Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja sobie swiecilam dodatkowa lampka prosto w cipke i miała takie duże lustrerko na nóżce;)

Pasia brzuch jeszcze jest ;) i jeszcze spora droga do normalności.
    Przy drugim te skurcze pozniej jakos bardziej czuję i szwy juz szczypią. Dobrze, ze mogę pod prysznic latać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpie, mały za to śpi jak susełek a ja od 3 nie moge spać. I chyba będę żałować że sie nie zmusiłam do spania..

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ;)

Jak sie czujesz?

Bo u mnie jak emocje opadlyy to troche gorzej. Jakos wszystko boli, albo to dopiero zmęczenie dotarlo.
    I non stop sikam. Takze liczę ze waga mnie milo zaskoczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 05:13

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i taka noc ze w koncu odeszly mi wody hahaha
    Chociaż sie.grila.wczoraj nazarlam :-)

Szykujemy sie po maly i spadam na kilka dni bo nie będzie neta.trzymajcie kciuki!

bimba, Patrycja24, Negra, hiacynta99., Rudzina, Iwa81, Baronowa_83, nick nieaktualny, Liley, Marietta, TheForfie lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia szybkiego porodu . to cie wzielo z zaskoczenia

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia! Działaj! Trzymam kciuki!

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej : )
    gratuluję mamusiom
    Pasia, powodzenia!

Ja mam pytanie odnośnie ściągniętego mleka. Jak podgrzewam małemu i przy karmieniu mi wszystkiego nie wypije to muszę resztę wylać, czy mogę mu je podać do następnego kamienia? I gdzie ewentualnie trzymać w tym czasie butelkę? Na półce czy w podgrzewaczu?
    Do tej pory zawsze wylewałam ale trochę mi szkoda tego mleka... Mały teraz przeważnie wypija 70-100 i dostał 90 a tu wypił tylko 50 znów i całe 40 musiałabym wylać...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, możesz podać tak po prostu do 4h po ściągnięciu. Nawet nie musisz podgrzewać jak trzymasz w temperaturze pokojowej. Ale wiadomo, że teraz jest cieplej, więc jak nie masz chłodnych pomieszczeń - lepiej włożyć do lodówki.

Zawsze nadmiar mleka możesz zamrozić...

Dziewczyny, przytrzymajcie za mnie kciuki. Dziś walczę z wszczęciem przewodu doktorskiego. O 10:00 staję przed radą wydziału i nie wiem co ze sobą zrobić ze stresu. Liczę, że tam nie urodzę ;), bo zapisałabym się na karty historii Uniwerku tak, jakbym nie chciała :P.

hiacynta99., nick nieaktualny, Evil89 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymamy!! :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik trzymam kciuki! Dzidzia chyba aż tak nie będzie się pchała na uniwersytet i poczeka aż mam dzisiaj skończy :)
    Pasia życzę szybkiego i pięknego porodu :) ale żeby bez Internetu na porodówkę, tyle czasu chcesz nas trzymać w niepewności, oj nie ładnie :D ale fajnie że miałaś głowę żeby nam napisać ja to się boję czy będę pamiętać o powiadomieniu męża a co dopiero innych :D
    Jeśli chodzi o dnie to mogłabym chodzić w ciąży jeszcze kilka tygodni ale noce są okropne. Pobudka do kibelka co 40 minut, wstawanie to jakaś porażka, jakiś podnośnik by mi się przydał bo sama to się nieraz z 5 minut męczę z którego boku tym razem dam radę usiąść. Jeszcze mąż mnie wkurza gadaniem że dobrze jakbym do 15 wytrzymała a najlepiej do 20 żeby on mógł zdążyć ze wszystkim w pracy i bez stresu iść na urlop. No gdyby to ode mnie zależało :/ gdyby choć jedną noc pomęczył się ze mną to pewnie już byśmy jechali na porodówkę żeby się nie męczyć.

Lilik lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii, powodzenia :-)
    Pasia, trzymam kciuki :-)

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia powodzenia !!!!! No to mnie wyjeb za przeproszeniem :P miałyśmy rodzic razem :P :P

Z kim teraz będę rodzic??

Xpatiii powodzenia na maturach !!!!!!! Zdaj to wszystko w cholerę !! :P później będziemy oblewać przy pępkowym :P hihi

Śniło mi się ze rodzę ! :P to raczej nie urodzę :P

Trzymam kciuki za wizyty ! Ja tez dzis idę .

Pozdro.

Iwa81, Patrycja24, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Domi, możesz podać tak po prostu do 4h po ściągnięciu. Nawet nie musisz podgrzewać jak trzymasz w temperaturze pokojowej. Ale wiadomo, że teraz jest cieplej, więc jak nie masz chłodnych pomieszczeń - lepiej włożyć do lodówki.

Zawsze nadmiar mleka możesz zamrozić...

Dziewczyny, przytrzymajcie za mnie kciuki. Dziś walczę z wszczęciem przewodu doktorskiego. O 10:00 staję przed radą wydziału i nie wiem co ze sobą zrobić ze stresu. Liczę, że tam nie urodzę ;), bo zapisałabym się na karty historii Uniwerku tak, jakbym nie chciała :P.
    Ściągam co 2-3 godziny, mam tego na styk przy tym moim głodomorku. Trzymam w lodówce, potem wyjmuję i odgrzewam i chodzi mi właśnie o to czy to mleko mogę potem też do 4 godzin podać? Czy do 3 chociaż? Ono zawsze jest kilka godzin w lodówce już i podgrzane do picia. Mam tego co ściągnę właściwie na styk, teraz wychodzimy z kryzysu chyba powoli. Przeważnie grzejemy mu na dwa razy, 50+40 i czasem nie ma dość, a jak zgrzeję na raz to przeważnie mi zostawi połowę...

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ostatnio wogole nie moglam na beely wbic bo jakas przerwa techniczna ;/

u mnie cisza totalna, wyszykowalam sie paznokcie obcielam, ogolilam wszedzie, u kosmetyczki wyregulowalam brwi i henna zrobilam i czekam ;/

w piatek mam termin porodu z om i mam sie zgosic do szpitala pewnie zrobia ktg i badanie szyjki i wroce do domu, z usg termin mam na 17 maja

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.

My dzisiaj pospałyśmy :) 1x w kibelku. Co do podwozia, to ja od jakiegoś czasu co 2 dni podgalam i mam spokój ani już podrażnień i cały czas jestem przygotowana ;)
    Mężowi wczoraj gips zdjęli, włosy zrobione, paznokcie też, dzisiaj jeszcze tylko brwi, i psa odstawiam na strzyżenie i mogę iść rodzić :)

Pasia - trzymam kciuki za sprawny poród :)
    Lilik - powodzenia :)
    Hiacynta to ja jeszcze z Tobą czekam do 13-go ;)

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    hej : )
    gratuluję mamusiom
    Pasia, powodzenia!

Ja mam pytanie odnośnie ściągniętego mleka. Jak podgrzewam małemu i przy karmieniu mi wszystkiego nie wypije to muszę resztę wylać, czy mogę mu je podać do następnego kamienia? I gdzie ewentualnie trzymać w tym czasie butelkę? Na półce czy w podgrzewaczu?
    Do tej pory zawsze wylewałam ale trochę mi szkoda tego mleka... Mały teraz przeważnie wypija 70-100 i dostał 90 a tu wypił tylko 50 znów i całe 40 musiałabym wylać...
    Z tego co kojarzę to jesli juz pil to mleko to sie je wylewa, bo sie mogą bakterie namnożyć.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z laktacją, nie może mi sie to rozkręcić, przystawiam przez 2 godziny raz do jednej raz do drugiej, pod koniec mały już wypluwa bo przecież po dwóch godzinach już sie wkurza, że nadal jest głodny i w koncu polożna przychodzi i podaje troche modyfikowanego i sluchajcie, on po tych dwoch godz przystawiania (ciągnie na prawde mocno i dlugo) wypija aż 20ml... Więc ja sie troche podłamuje psychicznie od razu... Bede dostawiać cały czas, moze coś ruszy w końcu ;(

Bartuś❤️
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja czekam aż do 19lub nawet 28 czyli to ja sama zostane chyba.. :/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz juz sa dwie grupy te co juz urodzily i te co nadal czekaja ;/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was raczej czytam niż się udzielam, ale teoretycznie bede czytać do 28 więc spokojnie ;)

Rudzina
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ