X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poród kosztuje 4,5 tys niezależnie czy sn czy cc ale przyjmują również w nagłych przypadkach na nfz. Nie ukrywam że mam nadzieję że uda nam się bez ponoszenia kosztów ale jesteśmy przygotowani na różne możliwości. Po moich przejściach z lekarzami panicznie boję się szpitali publicznych, do tego nasłuchałam się różnych opowieści porodowych, a ten szpital jest jednym z nielicznych w którym czuję się bezpiecznie.
    Miałam zrobić sobie drzemkę ale najpierw dzieciaki z przedszkola obok były na dworze a teraz chyba śmieciarki podjechały i jeszcze bardziej hałasują. Podniosę się i może kurzami się zajmę albo po raz kolejny coś poprzestawiam :D

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam Powera do prac domowych , poprzesadzałam kwiatki, krzaki pomidorów przygotowałam do wsadzenia na ogród itp.
    tak więc dzień zaliczam do pracowitych :)

pasia27, i.am.chappie lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, NatiB- powodzenia! Która będzie pierwsza?

Carolq- co u Ciebie? Urodziłaś? :-)

India9 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra , a Ty jak ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    No hiacynta oby coś do przodu poszlo.U mnie narazie nic a termin na środę dziś mam ktg więc zobaczymy czy coś się dzieje czy nadal cisza.Juz też bym chciała żeby jakieś ruchy poszły w stronę porodu a nie w ciągłej niepewności.

Wczoraj miałam nastrój na płacz ale jakoś się udało powstrzymać-powód byliśmy u męża rodziców, naprawianie z ojcem podłogę w domku w ogrodku i czegoś im zabrakło, mieli jechać 20 km i kupić a ja na to że jadę z nimi że nie mam zamiaru siedzieć i się nudzic bo teściowa w domu przed telewizorem w tak ładna pogodę zamula. A mój mąż że się nie zmieszczę z nimi bo wozek jeszcze spakowalismy cały i fotelik.Wiec się wkurzylam i powiedziałam że chce jechać do domu.Wiec pojechalismy.W drodze powrotnej on do mnie z tekstem to może zrzucić spacerowke u Twoich rodzicow-wtedy wybuchlam,że jakim prawem u jego rodziców siedzimy 5 godzin a u moich mamy jechać tylko po to żeby zostawić wozek.Dodam że moi rodzice mieszkają w tym samym mieście co my a jego 20 km od nas i jak by tak na to z boku spojrzec to tam.u nich większość czasu siedzimy(fakt faktem że mieszkają w domku i mają ogródek ale to niczego nie tlumaczy) -weekendowe obiadki(jak nie przyjedziemy w sobotę czy niedzielę na obiad to pytania dlaczego?-bez kitu jak byśmy mieli abonament wykupiony u nich).Szkoda słów.
    I wczoraj wieczorem lekkie bóle jak na okres ale cały czas były więc pewnie tak musiało być.

Justys ja mysle,ze my bysmy idealnie sie.dogadaly jesli chodzi o naszych mezow i tesciow. Jakbym czytala o sobie. U nas dzis spokojnie. Klotnii jeszcze nie bylo. Ale i tak pewnie kwestia czasu

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Negra , a Ty jak ?

No i jak dzidzia oczywiście ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witamy sie nadal w dwupaku niestety nie wiem kiedy to sie skończy :P jednak córka uparta chyba po Mamie :/ ja przenoszona 20 dni wiec uuuuu :P wpadałam w jakaś chyba depresje przedporodowa o ile jest takie cos , musiałam odpocząć ale juz mi lepiej . Nie było mnie ale wpadałam inpodczytywalam Was tutaj :)
    Ale najpóźniej 20 będę miała cc :) takze maksymalnie jeszcze 11 dni i zobaczymy sie z córeczka :)
    U Nas ogólnie z teściami jest troszeczkę inna sytuacja bo ja ciągnę bardzo ciągnę w swoja stronę ale mniejwiecej staramy sie byc wszędzie po równo teraz od Wielkanocy wogole nigdzie nie jeździmy bo lekarz kazał siedzieć w domu na tyłku :P
    Negra jak córeczka :)
    Baronowa ??? :)
    A gdzie Pasia bo dawno jej tu nie widziałam :) czyżby mnie wyprzedziła :P

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie. Wszystko ok, pozamykane. Ale zeby nie przenosic to badanie bylo doglebne i bardzo dokladne ;-) wyniki ok, cisnienie ksiazkowe. Na moje mega obrzeki to juz tylko porod ma pomoc.

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Negra , a Ty jak ?
    A dziękuję, bardzo dobrze :-)
    Czuję się o wiele lepiej, niż po cc, choć gdybym musiała, drugą cesarkę też bym przeżyła :-) Cieszę się, że zdecydowałam się na poród naturalny- mimo, że miałam możliwość nawet nie próbować- po pierwszej cesarce można się nie zgodzić na poród sn. Miałam założone tylko 2 szwy, bo malutka tuż przy główce miała rączkę, więc odrobinę mnie nacieli, żeby rączki nie uszkodzić. Nic mnie nie boli, brzuch z dnia na dzień jest coraz mniejszy- mam nadzieję, że już niedługo wrócę do swojej figury :-)

Malutka chyba powoli się zaokrągla na buźce (co w sumie nie jest dziwne- najchętniej w ogóle nie wypuszczałaby cycka z ust :-) ) Nakladki-osłonki bardzo się przydały, bo w szpitalu brodawki pogryzła mi do krwi- teraz już wszystko jest ok. Mleczko leci jak powinno :-)

Jednyn słowem- czujemy się świetnie :-)
    Daję sobie radę z dwójką dzieci, bo mąż jest w górach na szkoleniu- wraca za 10dni. Wtedy, to już w ogóle będzie luuuz- bo wiem, że będzie mi pomagał :-)
    Martwi mnie tylko przedłużająca się żółtaczka, ale poradzimy sobie i z nią. Syn był długo żółty, wynikało to z karmienia piersią, ale w końcu wszystko przeszło, jak tylko trochę urósł.

Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane. Wiem, że nie możecie się doczekać szkrabów, ale to już lada dzień! :-)

pasia27, i.am.chappie, Iwa81, Patrycja24, Carolq, Lilik lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 15 przyszedł na świat nasz Synek ;).
    Zabrali go na ogrzewanie bo sie wychlodzil.

Poród w sumie ekspresem bo mnie podlaczli przed 12.

pasia27, Negra, i.am.chappie, Iwa81, hiacynta99., Liley, migussia, Evil89, klaudia1534, aaaguchaaa, Patrycja24, patkaaxx90, Carolq, bimba, Lilik, Aniu_leczka, Marietta, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola!
    Jestem!wczoraj jakies awarie tutaj byly poza tym Kacper daje czadu ,Tomek odsypial nocki wiec robota,robota i robota w domku haha

Nie no u mnie to cisza...heheh jakies tam bole brzucha ale nic specjalnego ;-) mamy jeszcze czasu :-) Martynka nie gotowa wiec jej nie będę wyganiala od mamusi z brzucha :-)

Ale nie powiem bo jutro na dzialce zamierzam ladnie wyplewic ogródek na kicka hahahai sie zobaczy. :-) a jak nie to 13w piątek wizyta i zobaczymy co i jak ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

No w koncu!!gratulacje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:06

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa serdeczne gratulacje! Jak już odpoczniesz i to mam nadzieję że napiszesz nam coś więcej. Nie wiem czy już to kiedyś pisałam ale wybraliście śliczne imiona dla synków, Tadeusz od dawna mi się podobał a teraz jak widzę w podpisie Władzia to sama nie wiem które piękniejsze :) razem brzmią świetnie :)
    Negra fajnie czytać takie pozytywne opisy. Szczęście bije z każdego słowa :)

Negra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Baronowa!!! Witamy Władka na świecie :) ale Ty szybka jesteś ;)
    ciekawe jak Nati, oby też się dzisiaj udało :) kciukasy zaciśnięte!

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Brawo - dzielna mama :) gratulacje

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiejszy wyścig chyba wygrała Baronowa ;), chociaż nic jeszcze nie jest przesądzone bo może jak Nati się odezwie to okaże się że wcześniej podołała ;)

zobaczymy :)

Negra - super wieści, fajnie że wszystko dobrze się układa z maluszkiem,
    a co do żółtaczki to Nacia pisała i wstawiała zdjęcia że kładzie swojego niuńka w stronę słońca do okna żeby żółtaczka szybciej schodziła

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Gratulacje Baronowa! Można powiedzieć, że synek przyszedł na świat w terminie (raptem kilka h zabrakło :-) ). Jak do tej pory majówki rodzą bardzo sprawnie i całkiem szybko. Oby tak dalej dziewczyny! :-)

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa gratulacje! Ale ekspres :)

Kurde dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych naturalnych porodow

f2wlepok51d0udm2.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa gratulacje!! sciskam Ciebie i Władeczka

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpac nie mogę..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ