X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile.sciagacie pokarmu? Ja sciagam co 4/5 h.I mam.tylko 50 ml. Zdarza sie ze nie mam czasu I sciagam co 10 h wtedy jest 100 ml. Jak myslicie czy pokarm mi zaniknie jak sciagaam tylko 50 ml jeszcze niesystematycznie.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanikniecie pokarmu to podobno kwestia czasu jak się ściąga.Ja ściągam co 3-4 godz. Mam coś z jednym cycem boli z boku jak cholera jest cały nabrzmialy nawet ręki nie mogę podnieść do goty.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Zanikniecie pokarmu to podobno kwestia czasu jak się ściąga.Ja ściągam co 3-4 godz. Mam coś z jednym cycem boli z boku jak cholera jest cały nabrzmialy nawet ręki nie mogę podnieść do goty.
    Pod prysznicem rozmasuj te kanaliki i zaraz po kąpieli odciagnij

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że tematy jedzeniowe zdominowały forum ;) ale nic dziwnego, skoro tyle już rozpakowanych brzuszków :)

u mnie dziś pierwszy wyraźny objaw, odszedł mi czop po wyraźnie odczuwalnym skurczu z bólem jak miesiączkowy, teraz jakoś nieregularnie mnie złapie z lekkim bólem, ale jeszcze się nie nastawiam, że to już się zaczyna...

43kt82c31nhz2sid.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Koko to moze akurat cos ruszy!! Mnie zaczelo czyścić a teraz jakos w ogole dziiwnie sie czuje i zasnąć nie moge.. Wszystkim Juz--Mmamom-najlepszego (tym pierwszorazowym zwlaszcza-to Wasze oficjalnie pierwsze Święto:D)

Kocia lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslalam ze jak sie idciaga to nie zaniknie. Wtedy to sie zalamie bardzo..

• Kocia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wlasnie nawal ale wiem chciaz ze mała się najada i spi jak suseł a ja z nią. Jak wy karmicie? Jedno karmienie jedna piers? Drugie druga? Odciagacie poza tym coś z tej niejedzonej zeby nie bolala? Co z odciagnietym mlekiem?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czesc dziewczyny mialam nadzieje ze sie cos ruszy w nocy i oczywiscie na nadzieii sie skonczylo. Dzis dzien mamy i jakos mnie to wogole nie cieszy mam.wkurwa na wszystko od rana. Jak to u was bylo kiedy wam wody odeszly ja jakos mam.przekonanie ze albo dzieje sie to w nocy albo nad ranem. Tak ze pewnie nastepny dzien do niczego... Juz nie mam sily . jutro lekarz juz go mialam nie odwiedzac . wy tutaj juz o tematak dzieciowych a mi sie nawet nie zapowiada. To czekanie jest okropne . zostane chyba ostatnia .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka spokojnie.. U mnie tez nic kompletnie. Na 2.06 mam skierowanie do.szpitala.. I tak obstawiam ze tym sie pewnie to skończy ze Będą wywoływać bo sama nie wyjdzie :/ ehhhh. Takze na jednym wózku jedziemy

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A ja mam wlasnie nawal ale wiem chciaz ze mała się najada i spi jak suseł a ja z nią. Jak wy karmicie? Jedno karmienie jedna piers? Drugie druga? Odciagacie poza tym coś z tej niejedzonej zeby nie bolala? Co z odciagnietym mlekiem?
    Jedno karmienie jeden cycek.
    Jak miałam nawal to dosłownie z tej drugiej reka kilka kropel upuszczalam.do ulgi..

Kocia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Kurcze czesc dziewczyny mialam nadzieje ze sie cos ruszy w nocy i oczywiscie na nadzieii sie skonczylo. Dzis dzien mamy i jakos mnie to wogole nie cieszy mam.wkurwa na wszystko od rana. Jak to u was bylo kiedy wam wody odeszly ja jakos mam.przekonanie ze albo dzieje sie to w nocy albo nad ranem. Tak ze pewnie nastepny dzien do niczego... Juz nie mam sily . jutro lekarz juz go mialam nie odwiedzac . wy tutaj juz o tematak dzieciowych a mi sie nawet nie zapowiada. To czekanie jest okropne . zostane chyba ostatnia .
    No mnie teraz o 5rano..a pierwszy poród o 9rano tez wody..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny ile.sciagacie pokarmu? Ja sciagam co 4/5 h.I mam.tylko 50 ml. Zdarza sie ze nie mam czasu I sciagam co 10 h wtedy jest 100 ml. Jak myslicie czy pokarm mi zaniknie jak sciagaam tylko 50 ml jeszcze niesystematycznie.
    Na początku warto ściągać co.3godZ..w dzień i w nocy i nie ważne ile ściągasz a ważne zeby pompować
    7-5-3 i dawać piersiom sygnał.do produkcji..

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Na początku warto ściągać co.3godZ..w dzień i w nocy i nie ważne ile ściągasz a ważne zeby pompować
    7-5-3 i dawać piersiom sygnał.do produkcji..
    tylko, ze ja juz 2 tyg po porodzie wiec nie wiem czy nie za pozno na rozkrecenie laktacji....

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze myslalam ze jak sie idciaga to nie zaniknie. Wtedy to sie zalamie bardzo..
    różni bywa, ale są dziewczyny które rok odciągają i karmią swoim. Wszystko jest w głowie, nie martw się na zapas. A każda kropla jest ważna :)

laktację można rozkecić nawet rok od porodu :) przy czym wymaga to sporo zachodu. ale da się

Ja też cały czas walczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:07

tola2014, monilia84 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dzien Matki a ja od porodu czuje totalne zmeczenie. jestem rozdrazniona. nic mi sie nie chce, wkurzam sie bez powodu. nawet nie wiem jak sobie poprawic humor. 2x w tym tyg bylam na zakupach w galerii. fajnie bylo. poprawil mi sie humor. ale jalk juz posiedzialam 30 min w domu to znowu przygnebienie. mam wrazenie, ze jestem wstretna matka, ktora ucieka przed dzieckiem. bo tak w sumie robie...;/

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dzis dzien Matki a ja od porodu czuje totalne zmeczenie. jestem rozdrazniona. nic mi sie nie chce, wkurzam sie bez powodu. nawet nie wiem jak sobie poprawic humor. 2x w tym tyg bylam na zakupach w galerii. fajnie bylo. poprawil mi sie humor. ale jalk juz posiedzialam 30 min w domu to znowu przygnebienie. mam wrazenie, ze jestem wstretna matka, ktora ucieka przed dzieckiem. bo tak w sumie robie...;/

Tola mam podobnie jak tylko mam możliwość to lecę z psem sama na spacer albo do sklepu. Amelia daje mi i mężowi nieźle w kość czasami są dni ze śpi, je, potem trochę aktywności i znowu drzemka a dziś np wstała o 6.3 i dopiero przed chwila zasnęła i co chwila wrzeszczala jak szalona. Az oboje chcieliśmy uciekać :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    typowy baby blues. Powinno niedługo przejść. Nie przejmuj się tak. To hormony robią za ciebie

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze.przejdzie.

Czym smarujecie dupki? Ja.maam bepanthen
    Ale kupilam tez.linomag zielony I alantan zolty. I nie pamietam w jakim celu sie ich uzywa ten zielony I zolty. Moze ktoras z Was przypomni jaka roznica jest.
    Dzis odciagam.co 4h pokarm I za dduzo nie leci no ale pompuje 77 55 33

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Mam nadzieje, ze.przejdzie.

Czym smarujecie dupki? Ja.maam bepanthen
    Ale kupilam tez.linomag zielony I alantan zolty. I nie pamietam w jakim celu sie ich uzywa ten zielony I zolty. Moze ktoras z Was przypomni jaka roznica jest.
    Dzis odciagam.co 4h pokarm I za dduzo nie leci no ale pompuje 77 55 33
    pompuj,pij duzo i tak bardzo tego nie przeżywaj.bedzie dobrze!

Ja niczym nie smaruje bo nie ma potrzeby :-)
    Jedyne co to smaruje,masuje oliwka kostki i kochane stopki bo sucha skorka:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bepanthen jest super.uzywalam przy synku :-)

A teraz nawet alantanem zielonym zdarza sie ze mu buzke przesmaruje jak ma podrażniona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:39

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ