X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam za Was kciuki, dacie sobie radę i już niedługo będzie łatwiej. A mówię to, bo sama też dodaję sobie otuchy ;)
    <3

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ani przed łatwo, ani po porodzie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i się poukladalo. Unas 13 maj minął a my nadal w dwupaku, a do tego spalysmy jak susly dzisiaj w nocy.

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    super- gratulacje :)
    Kto cesarkę Ci robił ?
    Nasza Pani doktor miała dyżur w ten dzień więc ona osobiście.

Iwa81 lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Efendis, myślałam o Tobie i maluchu intensywnie! Ogromnie sie ciesze, że to sie tak skończyło. Najważniejsze, że maluch zdrowy i teraz tylko musicie szybko zapomnieć o tych poszerzeniach. Oby u nas sie to rozwiązało podobnie :) liczę na to i gratuluję :)
    świetne wiadomości i musze ci przyznać, że poprawilaś mi humor ;) super! Szybko wrociliscie do domu :)

Na pewno będzie dobrze tak jak u nas, cały czas trzymam za was kciuki.
    Pozdrawiam

Liley lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Widzę że ani przed łatwo, ani po porodzie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i się poukladalo. Unas 13 maj minął a my nadal w dwupaku, a do tego spalysmy jak susly dzisiaj w nocy.

Iwa, czyżbyście zbieraly sily na dzień "0"?? Ja dzis tylko jedna wycieczka do toalety. Ogólnie tez pospalam, choc mąż mówi ze pól nocy stekakam i jeczalam trzymając sie za dol brzucha - fakt faktemjak sie kladlam to bolalo. Ale poród u mnie to jak statek widmo- ni widu ni słychu jak powiedzial wczoraj gin: Czekamy!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Nasza Pani doktor miała dyżur w ten dzień więc ona osobiście.

o ale Ci się fajnie trafiło :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Iwa, czyżbyście zbieraly sily na dzień "0"?? Ja dzis tylko jedna wycieczka do toalety. Ogólnie tez pospalam, choc mąż mówi ze pól nocy stekakam i jeczalam trzymając sie za dol brzucha - fakt faktemjak sie kladlam to bolalo. Ale poród u mnie to jak statek widmo- ni widu ni słychu jak powiedzial wczoraj gin: Czekamy!

no na 13 był termin ;) ale nic się nie dzieje, brzuch wysoko, żadnych oznak, w tamtym tygodniu jak byłam u gin to też nic się nie zapowiadało, jak nie urodzę to we wtorek mam się zgłosić poza kolejnością i zobaczymy co i jak. Młoda aktywna na maxa, ja mam wrażenie że ona ma tam jeszcze kupę miejsca bo na pewno ruchów nie zwolniła.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U nas dziś noc też.. dziwna. Pierwszy raz spałam tak mocno i tak długo - do 9:30! Jedna wycieczka do toalety i nic więcej. U nas w sumie bez zmian. Wczoraj po ćwiczeniach mała mocniej napierała na wyjście, ale się uciszyło wszystko. Eh, teraz byle do wtorkowej wizyty.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Młode mamy dziękuję że dzielicie się z nami problemami poporodowymi. Myślę że większość z nas jest nastawiona że macierzyństwo to tylko same pozytywy a jednak nie zawsze tak jest. I najgorsze że trudno to zrozumieć bo jedno chcemy a drugie jest i nie jest to nasza wina, często nie od nas zależy. Trzymam kciuki za nas wszystkie żeby najlepiej zawirowania hormonalne nas ominęły a jeśli już to szybko mijały. Pamiętajcie jesteśmy najlepszymi mamami dla naszych dzieci!
    Mi wczoraj na wizycie gin powiedziała że mała jest już bardzo nisko i ma bardzo mało miejsca a jednak ja czuję ruchy wyraźnie i mocno jak nigdy, w całym brzuchu, kop w żebro czy żołądek i uderzenie w samym dole jednoczesnie. Jestem tak od środka obolała że wieczór i noc zaczyna napawać mnie strachem bo to pora największej aktywności córci. No ale jeszcze trochę wytrzymam, w końcu poród się kiedyś zacznie :)

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tez spalam jak zabita i pierwsza noc zgaga mnie nie męczyła mleko cale kolo lóżka nie tknięte !!!

Humor mam taki ze bez kija nie podchodź!! Moja położna ma dzis dyżur!!! A Misiek siedź zadowolony w brzuchu!!!!

Co prawda jutro tez jest na dyżurze z moja gin, ale ja dzis!!!!! Chciałam

Mamuśki trzymajcie sie i te świeże i te z wieloma dzieciaczkami!!! Ja tez będę zaczynać wszystko od nowa !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:41

Iwa81 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie.polecacie mleko poczatkowe? Na.ile wystarczy takie.opakowanie. musze miec cos.na.rozkrecenie.laktacji.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny jakie.polecacie mleko poczatkowe? Na.ile wystarczy takie.opakowanie. musze miec cos.na.rozkrecenie.laktacji.
    ja daję to którym dokarmiali w szpitalu, żeby nie mieszać - dawali humane

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liley Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis dziękuję :) trzymane kciuki się przydadzą :)

Załatwiłam fryzjera. Czuje sie o niebo lepiej! Jasny blond i skrócone. Moge rodzić.

dziwnie sie czuje. Mam wizyte teściów, teść mnie zawiózł, odebrał usiadłam w domu i zrobiło mi sie tak potwornie słabo jakbym miała zemdleć. Po chwili przeszło. Teraz czuję taki ból pleców paraliżujący i brzuch mi twardnieje... cholera mąż wróci to spakuje torbe.

wiecie czytam o tych waszych pobódkach.. w pierwszej ciąży nie spałam wcale.. to był koszmar. Teraz spie jak zabita, przebudzam sie tylko na tabletke na zgage. Czasami tylko szybki sik.

dziewczyny, przy skurczach dretwiały wam nogi??
    Boje sie, ze przegapię ten moment..

f2wlepok51d0udm2.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 7 lat temu dawałam NAN tak jak Baronowa, dawali w szpitalu, tolerował to mu nie zmieniałam.

Ale mnie wszyscy wkurwiaja!!! Dzis juz 8 wiadomości z zapytaniem czy urodziłam :-\

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Efendis dziękuję :) trzymane kciuki się przydadzą :)

Załatwiłam fryzjera. Czuje sie o niebo lepiej! Jasny blond i skrócone. Moge rodzić.

dziwnie sie czuje. Mam wizyte teściów, teść mnie zawiózł, odebrał usiadłam w domu i zrobiło mi sie tak potwornie słabo jakbym miała zemdleć. Po chwili przeszło. Teraz czuję taki ból pleców paraliżujący i brzuch mi twardnieje... cholera mąż wróci to spakuje torbe.

wiecie czytam o tych waszych pobódkach.. w pierwszej ciąży nie spałam wcale.. to był koszmar. Teraz spie jak zabita, przebudzam sie tylko na tabletke na zgage. Czasami tylko szybki sik.

dziewczyny, przy skurczach dretwiały wam nogi??
    Boje sie, ze przegapię ten moment..

Nawet mnie nie drażnijcie!!! Ze wy juz do porodu !! A ja nic !!! :-\

Nie wiem jakie będziesz miec bole ? Czy z brzucha czy z krzyża !? Na pewno będzie bolec tak ze nie usiedzisz :P poznasz ze to juz :-)

hsxq6uc.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka spokojnie chociaz u mnie to samo. I do tego ze gruba jestem i wogole... Nie ma jak zrozumienie ja to zawsse brzuchatej powiem ze ladnie wygląda sobie i wgl. Ludzie to hamy. Ja niby po ostatniej wizycie znaczy tak mysle i zadnego ktg ni slychu ni widu.pewnie bedzie jedno przed samym porodem i tyle

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Nawet mnie nie drażnijcie!!! Ze wy juz do porodu !! A ja nic !!! :-\

Nie wiem jakie będziesz miec bole ? Czy z brzucha czy z krzyża !? Na pewno będzie bolec tak ze nie usiedzisz :P poznasz ze to juz :-)
    Wiem wiem, że zadna z was wiedzieć nie bedzie. Ale kurde blade! W pierwszej ciąży mialam podobno juz bóle porodowe a ja czułam spinanie brzucha i tyle. Biegali w nocy przy mnie bo 'cięcie rano a moge nie wytrzymać', a ja marzyłam zeby poszli w cholere i dali mi spać! teraz boli, ciagnie, kluje i fajnie, znosze to z uśmiechem ale musze mieć cięcie bo nie mam szans na porod naturalny i boje się, ze nie wyłapie tego momentu.
    I dziwne dla mnie są te oznaki ch wie czego.
    Hiacynta dobra. Czekam na ciebie :) ide zrobić sobie kawe i poczytać książkę. Teście zabrali córkę na zakupy, mąż w pracy. Mam chwilke dla siebie.

hiacynta99. lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Mi się wstrzymala laktacja to podawalam mleko nan opti pro na 7 dni starczylo z tym,ze z 3 razy mieszalam pół na pół z moim mlekiem ale mala nie zjadala wszystkiego i trzeba było wylewać,mialam jelitowke i nie mogłam jej karmic piersia.Dzisiaj zaczęłam.nan pro 1 zobaczymy jak z tym bedzie.

• Guem Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley ja też się martwię czy rozpoznam te właściwe skurcze. Wczoraj wypytywałam gin jak rozpoznać skurcz i z tego co mi tłumaczyła nie da się tego nie rozpoznać ale ja różne historie słyszałam wiec cię rozumiem. Na ktg miałam spinanie brzucha z takim rosnącym bólem i wcześniej myślałam że to są skurcze już takie konkretne a na zapisie ledwo do 40% jeden z nich dobił. Nawet nie chcę myśleć jak będzie na skurczu 100% :D

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja 7 lat temu dawałam NAN tak jak Baronowa, dawali w szpitalu, tolerował to mu nie zmieniałam.

Ale mnie wszyscy wkurwiaja!!! Dzis juz 8 wiadomości z zapytaniem czy urodziłam :-\
    U mnie to samo milion telefonów a najbardziej moja teściowa wydzwania, na szczęście dzwoni tylko do męża bo ja pewnie wypalilabym kilka miłych słów ;-) nie dziwię się chłopom bo oni nie świadomi ale żeby kobiety które też rodziły dzieci nie mogły sobie uświadomić że termin porodu to tylko data i nie koniecznie musi się wtedy już coś dziać, ehh

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ