sie boje

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie wiem jak jest w Chodzieży ale juz powiedziałam mojej dr ze gdybym miała rodzic u niej w gabinecie to do piły siła mnie nie zaciagna.

zreszta, po tym wszystkim pojechalam do niej zaryczana jak bobr.. ostatnio mi powiedziała, ze tego w jakim byłam stanie nie może zapomnieć.
    Wiesz, jeśli masz tam swojego lekarza to nawet jak jej nie będzie jest jakoś bezpieczniej. Moja niestety nie pracuje w żadnym szpitalu.. a szkoda

f2wlepok51d0udm2.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre slowa.. juz mi kryzys nastrojowy przeszedl wiec jest ok. Maz wlasnie byl u mnie z moja siostra i smiali sie ze po kim on ma takie czarne oczy jak nikt u nas takich nie ma. No i oczywiscie spojrzenie mojego meza na mnie BEZCENNE :D
    Dzisiaj juz nie jestem w stanie pojsc do synka bo bol ktory spowodowal ze mialam wczesniej cc polaczyl sie teraz z bolem od ciecia i jestem na prochach bo chodzic nie dam rady :( mam nadzieje ze dzisiejszy dzien szybko minie i jutro bede mogla sama o wlasnych silach pojsc po Szymusia i go zabrac <3

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Czemu mieliby nie wypłacić. Skladasz wniosek i dostajesz kasę. Tez jestem specjalnie tak ubezpieczona ;)

My mamy 3 ubezpieczenia, w tym 2x w Axie i 1x Generali i wszyscy wypłacają,
    bo czemu by nie skoro składki wpływają ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka, Nacia - śliczne te Wasze maleństwa, co raz bardziej jestem ciekawa jak Nasza Maja będzie wyglądać na żywo :)

Nacia - głowa do góry, dzielna z Ciebie mama, jeszcze chwila i wyjdziesz ze zdrowym maluszkiem do domu :)

Nacia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja z zusu dostane 1750 zl z tytułu urodzenia dziecka. Opłacałam 5 lat wiec nie ma problemu

Nacia <3 badz silna !!! Będzie wszystko dobrze!!!

W ZUS-ie opłacałaś jakieś osobne ubezpieczenie ? Bo z tego co wiem to od Państwa tylko becikowe się należy, ? o innych wypłatach jeszcze nie słyszałam ;) ?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ