Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Maimama ja odpadam w przedbiegach.
Za to z tzw nudów (hehehe) oprócz obiadu zrobilam tez i ciacho ucierane z truskawkami. Oj jak mąż się zajada. Nieskromnie stwierdzam ze zazdroszczę mu takiej cudownej zony jak ja hihihi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 18:45
pasia27 lubi tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:Masakra.. To nie Wit c ze ja wysikasz.. Musze się pogrzebać odnośnie tej Wit k bo dziw mnie bierze.. Tyle lat dawali po 25rsptem zwiększają 6x..
A najlepsze jest to ze jest nagle.tylko ten 1preparat i polecają od razu aptekę w której jest dostępna heh
No i drugi szpital częstochowski zaleca stara dawkę a ten te 150..
Dopytam jutro pediatry bo mamy wizytę.. -
Śmiesznie.. " zgodnie z wynikami przeprowadzonych badań wykazuje sie zdecydowanie wieksza skuteczność podazy 150mikrogramow Wit k niż 25(tak jak dotychczas)" ciekawi mnie jedno.. Grupa badawcza.. Które matki daly swoje dzieci jako króliki doświadczalne?? (bo na vazie przeciez jakichs badan postawili takowe wnioski).. Ehh... Rozumiem ze owszem. Dasz czegos ciut więcej to będzie mniejsze prawdopofobienstwo wystepowania jakis objawow (w tym wypadku bardziej skaz krwotocznych) ale 6x wieksza dawka??? No to mnie niepokoi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:33
-
To ja nie wiem co z tą witaminą, gdyby nie forum nawet bym nie wiedziała że były inne dawki. Nam w szpitalu żadnych konkretnych firm nie polecali, po prostu na wypisie jest podane dawkowanie. Czy wszystkie podajecie d+k od 15 doby czy od 8?
Kiedy wybieracie się na pierwszą wizytę do pediatry? Idziecie do przychodni czy zamawiacie wizytę domową?
Po wizycie położnej nadal nic nie wiem i myślę że jej odwiedziny to będzie strata czasu. Może ja sobie za dużo wyobrażałam ale ani nic mi nie wyjaśniła odnośnie choćby witamin ani nic nie pokazala jak zrobić przy dziecku a pytałam o milion rzeczy. Na przykład poprosiłam żeby pokazała mi jak przystawiać małą bo potrafię tylko na leżąco a chciałabym zobaczyć czy w innej pozycji nie będzie nam wygodniej to jedyne co zrobiła to powiedziała że musimy znaleźć najwygodniejszą pozycję dla nas obu i że dziecko musi chwycić całą brodawkę, i to była cała pomoc. Podobnie chciałam żeby pokazała mi jak wyczyścić nosek to stwierdziła że bez fridy się nie da. Czy wasze położne są też takie beznadziejne?
Czy któraś dzidzia sprawiła swojej mamie prezent i postanowiła przyjść dzisiaj na świat? Moje dziecko z okazji dnia mamy nie mogło odkleić się dzisiaj od cyca więc spędziłyśmy ten dzień bardzo blisko
-
Nooo urodzilam i ja 4 godz calego porodu wraz z droga . sam trwal jakas godzine. Bez zzo bo nie bylo sensu na 4 partych wyszedl Blazej 54cm 3200kg 10pkt dlygie czarne wlosy. Nie popekalam nie nacinana po przytulaskach ponad godzine na wlasnych nogach doszlam do sali i lozka. Bol nieziemski darlam sie na caly szpital
Kocia, monilia84, maimama, klaudia1534, aaaguchaaa, SShape, Negra, Aniu_leczka, Liley, Patrycja24, pasia27, i.am.chappie, hiacynta99., tola2014 lubią tę wiadomość
-
Jak liczycie przerwy w karmieniu ? Od poczatku poprzedniego do poczatku nastepnego? Ja tak licze. Czy od konca poprzdniego do poczatku nstepnego?. Co ile karmicie dzieko? Ja mam zamet bo kazda polozna mowi mi co innego. Srodowiskowa mowi ze w dzien mam krmic co 1.5 lub 2 godziny a mi wychodzi co 3 bo mala nie che sie budzic. Ona kaze karmic jedna piersa na jedno karmienie max przez pol godz. Ale coreczka sie nie najada i musze karmic leszcze z 20 minut z drugiej. Do tego miedzy piersiami musze ja przewinac bo inaczej usypia po oierwszej piersi ale budzi sie glodna za 15 minut i chce jesc. No skomplikowane to karmienie, ale wg schematu moja corcia nie che jesc. Jak ja obudze po 1.5 godz. To poprostu spi z piersia w buZi i nie chce sie obudzic. I ja tu sie stosować? Jak u Was to wyglada?
Zabuszka gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 05:37
-
Zabuszka gratulacje
Kocia ja nie karmie z zegarkiem w reku bo uważam że to bezsens. Mi kazslno w szpitalu na żądanie nie rzadziej niz co 3h a w nocy co 5h ale.jak maly śpi dluzej i sie nie dopomina to go nie budze. Jak zje po 3,5 a czasem po 2h to juz on sam regulujeWażne żeby sprawdzać czy ładnie przybiera
To na jaka mamusie jeszcze czekamy ?? Lista coraz krótsza superKocia lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Ja od wczoraj na antybiotyku. Byłam na pogotowiu bo myślałam że nie wyrobie-cycek wielki,boli jak cholera nawet ręki nie mogę podnieść. Stan zapalny w poniedziałek na kontrolę czy oby się jakiś robię nie zrobił. Odciagam dalej ale mleko wylewam[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]