X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam do was pytanie, chyba mi nie umknęło ale się upewnie Pasia się nie odzywała?

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzyłam.. W ogole super byłam nastawiona na poród, gadałam jakieś teksty typu "tyle kobiet rodziło to nie moze az tak boleć" , "weszło to teraz musi wyjść" i całkiem byłam wyluzowana... Boże.. Druga ciąża kiedykolwiek - pod serio dużym znakiem zapytania - i tu do dziewczyn które rodziły raz i zdecydowały się na drugie (albo i trzecie) - mega szacun

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wszystko, nie narzekam, nawet sie wysypiam... Mały czasem potrafi spać jak suseł po 3,5h. Budzi sie na jedzenie i zmiane pieluchy, zje i spi dalej. Tylko zdarza mu sie brudzic pieluche od razu po jej wymianie i ostatnio tak zrobił 5 x pod rząd (chyba reakcja jelitek na laktoze). Hormonalnie i psychicznie troche siadam, mam zmienne nastroje, ciesze się by po chwili sie wkurzyć bez powodu albo sie podłamuje ze nie dam rady go wychować i jestem złą matką. Jak płacze i Kuba za dlugo go przebiera to sama rycze, denerwuje się i nie wiem co ze soba zrobić. W ogole gdy płacze to od razu mysle ze coś go boli i wtedy pęka mi serce i sie załamuje. Tak wyglądają moje początki :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dobrze wszystko, nie narzekam" to bardziej w kwestii fizycznej i tej od strony krocza, które goi sie dość dobrze i boli co raz mniej

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zajelo 5 lat zanim zmiwnilam zdanie o drugim ;)

Uciagnelam na pierwszy raz laktatorem 60 ml. Jaram sie jak nie wiem co. Bo myślałam ze mam kilka kropli w piersiach. A 60 ml to jeden posiłek ;). Kurde nawet jesli moje dziecię nie będzie pilo z piersi to przynajmniej bedzie pilo moje na co któryś posiłek ;) Nie poddam sie.
    Jak zobaczyłam uciagniete 30 to sie prawie poplakalam. Do tego wypił cale 60 a jak dostawał mm to ledwo 40 albo mniej pil. Musialo byc smaczne ;).

Do tego zrobiłam oczy korektorem i tuszem i jakos mi lepiej ;).

NatiB, Lilik, Negra, i.am.chappie, Patrycja24, KokoszaNell, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, to fajnie ze fizycznie dochodzisz w szybkim tempie do siebie, a reszta to pewnie te nasze nieszczęsne hormony ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mi zajelo 5 lat zanim zmiwnilam zdanie o drugim ;)

Uciagnelam na pierwszy raz laktatorem 60 ml. Jaram sie jak nie wiem co. Bo myślałam ze mam kilka kropli w piersiach. A 60 ml to jeden posiłek ;). Kurde nawet jesli moje dziecię nie będzie pilo z piersi to przynajmniej bedzie pilo moje na co któryś posiłek ;) Nie poddam sie.
    Jak zobaczyłam uciagniete 30 to sie prawie poplakalam. Do tego wypił cale 60 a jak dostawał mm to ledwo 40 albo mniej pil. Musialo byc smaczne ;).

Do tego zrobiłam oczy korektorem i tuszem i jakos mi lepiej ;).
    Brawo - dzielna dziewucha ;-) ile czasu w końcu pompowalas?

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też prawie płakałam jak ogarnełam że cos tam mleka mam ;p

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    77 55 33.
    Takze jestem mega zbudowana. A teraz czuje jak piersi sa cieple ;)

Kupilam ręczny zwykly laktator z canpolu.
    Jak sie rozkręci i będzie git to najwyzej kupie elektryczny ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia pusala ze jak bedzie w szpitalu to bedzie bez neta z tego co pamietam ale to juz kilka dni temu chyba ze nie wypuszczaja w weekendy do domu.
    Ja pierwszy porod nie wspominam strasznie dlatego teraz 2 i koncze z ciazami . i niechta sobie rodzinka gada co chce. Jesli ktos pragnie to mu kibicuje ja swoja reprodukcje chce zakonczyc.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pamiętam że Pasia pisała że nie będzie miała dostępu do neta, ale myslalam że coś tam szybciutko naskrobie nawet z tel. Bo już chwilą minęła, może po weekendzie da znak.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, Nati - brawo! :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Co do rozpoznania tych skurczów własciwych to też sie obawiałam ze nie bede umiala rozróżnic. Jak już przyszły te wlasciwe to były tak męczące, wkurwiające i bolące, że na prawde nie dało sie tego ani oszukać, ani uspokoić ani pomylić z niczym innym :p Na 100% rozpoznacie, poznacie i będziecie chciały zrobic wszystko, zeby juz ustały i okazały sie tylko przepowiadającymi. I to bedzie to :p
    Ja od 27 tygodnia takie wkuwające skurcze mam a z każdym następnym tygodniem okazuje się że mogą być jeszcze gorsze :D
    My dzisiaj wybraliśmy się na zakupy i w końcu mogłam kupić lustro. Wczoraj się popłakałam że nawet nie mogłam swojego brzuszka obejrzeć w tej ciąży bo jak już się pojawił to lustro się stłukło. A teraz czuję skutki chodzenia, wszystko mnie boli i taka myśl w głowie że może jeszcze nie dzisiaj do porodu bo taka zmęczona jestem, wyspać bym się chciała :D ja chyba daruję sobie akcję sprzątanie bo jak się tak naschylam przy podłodze a potem jeszcze mi przyjdzie rodzić kilkanaście godzin to jak ja dam radę :D

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis z rana ogarnelam troche lazienke i przedpokoj, potem z mama na cmentarz [bo chorowita babka z niej i jednak trzeba pilnowac [cukrzyca i po zawalach jest] szczescie ze pojechalam, bo w drodze powrotnej cukier jej spadal...eh... jednak to juz nie na moje nerwy\ miedzyczasie maz dokonczyl sprzatac, a teraz pieke kurczaka, bo stwierdzilam ze poki dam rade to troche gotowcow na "po porodzie" przygotuje, a to mielone, a to kurczak, jakies schaboszczaki, gulasz. takie do pomrozenia, ze wyjme i rach ciach obiad gotowy :)

pozdrawiam i spokojnego sobotniego wieczoru

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie psychicznie:od 2 h zaobserwowalam,ze Nina robi czesto siku w ciagu godziny zmienilam 5 pampersow wasze dzieci też tak maja?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie po imprezce :-) moj tata obchodzil dzisiaj swoje 50-te urodziny. Najadlam sie roznych pysznosci, troche tez "na zapas". Fajno bylo :-)

KokoszaNell lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, a poza tym błąkam się po domu, plecy trochę dokuczają, młody aktywny - jak on tam miejsce znajduje to nie wiem

43kt82c31nhz2sid.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrsc czy wam tez tak duszno w nocy ze spac nie nie da? Dzis pospalam na lewym boku i musialam zmiazdzyc cyca bo koszulka do prania sie nadaje. Jak wczeaniej cos pobolewaoo to teraz nic a nic. Ja to chyba w czerwcu urodzę. ...

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Zabuszka a moze cos się ruszy niespodziewanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 07:21

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czesc dziewczyny. Wczoraj trafilam do szpitala. Brzuch sie spina,delikatne rozwarcie i moj lekarz kazal po wizycie jechsc na IP. Przy przyjeciu nieregularne skurcze do 70. Probuja je wyciszyc,zebym dociagnela do cc w 38tyg.
    Decyzja pewnie jakas jutro,bo w weekend nie ma ordynatora.Mam nadzieje ze wytrzymam. Mala na usg 3100 i bardzo nisko.

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ