X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek, i kciuki za te które jeszcze czekają.
    My zaliczyliśmy "bioderka" wszystko okej,i zaczęły się kolki :(
    Masakra jednym słowem, starszak nie miał takich jazd.
    Teraz też ledwo co uspokoiłam małego, na szczęście noszenie brzuchem w dół na przedramieniu i kładzenie na brzuchu działa, teraz łobuziak śpi.
    Zastanawiam się czy to czasami nie efekt sobotniej pizzy.... hmmm zobaczymy czy nie przegięłam......

1usai09kwwuzztpj.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A ja mam pytanko co do kąpieli, kąpiecie codziennie? Bo mi w szpitalu kazali co drugi, a tak to przemywać wodą przegotowaną. Jak to u Was?
    Ja kapie co.drugi.dzień..a pod kranem przemywam pipke ,buzke przegotowana woda i w środku buźki i oczka sola

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dziewczyny nie rozpakowane trzymam kciuki za Was.
    Mamy rozpakowane ile Wasze dzieci śpią? Moja jutro skończy 3 tyg i ma w ciągu dnia tylko 2 dłuższe drzemki 2,5-3h i wydaje mi się że to mało. Jak nie śpi to chwile polezy a tak to się nosimy,hm
    Moja ze 20godz spi..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis polozna mówiła ze przez tydz dziecko powinno przybrać 175g..my idziemy w piątek do pediatry to zobaczymy..
    Ale siw zdenerwowałam bo weszla polozna i mowi ze mala bardzo zolta i patrzy na wypis i ze wysoka bilirubina i ze to niebezpieczne itp..to my szybko z moim do diagnostyki i prywatnie zrobiliśmy i dużo to spadlo uff.przestraszyłam sie ze ..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uryczalam bo mala juz ma.raczke pokluta i sina cala a dzis druga ale krew nie leciała i w końcu z nóżki wziela krew eh..teraz Ma raczki i nóżkę w siniaku.eh :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam wojnę z moim mężem (pisałem kilka dni temu o sytuacji z psem, że jak byliśmy u jego rodziców pies się rzucił na mnie jak mała zaczęła plakac)dziś znowu chciał jechać,a ja się nudzic zgodziłem. Zaczekać się że będzie On małej pilnowal,a ja mimo wszystko nie.Wiec zarzucił mi ze nie chce do jego rodziców jeździć ....Sam z mala nie pojedzie samochodem bo ona jeszcze malutka jest i trochę strach żeby sama z tylu jechała. ....mamy taką atmosferę teraz ze lepiej nie gadać.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po calym dniu bez ruchow mlodej [wypiela sie w ciagu calego dnia 3 razy+ 1 raz w trakcie jazdy do szpitla] maz powiozl na ktg - heh.. skjurcze max 40;/ , tetno ok, ale jak opetana po calej macicy wedrwki robila.. jak na zlosc.. czulam sie jak idiotka,, jakbym se z nudow pojechala na ta ip, bo przeciez jak sie nie rusa, jak sie rusza...;/ ja pierdziele...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 21:30

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90, Asmee gratulacje !

maimama mój syncio śpi bardzo różnie w jeden dzień potrafi wstawać na jedzenie i zmianę pieluszki ewentualnie 30 minutową zabawę, a w drugi nie śpi przez większą część dnia i takich dni jest u nas już zdecydowanie przewaga. Potrafi wstać o 7 i zasnąć dopiero koło 13 a w między czasie zdrzemnie się z 2 razy po 10 min. Przez taki długi okres czuwania jest strasznie rozdrażniony przez zmęczenie i okropnie ciężko go uśpić, pomaga wsadzenie go w wózek i spacer po wybojach albo przejażdżka samochodem :P

i.am.chappie ja jak narazie kąpię Kacpra co drugi dzień, ale jak zaczną się porządne upały to będziemy się pluskać codziennie

Majóweczka78 okropnie współczuje kolek :( My też je już przerabialiśmy, mały potrafił mi płakać od 16 do 22 a mnie się aż serce krajało ;/ teraz odpukać ustabilizowało się. Nam w uspokojeniu dziecka pomagało wsadzenie go w fotelik i jazda samochodem, dużo też zrobiły kropelki espumisan zalecone przez pediatrę.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mojej malutkiej sie ulalo (jeśli można nazwać to ulaniem -bardziej rzygnela na żółto )wystraszylam się bo trochę tego bylo-tompo mleku modyfikowanym bebiko 1 wcześniej jej też dawałam sporadycznie to mleko i nic takiego się nie działo nie wiem czy się przejawia czy co

• Negra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majówki- zarówno te rozpakowane, jak i czekające jeszcze na swoje szczęścia!

Wczoraj byłam z moją Laurą u pediatry, żeby skonsultować jej ulewanie- bo mimo, że jest wyłącznie na moim mleku, to 3-4 razy zdarzyło jej się chlusnąć na odległość, wszystko, co wypiła... :-( Więc się trochę martwiłam... Pediatra przeprowadziła wywiad, jak mała je (a jest bardzo łapczywa, wręcz rzuca się na piersi) i stanęło na tym, że na pewno połyka bardzo dużo powietrza i stąd te chluśnięcia. A najlepsze, że po tym, jak zwróci wszystko, jak gdyby nigdy nic szuka piersi dalej i wtedy najada się już na spokojnie :-) Ponieważ przybiera BARDZO ładnie, mam się nie przejmować ulewaniem- z czasem się nauczy,ze mleka nikt jej nie zabierze (wczoraj skończyła 4tyg, a waga z 2800 skoczyła na 3950 :-o) :-)

Poza tym za radą położnej wypiłam na wieczór Karmi i w nocy musiałam ją budzić na jedzenie, bo zamiast piersi miałam dwie bomby, które prawie eksplodowały mlekiem! :-0 Nie wiem, czy to kwestia mojej głowy, czy ten słód jęczmienny na prawdę działa, ale mleka mam pod dostatkiem :-) Mogłabym trójkę wykarmic :-)

Mamusie mające problemy z kp- spróbujcie- nic nie szkodzi, a może na Was również podziała?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malinka89 Nowa

Wysłany: 25 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ☺ też jestem majówką, udzielałam się na pokrewnym forum, ale tam praktycznie wszystkie dziewczyny już urodziły i to przed tp albo w dzień tp, tymczasem ja miałam termin na 20 maj i nic... czyli mam już 40tc + 5 dni. Czy jest na tym forum jakaś mamusia, która była/jest tylevprzetermminowana? Zaczynam się niepokoić czy z dzieckiem wszystko ok, jak wygląda wywoływanie itp.Buziaki

malinka89
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz pilam karmi odgazowane wywietrzone.przy Kacperku ale nie zauwazylam.roznicy.ppza.tym.ze fajnie spow spalo haha
    No ale.warto.sprobowac,:-)

Ja 2paczki laktacyjnej nie otwarte..mala fajnie.ciagnie,cyce nie bola juz,zagoily się wie mysle ze będzie juz coraz lepiej :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Raz pilam karmi odgazowane wywietrzone.przy Kacperku ale nie zauwazylam.roznicy.ppza.tym.ze fajnie spow spalo haha
    No ale.warto.sprobowac,:-)

Ja 2paczki laktacyjnej nie otwarte..mala fajnie.ciagnie,cyce nie bola juz,zagoily się wie mysle ze będzie juz coraz lepiej :-)
    Wypiłam już opakowanie Femaltikera w pierwszych dniach po porodzie (tam też jest słód) i też widziałam różnicę :-) Może to kwestia mojej głowy?
    Najbardziej zaskoczył mnie fakt, że karmię jedna pierś=jeden posiłek, więc siłą rzeczy jedna jest zawsze pełniejsza od drugiej i tak poznaję, która teraz będzie opróżniana, a w nocy miałam obie tak pełne, że zglupiałam, co jest grane, a wręcz wpadłam w panikę, bo wiedziałam, że dwóch naraz nie zje i bałam się, że zaraz będę miała jakiś zastój albo cuś... Obie aż bolały z przepełnienia i nie zasnęłam 2,5h, dopóki mała nie zjadła z drugiej...

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie i my. z dniem dzisiejszym oficjlnie zamykam ciazowe ppdboje kuchni. naklepalam ze 130 pierogow... i nie moge na nie patrzec bo od samego patrze ia juz mi niedobrze ;).. wlosy pomalowane, pazury zrobilam.. to teraz tylko zostalo czekac na mloda :) oby do soboty wylazla, bo juz nie wytrzymam chyba ;)

i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :-) Baronowa jak tam walka? My wdrożyliśmy ten sam system, karmienie i ściąganie i non stop cyc. Dziś dam radę, nie wiem czy do końca tygodnia wytrzymam. Też ściągam po 30 ml, po czym mały to od razu wypija. Niski przyrost mamy i się skłaniam ku mm, to tylko kwestia czasu...

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie ja nadal ściągam -łącze pokarm z dwóch ściągnięć bo teraz widzę że mała więcej potrzebuje niż 60 tak jak dotąd zjadają, a teraz po 80 nawet 100 jej się zdarza.Narazie modyfikowane 1 max 2 razy dziennie ale jestem świadoma że potrzeby dziecka się zwiększają więc pewnie częściej będzie mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys, a jak często ściągasz? Ile razy dziennie? Masz jakis schemat? Ja mam ściągać 5-5-3-3-1-1 pół godz.po karmieniu. Mm to nie trucizna, przecież nie będziemy dzieci glodowac ;-)

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka89 wrote:
    Witam ☺ też jestem majówką, udzielałam się na pokrewnym forum, ale tam praktycznie wszystkie dziewczyny już urodziły i to przed tp albo w dzień tp, tymczasem ja miałam termin na 20 maj i nic... czyli mam już 40tc + 5 dni. Czy jest na tym forum jakaś mamusia, która była/jest tylevprzetermminowana? Zaczynam się niepokoić czy z dzieckiem wszystko ok, jak wygląda wywoływanie itp.Buziaki

Ja urodziłam 40t5d :P poród wywoływany. Balonikiem i oxy 3:45 min i parte 10 min :-)

Trzymam kciuki :-)

U nas tydz od porodu Mikus jest kochany <3 walczymy aby w nocy spal :P a nie szalał od 1-6 :-)

Negra u nas problem taki sam! Jesli chodzi o karmienie, jak sie Miki wkur... To lapczywie ciągnie :-\ i tez zwraca itp.

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokarmiam cały czas mm. Tyle, że ja daje cyca na 40 minut i potem daję 60 ml mm.
    Ale od wczoraj jest chyba lepiej. Po kapieli zasnął po samym cycu. A dzisiaj pije po 30 ml po cycku.

U nas przyrost jest duży. Bo wczoraj już było 3400 także, mogę próować ograniczać mm.
    Zaczynam też czuć cycki :). Więc jest nadzieja

pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej córci też mocno się ulewa. Położna kazała się nie martwić i karmić tak jak dotychczas. Niunia się najada, je ładnie i śpi grzecznie. Pierwsze dni w domu za nami i poza wczorajszym nawałem (kiedy to musiałam spuszczać mleko z piersi, bo bolały strasznie) nie mamy większych trudności :)

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ