X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati mi dzisiaj będą ile wypija. Ale tez mysle ze powale wynikiem ;)

Wyobrazaj sobie plynace mleko ;). Ja mam zamiar dluzej powalczyć o laktacje, ale tez się boje. Cyce miękkie. Młody cycka 2 h a potem tez mu dają jak go biorą na lampy.

Pediatra powiedzial ze jest nadzieja ze jutro do domu.

Marietta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja mam problem z laktacją, nie może mi sie to rozkręcić, przystawiam przez 2 godziny raz do jednej raz do drugiej, pod koniec mały już wypluwa bo przecież po dwóch godzinach już sie wkurza, że nadal jest głodny i w koncu polożna przychodzi i podaje troche modyfikowanego i sluchajcie, on po tych dwoch godz przystawiania (ciągnie na prawde mocno i dlugo) wypija aż 20ml... Więc ja sie troche podłamuje psychicznie od razu... Bede dostawiać cały czas, moze coś ruszy w końcu ;(

Nati - z tego co pamiętam nawał pokarmu pojawia się po 3 dobie,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    teraz juz sa dwie grupy te co juz urodzily i te co nadal czekaja ;/
    Za pierwszym razem urodzilam ostatnia na lutowkach to teraz mi sie poszcześcilo ;)

Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB, nie poddawaj się, mleczko w końcu popłynie i bedziecie się cieszyć cycusiami długi czas :)
    Przystawiaj jak najczesciej, trzymam kciuki za Was!

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Za pierwszym razem urodzilam ostatnia na lutowkach to teraz mi sie poszcześcilo ;)

poprostu ie ma za bardzo co pisac bo juz wiecej tych co urodzily niz tych co czekaja sie udziela, no coz pozostaje cierpliwie czekac

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te co czekają juz maja dość czekania.
    Ale my tez z wami czekamy i caly czas trzymamy kciuki za sprawne porody ;).

malvva, Negra, Lilik lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    poprostu ie ma za bardzo co pisac bo juz wiecej tych co urodzily niz tych co czekaja sie udziela, no coz pozostaje cierpliwie czekac

Malva - spokojnie przyjdzie czas i na Nas ;)

malvva lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Nati - z tego co pamiętam nawał pokarmu pojawia się po 3 dobie,
    Zazwyczaj w 4 dobie. Mnie w szpitalu od razu po porodzie przygotowały, że w drugiej dobie jest kryzys laktacyjny, u nas trwał do 3 doby. Wspomagałam się Femaltikerem i w 4 dobie musiałam juz odciągać, bo mała nie nadążała z wypijaniem :-).

Nie poddawajcie się, często przystawiajcie, a jak maluch nadal głodny,to odrobina modyfikowanego mleczka zaspokoi jego głód, a piersiom da czas na wyprodukowanie mamusiowego mleka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:44

Iwa81 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam i coraz częściej gdzieś z tyłu głowy krąży mi myśl że doczekam do czerwca.
    Z drugiej strony fajnie jest poczytać co piszą i z czym się zmagają świeżo upieczone mamy. Może chociaż odrobinę będziemy przygotowane na problemy które mogą spotkać i nas.
    Jeśli chodzi o laktację to też się tego bardzo obawiam czy będę potrafiła. Podobno prawdziwym skarbem jest fachowy doradca laktacyjny bo karmienie piersią wcale nie jest takie proste i intuicyjne jakby się mogło wydawać. U nas w szpitalu podobno jest do dyspozycji pacjentek dodatkowo jest dla mieszkanek łodzi doradczyni laktacyjna w jednym ze szpitali dostępna bezpłatnie niezależnie gdzie się rodziło i można zadzwonić lub przyjść i podobno jest bardzo pomocna.

hiacynta99. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale się dzieje :)
    U nas tak , wczoraj byliśmy rano na ktg , wyszlo ok , Malej skakalo tentno bo dochodzilo nawet do 180 ale lekarz mowił ze wsyztsko ok . Nie wierzylam puki nie pokazalam swojemu lekarzowi i nie uslyszalam tego samego :)
    Wczoraj tez mieliśmy wizytę u doktorka , i 18 bedziemy mieli ostatcznie córeczkę na świecie :) no więc został Nam równy tydzień do powitania jej na świecie :)
    w piatek i w poiedzialek na ktg i wizytę jak by się cos dzialo to odrazu cięcie a jak nie to na spokojnie w środę :) tak się cieszę :)

Liley, hiacynta99., Patrycja24, Lilik lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, jeszcze jestem ja :) termin na 31.05. Jeszcze chwile pokulam.
    wczoraj bęben opadł i magicznie odeszła zgaga! Pierwszy raz od ok 4 mscy mój żołądek jakoś pracował! Ale nie mogłam spać :/ nie chodzę jak wy siku, jakoś mnie to ominęło. Co prawda czasami pojde w nocy ale nie żeby kilka raz . raz max.
    Młody wszedł tak nisko i hm... dziwna to sprawa bo wstałam dzisiaj w nocy, poszlam sie wysikac, usiadłam i myślałam, że dostanę zawału. Po spoczynku mam.... niekontrolowane gazy. Rano to samo. Jak ja mam jutro iść na kontrole!?
    A moje dziecko dzisiaj dziwnie spokojne. To ja juz nie wiem co on mi tam robi...
    Torba nie spakowana oczywiście.

Nati ja nawalu dostalam w 3dobie. Nie poddawaj sie :)

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) a nam się zaczął ostatni tydzień, jutro ostatnia wizyta, jejku to już tuż tuż! W niedzielę do szpitala, a w poniedziałek zobaczę mojego dzidziusia <3

Tola, Ty masz ten sam termin co ja, kiedy idziesz do szpitala?

Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Hey :) a nam się zaczął ostatni tydzień, jutro ostatnia wizyta, jejku to już tuż tuż! W niedzielę do szpitala, a w poniedziałek zobaczę mojego dzidziusia <3

Tola, Ty masz ten sam termin co ja, kiedy idziesz do szpitala?[/QUOTE

ale bedziesz miała wywołanie czy cc ? bo troszkę się zagubiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - tak jak Baronowa pisała, mleka podgrzanego lepiej nie podawaj drugi raz, niestety musisz dzielić porcje na mniejsze, jeśli synek różnie wypija, to dla jego bezpieczeństwa :) z mieszanką mm jest tak samo, nie można podawać "do dokończenia" poprzedniej porcji po kilku godzinach, bo się bakterie mogą namnożyć.

Nati - wypróbuj ten Femaltiker, jest w Rossmanie do kupienia i w aptekach, 14 saszetek ok. 20-30 zł, może ruszy :) wyślij chłopa ;) ja mam 3 saszetki, bo dostałam gratisowo i biorę do szpitala w razie, gdyby mi nie szło. Tobie po tym Dolarganie może być ciężej, ale nadal nic straconego! :)

Negra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola - ja mam cc ze względu na wzrok, ryzyko odklejenia siatkówki. I szczerze cieszę się z tego rozwiązania, poród sn mnie przeraża.. Bardzo podziwiam nasze dzielne mamuśki :)
    A jeśli dobrze kojarzę Ty masz cukrzycę i nie musisz mieć wcześniejszego rozwiązania jak Domi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cukrzycę regulowaną dietą, nie moj doktor nie widzi wskazan na wczesniejsze rozwiazanie. Wrecz jest temu przeciwny takze czekamy prawie do konca, córkę wyciągamy 2 dni przed terminem - w środę :) tez cc bo Mała jest ponad 4 kg :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:

Ja po ktg :P skurczy porodowych brak koleżanka miała dyżur! Wygrala jakiś konkurs na tych spotkaniach z położnymi i dostała nowy Żel znieczulający do porodu

Mam być królikiem doświadczalnym :-) obojętnie kiedy przyjade rodzic! Ten żel jest podpisany ze dla mnie i mam go dostać :-) :-) tak ze wszystkim położnym przekazała ze przyjdzie taka Kaska D i maja być grzeczne dla mnie :P hehe

Patrycja24, Aniu_leczka, Marietta, Iwa81, Carolq, Lilik lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

Czytałam o tym ! Sprawdza sie przy bolach krzyżowych :P ale na wstępnym etapie, później przy 7rozwarciu juz nic nie daje

Ja liczę ze będę miec bole brzuszne i poród krótszy!!!!!!! :-)

Czekam na lekarkę bo poszła na cesarkę

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo to głównie trzeba od poczatku zaczać no pozniej wiadomo ze łagodzi jakos tam a nie niweluje takich cudów nie ma :P

‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ