Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Koko gratulacje
na pewno infekcja szybko minie
Pasia u Nas dość szybko udało sie złożyć wniosek o becikowe bo akty sami sobie ksero zrobili a wszelkie zaswiadczenia internetowo np z US sobie ściągajatechnika do przodu normalnie poszła
Miłego dnia
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
monilia84 wrote:Koko gratulacje
na pewno infekcja szybko minie
Pasia u Nas dość szybko udało sie złożyć wniosek o becikowe bo akty sami sobie ksero zrobili a wszelkie zaswiadczenia internetowo np z US sobie ściągajatechnika do przodu normalnie poszła
Miłego dnia
No tak z Us i resztę ściągnęli ale ksero ja musiałam zrobić bo dziady nie maja na miejscu heh -
Pasia to złodziejstwo normalnie żeby taka instytucja nie mogła sobie sama ksero zrobić
Patrycja super że maluszek już tydzień ma
Powiem Wam że ten czas leci jak cholera, mój synek w środę kończy 4 tygodnie a wydaje mi się że niedawno go rodziłampasia27 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
cześć dziewczyny po przerwie, My w końcu w domu, trochę Nas żółtaczka przytrzymała w szpitalu, ale już wracamy na forum
Mogę Wam w końcu pokazać Maję ur 20.05.2016 g 9:16 4220g, 59cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5709a12a8688.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:05
SShape, hiacynta99., Poli9106, pasia27, xpatiiix3, Kocia, aaaguchaaa, tola2014, Patrycja24, JustyśM, Aniu_leczka, Iwa2016, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Dobry dzien.
Po wczorajszej posusze nawę dzis cos leci mleka. Znowu cos mojego upije i
Oprócz mm. -
Kocia wrote:Guem a Tola to skrot imienia czy takie imie? Fajne.
Patrycja ile dni bedzie miał dzidzius podczas sesji!
Koko gratulacje!
Iwa śliczna córeczka
To prawda że czas szybko płynie i nasze maleństwa rosną. Nawet się nie obejrzymy jak będą siadać, chodzić, mówić a dopiero co były w brzuszkumy z mężem do tej pory mamy takie zdziwienie że jeszcze tak niedawno mieściła się pod moim sercem
pasia27, hiacynta99., Iwa81 lubią tę wiadomość
-
My po ktg bo na dzis miałam skierowanie (kolejne na 1.06 a potem skierowanie do szpitala na 2.06) w ktg cisza w eterze :Dskirczy niet mala wiercila sie tętno spoko. Po ktg zbadala mnie lekarka powiedziala ze szyjka juz max skrocona i bardzo "porodowa",pomasowals (ku mojemu wątpliwemu zachwytowi) no i kazala pobiegac po schodach męża w obroty i do 3go powinnam urodzic
pasia27 lubi tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:My po ktg bo na dzis miałam skierowanie (kolejne na 1.06 a potem skierowanie do szpitala na 2.06) w ktg cisza w eterze :Dskirczy niet mala wiercila sie tętno spoko. Po ktg zbadala mnie lekarka powiedziala ze szyjka juz max skrocona i bardzo "porodowa",pomasowals (ku mojemu wątpliwemu zachwytowi) no i kazala pobiegac po schodach męża w obroty i do 3go powinnam urodzic
Hahah zartuje oczywiście
No to ciekawe kiedy się ruszy.. -
Byla u mnie dzis polozna. Fajna,konkretna babka. Mowila,ze mimo tych 3 nocy,kiedy mala bardzo plakala mam probowac jesc normalnie. Wprowadzac co 3 dni cos nowego dopoludnia,obserwowac i sie nie stresowac:) chyba mnie wziela za swirusa jak powiedzialam jej co jem;) hehe
Zdziwila mnie tez mowiac zeby nie przesadzac ze smarowaniem dzieci kremami z filtrem bo przeciez ich nie wystawiamy na pelne slonce...
Poza tym odradzala oliwke. Teraz niby polecane sa balsamy do ciala. U nas ze wzgledu na sucha skore emolium. Co wy na to? -
emolienty to wiadomo ostatecznosc, nie powinno sie ich stosowac na zasadzie bo tak, bo "oilatum"{ fajna sprawa - ponoc na dluzsza mete"rozleniwiaja" skore ktora juz nie musi sama sie nawilzac i natluszczac, bo przeciez ma to z zewnatrz - tak slyszalam. ja na poczatek mam:
->zel do kapieli z babydream [taki z pompka niebieski - sroka polecala.
->na slonce krem z ziaji [filtr 30 od 1 dni - ale to na zasadzie dluzszy pobyt i cienka warstewka],
->krem z hippa do ciala [taki w tubce] tez od 1 dnia.
oliwek poki co nie mam zadnych, tylko olej z migdalow - ale to z mysla o ciemieniuszce i ew. masowaniejak bedzie problem zze skorka to wtedy bede kombinowala
-
a z filtrami -ok nie przesadzac, bo wit d musza malluszki produkwac, ale tez nie przeginac w druga strone, zeby poparzen nie dostalo mysle ze cieniutka wartswa jak sie wybierasz na dluzszy spacer no i wiadomo, tak jak dorosly nie powinien, tak i dziecko - nie wychodzic w te najgorsze slonce kolo poludnia bez ochrony.
takie jest moje zdanie:) -
Ja zamiast balsamu czy oliwki stosuję olejek migdałowy. Przede wszystkim jest naturalny, dobrze nawilża i nie zostawia śliskiej oblepionej skóry. Mi położna też kazała na suchą skórkę kupić od razu jakiś emolient do kąpieli i smarowania ale ja jestem przeciwna póki oczywiście nie będzie takiej konieczności a wydaje mi się że jeszcze nie ma bo jedynie na rączkach i stópkach zostało trochę suchej skóry a to chyba częste u maluszków.
Jeśli chodzi o filtry to my mamy pharmaceris i ja smaruję cieniutką warstwę bo siebie też smaruję, Wit d i tak dodatkowo podajemy. -
Hej dziewczyny.Ja weekend wyjęte z życia miałam bo na weselu byliśmy -Martynka spisała die na medal była grzeczniutka. W sobotę nie zrobiła kupki więc juz w niedziele zaczęłam się niepokoić, kupiłam jej herbatkę koperkowa i jak ręką objął podałam w niedzielę po południu i po paru godzinach aż 3 pieluszki były w kupie hehe.
Ja z tym zapaleniem piersi tak się martwi łam ale się okazało że przy antybiotyku można normalnie podawać swoje mleko hmmm,a ja wylewalam wszystko od piątku. Choć niewiele tego jest to postanowiłam że nawet jak mała raz dziennie dostanie odciagniete moje mleczko to będzie dobrze -nie będę się denerwować.
Co do kąpieli to moja mała uwielbia tylko musi być ciepło w pokoju więc dogrzewamy farelka,gorzej jest z wychodzenie z wanienki wtedy się wkurza.
Ja mojej robię 120 modyfikowanego z czego wypija 70-80 czasami bardzo rzadko 100ml.
Jutro mąż do pracy wraca-nie wiem jak to ogarnę. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:38
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]