Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
zabuszka wrote:Coraz mniej nas zostaje na placu boju ... Pewnie ja bede ta ostatnia
Razem zostaniemytermin ten sam, a u nas na ktg totalnie nic się nie dzieje poza drobnymi przepowiadajacymi.
dziś wychodzimy do domu, czekam na wypis... pewnie gdzieś kolo 15 Bedzie :d
i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Hej zaczynamy kolejny majowy tydzień
ciekawe ile maluszków nam przyniesie.
Ja właśnie szykuję się na wizytę u okulisty. Jestem tak bojowo nastawiona że nie mogę się uspokoić. Nie wyjdę dziś z gabinetu tego buca puki nie określi się czy istnieje ryzyko przy porodzie naturalnym. Na szczęście jedzie ze mną mąż.
Jeszcze od soboty męczy mnie znów migrena, dzisiaj przy tym stresie to jakieś apogeum jest.
Dziewczyny ja pewnie też z wami zostanę do końca. Od wczoraj już bez tabletek ale nie widzę żadnych zmian. Więc jak się córci spieszyło tak teraz pewnie będzie chciała wykorzystać miejscówkę do końcaLilik, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Dziś wyjątkowo dobra noc dla mnie.
Nati się nie odzywa, więc chyba coś poszło do przodu. Mam nadzieję!
Guem - powodzenia w walce.
Baronowa - jak się masz? Podadzą Ci w końcu oxy?
Ja dziś do lekarza na 11:30 (zobaczymy czy coś się dzieje), potem reszta dnia na uczelni. Już nie mam mocy na takie całodniowe bieganie. W środę mam wszczęcie przewodu doktorskiego i boję się tak niewiarygodnie, że płaczę przy byle czym. Nawet spadający ze stołu długopis doprowadza mnie do płaczu, bo stwierdzam, że i on jest przeciwko mnie. Aaaaa, śmieszne i straszne jednocześnie.
Trzymajcie się Dziewczyny! Coś czuję, że zostanę z Wami do końca, bo mojemu dziecku nie będzie się spieszyć. Może nawet czerwcówką zostanę.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam od tego niby-lekarza. Ciśnienie mi podniósł masakrycznie a mąż się dziwił że mimo jego aż tak chamskiego zachowania ja byłam całkowicie spokojna. Ale mam wrażenie że miał już do czynienia z niezadowolonymi pacjentami bo kazał notować wszystko co się dzieje na wizycie w karcie. Oczywiście ze trzy razy powtórzył że mam prawo zmienić lekarza i że on ma prawo odmówić diagnozowania mnie. Więc kazałam mu napisać odmowę to skierował mnie do poradni przyszpitalnej. A tam oczywiście wizyty na listopad
pojadę jutro od rana i może uda mi się wyprosić wizytę wcześniej ze względu na ciążę. Sam się nie określił co do ryzyka rozwiązania ciąży siłami natury, wypisał jedynie w opinii wyniki zrobionych badań więc ginekolog teraz powinien sam doczytać o czym dane parametry mogą świadczyć i jaki mieć skutek podczas porodu.
-
Hello,
U mnie dali jakis zastrzyk na zmiękczenie szyjki. Rozwarcie niby na 3 palce - po badaniu przez ordynatora calkiem możliwe.
I mysla czy dziwią oxy czy jutro. -
Hejka dziewczynki, u Nas noc przespana, żadnych objawów porodu, sucha wkładka
U Nati cicho - więc chyba coś się podziało.
Baronowa - może podadzą dzisiaj
Justyś - nie zazdroszczę, ale nie denerwuj się bo nikogo to nie obejdzie a Ty nie potrzebnie się stresujesz.
Guem - widzę że okuliści też mają nasrane, ja się dziwię że nie napisze że zaleca cesarkę żeby mieć w razie czego dupochron
Hiacynta - super że cholestaza wykluczona
Wam też się wiesza strona z powodu napraw, ? u mnie tak jest od wczoraj -
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny
ale piękna pogoda, zaraz się ruszę na spacer, bo cały weekend leżałam.
Baronowa a to Włodzimierz czy Władysław, bo się tak zastanawiamrzadkie imię
Guem z okulistami nie jest łatwo, nawet jak dadzą Ci papierek, że masz mieć cc, to szpital może zakwestionować, przechodziłam przez to zeszły tydzień, bardzo to przeżyłam, bo w 2 szpitalach nie chcieli mi zrobić cc, ostatecznie w 3 się udało. Chyba, że masz gina prowadzącego w tym szpitalu to powinno się udać. Są tylko 2 wskazania do cc - retinopatie cukrzycowe i choroby siatkówki, reszta się nie liczy i bardzo tego pilnująz tego, co pisałaś, to raczej możesz rodzić sn, jeśli Cię to pociesza
-
nick nieaktualny
-
Hej! A pisać chciałam tylko belly mi sie nie chcialo zaladowac "przerwa techniczna"
nie wiem. Rozwarcie poszło do przodu (3cm) szyjka cieniutka więc oficjalnie rodzimy
sie zaczelo, wiec kciukasy trzymać. Całą noc nie spałam, skurcze tak mnie wymeczyły jak nigdy nic wczesniej. Ale przyznaje, że skurcze bolą o wiele mniej kiedy wiem ze final to kwestia godzin i ze wiem co sie dzieje. Boje sie ale sie ciesze niesamowicie
! I trafilam na moją prowadzącą ginekolog ktora wrocila wczoraj z urlopu i ma dyzur na oddziale.
Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Nati dajesz. Mi zaraz oxy podlaczaja
Ścigamy sięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:12
pasia27 lubi tę wiadomość
-
NatiB wrote:Hej! A pisać chciałam tylko belly mi sie nie chcialo zaladowac "przerwa techniczna"
nie wiem. Rozwarcie poszło do przodu (3cm) szyjka cieniutka więc oficjalnie rodzimy
sie zaczelo, wiec kciukasy trzymać. Całą noc nie spałam, skurcze tak mnie wymeczyły jak nigdy nic wczesniej. Ale przyznaje, że skurcze bolą o wiele mniej kiedy wiem ze final to kwestia godzin i ze wiem co sie dzieje. Boje sie ale sie ciesze niesamowicie
! I trafilam na moją prowadzącą ginekolog ktora wrocila wczoraj z urlopu i ma dyzur na oddziale.
no to same dobre wiadomości
Trzymamy mocno kciuki -
Dziewczyny powodzenia! Ten tydzień rozpoczynają chłopcy
I.am.chappie planuję rodzić w szpitalu prywatnym więc tak na prawdę papierek od okulisty nie jest niezbędny tym bardziej że moja prowadząca uznała że to co mam jest dla niej wiążące. Ja bardzo chcę rodzić sn ale jeśli istnieje ryzyko dla mojego wzroku nie podejmę go. Dlatego chciałam uzyskać opinię drugiego okulisty ale widać to przerosło pana doktorauczepił się tego badania pola widzenia i że bez tego nie może wydać żadnej opinii. Nie wiem czy rzeczywiście to badanie mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój układu nerwowego dziecka ale jeśli inny lekarz tak uważa to boję się zaryzykować tym bardziej że nigdzie nie znalazłam informacji że pole widzenia jest badaniem wiążącym przy rozstrzyganiu kwestii rozwiązania ciąży naturalnie czy poprzez operację. Mam nadzieję że jutro w szpitalu przyjmie mnie lekarz, specjalista od diagnozowania i leczenia jaskry i powie mi co i jak. Dobrze że ci się udało znaleźć szpital w którym uszanowali decyzję innego lekarza bo właśnie słyszałam że różnie to bywa.
-
nick nieaktualny