Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas poród kosztuje 4,5 tys niezależnie czy sn czy cc ale przyjmują również w nagłych przypadkach na nfz. Nie ukrywam że mam nadzieję że uda nam się bez ponoszenia kosztów ale jesteśmy przygotowani na różne możliwości. Po moich przejściach z lekarzami panicznie boję się szpitali publicznych, do tego nasłuchałam się różnych opowieści porodowych, a ten szpital jest jednym z nielicznych w którym czuję się bezpiecznie.
Miałam zrobić sobie drzemkę ale najpierw dzieciaki z przedszkola obok były na dworze a teraz chyba śmieciarki podjechały i jeszcze bardziej hałasują. Podniosę się i może kurzami się zajmę albo po raz kolejny coś poprzestawiam -
nick nieaktualnyJustyśM wrote:No hiacynta oby coś do przodu poszlo.U mnie narazie nic a termin na środę dziś mam ktg więc zobaczymy czy coś się dzieje czy nadal cisza.Juz też bym chciała żeby jakieś ruchy poszły w stronę porodu a nie w ciągłej niepewności.
Wczoraj miałam nastrój na płacz ale jakoś się udało powstrzymać-powód byliśmy u męża rodziców, naprawianie z ojcem podłogę w domku w ogrodku i czegoś im zabrakło, mieli jechać 20 km i kupić a ja na to że jadę z nimi że nie mam zamiaru siedzieć i się nudzic bo teściowa w domu przed telewizorem w tak ładna pogodę zamula. A mój mąż że się nie zmieszczę z nimi bo wozek jeszcze spakowalismy cały i fotelik.Wiec się wkurzylam i powiedziałam że chce jechać do domu.Wiec pojechalismy.W drodze powrotnej on do mnie z tekstem to może zrzucić spacerowke u Twoich rodzicow-wtedy wybuchlam,że jakim prawem u jego rodziców siedzimy 5 godzin a u moich mamy jechać tylko po to żeby zostawić wozek.Dodam że moi rodzice mieszkają w tym samym mieście co my a jego 20 km od nas i jak by tak na to z boku spojrzec to tam.u nich większość czasu siedzimy(fakt faktem że mieszkają w domku i mają ogródek ale to niczego nie tlumaczy) -weekendowe obiadki(jak nie przyjedziemy w sobotę czy niedzielę na obiad to pytania dlaczego?-bez kitu jak byśmy mieli abonament wykupiony u nich).Szkoda słów.
I wczoraj wieczorem lekkie bóle jak na okres ale cały czas były więc pewnie tak musiało być.
Justys ja mysle,ze my bysmy idealnie sie.dogadaly jesli chodzi o naszych mezow i tesciow. Jakbym czytala o sobie. U nas dzis spokojnie. Klotnii jeszcze nie bylo. Ale i tak pewnie kwestia czasu
-
nick nieaktualnyHej , witamy sie nadal w dwupaku niestety nie wiem kiedy to sie skończy
jednak córka uparta chyba po Mamie
ja przenoszona 20 dni wiec uuuuu
wpadałam w jakaś chyba depresje przedporodowa o ile jest takie cos , musiałam odpocząć ale juz mi lepiej . Nie było mnie ale wpadałam inpodczytywalam Was tutaj
Ale najpóźniej 20 będę miała cctakze maksymalnie jeszcze 11 dni i zobaczymy sie z córeczka
U Nas ogólnie z teściami jest troszeczkę inna sytuacja bo ja ciągnę bardzo ciągnę w swoja stronę ale mniejwiecej staramy sie byc wszędzie po równo teraz od Wielkanocy wogole nigdzie nie jeździmy bo lekarz kazał siedzieć w domu na tyłku
Negra jak córeczka
Baronowa ???
A gdzie Pasia bo dawno jej tu nie widziałamczyżby mnie wyprzedziła
pasia27, i.am.chappie lubią tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:Negra , a Ty jak ?
Czuję się o wiele lepiej, niż po cc, choć gdybym musiała, drugą cesarkę też bym przeżyłaCieszę się, że zdecydowałam się na poród naturalny- mimo, że miałam możliwość nawet nie próbować- po pierwszej cesarce można się nie zgodzić na poród sn. Miałam założone tylko 2 szwy, bo malutka tuż przy główce miała rączkę, więc odrobinę mnie nacieli, żeby rączki nie uszkodzić. Nic mnie nie boli, brzuch z dnia na dzień jest coraz mniejszy- mam nadzieję, że już niedługo wrócę do swojej figury
Malutka chyba powoli się zaokrągla na buźce (co w sumie nie jest dziwne- najchętniej w ogóle nie wypuszczałaby cycka z ust) Nakladki-osłonki bardzo się przydały, bo w szpitalu brodawki pogryzła mi do krwi- teraz już wszystko jest ok. Mleczko leci jak powinno
Jednyn słowem- czujemy się świetnie
Daję sobie radę z dwójką dzieci, bo mąż jest w górach na szkoleniu- wraca za 10dni. Wtedy, to już w ogóle będzie luuuz- bo wiem, że będzie mi pomagał
Martwi mnie tylko przedłużająca się żółtaczka, ale poradzimy sobie i z nią. Syn był długo żółty, wynikało to z karmienia piersią, ale w końcu wszystko przeszło, jak tylko trochę urósł.
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane. Wiem, że nie możecie się doczekać szkrabów, ale to już lada dzień!pasia27, i.am.chappie, Iwa81, Patrycja24, Carolq, Lilik lubią tę wiadomość
-
16 15 przyszedł na świat nasz Synek
.
Zabrali go na ogrzewanie bo sie wychlodzil.
Poród w sumie ekspresem bo mnie podlaczli przed 12.pasia27, Negra, i.am.chappie, Iwa81, hiacynta99., Liley, migussia, Evil89, klaudia1534, aaaguchaaa, Patrycja24, patkaaxx90, Carolq, bimba, Lilik, Aniu_leczka, Marietta, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Carola!
Jestem!wczoraj jakies awarie tutaj byly poza tym Kacper daje czadu ,Tomek odsypial nocki wiec robota,robota i robota w domku haha
Nie no u mnie to cisza...heheh jakies tam bole brzucha ale nic specjalnegomamy jeszcze czasu
Martynka nie gotowa wiec jej nie będę wyganiala od mamusi z brzucha
Ale nie powiem bo jutro na dzialce zamierzam ladnie wyplewic ogródek na kicka hahahai sie zobaczy.a jak nie to 13w piątek wizyta i zobaczymy co i jak
Carolq lubi tę wiadomość
-
Baronowa serdeczne gratulacje! Jak już odpoczniesz i to mam nadzieję że napiszesz nam coś więcej. Nie wiem czy już to kiedyś pisałam ale wybraliście śliczne imiona dla synków, Tadeusz od dawna mi się podobał a teraz jak widzę w podpisie Władzia to sama nie wiem które piękniejsze
razem brzmią świetnie
Negra fajnie czytać takie pozytywne opisy. Szczęście bije z każdego słowaNegra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dzisiejszy wyścig chyba wygrała Baronowa
, chociaż nic jeszcze nie jest przesądzone bo może jak Nati się odezwie to okaże się że wcześniej podołała
zobaczymy
Negra - super wieści, fajnie że wszystko dobrze się układa z maluszkiem,
a co do żółtaczki to Nacia pisała i wstawiała zdjęcia że kładzie swojego niuńka w stronę słońca do okna żeby żółtaczka szybciej schodziła -
Baronowa_83 wrote:16 15 przyszedł na świat nasz Synek
.
Zabrali go na ogrzewanie bo sie wychlodzil.
Poród w sumie ekspresem bo mnie podlaczli przed 12.). Jak do tej pory majówki rodzą bardzo sprawnie i całkiem szybko. Oby tak dalej dziewczyny!
Carolq lubi tę wiadomość