X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam truskawki I smieetane 36% I teraz mysle czy mozna zjesc czy nie...'taka mam ochote...

• SShape Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tola truskawki nie sa polecane, moja położna się wczoraj śmiała, że mam na nie nawet nie patrzeć;) Tez uwielbiam truskawki i czekam na nie cały rok, ale teraz sobie jednak musze odpuścić.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam wszystkim <3

Czy któraś z Was ma wieści od Marietty........?
    Byłam z nią w kontakcie jeszcze ok tydzień przed jej terminem, ale nagle nastała cisza.......... Martwię się.

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Gratuluję Wam wszystkim <3

Czy któraś z Was ma wieści od Marietty........?
    Byłam z nią w kontakcie jeszcze ok tydzień przed jej terminem, ale nagle nastała cisza.......... Martwię się.

U niej wszystko ok <3 synusia ślicznego ma :) odezwie sie na pewno :-)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dietetyk w szpitalu powiedziała że można jeść nawet truskawki ale na początek 2-3 i sprawdzić po dwóch dniach nic się nie dzieje, później można znowu trochę więcej. Ważne by starać się kupić ze sprawdzonego źródła, naturalne.
    A co ze słodyczami, jecie coś? Mi trudno wytrzymać bez słodyczy ale jedynie na razie trochę ciasta próbowałam.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Mi dietetyk w szpitalu powiedziała że można jeść nawet truskawki ale na początek 2-3 i sprawdzić po dwóch dniach nic się nie dzieje, później można znowu trochę więcej. Ważne by starać się kupić ze sprawdzonego źródła, naturalne.
    A co ze słodyczami, jecie coś? Mi trudno wytrzymać bez słodyczy ale jedynie na razie trochę ciasta próbowałam.

Ja też nie umiem bez słodyczy i jem herbatniki i biszkopty nie ryzykował bym z czekolada bo kakao.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to slodycze jem. Herbatniki czasem jakiegos batonika. Poki co chyba nic sie nie dzieje. Wczoraj jakis problem z brzuszkiem byl tylko. Dzis mu caly dzien daje moje mleko I nawet mu sie nie ulewa tyle co po modyfikowanym. A kawe pijecie? Ile filizanek?ja jak jestem gdzies na miescie to nie potrafie odmowic sobie wielkiego kubka kawy w costa coffee. W ogole mam zachcianki teraz . W ciazy zero

• Guem Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekolady się boję żeby się nie skończyło u małej zaparciem za to mój mąż wpadł w jakiś czekoladowy szał, wszędzie w domu leżą czekolady a on potrafi zjeść tabliczkę dziennie, nie powiem gdzie mi język ucieka :D ja ciągle chodzę głodna, chyba właśnie cukru mi brakuje i przez to nie mogę się najeść. Jeśli chodzi o kawy to dietetyk mówiła coś o 4 filiżankach ale że ani ja ani moja współlokatorka kawy nie pijemy to tematu nie ciągnęłyśmy. Jedynie zieloną herbatę odradzała bo podobno nie ma badań jak wpływa na dziecko. Wszystko w umiarkowanych ilościach :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie piłam i nie pije..

A ze slodyczy jem wszystko oprocZ.czekolady.wafelki,ciastka maślane,wafelki,cukierki,lizaki,żelki..czasem.jak mnie złapie to szukam.w.slodyczach synka co by zjeść..
    A najlepsze.sa.buleczki słodkie z Lidla:-) eh ja nigdy nie schudnę;-)

Najgorsze.ze mam.zaparcia i wypilam,dziennie 0.5l soku jablkowego pól na pól z woda rozcienczony i jest.troche lepiej no ale...to jeszcze nie to heh pewnie to od białego pieczywa i malej ilości warzyw surowych..eh..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam jeść czerwoną paprykę bo też mi brakuje warzyw. W ciąży przy diecie cukrzycowej do każdego posiłku jadłam warzywo a teraz nie i też mam zaparcia :((

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kolka. Maz nosi teraz synka a ja juz mam dosc...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez brzuszek ale w ciagu dnia :/
    Biedne te dzieci:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Wszystkiego najlepszego dla Waszych skarbow ;-) dzis ich święto wiec bądźmy wyrozumiale heh

Kocia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci dzis o 6zrobily mi pobudkę eh..
    Kacper cos tam brzeczl i sikanie a Martynka cisnęła kupkę bo w nocy żadnej nie zrobila i pewnie ja brzuszek denerwowal bo rano 2pod rząd zrobila ale ogarnelam towarzystwo i pospaliśmy do teraz.tzn.Martyna spi a Kacper ogląda bajke a ja mkedzy nimi he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście
    https://bellybestfriend.pl/wywiad/karmienie-piersia-rozmowa-z-liderka-la-leche-league-magda-karpienia,6.html

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli0106, jeśli chodzi o fajne, pojemne kosze wiklinowe to zajrzyj tutaj https://www.vikla.pl/artykuly-z-wikliny/kosze-uzytkowe/lazienkowe-i-na-bielizne.html

• Kocia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy korzystacie, ale polecam aplikacje na telefon Karmienie piersią. Nie trzeba pamiętać o której się karmi i ile czasu to zajmuje, mi bardzo pomogła szczególnie w ogarnianiu odstępów w karmieniu i która pierś ostatnio była jedzona :) Może komuś się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:34

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia
    Ja to na zadanie no bo jednak jak jest gorąco i chce się pic to trzeba dać wczesniej niż zegar pokazuje he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja. Ja musze pilnować żeby nie jadła zbyt rzadko :) jak sobie radzicie z wyjsciem z domu przy karmieniu piersia?

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie podgrzewacze go butelek?jak tak to jakiej firmy.Mam w planie zakupić bo przy mm to przydatne-wkłada się butelkę z wodą i czeka na wydawke w odpowiedniej temp.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ