X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati mi dzisiaj będą ile wypija. Ale tez mysle ze powale wynikiem ;)

Wyobrazaj sobie plynace mleko ;). Ja mam zamiar dluzej powalczyć o laktacje, ale tez się boje. Cyce miękkie. Młody cycka 2 h a potem tez mu dają jak go biorą na lampy.

Pediatra powiedzial ze jest nadzieja ze jutro do domu.

Marietta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja mam problem z laktacją, nie może mi sie to rozkręcić, przystawiam przez 2 godziny raz do jednej raz do drugiej, pod koniec mały już wypluwa bo przecież po dwóch godzinach już sie wkurza, że nadal jest głodny i w koncu polożna przychodzi i podaje troche modyfikowanego i sluchajcie, on po tych dwoch godz przystawiania (ciągnie na prawde mocno i dlugo) wypija aż 20ml... Więc ja sie troche podłamuje psychicznie od razu... Bede dostawiać cały czas, moze coś ruszy w końcu ;(

Nati - z tego co pamiętam nawał pokarmu pojawia się po 3 dobie,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    teraz juz sa dwie grupy te co juz urodzily i te co nadal czekaja ;/
    Za pierwszym razem urodzilam ostatnia na lutowkach to teraz mi sie poszcześcilo ;)

Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB, nie poddawaj się, mleczko w końcu popłynie i bedziecie się cieszyć cycusiami długi czas :)
    Przystawiaj jak najczesciej, trzymam kciuki za Was!

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Za pierwszym razem urodzilam ostatnia na lutowkach to teraz mi sie poszcześcilo ;)

poprostu ie ma za bardzo co pisac bo juz wiecej tych co urodzily niz tych co czekaja sie udziela, no coz pozostaje cierpliwie czekac

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te co czekają juz maja dość czekania.
    Ale my tez z wami czekamy i caly czas trzymamy kciuki za sprawne porody ;).

malvva, Negra, Lilik lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    poprostu ie ma za bardzo co pisac bo juz wiecej tych co urodzily niz tych co czekaja sie udziela, no coz pozostaje cierpliwie czekac

Malva - spokojnie przyjdzie czas i na Nas ;)

malvva lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Nati - z tego co pamiętam nawał pokarmu pojawia się po 3 dobie,
    Zazwyczaj w 4 dobie. Mnie w szpitalu od razu po porodzie przygotowały, że w drugiej dobie jest kryzys laktacyjny, u nas trwał do 3 doby. Wspomagałam się Femaltikerem i w 4 dobie musiałam juz odciągać, bo mała nie nadążała z wypijaniem :-).

Nie poddawajcie się, często przystawiajcie, a jak maluch nadal głodny,to odrobina modyfikowanego mleczka zaspokoi jego głód, a piersiom da czas na wyprodukowanie mamusiowego mleka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:44

Iwa81 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam i coraz częściej gdzieś z tyłu głowy krąży mi myśl że doczekam do czerwca.
    Z drugiej strony fajnie jest poczytać co piszą i z czym się zmagają świeżo upieczone mamy. Może chociaż odrobinę będziemy przygotowane na problemy które mogą spotkać i nas.
    Jeśli chodzi o laktację to też się tego bardzo obawiam czy będę potrafiła. Podobno prawdziwym skarbem jest fachowy doradca laktacyjny bo karmienie piersią wcale nie jest takie proste i intuicyjne jakby się mogło wydawać. U nas w szpitalu podobno jest do dyspozycji pacjentek dodatkowo jest dla mieszkanek łodzi doradczyni laktacyjna w jednym ze szpitali dostępna bezpłatnie niezależnie gdzie się rodziło i można zadzwonić lub przyjść i podobno jest bardzo pomocna.

hiacynta99. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale się dzieje :)
    U nas tak , wczoraj byliśmy rano na ktg , wyszlo ok , Malej skakalo tentno bo dochodzilo nawet do 180 ale lekarz mowił ze wsyztsko ok . Nie wierzylam puki nie pokazalam swojemu lekarzowi i nie uslyszalam tego samego :)
    Wczoraj tez mieliśmy wizytę u doktorka , i 18 bedziemy mieli ostatcznie córeczkę na świecie :) no więc został Nam równy tydzień do powitania jej na świecie :)
    w piatek i w poiedzialek na ktg i wizytę jak by się cos dzialo to odrazu cięcie a jak nie to na spokojnie w środę :) tak się cieszę :)

Liley, hiacynta99., Patrycja24, Lilik lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, jeszcze jestem ja :) termin na 31.05. Jeszcze chwile pokulam.
    wczoraj bęben opadł i magicznie odeszła zgaga! Pierwszy raz od ok 4 mscy mój żołądek jakoś pracował! Ale nie mogłam spać :/ nie chodzę jak wy siku, jakoś mnie to ominęło. Co prawda czasami pojde w nocy ale nie żeby kilka raz . raz max.
    Młody wszedł tak nisko i hm... dziwna to sprawa bo wstałam dzisiaj w nocy, poszlam sie wysikac, usiadłam i myślałam, że dostanę zawału. Po spoczynku mam.... niekontrolowane gazy. Rano to samo. Jak ja mam jutro iść na kontrole!?
    A moje dziecko dzisiaj dziwnie spokojne. To ja juz nie wiem co on mi tam robi...
    Torba nie spakowana oczywiście.

Nati ja nawalu dostalam w 3dobie. Nie poddawaj sie :)

hiacynta99., Lilik lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) a nam się zaczął ostatni tydzień, jutro ostatnia wizyta, jejku to już tuż tuż! W niedzielę do szpitala, a w poniedziałek zobaczę mojego dzidziusia <3

Tola, Ty masz ten sam termin co ja, kiedy idziesz do szpitala?

Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Hey :) a nam się zaczął ostatni tydzień, jutro ostatnia wizyta, jejku to już tuż tuż! W niedzielę do szpitala, a w poniedziałek zobaczę mojego dzidziusia <3

Tola, Ty masz ten sam termin co ja, kiedy idziesz do szpitala?[/QUOTE

ale bedziesz miała wywołanie czy cc ? bo troszkę się zagubiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - tak jak Baronowa pisała, mleka podgrzanego lepiej nie podawaj drugi raz, niestety musisz dzielić porcje na mniejsze, jeśli synek różnie wypija, to dla jego bezpieczeństwa :) z mieszanką mm jest tak samo, nie można podawać "do dokończenia" poprzedniej porcji po kilku godzinach, bo się bakterie mogą namnożyć.

Nati - wypróbuj ten Femaltiker, jest w Rossmanie do kupienia i w aptekach, 14 saszetek ok. 20-30 zł, może ruszy :) wyślij chłopa ;) ja mam 3 saszetki, bo dostałam gratisowo i biorę do szpitala w razie, gdyby mi nie szło. Tobie po tym Dolarganie może być ciężej, ale nadal nic straconego! :)

Negra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola - ja mam cc ze względu na wzrok, ryzyko odklejenia siatkówki. I szczerze cieszę się z tego rozwiązania, poród sn mnie przeraża.. Bardzo podziwiam nasze dzielne mamuśki :)
    A jeśli dobrze kojarzę Ty masz cukrzycę i nie musisz mieć wcześniejszego rozwiązania jak Domi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cukrzycę regulowaną dietą, nie moj doktor nie widzi wskazan na wczesniejsze rozwiazanie. Wrecz jest temu przeciwny takze czekamy prawie do konca, córkę wyciągamy 2 dni przed terminem - w środę :) tez cc bo Mała jest ponad 4 kg :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:

Ja po ktg :P skurczy porodowych brak koleżanka miała dyżur! Wygrala jakiś konkurs na tych spotkaniach z położnymi i dostała nowy Żel znieczulający do porodu

Mam być królikiem doświadczalnym :-) obojętnie kiedy przyjade rodzic! Ten żel jest podpisany ze dla mnie i mam go dostać :-) :-) tak ze wszystkim położnym przekazała ze przyjdzie taka Kaska D i maja być grzeczne dla mnie :P hehe

Patrycja24, Aniu_leczka, Marietta, Iwa81, Carolq, Lilik lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

Czytałam o tym ! Sprawdza sie przy bolach krzyżowych :P ale na wstępnym etapie, później przy 7rozwarciu juz nic nie daje

Ja liczę ze będę miec bole brzuszne i poród krótszy!!!!!!! :-)

Czekam na lekarkę bo poszła na cesarkę

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo to głównie trzeba od poczatku zaczać no pozniej wiadomo ze łagodzi jakos tam a nie niweluje takich cudów nie ma :P

‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ