X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati mi powiedzieli że rozdarcie na opuszek to nie rozwarcie :d. Nie martw się kochana, szybko ruszy akcja lub podadzą oksy, na pewno Noe pozwolą ci się męczyć :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Rozwarcie takie jak było przy przyjęciu przed 6... Super swietnie
    Ale jesteś na porodówce czy na sali?
    Może byś tam pochodziła po pięterkach w szpitalu albo więcej ruchu?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati rozkręcić się zobaczysz podejrzewam że ciężko czekać bo czekanie najgorsze ale teraz bliżej niż dalej-główka do góry i do przodu wspaniała nagroda jest już blisko.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Mam ten ternoforek ale jeszcze nie używałam. Ile podgrzewalas?

1 minutę, i jak dla mnie oki, ale dla dziecka to myślę że 1/2 minuty wystarczy, też zależy od mocy micro.,

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyslalam starego do miasta po kebaba..

Spaliśmy wszyscy..ja jakas wypruta dzisiaj..eh..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z urodzin bratowej i bratanka, fajnie było, ale jakoś źle mi się siedziało przy stole, więc po torcie poszłam się położyć do sypialni pooglądać bajki z bratankami, więc było całkiem fajnie :)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - kciuki zaciskam mocniej żeby coś ruszyło :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A ja wyslalam starego do miasta po kebaba..

Spaliśmy wszyscy..ja jakas wypruta dzisiaj..eh..

Ja tak samo... udało mi się przespać, jestem dzisiaj totalnie dętka :P Ale co się kładłam zbierało mnie na wymioty :( jutro pierwsze ktg, zobaczę w końcu co słychać tam ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze nie tylko ja dzis placze nad wszystkim ... Ze dobrze placz ze cos zle znow ryk no ciezko sobie ze soba poradzic... I ciagle zmieczona

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte i mam nadzieje, ze cos poradzi mi na mega spuchniete nogi. Zastanawiam sie tylko jak tam dojade, chyba na boso :-/ jestem juz tym zmeczona. Pije duzo, kopytka trzymam w gorze, mocze w zimnej wodzie a nadal jedyne japonki, w ktore jestem w stanie zalozyc to japonki D.rozmiar 44

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz możliwość zrobienia rano badan na cito?
    Zrób sobie mocz i chyba białko ze krwi.
    Mocne obrzeki to może byc objaw zatrucia ciążowego. Lepiej to sprawdzić. A lekarze czasem to zlewają.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Masz możliwość zrobienia rano badan na cito?
    Zrób sobie mocz i chyba białko ze krwi.
    Mocne obrzeki to może byc objaw zatrucia ciążowego. Lepiej to sprawdzić. A lekarze czasem to zlewają.
    No wlasnie robilam badania w czwartek (mocz i morfologia) i w piatek polozna z poradni przez tel. stwierdzila, ze wyniki mam w normie. Juz sama nie wiem. Ale masz racje, podjade dla pewnosci rano i zrobie prywatnie...wizyte mam na 14.

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 rano skurcze ktore niczego nie wnoszą ;p Caly dzien mialam takie grubo ponad 100 ale trwające krotko bo 10 sekund, teraz są dlugie i męczące ale w granicach 80. Wcześniej szły z podbrzusza teraz z krzyza.. No nic, leżymy czekamy:)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Długo mnie nie było.
    02.05 o godz.10.19 przyszedł przez cc na świat nasz syn Dominik. Całe 50cm szczęścia i 3520g wagi :) 10 pkt
    Nie miał żółtaczki i we czwartek już wyszliśmy do domku. Jak na razie dużo śpi i jest grzeczniutki. Ciekawe jak długo będzie tak spać. Bo w zasadzie to budzi się tylko na jedzenie, troszkę się rozgląda, zje i idzie spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 21:31

Carolq, Negra, Patrycja24, Liley, hiacynta99., Aniu_leczka, Lilik, klaudia1534, Narinka, Evil89, Rudzina, i.am.chappie lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka - gratulacje :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marzenka : )
    Jak to jest z tymi punktami? U nas przy cesarce max to 9

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka gratulacje dużo zdrówka dla maluszka i żeby był taki spokojniutki jak teraz cały czas

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po weekendzie :-) jeszcze nie urodziłam cholestaza wykluczona :-)

Dzis mam termin z USG

Obudziłam sie z powodu silnych boli brzucha :/ masakra jakas !! Wczoraj sie bardzo dziwnie czułam bez życia i wogole ..

Nie wiem czy się cos nie rozkręca ...

Lilik, Carolq, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz mniej nas zostaje na placu boju ... Pewnie ja bede ta ostatnia

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hiacynta oby coś do przodu poszlo.U mnie narazie nic a termin na środę dziś mam ktg więc zobaczymy czy coś się dzieje czy nadal cisza.Juz też bym chciała żeby jakieś ruchy poszły w stronę porodu a nie w ciągłej niepewności.

Wczoraj miałam nastrój na płacz ale jakoś się udało powstrzymać-powód byliśmy u męża rodziców, naprawianie z ojcem podłogę w domku w ogrodku i czegoś im zabrakło, mieli jechać 20 km i kupić a ja na to że jadę z nimi że nie mam zamiaru siedzieć i się nudzic bo teściowa w domu przed telewizorem w tak ładna pogodę zamula. A mój mąż że się nie zmieszczę z nimi bo wozek jeszcze spakowalismy cały i fotelik.Wiec się wkurzylam i powiedziałam że chce jechać do domu.Wiec pojechalismy.W drodze powrotnej on do mnie z tekstem to może zrzucić spacerowke u Twoich rodzicow-wtedy wybuchlam,że jakim prawem u jego rodziców siedzimy 5 godzin a u moich mamy jechać tylko po to żeby zostawić wozek.Dodam że moi rodzice mieszkają w tym samym mieście co my a jego 20 km od nas i jak by tak na to z boku spojrzec to tam.u nich większość czasu siedzimy(fakt faktem że mieszkają w domku i mają ogródek ale to niczego nie tlumaczy) -weekendowe obiadki(jak nie przyjedziemy w sobotę czy niedzielę na obiad to pytania dlaczego?-bez kitu jak byśmy mieli abonament wykupiony u nich).Szkoda słów.
    I wczoraj wieczorem lekkie bóle jak na okres ale cały czas były więc pewnie tak musiało być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 06:39

‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ