X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy wywołują poród, po 7 dniach przechodzenia czy później? Tak z ciekawości pytam.. Bo w sumie Tobie to 3 dni zostały do terminu z tego co widzę ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy od szpitala. Po 7 dniach lekarze każą sie stawić w szpitalu na monitoring i podejmują decyzje.
    Zalezy w jakiej fazie jest lozysko, jak przeplywy i ile wód.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A od kiedy wywołują poród, po 7 dniach przechodzenia czy później? Tak z ciekawości pytam.. Bo w sumie Tobie to 3 dni zostały do terminu z tego co widzę ;)
    Mój doktorek każe się wstawić do szpitala 5 dni po terminie

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że w niektórych szpitalach decydują się na wywołanie dopiero po dwóch tygodniach, bo wychodzą z założenia, że ciąża może trwać do 42 tygodni :/

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas po 7 dniu dniach od terminu trzeba się zgłosić do szpitala i potem decydują.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest nadzieja ze jutro bedzie oxy.

pasia27, Lilik, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Czekamy,czekamy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córeczkę dostałam dopiero kolo 13 i of tego czasu jest ze mną próbujemy karmić ale z różnym skutkiem :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

to trzymamy kciuki :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po grillu, pojadłam i kaszankę wciągnęłam na którą już dawno miałam smaka ;)

i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny już kiedyś o to pytałam, ale zapomniałam zapisać sobie nazwy.
    Jakie termometry bezdotykowe polecacie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokończyłam dzisiaj prasowanie :) jestem z siebie dumna. Nim zaczęłam jeszcze prać to było wielu chętnych do pomocy, przecież w tak zaawansowanej ciąży nie będę stała przy żelazku a jak przyszło do działania to nagle każdy bardzo zajęty. Chyba trzy tygodnie mi to zajęło ale poradziłam sobie po trochu sama, na siedząco i z przerwami dałam radę. Tak więc dziewczyny nie narzekajcie na narzucające swoją pomoc mamy i teściowe, ja bym nie pogardziła gdyby któraś mnie choć trochę odciążyła. Szkoda gadać, dobrze że mam męża partnera a nie panicza czekającego na obiad to razem łatwiej :) wyżaliłam się, teraz odpoczynek a jutro w końcu wyczekany grill :)
    Iwa ja kupiłam micromife nc150 ale nie wiem czy się sprawdzi bo testowałam go dopiero kilka razy i to przy normalnej temperaturze.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa ja nigdy nie lubiłam kaszanki, próbowałam może raz a może nawet nie a jak szliśmy na pierwszego grilla w tym roku to po głowie chodziła mi tylko kaszanka. Specjalnie dla mnie znajomi przygotowali warzywa, piersi z kurczaka itp delikatne rzeczy a ja się rzuciłam właśnie na kaszankę, nikt nie miał ze mną szans w tym wyścigu :D reszta gości musiała się obejść smakiem :D

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Iwa ja nigdy nie lubiłam kaszanki, próbowałam może raz a może nawet nie a jak szliśmy na pierwszego grilla w tym roku to po głowie chodziła mi tylko kaszanka. Specjalnie dla mnie znajomi przygotowali warzywa, piersi z kurczaka itp delikatne rzeczy a ja się rzuciłam właśnie na kaszankę, nikt nie miał ze mną szans w tym wyścigu :D reszta gości musiała się obejść smakiem :D

czyli coś w tym jest, ja generalnie też za kaszanką nie przepadam, tzn nie za każdą, kupuję tylko od jednego producenta i tylko tą zjem, ale dzisiaj weszła jak masełko ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszanka taka prawdziwa ze wsi z musztarda. Mmmmmmmmm

Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

a taka ze wsi, mniam ;) kiedyś jak jeszcze żył mój dziadek to sam wędził kiełbasy i robił kaszankę, i wtedy to było to ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Uwielbiam kaszanke z grilla :-) z kapustka, cos pysznego.
    Dzisiaj bylam na plazy w Sopocie, super bylo posiedziec i odpoczywac :-)

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie spanikowałam... Na rano mialam całą mokrą wkładke ale zgoniłam to na to, że jestem przeziebiona i sie w nocy poce jak prosiak i ze pewnie to od tego.. A teraz brązowo rozowy sluz... W dosc duzej ilosci. I nie wiem czy czop idzie czy co. Ale konsystencja plynna a nie galaretowata. Ja cie kręce.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka sie pewnie rozwiera. Mialam tak dwa dni i przeszlo.
    Ale jak się martwisz zawsze możesz na ip podjechać

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A ja wlasnie spanikowałam... Na rano mialam całą mokrą wkładke ale zgoniłam to na to, że jestem przeziebiona i sie w nocy poce jak prosiak i ze pewnie to od tego.. A teraz brązowo rozowy sluz... W dosc duzej ilosci. I nie wiem czy czop idzie czy co. Ale konsystencja plynna a nie galaretowata. Ja cie kręce.
    Ja miałam ostatnio delikatne drobinki jakby popękanych naczynek ale malusko..podejrzewam ze cos.sie tam dzieje u mnie i to dlatego..

No co sie.dziwisz?jestesmy gotowe.do rodzenia hahah nie wiadomo kiedy się zacznie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ