X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam do was pytanie, chyba mi nie umknęło ale się upewnie Pasia się nie odzywała?

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzyłam.. W ogole super byłam nastawiona na poród, gadałam jakieś teksty typu "tyle kobiet rodziło to nie moze az tak boleć" , "weszło to teraz musi wyjść" i całkiem byłam wyluzowana... Boże.. Druga ciąża kiedykolwiek - pod serio dużym znakiem zapytania - i tu do dziewczyn które rodziły raz i zdecydowały się na drugie (albo i trzecie) - mega szacun

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wszystko, nie narzekam, nawet sie wysypiam... Mały czasem potrafi spać jak suseł po 3,5h. Budzi sie na jedzenie i zmiane pieluchy, zje i spi dalej. Tylko zdarza mu sie brudzic pieluche od razu po jej wymianie i ostatnio tak zrobił 5 x pod rząd (chyba reakcja jelitek na laktoze). Hormonalnie i psychicznie troche siadam, mam zmienne nastroje, ciesze się by po chwili sie wkurzyć bez powodu albo sie podłamuje ze nie dam rady go wychować i jestem złą matką. Jak płacze i Kuba za dlugo go przebiera to sama rycze, denerwuje się i nie wiem co ze soba zrobić. W ogole gdy płacze to od razu mysle ze coś go boli i wtedy pęka mi serce i sie załamuje. Tak wyglądają moje początki :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dobrze wszystko, nie narzekam" to bardziej w kwestii fizycznej i tej od strony krocza, które goi sie dość dobrze i boli co raz mniej

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zajelo 5 lat zanim zmiwnilam zdanie o drugim ;)

Uciagnelam na pierwszy raz laktatorem 60 ml. Jaram sie jak nie wiem co. Bo myślałam ze mam kilka kropli w piersiach. A 60 ml to jeden posiłek ;). Kurde nawet jesli moje dziecię nie będzie pilo z piersi to przynajmniej bedzie pilo moje na co któryś posiłek ;) Nie poddam sie.
    Jak zobaczyłam uciagniete 30 to sie prawie poplakalam. Do tego wypił cale 60 a jak dostawał mm to ledwo 40 albo mniej pil. Musialo byc smaczne ;).

Do tego zrobiłam oczy korektorem i tuszem i jakos mi lepiej ;).

NatiB, Lilik, Negra, i.am.chappie, Patrycja24, KokoszaNell, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, to fajnie ze fizycznie dochodzisz w szybkim tempie do siebie, a reszta to pewnie te nasze nieszczęsne hormony ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mi zajelo 5 lat zanim zmiwnilam zdanie o drugim ;)

Uciagnelam na pierwszy raz laktatorem 60 ml. Jaram sie jak nie wiem co. Bo myślałam ze mam kilka kropli w piersiach. A 60 ml to jeden posiłek ;). Kurde nawet jesli moje dziecię nie będzie pilo z piersi to przynajmniej bedzie pilo moje na co któryś posiłek ;) Nie poddam sie.
    Jak zobaczyłam uciagniete 30 to sie prawie poplakalam. Do tego wypił cale 60 a jak dostawał mm to ledwo 40 albo mniej pil. Musialo byc smaczne ;).

Do tego zrobiłam oczy korektorem i tuszem i jakos mi lepiej ;).
    Brawo - dzielna dziewucha ;-) ile czasu w końcu pompowalas?

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też prawie płakałam jak ogarnełam że cos tam mleka mam ;p

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    77 55 33.
    Takze jestem mega zbudowana. A teraz czuje jak piersi sa cieple ;)

Kupilam ręczny zwykly laktator z canpolu.
    Jak sie rozkręci i będzie git to najwyzej kupie elektryczny ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia pusala ze jak bedzie w szpitalu to bedzie bez neta z tego co pamietam ale to juz kilka dni temu chyba ze nie wypuszczaja w weekendy do domu.
    Ja pierwszy porod nie wspominam strasznie dlatego teraz 2 i koncze z ciazami . i niechta sobie rodzinka gada co chce. Jesli ktos pragnie to mu kibicuje ja swoja reprodukcje chce zakonczyc.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pamiętam że Pasia pisała że nie będzie miała dostępu do neta, ale myslalam że coś tam szybciutko naskrobie nawet z tel. Bo już chwilą minęła, może po weekendzie da znak.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, Nati - brawo! :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Co do rozpoznania tych skurczów własciwych to też sie obawiałam ze nie bede umiala rozróżnic. Jak już przyszły te wlasciwe to były tak męczące, wkurwiające i bolące, że na prawde nie dało sie tego ani oszukać, ani uspokoić ani pomylić z niczym innym :p Na 100% rozpoznacie, poznacie i będziecie chciały zrobic wszystko, zeby juz ustały i okazały sie tylko przepowiadającymi. I to bedzie to :p
    Ja od 27 tygodnia takie wkuwające skurcze mam a z każdym następnym tygodniem okazuje się że mogą być jeszcze gorsze :D
    My dzisiaj wybraliśmy się na zakupy i w końcu mogłam kupić lustro. Wczoraj się popłakałam że nawet nie mogłam swojego brzuszka obejrzeć w tej ciąży bo jak już się pojawił to lustro się stłukło. A teraz czuję skutki chodzenia, wszystko mnie boli i taka myśl w głowie że może jeszcze nie dzisiaj do porodu bo taka zmęczona jestem, wyspać bym się chciała :D ja chyba daruję sobie akcję sprzątanie bo jak się tak naschylam przy podłodze a potem jeszcze mi przyjdzie rodzić kilkanaście godzin to jak ja dam radę :D

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis z rana ogarnelam troche lazienke i przedpokoj, potem z mama na cmentarz [bo chorowita babka z niej i jednak trzeba pilnowac [cukrzyca i po zawalach jest] szczescie ze pojechalam, bo w drodze powrotnej cukier jej spadal...eh... jednak to juz nie na moje nerwy\ miedzyczasie maz dokonczyl sprzatac, a teraz pieke kurczaka, bo stwierdzilam ze poki dam rade to troche gotowcow na "po porodzie" przygotuje, a to mielone, a to kurczak, jakies schaboszczaki, gulasz. takie do pomrozenia, ze wyjme i rach ciach obiad gotowy :)

pozdrawiam i spokojnego sobotniego wieczoru

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie psychicznie:od 2 h zaobserwowalam,ze Nina robi czesto siku w ciagu godziny zmienilam 5 pampersow wasze dzieci też tak maja?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie po imprezce :-) moj tata obchodzil dzisiaj swoje 50-te urodziny. Najadlam sie roznych pysznosci, troche tez "na zapas". Fajno bylo :-)

KokoszaNell lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, a poza tym błąkam się po domu, plecy trochę dokuczają, młody aktywny - jak on tam miejsce znajduje to nie wiem

43kt82c31nhz2sid.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrsc czy wam tez tak duszno w nocy ze spac nie nie da? Dzis pospalam na lewym boku i musialam zmiazdzyc cyca bo koszulka do prania sie nadaje. Jak wczeaniej cos pobolewaoo to teraz nic a nic. Ja to chyba w czerwcu urodzę. ...

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Zabuszka a moze cos się ruszy niespodziewanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 07:21

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czesc dziewczyny. Wczoraj trafilam do szpitala. Brzuch sie spina,delikatne rozwarcie i moj lekarz kazal po wizycie jechsc na IP. Przy przyjeciu nieregularne skurcze do 70. Probuja je wyciszyc,zebym dociagnela do cc w 38tyg.
    Decyzja pewnie jakas jutro,bo w weekend nie ma ordynatora.Mam nadzieje ze wytrzymam. Mala na usg 3100 i bardzo nisko.

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ