X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr hause nie chce ze mną rodzić.
    Takze tylko nawadnianie, kontrola zapisu ktg i mojego ciśnienia.

No to idziemy w modę na sukces.
    Z leksza wymiękam :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do 7.30ppspalosmy..tomek po nocy odsypia..mlody przyszedł rano się poprzytulać a czekałam na niego bo go okrzyczalam wczoraj i miałam wyrzuty sumienia eh

Wypilam koktajl z Pietruchy:-) teraz się bawimy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dr hause nie chce ze mną rodzić.
    Takze tylko nawadnianie, kontrola zapisu ktg i mojego ciśnienia.

No to idziemy w modę na sukces.
    Z leksza wymiękam :/
    Kur....nie dziwie sie.....takie wiszenie w niepewności ...oj nie chciałaby byc w takiej sytuacji..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj hormony nam buzują :) a u mnie za oknem taka brzydka pogoda... pada, zimno i w ogóle się ruszać człowiekowi nie chce.. eh.. idzie deprechy dostać...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zobaczylam jaki ten zylak moj ohydny na nodze to mi sie plakac chce

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB i Baronowa trzymajcie się!
    Tola rozumiem Cię -my też nie rzadko się kłocimy i tez nie raz sobie pomyślałam że oleje go przy porodzie i niebedzie widział małej, ale to pierwsze myśli później człowiek sobie uświadamia że to trochę samolubne-przeciez to też jego dziecko.
    Np przed chwilą do mnie ze znowu jakieś głupoty pisze-wie że siedzę na forum ale nie pokazuje co pisze.Wiec te jego teksty mnie rozważają ale szybko go gasze mówiąc ze masie zająć swoim telewizorem.
    Ostatnio sytuacja-mówię do niego żeby ściągnął mi karton z szafy bo tam mam urządzenie do selfi, a on ze nie więc się wkurzylam i sama ściągalam-ciezkue jak cholera ale dałam radę-ciekawe co by zrobił jak by się coś zaczęło dziać. Więc faceci mają swoje odpaly na które brak slow.Tola nie przejmuj się ale podtrzymać w niepewności mozesz-niech się martwi i myśli co zrobił.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u Nas piękna pogoda. My dzisiaj na podwójne urodziny u rodziny mamy ;) więc nie musze gotować

Widzę że noc była dość emocjonalna.

Nati - powodzenia !
    Baronowa - powodzenia, żeby w końcu zapadła jakaś konkretna decyzja przez odważnego lekarza.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas pogoda na razie zapowiada się ładnie, mam nadzieję że zdążymy z grillem. Marzy mi się poleniuchowanie na kocyku z dobrym jedzeniem :D
    U nas też widać napięcia na końcówce ciąży. Jakiś czas temu pokleciliśmy się o pierdołę i każde wiedziało że to błahostka ale nie ustąpiło i w efekcie przepłakałam dwa dni. Też chodziły mi myśli o "ukaraniu dziada" ale jednak ten wyjątkowy dzień nie jest tylko mój ale przede wszystkim córki a ona zasługuje by tato był z nią :) myślę że po porodzie będzie jeszcze więcej nerwów i napięć więc najlepiej nauczyć się odpuszczać ale oczywiście z obu stron. Ja często staram się rozmawiać i tłumaczyć że moje zachowanie może wydawać mu się nieracjonalne ale musi wziąć poprawkę na hormony, zdenerwowanie, strach i powinien być bardziej wyrozumiały bo mi samej jest ze sobą trudno i potrzebuję jego wsparcia. Ale jak to facet kiwa głową że rozumie a za chwilę znów coś :D

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Ale się tu podziało od wczoraj.
    Baronowa! Jezuuu, jaką oni Ci karuzelę fundują. Koszmar. Współczuję Ci tej niepewności.

Nati! Czyli to jednak już? Trzymamy kciuki. Dawaj znać co z Tobą.
    A z tymi widełkami co pisałaś, że poród może się zacząć za kilka godzin albo dni...no niestety. Wszędzie piszą, że zwiastunem porodu może być "dziwne samopoczucie". Albo możesz się czuć totalnie źle, zmęczona itd., albo przeciwnie -pełna energii. Albo możesz mieć wilczy apetyt, albo niechęć do jedzenia. I bądź tu człowieku mądry i wiedz kiedy zaczyna się poród :/. Bosshhh

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super a u mnie nic sie nie dzieje ;/ caly wczorajszy dzien na nogach duzo chodenia, schylania sie i nawet skurczu jednego czy bolu jakiegokolwiek ;/ termin z om na piatek... a w nocy spie jak zabita

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 09:32

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie i D. dzieli jakies 1200 km a tez czasem skutecznie podnosi mi cisnienie i jest klotnia. A klotnie w moim wykonaniu to jest COS :-P wybuchowa troche jestem. Ech, te hormony.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z racji tego, ze u nas piekna pogoda to wybywamy na dzialeczke :-) bede poprawiac sobie samopoczucie na sloneczku :-) mam nadzieje, ze troche zlapie mnie slonce.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    super a u mnie nic sie nie dzieje ;/ caly wczorajszy dzien na nogach duzo chodenia, schylania sie i nawet skurczu jednego czy bolu jakiegokolwiek ;/ termin z om na piatek... a w nocy spie jak zabita
    Mnie wczoraj badali - szyjka jest rozwarcie na maly palec.
    Takze nic sie dzieje:/

To nie fair ze sa laski które od 20 tygodnia walczą bo im sie rozwarcie robi, a sa takie które w 42 dalej nic. Głupio to natura wymyslila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 09:46

malvva lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. U mnie też pierwszym objawem zbliżającego porodu byl brązowy śluz później juz zmieszany z krwią. To czop śluzowy. U mnie pojawiło się 2 dni przed porodem. Powodzenia. U nas problemy z karmieniem piersią i małego dokarmiają. Jestem cała jego

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Baronowa- niezłe nerwy Ci tam fundują... Trzymaj się dzielnie! Myślę, że (podobnie, jak wszędzie) lekarze czekają do poniedziałku- w weekendy nie są skłonni podejmować decyzje....

Nati- powodzenia! Oby wszystko poszło sprawnie i szybko!

Josephinka- u mnie w szpitalu w 2/3 dobie byly problem z karmieniem, mała się nie najadala i poprosiłam o mm, ale jednocześnie wysłałam męża po Femaltiker i po 3 saszetkach (dwie na dobę) musiałam się zaprzyjaźnić z laktatorem- tyle mleka się nagle naprodukowało. Wczoraj wypiłam znowu jedną i dziś musiałam przystawić małą do obu przy jednym karmieniu, żeby sobie ulżyć. Także spróbuj- może Tobie też pomoże?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze sobie na sali, jak mnie przyjmowali to rozwarcie na palec. A szyjke mialam mocarną i mega dlugą i jednak ją ruszylo. Maly nisko glowa w kanale rodnym, waga - podobno 3,100 kg - komentarz "no mogł do terminu posiedzięć, bylby wiekszy" (no kuźwa, serio). Ogolnie baaardzo duzo rozowego sluzu z krwistymi fragmentami i oprocz tego, bardzo duza ilossc wodnistegl sluzu, ale centralnie jak woda, bylam pewna, że to płyn owodniowy a okazuje sie, że jednak sluz. I tutaj nie wiedzą, czy rodze czy nie, komentarz był "wyglada ja początek porodu, zobaczymy co dalej". Ale skurcze męczą niemilosiernie od tej 5 rano. No chyba to nie przepowiadające skoro już trwają 5h? Ale kto to wie.. No tutaj nikt

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati trzymam kciuki żeby tobie poszlo szybko i sprawnie

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) gratuluje tym co juz sa po a za te co sa w trakcie i przed trzymam mocno kciuki! :)
    Kilka dni mnie tu nie bylo ale mialam tyle spraw na glowie. Do domu wrocilismy dopiero w czwartek. Niestety zoltaczka nas troche przytrzymala w spzitalu :/ ale juz jest ok :) Szymek jest najcudowniejsza osoba jaka mialam okazje poznac w moim zyciu! <3 blizna po cc juz sie goi takze ogolnie dochodze do siebie :) wysylam wam zdjecie Szymka jak spi w lozeczku i jak opala sie do sloneczka przez okno :D jeszcze troche jest zolty a na sloncu szybciej mu zejdzie ta zoltaczka a on slonce uwielbia wiec nie bylo z tym problemu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bc8a06290b8.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffee8e6a7c22.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 10:28

malvva, Lilik, JustyśM, pasia27, Iwa81, klaudia1534, Carolq, i.am.chappie, Marietta, Evil89, Patrycja24, Aniu_leczka, tola2014, Cigaretta, fistaszek88 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia, jaki on jest cudny! Do schrupania! :) <3

Nacia lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia przepiękny przystojniaczek.

Nacia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ