X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja sobie swiecilam dodatkowa lampka prosto w cipke i miała takie duże lustrerko na nóżce;)

Pasia brzuch jeszcze jest ;) i jeszcze spora droga do normalności.
    Przy drugim te skurcze pozniej jakos bardziej czuję i szwy juz szczypią. Dobrze, ze mogę pod prysznic latać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpie, mały za to śpi jak susełek a ja od 3 nie moge spać. I chyba będę żałować że sie nie zmusiłam do spania..

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ;)

Jak sie czujesz?

Bo u mnie jak emocje opadlyy to troche gorzej. Jakos wszystko boli, albo to dopiero zmęczenie dotarlo.
    I non stop sikam. Takze liczę ze waga mnie milo zaskoczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 05:13

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i taka noc ze w koncu odeszly mi wody hahaha
    Chociaż sie.grila.wczoraj nazarlam :-)

Szykujemy sie po maly i spadam na kilka dni bo nie będzie neta.trzymajcie kciuki!

bimba, Patrycja24, Negra, hiacynta99., Rudzina, Iwa81, Baronowa_83, i.am.chappie, Liley, Marietta, TheForfie lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia szybkiego porodu . to cie wzielo z zaskoczenia

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia! Działaj! Trzymam kciuki!

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej : )
    gratuluję mamusiom
    Pasia, powodzenia!

Ja mam pytanie odnośnie ściągniętego mleka. Jak podgrzewam małemu i przy karmieniu mi wszystkiego nie wypije to muszę resztę wylać, czy mogę mu je podać do następnego kamienia? I gdzie ewentualnie trzymać w tym czasie butelkę? Na półce czy w podgrzewaczu?
    Do tej pory zawsze wylewałam ale trochę mi szkoda tego mleka... Mały teraz przeważnie wypija 70-100 i dostał 90 a tu wypił tylko 50 znów i całe 40 musiałabym wylać...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, możesz podać tak po prostu do 4h po ściągnięciu. Nawet nie musisz podgrzewać jak trzymasz w temperaturze pokojowej. Ale wiadomo, że teraz jest cieplej, więc jak nie masz chłodnych pomieszczeń - lepiej włożyć do lodówki.

Zawsze nadmiar mleka możesz zamrozić...

Dziewczyny, przytrzymajcie za mnie kciuki. Dziś walczę z wszczęciem przewodu doktorskiego. O 10:00 staję przed radą wydziału i nie wiem co ze sobą zrobić ze stresu. Liczę, że tam nie urodzę ;), bo zapisałabym się na karty historii Uniwerku tak, jakbym nie chciała :P.

hiacynta99., Carolq, Evil89 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymamy!! :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik trzymam kciuki! Dzidzia chyba aż tak nie będzie się pchała na uniwersytet i poczeka aż mam dzisiaj skończy :)
    Pasia życzę szybkiego i pięknego porodu :) ale żeby bez Internetu na porodówkę, tyle czasu chcesz nas trzymać w niepewności, oj nie ładnie :D ale fajnie że miałaś głowę żeby nam napisać ja to się boję czy będę pamiętać o powiadomieniu męża a co dopiero innych :D
    Jeśli chodzi o dnie to mogłabym chodzić w ciąży jeszcze kilka tygodni ale noce są okropne. Pobudka do kibelka co 40 minut, wstawanie to jakaś porażka, jakiś podnośnik by mi się przydał bo sama to się nieraz z 5 minut męczę z którego boku tym razem dam radę usiąść. Jeszcze mąż mnie wkurza gadaniem że dobrze jakbym do 15 wytrzymała a najlepiej do 20 żeby on mógł zdążyć ze wszystkim w pracy i bez stresu iść na urlop. No gdyby to ode mnie zależało :/ gdyby choć jedną noc pomęczył się ze mną to pewnie już byśmy jechali na porodówkę żeby się nie męczyć.

Lilik lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii, powodzenia :-)
    Pasia, trzymam kciuki :-)

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia powodzenia !!!!! No to mnie wyjeb za przeproszeniem :P miałyśmy rodzic razem :P :P

Z kim teraz będę rodzic??

Xpatiii powodzenia na maturach !!!!!!! Zdaj to wszystko w cholerę !! :P później będziemy oblewać przy pępkowym :P hihi

Śniło mi się ze rodzę ! :P to raczej nie urodzę :P

Trzymam kciuki za wizyty ! Ja tez dzis idę .

Pozdro.

Iwa81, Patrycja24, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Domi, możesz podać tak po prostu do 4h po ściągnięciu. Nawet nie musisz podgrzewać jak trzymasz w temperaturze pokojowej. Ale wiadomo, że teraz jest cieplej, więc jak nie masz chłodnych pomieszczeń - lepiej włożyć do lodówki.

Zawsze nadmiar mleka możesz zamrozić...

Dziewczyny, przytrzymajcie za mnie kciuki. Dziś walczę z wszczęciem przewodu doktorskiego. O 10:00 staję przed radą wydziału i nie wiem co ze sobą zrobić ze stresu. Liczę, że tam nie urodzę ;), bo zapisałabym się na karty historii Uniwerku tak, jakbym nie chciała :P.
    Ściągam co 2-3 godziny, mam tego na styk przy tym moim głodomorku. Trzymam w lodówce, potem wyjmuję i odgrzewam i chodzi mi właśnie o to czy to mleko mogę potem też do 4 godzin podać? Czy do 3 chociaż? Ono zawsze jest kilka godzin w lodówce już i podgrzane do picia. Mam tego co ściągnę właściwie na styk, teraz wychodzimy z kryzysu chyba powoli. Przeważnie grzejemy mu na dwa razy, 50+40 i czasem nie ma dość, a jak zgrzeję na raz to przeważnie mi zostawi połowę...

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ostatnio wogole nie moglam na beely wbic bo jakas przerwa techniczna ;/

u mnie cisza totalna, wyszykowalam sie paznokcie obcielam, ogolilam wszedzie, u kosmetyczki wyregulowalam brwi i henna zrobilam i czekam ;/

w piatek mam termin porodu z om i mam sie zgosic do szpitala pewnie zrobia ktg i badanie szyjki i wroce do domu, z usg termin mam na 17 maja

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.

My dzisiaj pospałyśmy :) 1x w kibelku. Co do podwozia, to ja od jakiegoś czasu co 2 dni podgalam i mam spokój ani już podrażnień i cały czas jestem przygotowana ;)
    Mężowi wczoraj gips zdjęli, włosy zrobione, paznokcie też, dzisiaj jeszcze tylko brwi, i psa odstawiam na strzyżenie i mogę iść rodzić :)

Pasia - trzymam kciuki za sprawny poród :)
    Lilik - powodzenia :)
    Hiacynta to ja jeszcze z Tobą czekam do 13-go ;)

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    hej : )
    gratuluję mamusiom
    Pasia, powodzenia!

Ja mam pytanie odnośnie ściągniętego mleka. Jak podgrzewam małemu i przy karmieniu mi wszystkiego nie wypije to muszę resztę wylać, czy mogę mu je podać do następnego kamienia? I gdzie ewentualnie trzymać w tym czasie butelkę? Na półce czy w podgrzewaczu?
    Do tej pory zawsze wylewałam ale trochę mi szkoda tego mleka... Mały teraz przeważnie wypija 70-100 i dostał 90 a tu wypił tylko 50 znów i całe 40 musiałabym wylać...
    Z tego co kojarzę to jesli juz pil to mleko to sie je wylewa, bo sie mogą bakterie namnożyć.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z laktacją, nie może mi sie to rozkręcić, przystawiam przez 2 godziny raz do jednej raz do drugiej, pod koniec mały już wypluwa bo przecież po dwóch godzinach już sie wkurza, że nadal jest głodny i w koncu polożna przychodzi i podaje troche modyfikowanego i sluchajcie, on po tych dwoch godz przystawiania (ciągnie na prawde mocno i dlugo) wypija aż 20ml... Więc ja sie troche podłamuje psychicznie od razu... Bede dostawiać cały czas, moze coś ruszy w końcu ;(

Bartuś❤️
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja czekam aż do 19lub nawet 28 czyli to ja sama zostane chyba.. :/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz juz sa dwie grupy te co juz urodzily i te co nadal czekaja ;/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was raczej czytam niż się udzielam, ale teoretycznie bede czytać do 28 więc spokojnie ;)

Rudzina
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ