X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia gratulacje. Mamy weekendzik dzieciaczkowy. Super ciekawe kiedy na mnie kolej przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 08:24

Kłosia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś, max dwa tygodnie, do następnej pełni :D doczekasz się ;)

Marietta lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Juz coraz mniej nas do rozpakowania. U mnie cisza i spokój.
    Jest jakos nowy lekarz zlecil pelno badan i do tego zrobia Dopplera. Takze przynajmniej przepływy sprawdza.

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po ciezkiej nocy, wybudzana przez skurcze przepowiadajace. Ze dwa razy byłam pewna ze to poród, ale pozniej przechodziło i skurcz nie wracał. Nie wiem jak dlugo mozna jeszcze chodzic w dwupaku po takich rwących skurczach, ktore nie są porodowymi.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my , po superowej nocy , bez bólów krzyża :)

Kłosia - gratulacje :) sypią się te dzieciaczki - fajowo.

Nati - jeszcze chwilę :)

Baronowa - niech badają przynajmniej pod kontrolą, a jak Twoje ciśnienie ?

My dzisiaj na bank grillujemy , aż mi ślinka cieknie, jutro na urodzinki do Bratowej i bratanka :)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia! Gratulacje! Daj znać jak dzieciątko, jak już Ci przywiozą... :)

Baronowa! Biedaku! Jesteśmy z Tobą :).

Ja dziś wreszcie się wyspałam, kręgosłup mi odpoczął, także - szczęśliwa jestem! :) Jadę tylko odebrać moje szałowe sandały boho i będę jeszcze bardziej szczęśliwa :D.

Kłosia lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Co do pytan jak sie czuje to ja nawet ciesze sie,ze pytaja. Po ciazy juz nikt nie zapyta...a teraz pytaja nie dlatego ,ze niby ich interesuje nasza osoba tylko chodzi o dziecko. Przed jakos nikt nie pytal

No dokładnie! Przez ciążę stałam się interesująca dla teściowej bo jestem inkubatorem dla jej wnuka ha ha :)

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Jak ktos sie pyta jak się czuje to odpowiadam tak" czuje sie jak baba w ciąż "!!! I dają spokój

Dzis zadrapałam ręce !!! A plecy to mnie tak swędzą ze jutro pójdę po szczotkę drucianą!! :-\

Jadę jutro na szpital zapytać o wynik! Jesli sie potwierdź cholestaza, no to w niedziele prawdopodobnie czeka mnie wywołanie porodu badz CC :-( :-(

To juz będzie 39t2d na cito trzeba będzie rozwiążą ciążę

Właśnie mnie nic oprócz brzucha nie swędzi i to w tym nie pasuje na cholestaze.. Daj znać jak będziesz mieć wynik. Ja dzisiaj pobierałam krew i większość wyników w pon a te kwasy żółciowe od 5 do 14 dni trzeba czekać...

f2wlh371tr1ba2by.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Justyś, max dwa tygodnie, do następnej pełni :D doczekasz się ;)
    Hehe no tak.A kiedy następna pełnia?
    Ja dziś na panieński ide hehe

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba im sie tętno. Przy ruchu jest kolo 180.

O 15 mam kolejne ktg.
    Ale doppler dobry.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna pełnia 21 xp

My lezymy na oddziale min do poniedziałku bo lekarz uznał że na ktg sa skurcze i rozwarcie 1cm więc trzeba obserwować. Nie dał sobie powiedzidc ze u mnie taki stan od ponad 3tyg i nic się nie zmienia.. nie mówiąc już ze zaprzeczył lekarzom którzy mnoe badali ostatnie kilka dniu twierdzili że takie skurcze muszą być na tym etapie ciąży, a rozwarcie 1cm to nie rozwarcie xd hajs się musi zgadzać..płacą im W końcu od 2 doby

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam skurcze od 3 tygodni i rozwarcie i nikt tu nie twierdzi ze to juz

Tutaj wychodzą z założenia ze to juz jak skurcze co 5 minut ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:13

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj zażywam słoneczka, trochę przymusowo ale i tak jest przyjemnie. Mąż wysłał mnie po samochód do warsztatu, miałam być przed 12 ale chłopaki źle się dogadali i dopiero pl 13 będzie do odbioru. Wejście i ponowne zejście z 3 pietra jest ponad moje siły więc zrobiłam sobie spacer do parku i teraz siedzę na placu zabaw bo jedynie tu są ławki z oparciem. Patrzę na biegające brzdące i się rozmarzyłam o tym jak będzie wyglądać moja córeczka, czy będzie chętnie wspinać się na drabinki czy ostrożnie, ah nie mogę się jej juz doczekać :)

Iwa81, Marietta, i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj zażywam słoneczka, trochę przymusowo ale i tak jest przyjemnie. Mąż wysłał mnie po samochód do warsztatu, miałam być przed 12 ale chłopaki źle się dogadali i dopiero pl 13 będzie do odbioru. Wejście i ponowne zejście z 3 pietra jest ponad moje siły więc zrobiłam sobie spacer do parku i teraz siedzę na placu zabaw bo jedynie tu są ławki z oparciem. Patrzę na biegające brzdące i się rozmarzyłam o tym jak będzie wyglądać moja córeczka, czy będzie chętnie wspinać się na drabinki czy ostrożnie, ah nie mogę się jej juz doczekać :)

O rany, dajesz radę jeszcze prowadzić? :) ja ostatni raz chyba 3 tygodnie temu męża z imprezy odwoziłam, to już brzuch na kierownicy :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domku, byłam w Smyku, bo chciałam kupić dla bratanka 6-latka jakieś spodnie, i kupiłam nie dość że spodnie to jeszcze koszulę, bo dużo rzeczy jest 50% tańszych w każdej kategorii wiekowej :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dzis nie rodzimy , sorki ale muszę odpocząć .
    Odpoczelas?
    Czemu jeszcze nic nie robią?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta bez problemu jeszcze się mieszczę w samochodzie :D nawet przepisowe 25 cm od kierownicy do brzucha mam choć nie powiem żeby mi się komfortowo prowadziło. Na szczęście z warsztatu do domu mam 10 min piechotą a tydzień temu dałam radę trasie 100 km więc i dziś dojadę bez problemu :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    O rany, dajesz radę jeszcze prowadzić? :) ja ostatni raz chyba 3 tygodnie temu męża z imprezy odwoziłam, to już brzuch na kierownicy :P

Ja też cały czas jeżdżę i pasem się zapinam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez normalnie jeżdżę :-)

Najgorzej jak sama z małym bo ciężko mi dostać pasy zeby go zapiąć w foteliku no ale.daje rade hehe
    2-3 razy w tyg trasa na działkę 20 km ;-)

Zapinam sie pasami,czuje sie pewnie za.kierownica i mieszcze.się w nowy autku....a w starej mazdziej to juz w marcu Martynka kopała w kierownice hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił męża kolega z pracy odebrałam telefon a on co ja jeszcze w domu robię hehe że jeszcze nie urodzilam więc mi przepowiedzial że urodze 13 mają -ach Ci wrozbici zobaczymy ktora przepowiednia się sprawdzi.Hmmmm a może zacznę zakłady zbierac-to może być zabawne.

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ