X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy kp wylacznie witamine K sie podaje czy nie. U mnie w,zaleceniach napisali zeby podawac 25 przy kp a na modyfikowanym nie podawac. Moje dziecko w sumie zjada okolo 250 ml mojego I jakies 280-300 ml mm. Wiec nie wiem czy podawac wit K.

Jak u Was z pepkiem? U nas 17 dzien I nid odpDl. Zaczynam sie martwic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 03:23

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna jednak kazala dawac co drugi dzien ale dawkę 150.

Pępek odpadl przedwczoraj dopiero. Jeszcze robimy oktaniseptem bo pod spodem nie byl suchy.

Jesli pepowina byla gruba to troche potrwa.
    Psikaj i osuszaj. Powącha czy nic nie śmierdzi. Jak nie ma zaczerwienien to nie ma się raczej czym martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 04:52

tola2014 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas pierwsza noc razem i dalismy rade maly mial w nosie mojego cycka duzo zwracal ale mowia ze to pierwsza doba to wody plodowe moga jeszcze zalegac i tak jest. A dzis jak zlapal cyc o 4 to go porzadnie wyssal. Teraz spi spokojnie oby zoltaczka nie wyszla to jedzirmy jutro do domu. Ja to czuje sie jakbym nie rodzila. Chodze siedze biegam nic nie boli nie to co z 1 synkiem. Ale jak sobie przypomne jak bolalo... Niet... Wiecej dzieci nie planuje

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka gratulację! Trochę się wyczekałaś ale za to jaka nagroda :)
    Z tymi witaminami to można zwariować. Jeśli są już podane nowe standardy odnośnie suplementowania w większej dawce to czemu niektóre szpitale podają jeszcze mniejszą. I czemu moja położna o tym nie wie, eh na następnej wizycie ją przetrzymam i zarzucę pytaniami to więcej nie przyjdzie :D jesli dzieci karmione mm dostają tą Wit od początku to czemu zaleca się podawanie suplementu dopiero od 15 doby?
    U nas kikucik już ledwo się trzyma, myślę że to kwestia 1-2 dni jak odpadnie. My czyściliśmy czystą woda i suszyliśmy. Choć położna na mnie nakrzyczała że tylko octanisept trzeba używać bo inaczej długo nie odpadnie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraza podawanie tych witamin, ze sie zachlysnie.

Pupa chyba wyglada lepiej po jednym dniu używania wody zamiast chusteczek.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam, pochwale sie ;-) chyba udalo sie rozruszac laktacje. Maly o 2 dostal butle, po 6 cycuszka i spal do 8 :-) tak sie ciesze.

Baronowa_83, Iwa2016, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.U mnie bez zmian -nadal na antybiotyku,pierś boli w poniedziałek przejdę się chyba do poradni laktacyjne bo mleka jak na lekarstwo więc albo w tą albo w tą stronę-przystawiac już napewno nie będę bo dla mnie to trauma-jak sobie pomyślę o ropiejacym sutki to aż mnie boli.Dzis na wesele idziemy-oczywiście 2 dni szukałam sukienki al brzuszek niestety jeszcze został więc lipa wyszła na szczęście pożyczyłam sobie i jakoś się przebojami. Jestem blada jak ściana (co do mnie nie podobne)zobaczymy jak to bedzie,moja mama jedzie z Nami to nam pomoze-posiedzi z małą.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja małymi kroczkami uda się wszystko rozkręcić :) u nas jest różnie, raz cycuś wystarcza a nawet muszę odciągnąć trochę z drugiej bolącej piersi a kolejnym razem wisi na obu i ciągle marudzi, musimy dokarmić butelką. Zauważyłam że bardzo ważne jest pilnowanie karmienia w nocy. Jak w nocy ładnie zje to dzień będzie raczej udany a jak w nocy prześpi i nie chce jeść (a na silę nie potrafię jej nakarmić) to całe przedpołudnie będzie marudna wisieć na piersi.
    My do pupy używamy wyłącznie wacików i wody. Dużo wygodniej nam niż chusteczkami nawilżonymi. Zrobiłam zapas chusteczek bo wszyscy mówili że tego nigdy za wiele a teraz leżą w szafie i czekają :) pupa ładna, bez oparzeń więc woda się sprawdza :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, jak uda nam sie uregulowac karmienie to bede happy. A poki co ciesze sie, ze cos ruszylo i mleka jest wiecej :-) naprawde walcze o to,zeby sie udalo. Jesli jednak nie to bedzie mi przykro, ale nie strzele sobie przez to w leb. Dzieci karmione MM rowniez prawidlowo sie rozwijaja.

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem ocetnisept nie wysusz!! Pępki po octeniseptach trzymają sie dluzej a ze polozne luuubia octenisept.. Ehh. Ja mam z mysla o ranie po porodzie (czy krocze czy Ew cc choc wg najnowszych standardów pielęgnacji ran wracamy do wody z mydlem.znow sie octenisepti nawet na rany odchodzi. :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dalej się bujamy.
    Chociaż wczoraj po kapieli pocyckał i spał 4 h. Mam nadzieję, ze się najadł :)

Fora to jednak mają moc. Od kilku lat jestem na zamkniętym mamowym forum i wczoraj dziewczyna mi wysłała dwa latkatry, żeby mi pomóc - z medeli e0lektryczny. Za free :)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dużo jeszcze nierozpakowanych zostało? Oby Wasze dzieciaczki szczęśliwie i szybko przyszły na swiat:)

Dziewczyny te co urodziły. Jak w nocy śpią wasze dzieci? Na plecach, na boku czy na brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 11:58

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nawet na wypisie w zaleceniach pielęgnacji kikuta mamy informację o wodzie więc tak czyścimy i mam nadzieję że robimy to dobrze bo pierwszy raz w ogóle dotykam pępowinki :)
    Justyś rozumiem twoją niechęć do karmienia przy poranionych sutkach. Ja wiele razy wisiałam nad plączącym dzieckiem próbując zmusić się żeby włożyć obolały sutek do buzi. Teraz jest już dużo lepiej choć znowu prawa pierś poraniona ale widzę że piersi troszkę przyzwyczajają się do ssania. Z każdym dniem widzę że robimy małe postępy i to mnie cieszy a drobne potknięcia coraz mniej drażnią :) Patrycja pewnie że mm to nie trucizna i dylematy Wit k odpadają :D dla mnie kp jest podwójnie ważne z jednej strony zdrowie i więź która się tworzy z córcią a z drugiej moje zdrowie. Mam nadzieję odsunąć cykle dzięki kp.

aaaguchaaa, pasia27 lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem pewnie ze dobrze robisz!! Ja jak chodzę tak w tej ciąży (ok, pierwsza, doświadczenie zerowe.. A nawet mniej niż zerowe, to sie nasluchalsm: A ze jak będę kp to mam jeść tylko to i to bo kolki, namoje nie ma diety kobiety karmiącej będę jeść wszystko slyszalamw d.pie bylas g.wno widziałaś. Ja/my wiemy lepiej. Jakmowie ze sudecremu będę używać w odparzenia bo profilaktycznie nie trzeba tylko jakus linomag alantan bepanten to słyszę ze absolutnie sudocremu nie bo skleja wargi sromowe (?!?!?!-> raczej mikrourazy i suchość to powodują no ale patrz wyżej w d.pie bylam g.wno widziałam...) no gdzie sie nie obrócę tam ciocie dobre rady normalnie jak grzybki po deszczu wyrastają.. A ja?? A ja nawet gazety żadnej nie przeczytałam bo po co.. Ponoc po urodzeniu robi sie pewne rzeczy instynktownie jakby sie to od małego wiedzialo. A jakcos zawsze mam moja mame. Czwórkę dzieci odchowala, wszyscy chodzimy, szkoły studia pokonczylismy wiec chyba Kobietka dala Se z nami nieźle rade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 12:20

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My nawet na wypisie w zaleceniach pielęgnacji kikuta mamy informację o wodzie więc tak czyścimy i mam nadzieję że robimy to dobrze bo pierwszy raz w ogóle dotykam pępowinki :)
    Justyś rozumiem twoją niechęć do karmienia przy poranionych sutkach. Ja wiele razy wisiałam nad plączącym dzieckiem próbując zmusić się żeby włożyć obolały sutek do buzi. Teraz jest już dużo lepiej choć znowu prawa pierś poraniona ale widzę że piersi troszkę przyzwyczajają się do ssania. Z każdym dniem widzę że robimy małe postępy i to mnie cieszy a drobne potknięcia coraz mniej drażnią :) Patrycja pewnie że mm to nie trucizna i dylematy Wit k odpadają :D dla mnie kp jest podwójnie ważne z jednej strony zdrowie i więź która się tworzy z córcią a z drugiej moje zdrowie. Mam nadzieję odsunąć cykle dzięki kp.
    Do tego kp jest wygodne. Jedzonko zawsze gotowe na czas (jak juz wszystko sie unormuje) i o odpowiedniej temperaturze. No i nie trzeba wozic ze soba butelek, mleka,wody, termosow itp.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Guem ocetnisept nie wysusz!! Pępki po octeniseptach trzymają sie dluzej a ze polozne luuubia octenisept.. Ehh. Ja mam z mysla o ranie po porodzie (czy krocze czy Ew cc choc wg najnowszych standardów pielęgnacji ran wracamy do wody z mydlem.znow sie octenisepti nawet na rany odchodzi. :)
    Dokladnie!octenisept jest na wodzie..i u nas się nie sprawdzil..teraz tylko.sporol a.do pipy woda i szare mydlo :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Hej dziewczyny. Dużo jeszcze nierozpakowanych zostało? Oby Wasze dzieciaczki szczęśliwie i szybko przyszły na swiat:)

Dziewczyny te co urodziły. Jak w nocy śpią wasze dzieci? Na plecach, na boku czy na brzuchu?
    Pilnuje zeby na różnych bokach ..ale jak.sie budzę to.czesto.plecy i glowka na bok

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalna fototerapia:-)
    6fca6e33fce3ed82med.jpg

aaaguchaaa, josephinka84, Patrycja24, Iwa2016, Aniu_leczka, i.am.chappie, Poli9106, maimama, SShape, Iwa81 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziulku ile słodyczy!! Cudeńko!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza :-)

Moje bąki spaly a ja razem z nimi hehe
    Tata w pracy do 22 ..dobrze ze pogoda troche kiepska to juz nie wychodzimy sami..

Ale burza byla ostra i gradobicie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ