X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    No racja. Ja musze pilnować żeby nie jadła zbyt rzadko :) jak sobie radzicie z wyjsciem z domu przy karmieniu piersia?
    Przy moim karmieniu nie wyszlabym nawę na 15 minut:/.

Justyś ja pewnie kupie jakiś używany podgrzewacz za grosze. Zeby w nocy nie trzeba bylo czekać. Teraz najpierw karmie wiec maz ma czas zrobić mleko bez ryku ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    No racja. Ja musze pilnować żeby nie jadła zbyt rzadko :) jak sobie radzicie z wyjsciem z domu przy karmieniu piersia?
    Nie raz juz karmilam w.terenie:-) ja i mój Tomek nie mamy z ty problemu.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten http://allegro.pl/dom-auto-podgrzewacz-do-butelek-wszystkie-rodzaje-i5980264570.html mam jeszcze po starszaku :)
    Zwykły najzwyklejszy :)

1usai09kwwuzztpj.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Lovi używany!! Ustawiam temp. I wkładam butele z wodą :-) jest ok jak dla mnie!

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po dluuuugiej nieobecności. 19 maja urodziłam Michałka, 3480g i 56 cm, młody był tydzień pod kroplówkami na antybiotyku ponieważ miał stan zapalny w organiźmie, wyszliśmy na Dzień Matki , to był najgorszy tydzień mojego życia, baby blues mnie trzymał jeszcze kilka dni po powrocie do domu, ale na szczęście radzimy sobie coraz lepiej.
    Pozdrowienia !

Patrycja24, Liley, maimama, Iwa81 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Macie podgrzewacze go butelek?jak tak to jakiej firmy.Mam w planie zakupić bo przy mm to przydatne-wkłada się butelkę z wodą i czeka na wydawke w odpowiedniej temp.
    Ja mam taki.jest fajny bo można w.drodze cos.ppdgrzac no i jest szeroki na wszystkie butelki
    http://allegro.pl/podgrzewacz-do-butelek-happy-family-i6229176530.html

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak wam minął dzień dziecka? U nas chyba jeden z gorszych dni, prawie cały przepłakałyśmy z małą. Wczoraj nie dojechał kurier z laktatorem więc moje piersi mało nie eksplodowały, były tak nabrzmiałe że Tola nie umiała dobrze chwycić więc i najeść się nie mogła. Mi mleko płynęło rzeką, przebierałyśmy się obie chyba z 5 razy, od stóp do głów obklejone mlekiem. A jakby było mało dzisiaj miałyśmy mieć wizytę położnej i babcie przyjechały. Położna pościskała mi pierś z pięć minut po czym stwierdziła że muszę próbować by córka jednak chwyciła brodawkę i sobie poszła, jak zwykle bardzo pomocna. Brak pokarmu to problem ale jego nadmiar i świadomość że pomimo ilości i tak dziecka nie można nakarmić też jest trudna. Na szczęście laktator ku uciesze moich piersi dojechał, Tolina mogła w końcu zjeść a ja przez chwilę chociaż mogę posłuchać ciszy :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nam ten dzien minal srednio. Miki od 8 do 14-stej spal po 5 minut i marudzil. Potem spal 2h bo poszlismy na spacer i do rodzicow. Malutki sie oblowil w prezenciki ;-) stwierdzam, ze moj synek najlepiej to spi w wozku na dworzu.
    Dziewczyny, Mikus jutro bd mial 10 dni. Jak ubierac go na dwor? Ja juz sama nie wiem, kazdy co innego mowi. I jeszcze jedno pytanko. Czy Wam tez jest wiecznie tak goraco? Ja poce sie niesamowicie.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest gorąco jak cholera to moja Martynka w rampersiku chodzi wydaje mi się że od pewnej temperatury ta jedna warstwa więcej dla dziecka już nie obowiązuje i w takie upały dzieci powinny być ubrany tak jak my.
    U nas różnie. Pokarmu mam mega mało po tej antybiotykoterapi -na ściągnięcie jedno wychodzi 30 ml....W następnym tygodniu na jeden dzień i noc zostaje sama w dom-nie wiem jak sobie poradzę z kąpielą itd.Maz już chodzi forum pracy ale czekam codziennie jak na zbawienie na tą 15:30 aż wróci. ...Dalej boję się zostawać sama w domu.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta - gratulacje

Dziewczyny , mam pytanie za 100 pkt, czy któraś zmagała się z katarem u malucha, chyba załapała ode mnie, na szczęście żaden kolorowy tylko przeźroczysty.
    poza solą morską i odciąganie smarków - macie może jakieś sposoby żeby ulżyć dziecku ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwile to skrobne-31.05 godz19:18, 3950 56cm dluga, po trudzie i znoju.. 20h,porodu naturalnego zakoncxobeho cc bo Glowa sie zle wstawisla (buzka do brzucha i zahaczals o spojenie) urodziła sie moja Majka. Takze rzutem na taśmę pozostalam majowka a nie czerwcowka;) hhehehe. Mala jest magiczna dzis poplakala i totak solidnie, kupy wali jak stary wyga. A teraz się opala bozoltaczka nam wyszla. Takze 3noc spać nie będę :/ no i poki co kontrolują crp (które jest podwyzszone)bo ze względu na to ze od odejścia wód do porodu bylo 19ponad godzin jest ryzyko infekcko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 00:48

monilia84, Patrycja24, Baronowa_83, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Nowym mamusiom :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chodzi tylko w pajacu.

Justyś najwyzej przetrzesz gazikiem. Nic sie nie stanie bez jednej kąpieli.

Gratulacje dla kolejnej mamy ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Cigaretta - gratulacje

Dziewczyny , mam pytanie za 100 pkt, czy któraś zmagała się z katarem u malucha, chyba załapała ode mnie, na szczęście żaden kolorowy tylko przeźroczysty.
    poza solą morską i odciąganie smarków - macie może jakieś sposoby żeby ulżyć dziecku ?
    Z takim maluszkiem chyba bym lekarza odwiedzila

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa gratulacje

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie tu wchodzić w nocy jak karmie bo widzę ze nie tylko ja nie śpię ;D

Baronowa_83, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • maimama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze starszymi dziećmi, jak Wasze pociechy radzą sobie z nową sytuacją? Moja jest bardzo zazdrosna, teraz jest odrobinę lepiej, ale i tak ciężko. Po całym dniu z nimi dwoma czasem wysiadam, ehh.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Cigaretta - gratulacje

Na razie.dzialaj ta sola i odciagaj ale nie za.często by nie bylo produkcji większej.co do.lekow to są.krople.do nosa Nasivin soft i można dawać Wit c(Juvit c lub Cebion droższy) ale to juz bym skontrolowala z pediatra bo nie wiem od jakiego wieku to.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Mam chwile to skrobne-31.05 godz19:18, 3950 56cm dluga, po trudzie i znoju.. 20h,porodu naturalnego zakoncxobeho cc bo Glowa sie zle wstawisla (buzka do brzucha i zahaczals o spojenie) urodziła sie moja Majka. Takze rzutem na taśmę pozostalam majowka a nie czerwcowka;) hhehehe. Mala jest magiczna dzis poplakala i totak solidnie, kupy wali jak stary wyga. A teraz się opala bozoltaczka nam wyszla. Takze 3noc spać nie będę :/ no i poki co kontrolują crp (które jest podwyzszone)bo ze względu na to ze od odejścia wód do porodu bylo 19ponad godzin jest ryzyko infekcko
    Brawo dziewczyny!!!!

aaaguchaaa, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klosia ja kd 3dob nie śpię.. Pierwsza doba bo ridzilsm, druga doba juzpo porodzie bo bol i dzieci innych pacjentek dawly koncerty na 3gglosy (co przysnę to ktores zaczybalo plajsc i ak dorana).. Adzis Maja postanowila sprawdzić moja wytrzymałość.. Na razie trzymam się ale jak dkugi jeszcze... Pokarmu jak na lekarstwo, musze dokarmiać mm, ale przystawuam, lzy leca ale przystawism,bo musze te lajtacje jakos rozkrecic
    . Wstyd przyznać ale juz dzis w nocy miałam kryzys ona tak okropnie plakala, mnie sie serce krajalo.. Bo juz nie wiedziałam co mam robic.. Tulilam i lzy mi ciurkuem leciały z bezsilności

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ