X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    czyli coś w tym jest, ja generalnie też za kaszanką nie przepadam, tzn nie za każdą, kupuję tylko od jednego producenta i tylko tą zjem, ale dzisiaj weszła jak masełko ;)
    Zjadlabym :-)
    Jeszcze tego nie jadłam w tym.sezonie hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wylazlam na pocztę i plac zabaw z malym ale oczywiście z tata bo ciężko nadążyć za moim ananaskiem hehe
    Pozniej obiadek i zajadalam jarzynowa bez soli z duza ilością natki zielonej..hehe
    Kacper nie spal w dzień a wieczorem.to umie dać mamusi po garach..znow musiałam.zrobic wojnę o przebranie sie w piżamę hehe ale usnal po 20wiec ja tez odpoczywam..a mój idzie na noc i śpi..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny bo mam pare paczek ciuchow po mojej corce w rozmiarach od 62 do 98, w stanie sa dobrym chciala bym odsprzedac za nieiwelkie pieniadze moze komus sie przydadza? (body, spiochy, kaftaniki, sukienki, kurtki, polarki itd buciki, rajstopki) w razie co to dajcie znac bo w poniedzialek bede wrzucac na jakies ogloszenia, musze sie pozbyc tego bo bede miala synka i musze za innymi rzeczami sie rozgladac, a po corce mam troche tych rzeczy... w razie co piszcie na priv. pozdrowienia

• NatiB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wiem ze jestesmy wszystkie w terminie porodu ale teraz dopiero to sie staje dla mnie namacalne. W sumie cały czas sie nic nie działo a tu jakies brazowe plamienie, mokra wkladka. I do mnie dociera, że to już zaraz. A ja okna w pokoju nie umyłam.

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no kit z tym oknem, ale sie poschizowałam lekko

pasia27 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, jeszcze ze sto razy je umyjesz. Pewnie szyjka Ci się rozwiera, jak napisała Baronowa, popękały jakieś naczynka i tyle. Do porodu może minąć jeszcze wiele dni. Spokojnie :). Też bym już chciała jakieś sygnałki. A tu głucho...

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati tez sie boje. Tzn. Dzisiaj zaczęłam ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony to sie ciesze, ze u nas cisza (czekamy na tatusia) a z drugiej od wszystkich slysze, ze do terminu nie dotrwamy bo brzuch nisko itp. i do tego ciezko mi juz. Te opuchniete stopy...az wstyd wyjsc :-/

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Nie no kit z tym oknem, ale sie poschizowałam lekko
    Też mam nie umyte, tym bardziej że to dachowe to sobie odpuścilam, ale to prawda że jak coś się zaczyna dziać to człowiek zdaje sobie sprawę że to już blisko

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po 6-7 dniach po terminie trzeba się do szpitala stawić.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poszedł cały czop. I teraz od odejscia czopa poród sie może zacząć albo po kilku godzinach albo po kilkunastu dniach. Dobrze, że są takie male widelki czasowe i mniej więcej mozna sie nastawić xD i teraz na dwoje babka wróżyła, eh

Marietta, Lilik, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porod Wladzia nabiera rumieńców. Robi sie niezły serial.
    Dzisiaj na dyżurze jest lekarz ze Sri lanki. Podobno przewrażliwiony.
    Nie podobało mu sie moje ciśnienie i ciśnienie Wladzia.
    Mialam juz kilka godzin ktg i ze 3 razy doplera.
    O 24 mnie obudzili ze ide na wywoływanie. Dostalam relanium, nawodnili mnie podloczyli na 2 h ktg. I stwierdzili ze w sumie w nocy to bez sensu msm iść spać i o 6 zobaczą co dalej.

Takze zaczynam raczej sie sklaniac ku temu ze mi zrobią w końcu cc.

Lilik lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalnie nieprzespana noc.. udało mi się was trochę nadrobić. W tym szpitalu jest tak suche powietrze ze cały czas mam nos zapchany, oddychać nie mogę i przez to nie śpię :/ eh byle do poniedziałku i do domu

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu, odchodzilo na brązowo, nagle troche krwi, sie obsrałam ze strachu i pojechalam na ip, po drodze zaczely sie saczyc wody, majtki cale mokre wiec to musza byc wody. I czekamy co dalej.

Baronowa_83, Lilik lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, NatiB powodzenia !!! ✊✊

Marietta lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny! !!!

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy z Mikim za Was kciuki, dziewczyny :-) powodzenia

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja w szpitalu, odchodzilo na brązowo, nagle troche krwi, sie obsrałam ze strachu i pojechalam na ip, po drodze zaczely sie saczyc wody, majtki cale mokre wiec to musza byc wody. I czekamy co dalej.
    Dajesz ;).
    Pewnie za chwile będziesz po.

Ja czekam na zmianę lekarza

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim. U mnie dzis szaro na zewnatrz w domu tez. Od wczoraj z mezem nie gadamy bo on ma fochy jak baba. Chcial troche narobic jedzenia do mrozeniA na maj i prosze by odlal mi wrzatek z garnka a on na to ze najpierw naczynia wymyje ja na to ze mi garnek potrzebny i walnal focha krzyki obrazanie standardowo ze on nie wytrzymuje ze mna j niedlugo sama zostane. Nie dosc ze zapiperzam w 9 mcu to on ma jeszcze pretensje. Takie emocje mna rwaly ze postanowilam ze w tyg bo mam juz cc nie zgodze sie na to zeby byl przy dziecku jak mnje beda szyc a jego ubierac. Za te wyzwiska krzyki.podczas ciazy. Zawsze to ja pierwsza reke wyciagam. Niech poniesie kare. Nawet nie cgce zeby przyjezdzal do szpitala. Niech zrozumie. Gadac sie nie da z nim bo on ma swoje teorie. Zawsze jest ze on tak sie zachowuje bo ja to to i tamto.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Tola..my tez siw wyzywamy..ale juz troche zrozumiał jakie we mnie szargaja emocje przez ciąż i poród..poza tym juz umiem sie opanować ze.wzgledu na Kacperka...
    No ale czasem stary tez przesadza i tez mam podobne myśli zeby iść do szpitala sama urodzić i odpocząć od niego haha niech znów zobaczy jak to będzie bedz nas hehe tak jak bylo jak poszłam z malym do szpitala .. No ale wiem ze ja tez daje czadu bo zle się czuje i jestem napięta wiec tez mu wybaczam ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ