X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub sucharka, biszkopta, albo suchą skórkę z chleba ;)

Agnieszka0812, ma_lina lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłabym wszystko, na szczęście po córce mam nowy wózek, mało w nim jeździła, przeważnie spacerowałam z nią w chuście.. łóżeczko w sumie też nie zniszczone :) mam do niego sentymentalną wartość bo wychował się w nim mój mąż, nasza córka i teraz czeka na kolejnego członka rodziny.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Lub sucharka, biszkopta, albo suchą skórkę z chleba ;)
    Pietka od chleba potrafi życie uratować :-D

hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Pietka od chleba potrafi życie uratować :-D

Ja na szczęście jeszcze nie musiałam się o tym przekonywać :D wypisałam to, o czym słyszałam, że pomaga :P

oar89jcgzipdaets.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku o tej porze płakałam ze szcęścia, bo usłyszałam moje kochane serduszko a dziś moj Skarb spi obok w swoim łóżeczku, budzi mnie najpiekniejszym bezzebnym uśmiechem i kazdy dzien z córcią to cudowna przygoda, choć nie ukrywajmy - początki były trudne ;) Dziewczyny życze Wam cudownych, spokojnych ciąż, nawet się nie obejrzycie, a Maleństwa będą z Wami :) Pozdrawiam teoretycznie Majowka 2015, praktycznie Kwietniowka 2015 ;)

Agnieszka0812, CassieMK, anka418, mejbi, Marietta, hiacynta99, klaudia1534, monilia84, mybabylove lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png

Wysłany: 22 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęłam stanik, o matko jak cyce bolą jak nigdy dotąd, choć w ulotce dupka napisane że od niego mogą boleć

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was robi sobie hybrydy w ciazy?

Ja mam teraz hybrydę na własnej płytce i tak się właśnie zastanawiałam nad tym czy robić dalej w ciąży... ale jak nie to i tak by mi zostało malowanie normalnym lakierem bo ja bardzo nie lubię u siebie niepomalowanych paznokci, czuję się dobrze jak mam jakiś kolorek zarzucony :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Właśnie, temat paznokci mnie intrygował, gdzieś czytałam, że malować nie powinno się w ciąży, bo płytka paznokcia mocno ciągnie chemię... Właściwie jak już pójdę na zwolnienie może też pomyślę o hybrydach, dłużej potrwają na moich paznokciach o ile nie dopadnie mnie żądza jesiennych porządków ;)
    Siedzę na allegro i przeglądam ciuszki, kocyki, buciki, łóżeczka... :) Kupiłabym wszystko już ;)

ja to jakoś się boję nawet przeglądać żeby nie zapeszyć:) tak mam już :)

ogólnie raczej nie zaleca się malowania paznokci,mam kolegę który w liceum na chemii przeprowadzał badania na temat szkodliwości lakierów do paznokci haha

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smaka na tortille ale samej nie chce mi się iść :) ale obiecałam fasolce,że jak usg będzie ok i zobaczę serduszko to idziemy na full wypas obiadek :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia- należy Ci się full wypas obiadek- trzeba sobie dogadzać za te stresy ;)

maybebabylove- jak się sprawdziła chusta? Zastanawiam się nad chustą, wygląda na wygodną, jak widzę mamy z takim dzieciątkiem przytulonym w chuście :) Z drugiej strony nie dociąża kręgosłupa? Ja mam niestety problemy z kręgosłupem po wypadku, boję się, że może mi zaszkodzić, chociaż strasznie podobają mi się mamy z chustami ;) Wygodne? Czytałam gdzieś, że wadą chusty jest to, że trzeba pilnować, żeby dziecko nie miało główki przekręconej w jedną stronę w chuście, bo ma to wpływ na przykurcz mięśni karku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 21:00

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    :)

ogólnie raczej nie zaleca się malowania paznokci,mam kolegę który w liceum na chemii przeprowadzał badania na temat szkodliwości lakierów do paznokci haha

ja czytałam na parentingu że malować paznokci nie bardzo, nadmiernie lakierować włosów i perfumować się też nie bardzo chociaż nie wiem co znaczy "nadmiernie" :P, nikt sobie chyba hełmu nie robi lakierem do włosów ani nie perfumuje tak że chmura dymu się ciagnie :D mam mieszane uczucia trochę i nie chce dać się zwariować ;)

Tu cytat z parentingu :

"Przyszłe mamy powinny też wystrzegać się silnego lakierowania włosów, malowania paznokci i intensywnego perfumowania ciała. Lakiery, szampony i pianki do włosów, lakiery do paznokci oraz dezodoranty i perfumy zawierają ftalany, które mają negatywny wpływ na rozwój płodu"

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a smarujecie się już czymś na rozstępy? Czytałam, że najlepiej zacząć od samego początku, gdy brzuch jeszcze nie rośnie - temat mnie bardzo interesuje, bo mam tendencję do bliznowca i nie chcę mieć całego brzucha w bliznach, bo będę się go po prostu wstydzić, nawet przed mężem. Czytałam, że najlepszy jest bio oil, na allegro za 45 zł i właśnie się zastanawiam, czy zamówić

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, a smarujecie się już czymś na rozstępy? Czytałam, że najlepiej zacząć od samego początku, gdy brzuch jeszcze nie rośnie - temat mnie bardzo interesuje, bo mam tendencję do bliznowca i nie chcę mieć całego brzucha w bliznach, bo będę się go po prostu wstydzić, nawet przed mężem. Czytałam, że najlepszy jest bio oil, na allegro za 45 zł i właśnie się zastanawiam, czy zamówić

Cassie ja jeszcze nie ale już zacznę też chyba i za czymś się rozejrzę. W pierwszej ciąży smarowałam brzuch i ani jeden dziad nie wyskoczył tylko o cyckach zapomniałam i teraz mam prążki niestety :P

CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    ja czytałam na parentingu że malować paznokci nie bardzo, nadmiernie lakierować włosów i perfumować się też nie bardzo chociaż nie wiem co znaczy "nadmiernie" :P, nikt sobie chyba hełmu nie robi lakierem do włosów ani nie perfumuje tak że chmura dymu się ciagnie :D mam mieszane uczucia trochę i nie chce dać się zwariować ;)

Tu cytat z parentingu :

"Przyszłe mamy powinny też wystrzegać się silnego lakierowania włosów, malowania paznokci i intensywnego perfumowania ciała. Lakiery, szampony i pianki do włosów, lakiery do paznokci oraz dezodoranty i perfumy zawierają ftalany, które mają negatywny wpływ na rozwój płodu"

ojjjKochana mam siostrę fryzjerkę i powiem Ci,że ma mnóstwo klientek które przychodzą co tydzień na mycie głowy i modelowanie i chcą aby pryskać lakierem ile się da byle cały tydzień nic nie robiły,nawet nie myją ich tylko co tydzień u niej, siostra mówi,że ma klientkę co ma włosy do tyłka to na raz 3/4 lakieru leci...

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 22 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Bio Oil jest bardzo dobry, ale można go chyba stosować od drugiego trymestru

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę w różnych miejscach, z powodu gwałtownego spadku wagi o 10 kg w 2 tygodnie :P i to mi nie przeszkadza, nie chcę tylko wyglądać jak tygrysica :D

hiacynta99 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:

ja zamierzam smarować olejem kokosowym

3jgxxzkra9730jiu.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ojjjKochana mam siostrę fryzjerkę i powiem Ci,że ma mnóstwo klientek które przychodzą co tydzień na mycie głowy i modelowanie i chcą aby pryskać lakierem ile się da byle cały tydzień nic nie robiły,nawet nie myją ich tylko co tydzień u niej, siostra mówi,że ma klientkę co ma włosy do tyłka to na raz 3/4 lakieru leci...

o rany, powiedz że żartujesz... :P
    przecież to jest okropne :P w życiu by mi takie coś do głowy nawet nie przyszło :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    o rany, powiedz że żartujesz... :P
    przecież to jest okropne :P w życiu by mi takie coś do głowy nawet nie przyszło :D

niestety nie... ale jak to mówią klient nasz Pan, dobrze płacą to siostrze nie przeszkadza ale na prawdę dużo jest takich osób. a na pierwszy rzut oka babeczki wypindrzone że hoho podjeżdżają bmw i audi... a tu takie coś :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Bio Oil jest bardzo dobry, ale można go chyba stosować od drugiego trymestru

właśnie dotarłam do takiej informacji... No trudno :P to będę stosować od drugiego ;)

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ