X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Coraz mniej nas zostaje na placu boju ... Pewnie ja bede ta ostatnia

Razem zostaniemy :) termin ten sam, a u nas na ktg totalnie nic się nie dzieje poza drobnymi przepowiadajacymi. :) dziś wychodzimy do domu, czekam na wypis... pewnie gdzieś kolo 15 Bedzie :d

i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Gratulacje Marzenka : )
    Jak to jest z tymi punktami? U nas przy cesarce max to 9
    Domi mi się wydaje że punkty dostaje dziecko więc nie ma znaczenia jak się urodziło.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaczynamy kolejny majowy tydzień :) ciekawe ile maluszków nam przyniesie.
    Ja właśnie szykuję się na wizytę u okulisty. Jestem tak bojowo nastawiona że nie mogę się uspokoić. Nie wyjdę dziś z gabinetu tego buca puki nie określi się czy istnieje ryzyko przy porodzie naturalnym. Na szczęście jedzie ze mną mąż.
    Jeszcze od soboty męczy mnie znów migrena, dzisiaj przy tym stresie to jakieś apogeum jest.
    Dziewczyny ja pewnie też z wami zostanę do końca. Od wczoraj już bez tabletek ale nie widzę żadnych zmian. Więc jak się córci spieszyło tak teraz pewnie będzie chciała wykorzystać miejscówkę do końca :D

Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Dziś wyjątkowo dobra noc dla mnie.

Nati się nie odzywa, więc chyba coś poszło do przodu. Mam nadzieję!
    Guem - powodzenia w walce.
    Baronowa - jak się masz? Podadzą Ci w końcu oxy?

Ja dziś do lekarza na 11:30 (zobaczymy czy coś się dzieje), potem reszta dnia na uczelni. Już nie mam mocy na takie całodniowe bieganie. W środę mam wszczęcie przewodu doktorskiego i boję się tak niewiarygodnie, że płaczę przy byle czym. Nawet spadający ze stołu długopis doprowadza mnie do płaczu, bo stwierdzam, że i on jest przeciwko mnie. Aaaaa, śmieszne i straszne jednocześnie.

Trzymajcie się Dziewczyny! Coś czuję, że zostanę z Wami do końca, bo mojemu dziecku nie będzie się spieszyć. Może nawet czerwcówką zostanę :/.

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od tego niby-lekarza. Ciśnienie mi podniósł masakrycznie a mąż się dziwił że mimo jego aż tak chamskiego zachowania ja byłam całkowicie spokojna. Ale mam wrażenie że miał już do czynienia z niezadowolonymi pacjentami bo kazał notować wszystko co się dzieje na wizycie w karcie. Oczywiście ze trzy razy powtórzył że mam prawo zmienić lekarza i że on ma prawo odmówić diagnozowania mnie. Więc kazałam mu napisać odmowę to skierował mnie do poradni przyszpitalnej. A tam oczywiście wizyty na listopad :D pojadę jutro od rana i może uda mi się wyprosić wizytę wcześniej ze względu na ciążę. Sam się nie określił co do ryzyka rozwiązania ciąży siłami natury, wypisał jedynie w opinii wyniki zrobionych badań więc ginekolog teraz powinien sam doczytać o czym dane parametry mogą świadczyć i jaki mieć skutek podczas porodu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    U mnie dali jakis zastrzyk na zmiękczenie szyjki. Rozwarcie niby na 3 palce - po badaniu przez ordynatora calkiem możliwe :P.
    I mysla czy dziwią oxy czy jutro.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki, u Nas noc przespana, żadnych objawów porodu, sucha wkładka ;)

U Nati cicho - więc chyba coś się podziało.

Baronowa - może podadzą dzisiaj :)

Justyś - nie zazdroszczę, ale nie denerwuj się bo nikogo to nie obejdzie a Ty nie potrzebnie się stresujesz.

Guem - widzę że okuliści też mają nasrane, ja się dziwię że nie napisze że zaleca cesarkę żeby mieć w razie czego dupochron :/

Hiacynta - super że cholestaza wykluczona

Wam też się wiesza strona z powodu napraw, ? u mnie tak jest od wczoraj

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ale piękna pogoda, zaraz się ruszę na spacer, bo cały weekend leżałam.

Baronowa a to Włodzimierz czy Władysław, bo się tak zastanawiam :D rzadkie imię ;)

Guem z okulistami nie jest łatwo, nawet jak dadzą Ci papierek, że masz mieć cc, to szpital może zakwestionować, przechodziłam przez to zeszły tydzień, bardzo to przeżyłam, bo w 2 szpitalach nie chcieli mi zrobić cc, ostatecznie w 3 się udało. Chyba, że masz gina prowadzącego w tym szpitalu to powinno się udać. Są tylko 2 wskazania do cc - retinopatie cukrzycowe i choroby siatkówki, reszta się nie liczy i bardzo tego pilnują :/ z tego, co pisałaś, to raczej możesz rodzić sn, jeśli Cię to pociesza ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władysław.

Od Włodzimierza byłby Włodek ;)

i.am.chappie, Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialka w moczu brak. Ciesze sie, ale znowu wstalam napuchnieta. Nie mam juz sily. Zostalo mi tylko czekac do 14-stej i zobaczyc co mi powie na wizycie.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Gratuluje nowym mamusiom ! I powodzenia dla tych które w szpitalu ;)

Patrycja ja też tak puchne, stopy jak balony i palce u rąk. Jutro mam ostatnią wizyte u gin i zobaczymy co dalej..

• NatiB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! A pisać chciałam tylko belly mi sie nie chcialo zaladowac "przerwa techniczna" :| nie wiem. Rozwarcie poszło do przodu (3cm) szyjka cieniutka więc oficjalnie rodzimy ;) sie zaczelo, wiec kciukasy trzymać. Całą noc nie spałam, skurcze tak mnie wymeczyły jak nigdy nic wczesniej. Ale przyznaje, że skurcze bolą o wiele mniej kiedy wiem ze final to kwestia godzin i ze wiem co sie dzieje. Boje sie ale sie ciesze niesamowicie :D! I trafilam na moją prowadzącą ginekolog ktora wrocila wczoraj z urlopu i ma dyzur na oddziale.

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, szczesciaro! Czekamy na finał!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati dajesz. Mi zaraz oxy podlaczaja :D
    Ścigamy się :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:12

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Hej! A pisać chciałam tylko belly mi sie nie chcialo zaladowac "przerwa techniczna" :| nie wiem. Rozwarcie poszło do przodu (3cm) szyjka cieniutka więc oficjalnie rodzimy ;) sie zaczelo, wiec kciukasy trzymać. Całą noc nie spałam, skurcze tak mnie wymeczyły jak nigdy nic wczesniej. Ale przyznaje, że skurcze bolą o wiele mniej kiedy wiem ze final to kwestia godzin i ze wiem co sie dzieje. Boje sie ale sie ciesze niesamowicie :D! I trafilam na moją prowadzącą ginekolog ktora wrocila wczoraj z urlopu i ma dyzur na oddziale.

no to same dobre wiadomości :)
    Trzymamy mocno kciuki :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mati dajesz. Mi zaraz oxy podlaczaja :D
    Ścigamy się :P

no to zobaczymy która będzie pierwsza - powodzenia dziewczyny :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi szeroko Baronowa!

pasia27, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia! Ten tydzień rozpoczynają chłopcy :)
    I.am.chappie planuję rodzić w szpitalu prywatnym więc tak na prawdę papierek od okulisty nie jest niezbędny tym bardziej że moja prowadząca uznała że to co mam jest dla niej wiążące. Ja bardzo chcę rodzić sn ale jeśli istnieje ryzyko dla mojego wzroku nie podejmę go. Dlatego chciałam uzyskać opinię drugiego okulisty ale widać to przerosło pana doktora :/ uczepił się tego badania pola widzenia i że bez tego nie może wydać żadnej opinii. Nie wiem czy rzeczywiście to badanie mogłoby mieć jakiś wpływ na rozwój układu nerwowego dziecka ale jeśli inny lekarz tak uważa to boję się zaryzykować tym bardziej że nigdzie nie znalazłam informacji że pole widzenia jest badaniem wiążącym przy rozstrzyganiu kwestii rozwiązania ciąży naturalnie czy poprzez operację. Mam nadzieję że jutro w szpitalu przyjmie mnie lekarz, specjalista od diagnozowania i leczenia jaskry i powie mi co i jak. Dobrze że ci się udało znaleźć szpital w którym uszanowali decyzję innego lekarza bo właśnie słyszałam że różnie to bywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile kosztuje Cię poród jeśli można zapytać? Czy masz jakiś pakiet z pracy?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny! Czekamy na Wasze maluszki :-)

Patrycja24
‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ