X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy wywołują poród, po 7 dniach przechodzenia czy później? Tak z ciekawości pytam.. Bo w sumie Tobie to 3 dni zostały do terminu z tego co widzę ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy od szpitala. Po 7 dniach lekarze każą sie stawić w szpitalu na monitoring i podejmują decyzje.
    Zalezy w jakiej fazie jest lozysko, jak przeplywy i ile wód.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A od kiedy wywołują poród, po 7 dniach przechodzenia czy później? Tak z ciekawości pytam.. Bo w sumie Tobie to 3 dni zostały do terminu z tego co widzę ;)
    Mój doktorek każe się wstawić do szpitala 5 dni po terminie

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że w niektórych szpitalach decydują się na wywołanie dopiero po dwóch tygodniach, bo wychodzą z założenia, że ciąża może trwać do 42 tygodni :/

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas po 7 dniu dniach od terminu trzeba się zgłosić do szpitala i potem decydują.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest nadzieja ze jutro bedzie oxy.

pasia27, Lilik, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Czekamy,czekamy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córeczkę dostałam dopiero kolo 13 i of tego czasu jest ze mną próbujemy karmić ale z różnym skutkiem :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

to trzymamy kciuki :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po grillu, pojadłam i kaszankę wciągnęłam na którą już dawno miałam smaka ;)

i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny już kiedyś o to pytałam, ale zapomniałam zapisać sobie nazwy.
    Jakie termometry bezdotykowe polecacie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokończyłam dzisiaj prasowanie :) jestem z siebie dumna. Nim zaczęłam jeszcze prać to było wielu chętnych do pomocy, przecież w tak zaawansowanej ciąży nie będę stała przy żelazku a jak przyszło do działania to nagle każdy bardzo zajęty. Chyba trzy tygodnie mi to zajęło ale poradziłam sobie po trochu sama, na siedząco i z przerwami dałam radę. Tak więc dziewczyny nie narzekajcie na narzucające swoją pomoc mamy i teściowe, ja bym nie pogardziła gdyby któraś mnie choć trochę odciążyła. Szkoda gadać, dobrze że mam męża partnera a nie panicza czekającego na obiad to razem łatwiej :) wyżaliłam się, teraz odpoczynek a jutro w końcu wyczekany grill :)
    Iwa ja kupiłam micromife nc150 ale nie wiem czy się sprawdzi bo testowałam go dopiero kilka razy i to przy normalnej temperaturze.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa ja nigdy nie lubiłam kaszanki, próbowałam może raz a może nawet nie a jak szliśmy na pierwszego grilla w tym roku to po głowie chodziła mi tylko kaszanka. Specjalnie dla mnie znajomi przygotowali warzywa, piersi z kurczaka itp delikatne rzeczy a ja się rzuciłam właśnie na kaszankę, nikt nie miał ze mną szans w tym wyścigu :D reszta gości musiała się obejść smakiem :D

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Iwa ja nigdy nie lubiłam kaszanki, próbowałam może raz a może nawet nie a jak szliśmy na pierwszego grilla w tym roku to po głowie chodziła mi tylko kaszanka. Specjalnie dla mnie znajomi przygotowali warzywa, piersi z kurczaka itp delikatne rzeczy a ja się rzuciłam właśnie na kaszankę, nikt nie miał ze mną szans w tym wyścigu :D reszta gości musiała się obejść smakiem :D

czyli coś w tym jest, ja generalnie też za kaszanką nie przepadam, tzn nie za każdą, kupuję tylko od jednego producenta i tylko tą zjem, ale dzisiaj weszła jak masełko ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszanka taka prawdziwa ze wsi z musztarda. Mmmmmmmmm

Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

a taka ze wsi, mniam ;) kiedyś jak jeszcze żył mój dziadek to sam wędził kiełbasy i robił kaszankę, i wtedy to było to ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Uwielbiam kaszanke z grilla :-) z kapustka, cos pysznego.
    Dzisiaj bylam na plazy w Sopocie, super bylo posiedziec i odpoczywac :-)

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie spanikowałam... Na rano mialam całą mokrą wkładke ale zgoniłam to na to, że jestem przeziebiona i sie w nocy poce jak prosiak i ze pewnie to od tego.. A teraz brązowo rozowy sluz... W dosc duzej ilosci. I nie wiem czy czop idzie czy co. Ale konsystencja plynna a nie galaretowata. Ja cie kręce.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka sie pewnie rozwiera. Mialam tak dwa dni i przeszlo.
    Ale jak się martwisz zawsze możesz na ip podjechać

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A ja wlasnie spanikowałam... Na rano mialam całą mokrą wkładke ale zgoniłam to na to, że jestem przeziebiona i sie w nocy poce jak prosiak i ze pewnie to od tego.. A teraz brązowo rozowy sluz... W dosc duzej ilosci. I nie wiem czy czop idzie czy co. Ale konsystencja plynna a nie galaretowata. Ja cie kręce.
    Ja miałam ostatnio delikatne drobinki jakby popękanych naczynek ale malusko..podejrzewam ze cos.sie tam dzieje u mnie i to dlatego..

No co sie.dziwisz?jestesmy gotowe.do rodzenia hahah nie wiadomo kiedy się zacznie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ