X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lyzeczki zaparzac 10 min w 150 ml wody. Dowalcie 4 lyzeczki ;p Dla mnie te ziola tragiczne byly, az mnie odrzucalo :P

Marietta lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Krew w śluzie sie pojawiła :P ehhh czyż by się coś zaczynało dziać?

Mogła Ci też podrażnić na badaniu i dlatego krwawisz

Milcia lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    2 lyzeczki zaparzac 10 min w 150 ml wody. Dowalcie 4 lyzeczki ;p Dla mnie te ziola tragiczne byly, az mnie odrzucalo :P

Mi położna powiedziała żebym 3 razy dziennie piła :P

Marietta lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też laktacja tak sobie jest walka za każdym razem bo córa chce szybko dużo i bez pracy najlepiej.

Ja od porodu często płacze myślałam że pojawienie się na świecie dziecka będzie dla mnie ogromną euforia a jakoś nie potrafię wydobyć tak do końca radości.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Mogła Ci też podrażnić na badaniu i dlatego krwawisz

A tam !!! Długo juz nie posiedzi uparciuch!! W środę go siłą wykurzymy.

Maz mnie wkurwil a wiec mu nie dam!!!! Wole z Miśkiem pochodzić dluzej niż wygody mu robic !!!!!!!!!

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    U mnie też laktacja tak sobie jest walka za każdym razem bo córa chce szybko dużo i bez pracy najlepiej.

Ja od porodu często płacze myślałam że pojawienie się na świecie dziecka będzie dla mnie ogromną euforia a jakoś nie potrafię wydobyć tak do końca radości.
    Poczytaj o baby blusie i noc sie nie martw. To hormony

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają problemy z laktacją - nie poddawać się! Myślcie o tym że chcecie karmić i już! Nie wszystko, ale wiele siedzi nam w głowie.
    ja cesarkę miałam we wtorek, mały ur. 11.10, koło południa byłam na sali, a małego przynieśli mi dopiero w środę przed południem. Pani zapytała czy chcę karmić, podała mi Go i podała mu brodawkę. nic mi nie leciało ale mały cmokał. tylko z 10 min i się denerwował i koniec. ja się zaparłam, w czwartek coś zaczęło się pojawiać, a w piątek był nawał. Ale mały mimo nawału cmokał 10 minut i ryk...ciągle był głodny, ale cyca nie chciał, odpychał rączkami i kiwał główką, po nakarmieniu wypił im całe 30 z butelki a moje cycki były pełne i twarde jak kamienie... panie mówiły że to może przez to że jest taki malutki i mu ciężko a poza tym to mały leniuszek i nawet jak z butli samo nie leci to się denerwuje. A druga sprawa że najpierw posmakował butli...
    Zaczęłam odciągać laktatorem i dawać mu butle, bo po piersi nie przybierał na wadze i ciągle krzyczał. W domu spróbowałam jeszcze jeden dzień i efekt był taki że młody ssał ładnie 1,5 godziny, a potem pospał max godzinę i na nowo...
    Póki co odciągam co 2-4 godziny, w szpitalu przy nawale co 3h miałam 160, potem przyszedł kryzys i po 10-20 i jeden dzien mm, ale malutki brzuszek tego nie akceptował i wszystko mi zwracał i zaparłam się i tak odciągam i mam już powoli po 100 za każdym razem, a było po 40 w sobotę
    Także jeśli macie możliwość to odciągajcie regularnie - pobudzicie laktację a dziecku z butli dacie swoje a nie mm i będziecie widzieć że ten pokarm jest i wtedy spokojnie przystawicie do piersi : )

marzenka06 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:

Dowalcie 4 :D oookej, niech będą 4 ;) właśnie parzę pierwszą porcję... wiesiołki już po 4 wcinam na dobę, może też podkręce dawkę :D

hiacynta99., Iwa81, Lilik lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam wiesiolka 6.

Właśnie mam nowa wspolokatorke. Przyszla na sale po porodzie pchając wozek. Właśnie ms pierwszych gości i poszla im zrobić herbatę....
    Ciup

Iwa81 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tel.ma do wymiany plyte glowna, ale dobra a wrecz wspaniala wiadomosc to to, ze udalo sie odzyskac zdjecia i filmy :-) a ja teraz jaram sie nowym telefonem.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja jadłam wiesiolka 6.

Właśnie mam nowa wspolokatorke. Przyszla na sale po porodzie pchając wozek. Właśnie ms pierwszych gości i poszla im zrobić herbatę....
    Ciup
    Niezla agentka :-)

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa niech ci zdradzi tajemnicę swojego porodu, ja też tak chcę :)
    Patrycja widzisz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
    Dziewczyny czy jak odchodzą wody to mają jakiś specyficzny zapach? Bo mam wrażenie że mocz zaczął dziwnie pachnieć i mam wątpliwości czy to na pewno mocz czy może wody się zaczęły sączyć. Mąż kupił mi jakiś test ph pochwy ale to do oznaczania infekcji, zaraz go i tak zrobię a jutro badanie moczu ale jak zwykle stresuję się a wizyta dopiero w piatek.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Krew w śluzie sie pojawiła :P ehhh czyż by się coś zaczynało dziać?

oż Ty i nie poczekasz ;)

wyprzedzisz Nas ;)
    ciekawe jak tam Pasia ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Baronowa niech ci zdradzi tajemnicę swojego porodu, ja też tak chcę :)
    Patrycja widzisz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
    Dziewczyny czy jak odchodzą wody to mają jakiś specyficzny zapach? Bo mam wrażenie że mocz zaczął dziwnie pachnieć i mam wątpliwości czy to na pewno mocz czy może wody się zaczęły sączyć. Mąż kupił mi jakiś test ph pochwy ale to do oznaczania infekcji, zaraz go i tak zrobię a jutro badanie moczu ale jak zwykle stresuję się a wizyta dopiero w piatek.
    3'porod :D

Mi jak poszly to byly bez zapachu koloru, takie gęstsze niz woda.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    oż Ty i nie poczekasz ;)

wyprzedzisz Nas ;)
    ciekawe jak tam Pasia ?

Poczekam do piątku:-) a w sobotę idę rodzic hehe ok?

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa, - a chlusnęły tak na maxa, czy w miarę majtki i wkładka zatrzymały ?
    i czy wcześniej odszedł ci czop ? pytam bo mam schizę że w miejscu publicznym mi chluśnie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Poczekam do piątku:-) a w sobotę idę rodzic hehe ok?

oki ;)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

3 poród - to argument na szybką sprawność po porodzie :D

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa też myślałam, że będę miała schizę z tymi wodami, ale poczytałam w necie, że na ogół to jak się leży wypływają, a jak się chodzi to główka dziecka działa jak korek i co najwyżej mogą się sączyć. Tylko w filmach jest tak spektakularnie :D
    i niby odejście wód zdarza się tylko w ok. 15% przypadków.. ja śpię profilaktycznie na podkładzie, żeby materaca nie zmoczyć :P
    ale wierzę, że wytrzymam do niedzieli :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną szpitalu leżała laska 'na ostatnich nogach' i już w walce ze skurczami chodziła po naszej sali.. jak z niej chlusnęło wodami to ja zielona pobiegłam do wc. Nie wspominam najlepiej.. szczególnie, że też cholernie się boję, że wody odejdą mi w ten sposób gdzieś w miejscu publicznym :<

Ja dziś mam jakieś średnie samopoczucie.. niby nie chce mi się spać, ale mocy nie mam totalnie. Jedzenie nie podchodzi, wszystkim mi się odbija i ciężko na żołądku. Mała przez chwilę tak naciskała na szyjkę, że z bólu nie mogłam sobie poradzić.. :/ Pojutrze jadę znów na ktg, a we wtorek wizyta prywatna u gin. Chciałabym, żeby coś się już ruszyło..

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ