Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaronowa, to Ty terax juz nie odciagasz, tylko dajesz cyca? Bo my na 3 fronty lecimy, odciagam 4 razy, cyc tez ok 4 razy i raz mm w nocy. Jest troche kombinowania, ale wreszcie maly zaczal ladnie przybierac i nawet polozna powiedziala, ze dobrze wyglada, więc tak lecimy, chciałbym odejsc od ściągania, ale wtedy nie wiem ile zje chłopak...
-
Patrycja24 wrote:Kurde, dziewczyny. Malemu zaczelo brzydko pachniec z kikutka pepowiny...wczoraj kapal tata i podejrzewam, ze wilgotno tam mial. Umylam teraz woda z mydlem, przejechalam wacikiem nasaczonym spirytusem a na koniec popsikalam octaniseptem i wytarlam do sucha. Czy cos powinnam zrobia inaczej? Jakies rady?
-
nick nieaktualnyi.am.chappie wrote:Z ta wit. K to jak komu pasuje, bo jedni mowia tak, drudzy inaczej. Faktem jest, ze jak przeliczyc ile otrzymuja dzieci karmione wyłącznie mm, to wychodzi ok. 25 mikrogram, czyli stara dawka, a na kp karza dawac 150, totalna bzdura.
Tola na mieszankach dzieci potrafią przesypiać noce, więc możecie mieć wiecej takich sytuacji
Ostatnio położna mi mówiła, że wycofali się podobno z tej dawki 150. Ale wiadomo co położna co lekarz to mówi inaczej i jak tu być spokojnym.....
co do diety? Któraś jest na diecie mamy karmiącej? Zastanawiam się czy te bóle brzuszka i problem z kupka to nie przez moją dietę. -
nick nieaktualnyHej , nie wiem czy wiecie 18 maja o 10:23 urodziła się Ninka :)Miała 4540 gram i 59 cm
jest kochana ale charakterek ma po Mamusi więc toczymy ciągle o coś wojnę
ale powoli zaczynam wracać do żywych ;P . Wypisali nas po 3 dniach do domku niestety z żółtaczką fizjologiczną i nadal z nią wojujemy , w czwartek idziemy doi pediatry na kontrolę więc zobaczymy co i jak , mam nadzieję że nie położą nas do szpitala i jakoś samo zejdzie te cholerstwo.
Gratuluję wszystkim nowym Mamusiomniestety nie uda mi się nadrobić tylu stron , ale luknełam na listę
Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie jeszcze nierozpakowanych w końcu dziś ostatni dzień maja dziewczyny
buziaki i pozdrawiamy wszystkie Ciocie i Maluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 08:31
tola2014, pasia27, Iwa2016, SShape, i.am.chappie, JustyśM, maimama, Patrycja24, klaudia1534, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:Bierzecie jakieś witaminy dla matek karmiących bo nie wiem co kupić. Ja póki co biorę magnez i żelazo. Ale magnez jak mi się skończy to odstawiam, żelazo jeszcze z 2 opakowania wezmę bo z anemia mnie wpisał ze szpitala.
-
W mm wychodzi dawka 150 Wit. K. Bo 25 jest w 100 ml.
Daje Wit k co drugi dzień. Bo modyfikowanegi wypija 30 ml na jeden posiłek a powinien 90. Pije z cycków dwóch i dostaje 30 ml modyfikowanego i dopiero jest najedzony. Takze na odciąganie nie starcza mi czasu.
Fioletem bym pępka nie robila skoro się cos robi bo jak sie wda stan zapalny to go nie zauważysz. Jesli po tej maści jutro nie będzie lepiej poszłabym do lekarza.
U nas odpadl kikut ale pod spodem mi sie nie podobało to jeszcze kazaly oczyszczac octanuseptem i z każdym dniem jest lepiej.
Carolaq gratulacje.
Nie jestem na diecie ale nie jem za duzo surowych warzyw czy owoców. -
nick nieaktualnyHmm, na moim mm jest 4,4 mikrog na 100 ml, wiec moze ta ilosc witaminy K zalezy od producenta, my mamy Bebiko.
A co do diety, to staram sie mniej smazonego, a tak to wszystko jem, musze, bo już waze o 1 kg mniej niz przed ciążą, a nie mogę dopuścić do wiekszej utraty wagi.
A witaminy dla mnie mam te same co w ciąży vitaminer prenatal. -
Az sprawdziłam ta witaminę. Oczywiście ze mi sie pomerdalo. Ta stara dawka jest w mlekach. Sort za wprowadzanie w błąd
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecfe028ce8c3.jpg
Witamy
Gratuluje nowym mamą
U nas jakos leci!
Jestesmy po zabiegu, wizyta u pediatry zaliczona! Dzis zakupiłam kropelki na wzdęcia bobotic, o dziwo jest spokójnie chce zapeszać.
Pozdrawiamy :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:48
Patrycja24, Aniu_leczka, pasia27 lubią tę wiadomość