X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub sucharka, biszkopta, albo suchą skórkę z chleba ;)

Agnieszka0812, ma_lina lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłabym wszystko, na szczęście po córce mam nowy wózek, mało w nim jeździła, przeważnie spacerowałam z nią w chuście.. łóżeczko w sumie też nie zniszczone :) mam do niego sentymentalną wartość bo wychował się w nim mój mąż, nasza córka i teraz czeka na kolejnego członka rodziny.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Lub sucharka, biszkopta, albo suchą skórkę z chleba ;)
    Pietka od chleba potrafi życie uratować :-D

hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Pietka od chleba potrafi życie uratować :-D

Ja na szczęście jeszcze nie musiałam się o tym przekonywać :D wypisałam to, o czym słyszałam, że pomaga :P

oar89jcgzipdaets.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku o tej porze płakałam ze szcęścia, bo usłyszałam moje kochane serduszko a dziś moj Skarb spi obok w swoim łóżeczku, budzi mnie najpiekniejszym bezzebnym uśmiechem i kazdy dzien z córcią to cudowna przygoda, choć nie ukrywajmy - początki były trudne ;) Dziewczyny życze Wam cudownych, spokojnych ciąż, nawet się nie obejrzycie, a Maleństwa będą z Wami :) Pozdrawiam teoretycznie Majowka 2015, praktycznie Kwietniowka 2015 ;)

Agnieszka0812, CassieMK, anka418, mejbi, Marietta, hiacynta99, klaudia1534, monilia84, mybabylove lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png

Wysłany: 22 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęłam stanik, o matko jak cyce bolą jak nigdy dotąd, choć w ulotce dupka napisane że od niego mogą boleć

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was robi sobie hybrydy w ciazy?

Ja mam teraz hybrydę na własnej płytce i tak się właśnie zastanawiałam nad tym czy robić dalej w ciąży... ale jak nie to i tak by mi zostało malowanie normalnym lakierem bo ja bardzo nie lubię u siebie niepomalowanych paznokci, czuję się dobrze jak mam jakiś kolorek zarzucony :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Właśnie, temat paznokci mnie intrygował, gdzieś czytałam, że malować nie powinno się w ciąży, bo płytka paznokcia mocno ciągnie chemię... Właściwie jak już pójdę na zwolnienie może też pomyślę o hybrydach, dłużej potrwają na moich paznokciach o ile nie dopadnie mnie żądza jesiennych porządków ;)
    Siedzę na allegro i przeglądam ciuszki, kocyki, buciki, łóżeczka... :) Kupiłabym wszystko już ;)

ja to jakoś się boję nawet przeglądać żeby nie zapeszyć:) tak mam już :)

ogólnie raczej nie zaleca się malowania paznokci,mam kolegę który w liceum na chemii przeprowadzał badania na temat szkodliwości lakierów do paznokci haha

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smaka na tortille ale samej nie chce mi się iść :) ale obiecałam fasolce,że jak usg będzie ok i zobaczę serduszko to idziemy na full wypas obiadek :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia- należy Ci się full wypas obiadek- trzeba sobie dogadzać za te stresy ;)

maybebabylove- jak się sprawdziła chusta? Zastanawiam się nad chustą, wygląda na wygodną, jak widzę mamy z takim dzieciątkiem przytulonym w chuście :) Z drugiej strony nie dociąża kręgosłupa? Ja mam niestety problemy z kręgosłupem po wypadku, boję się, że może mi zaszkodzić, chociaż strasznie podobają mi się mamy z chustami ;) Wygodne? Czytałam gdzieś, że wadą chusty jest to, że trzeba pilnować, żeby dziecko nie miało główki przekręconej w jedną stronę w chuście, bo ma to wpływ na przykurcz mięśni karku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 21:00

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    :)

ogólnie raczej nie zaleca się malowania paznokci,mam kolegę który w liceum na chemii przeprowadzał badania na temat szkodliwości lakierów do paznokci haha

ja czytałam na parentingu że malować paznokci nie bardzo, nadmiernie lakierować włosów i perfumować się też nie bardzo chociaż nie wiem co znaczy "nadmiernie" :P, nikt sobie chyba hełmu nie robi lakierem do włosów ani nie perfumuje tak że chmura dymu się ciagnie :D mam mieszane uczucia trochę i nie chce dać się zwariować ;)

Tu cytat z parentingu :

"Przyszłe mamy powinny też wystrzegać się silnego lakierowania włosów, malowania paznokci i intensywnego perfumowania ciała. Lakiery, szampony i pianki do włosów, lakiery do paznokci oraz dezodoranty i perfumy zawierają ftalany, które mają negatywny wpływ na rozwój płodu"

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a smarujecie się już czymś na rozstępy? Czytałam, że najlepiej zacząć od samego początku, gdy brzuch jeszcze nie rośnie - temat mnie bardzo interesuje, bo mam tendencję do bliznowca i nie chcę mieć całego brzucha w bliznach, bo będę się go po prostu wstydzić, nawet przed mężem. Czytałam, że najlepszy jest bio oil, na allegro za 45 zł i właśnie się zastanawiam, czy zamówić

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, a smarujecie się już czymś na rozstępy? Czytałam, że najlepiej zacząć od samego początku, gdy brzuch jeszcze nie rośnie - temat mnie bardzo interesuje, bo mam tendencję do bliznowca i nie chcę mieć całego brzucha w bliznach, bo będę się go po prostu wstydzić, nawet przed mężem. Czytałam, że najlepszy jest bio oil, na allegro za 45 zł i właśnie się zastanawiam, czy zamówić

Cassie ja jeszcze nie ale już zacznę też chyba i za czymś się rozejrzę. W pierwszej ciąży smarowałam brzuch i ani jeden dziad nie wyskoczył tylko o cyckach zapomniałam i teraz mam prążki niestety :P

CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    ja czytałam na parentingu że malować paznokci nie bardzo, nadmiernie lakierować włosów i perfumować się też nie bardzo chociaż nie wiem co znaczy "nadmiernie" :P, nikt sobie chyba hełmu nie robi lakierem do włosów ani nie perfumuje tak że chmura dymu się ciagnie :D mam mieszane uczucia trochę i nie chce dać się zwariować ;)

Tu cytat z parentingu :

"Przyszłe mamy powinny też wystrzegać się silnego lakierowania włosów, malowania paznokci i intensywnego perfumowania ciała. Lakiery, szampony i pianki do włosów, lakiery do paznokci oraz dezodoranty i perfumy zawierają ftalany, które mają negatywny wpływ na rozwój płodu"

ojjjKochana mam siostrę fryzjerkę i powiem Ci,że ma mnóstwo klientek które przychodzą co tydzień na mycie głowy i modelowanie i chcą aby pryskać lakierem ile się da byle cały tydzień nic nie robiły,nawet nie myją ich tylko co tydzień u niej, siostra mówi,że ma klientkę co ma włosy do tyłka to na raz 3/4 lakieru leci...

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 22 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Bio Oil jest bardzo dobry, ale można go chyba stosować od drugiego trymestru

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę w różnych miejscach, z powodu gwałtownego spadku wagi o 10 kg w 2 tygodnie :P i to mi nie przeszkadza, nie chcę tylko wyglądać jak tygrysica :D

hiacynta99 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:

ja zamierzam smarować olejem kokosowym

3jgxxzkra9730jiu.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ojjjKochana mam siostrę fryzjerkę i powiem Ci,że ma mnóstwo klientek które przychodzą co tydzień na mycie głowy i modelowanie i chcą aby pryskać lakierem ile się da byle cały tydzień nic nie robiły,nawet nie myją ich tylko co tydzień u niej, siostra mówi,że ma klientkę co ma włosy do tyłka to na raz 3/4 lakieru leci...

o rany, powiedz że żartujesz... :P
    przecież to jest okropne :P w życiu by mi takie coś do głowy nawet nie przyszło :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    o rany, powiedz że żartujesz... :P
    przecież to jest okropne :P w życiu by mi takie coś do głowy nawet nie przyszło :D

niestety nie... ale jak to mówią klient nasz Pan, dobrze płacą to siostrze nie przeszkadza ale na prawdę dużo jest takich osób. a na pierwszy rzut oka babeczki wypindrzone że hoho podjeżdżają bmw i audi... a tu takie coś :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Bio Oil jest bardzo dobry, ale można go chyba stosować od drugiego trymestru

właśnie dotarłam do takiej informacji... No trudno :P to będę stosować od drugiego ;)

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ