X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile.sciagacie pokarmu? Ja sciagam co 4/5 h.I mam.tylko 50 ml. Zdarza sie ze nie mam czasu I sciagam co 10 h wtedy jest 100 ml. Jak myslicie czy pokarm mi zaniknie jak sciagaam tylko 50 ml jeszcze niesystematycznie.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanikniecie pokarmu to podobno kwestia czasu jak się ściąga.Ja ściągam co 3-4 godz. Mam coś z jednym cycem boli z boku jak cholera jest cały nabrzmialy nawet ręki nie mogę podnieść do goty.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Zanikniecie pokarmu to podobno kwestia czasu jak się ściąga.Ja ściągam co 3-4 godz. Mam coś z jednym cycem boli z boku jak cholera jest cały nabrzmialy nawet ręki nie mogę podnieść do goty.
    Pod prysznicem rozmasuj te kanaliki i zaraz po kąpieli odciagnij

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że tematy jedzeniowe zdominowały forum ;) ale nic dziwnego, skoro tyle już rozpakowanych brzuszków :)

u mnie dziś pierwszy wyraźny objaw, odszedł mi czop po wyraźnie odczuwalnym skurczu z bólem jak miesiączkowy, teraz jakoś nieregularnie mnie złapie z lekkim bólem, ale jeszcze się nie nastawiam, że to już się zaczyna...

43kt82c31nhz2sid.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Koko to moze akurat cos ruszy!! Mnie zaczelo czyścić a teraz jakos w ogole dziiwnie sie czuje i zasnąć nie moge.. Wszystkim Juz--Mmamom-najlepszego (tym pierwszorazowym zwlaszcza-to Wasze oficjalnie pierwsze Święto:D)

Kocia lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslalam ze jak sie idciaga to nie zaniknie. Wtedy to sie zalamie bardzo..

• Kocia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wlasnie nawal ale wiem chciaz ze mała się najada i spi jak suseł a ja z nią. Jak wy karmicie? Jedno karmienie jedna piers? Drugie druga? Odciagacie poza tym coś z tej niejedzonej zeby nie bolala? Co z odciagnietym mlekiem?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czesc dziewczyny mialam nadzieje ze sie cos ruszy w nocy i oczywiscie na nadzieii sie skonczylo. Dzis dzien mamy i jakos mnie to wogole nie cieszy mam.wkurwa na wszystko od rana. Jak to u was bylo kiedy wam wody odeszly ja jakos mam.przekonanie ze albo dzieje sie to w nocy albo nad ranem. Tak ze pewnie nastepny dzien do niczego... Juz nie mam sily . jutro lekarz juz go mialam nie odwiedzac . wy tutaj juz o tematak dzieciowych a mi sie nawet nie zapowiada. To czekanie jest okropne . zostane chyba ostatnia .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka spokojnie.. U mnie tez nic kompletnie. Na 2.06 mam skierowanie do.szpitala.. I tak obstawiam ze tym sie pewnie to skończy ze Będą wywoływać bo sama nie wyjdzie :/ ehhhh. Takze na jednym wózku jedziemy

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A ja mam wlasnie nawal ale wiem chciaz ze mała się najada i spi jak suseł a ja z nią. Jak wy karmicie? Jedno karmienie jedna piers? Drugie druga? Odciagacie poza tym coś z tej niejedzonej zeby nie bolala? Co z odciagnietym mlekiem?
    Jedno karmienie jeden cycek.
    Jak miałam nawal to dosłownie z tej drugiej reka kilka kropel upuszczalam.do ulgi..

Kocia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Kurcze czesc dziewczyny mialam nadzieje ze sie cos ruszy w nocy i oczywiscie na nadzieii sie skonczylo. Dzis dzien mamy i jakos mnie to wogole nie cieszy mam.wkurwa na wszystko od rana. Jak to u was bylo kiedy wam wody odeszly ja jakos mam.przekonanie ze albo dzieje sie to w nocy albo nad ranem. Tak ze pewnie nastepny dzien do niczego... Juz nie mam sily . jutro lekarz juz go mialam nie odwiedzac . wy tutaj juz o tematak dzieciowych a mi sie nawet nie zapowiada. To czekanie jest okropne . zostane chyba ostatnia .
    No mnie teraz o 5rano..a pierwszy poród o 9rano tez wody..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny ile.sciagacie pokarmu? Ja sciagam co 4/5 h.I mam.tylko 50 ml. Zdarza sie ze nie mam czasu I sciagam co 10 h wtedy jest 100 ml. Jak myslicie czy pokarm mi zaniknie jak sciagaam tylko 50 ml jeszcze niesystematycznie.
    Na początku warto ściągać co.3godZ..w dzień i w nocy i nie ważne ile ściągasz a ważne zeby pompować
    7-5-3 i dawać piersiom sygnał.do produkcji..

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Na początku warto ściągać co.3godZ..w dzień i w nocy i nie ważne ile ściągasz a ważne zeby pompować
    7-5-3 i dawać piersiom sygnał.do produkcji..
    tylko, ze ja juz 2 tyg po porodzie wiec nie wiem czy nie za pozno na rozkrecenie laktacji....

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze myslalam ze jak sie idciaga to nie zaniknie. Wtedy to sie zalamie bardzo..
    różni bywa, ale są dziewczyny które rok odciągają i karmią swoim. Wszystko jest w głowie, nie martw się na zapas. A każda kropla jest ważna :)

laktację można rozkecić nawet rok od porodu :) przy czym wymaga to sporo zachodu. ale da się

Ja też cały czas walczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:07

tola2014, monilia84 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dzien Matki a ja od porodu czuje totalne zmeczenie. jestem rozdrazniona. nic mi sie nie chce, wkurzam sie bez powodu. nawet nie wiem jak sobie poprawic humor. 2x w tym tyg bylam na zakupach w galerii. fajnie bylo. poprawil mi sie humor. ale jalk juz posiedzialam 30 min w domu to znowu przygnebienie. mam wrazenie, ze jestem wstretna matka, ktora ucieka przed dzieckiem. bo tak w sumie robie...;/

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dzis dzien Matki a ja od porodu czuje totalne zmeczenie. jestem rozdrazniona. nic mi sie nie chce, wkurzam sie bez powodu. nawet nie wiem jak sobie poprawic humor. 2x w tym tyg bylam na zakupach w galerii. fajnie bylo. poprawil mi sie humor. ale jalk juz posiedzialam 30 min w domu to znowu przygnebienie. mam wrazenie, ze jestem wstretna matka, ktora ucieka przed dzieckiem. bo tak w sumie robie...;/

Tola mam podobnie jak tylko mam możliwość to lecę z psem sama na spacer albo do sklepu. Amelia daje mi i mężowi nieźle w kość czasami są dni ze śpi, je, potem trochę aktywności i znowu drzemka a dziś np wstała o 6.3 i dopiero przed chwila zasnęła i co chwila wrzeszczala jak szalona. Az oboje chcieliśmy uciekać :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    typowy baby blues. Powinno niedługo przejść. Nie przejmuj się tak. To hormony robią za ciebie

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze.przejdzie.

Czym smarujecie dupki? Ja.maam bepanthen
    Ale kupilam tez.linomag zielony I alantan zolty. I nie pamietam w jakim celu sie ich uzywa ten zielony I zolty. Moze ktoras z Was przypomni jaka roznica jest.
    Dzis odciagam.co 4h pokarm I za dduzo nie leci no ale pompuje 77 55 33

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Mam nadzieje, ze.przejdzie.

Czym smarujecie dupki? Ja.maam bepanthen
    Ale kupilam tez.linomag zielony I alantan zolty. I nie pamietam w jakim celu sie ich uzywa ten zielony I zolty. Moze ktoras z Was przypomni jaka roznica jest.
    Dzis odciagam.co 4h pokarm I za dduzo nie leci no ale pompuje 77 55 33
    pompuj,pij duzo i tak bardzo tego nie przeżywaj.bedzie dobrze!

Ja niczym nie smaruje bo nie ma potrzeby :-)
    Jedyne co to smaruje,masuje oliwka kostki i kochane stopki bo sucha skorka:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bepanthen jest super.uzywalam przy synku :-)

A teraz nawet alantanem zielonym zdarza sie ze mu buzke przesmaruje jak ma podrażniona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:39

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ