X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko gratulacje :) na pewno infekcja szybko minie :)
    Pasia u Nas dość szybko udało sie złożyć wniosek o becikowe bo akty sami sobie ksero zrobili a wszelkie zaswiadczenia internetowo np z US sobie ściągaja :) technika do przodu normalnie poszła :)
    Miłego dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Koko gratulacje :) na pewno infekcja szybko minie :)
    Pasia u Nas dość szybko udało sie złożyć wniosek o becikowe bo akty sami sobie ksero zrobili a wszelkie zaswiadczenia internetowo np z US sobie ściągaja :) technika do przodu normalnie poszła :)
    Miłego dnia :)
    Hehe
    No tak z Us i resztę ściągnęli ale ksero ja musiałam zrobić bo dziady nie maja na miejscu heh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka gratulacje!witaj w naszym.swiecie ;-)

Mamusie to które jeszcze w.dwupaku?

Aguchaa? Tylko ty czy jakkes newsy masz?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Guem a Tola to skrot imienia czy takie imie? Fajne.
    Patrycja ile dni bedzie miał dzidzius podczas sesji!
    Moj maly mezczyzna skonczyl dzisiaj tydzien <3

Kocia lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia to złodziejstwo normalnie żeby taka instytucja nie mogła sobie sama ksero zrobić :)

Patrycja super że maluszek już tydzień ma :)

Powiem Wam że ten czas leci jak cholera, mój synek w środę kończy 4 tygodnie a wydaje mi się że niedawno go rodziłam :)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia na to wyglada ze żeście mnie sama zostawily hehe.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny po przerwie, My w końcu w domu, trochę Nas żółtaczka przytrzymała w szpitalu, ale już wracamy na forum ;)

Mogę Wam w końcu pokazać Maję ur 20.05.2016 g 9:16 4220g, 59cm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5709a12a8688.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:05

SShape, hiacynta99., Poli9106, pasia27, xpatiiix3, Kocia, aaaguchaaa, tola2014, Patrycja24, JustyśM, Aniu_leczka, Iwa2016, monilia84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wszystkim nowym mamon

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien.
    Po wczorajszej posusze nawę dzis cos leci mleka. Znowu cos mojego upije i
    Oprócz mm.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Guem a Tola to skrot imienia czy takie imie? Fajne.
    Patrycja ile dni bedzie miał dzidzius podczas sesji!
    Jest to pełne imię choć pierwotnie zdrobnienie od imienia Anatola :)

Koko gratulacje!
    Iwa śliczna córeczka :)

To prawda że czas szybko płynie i nasze maleństwa rosną. Nawet się nie obejrzymy jak będą siadać, chodzić, mówić a dopiero co były w brzuszku :) my z mężem do tej pory mamy takie zdziwienie że jeszcze tak niedawno mieściła się pod moim sercem <3

pasia27, hiacynta99., Iwa81 lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ktg bo na dzis miałam skierowanie (kolejne na 1.06 a potem skierowanie do szpitala na 2.06) w ktg cisza w eterze :Dskirczy niet mala wiercila sie tętno spoko. Po ktg zbadala mnie lekarka powiedziala ze szyjka juz max skrocona i bardzo "porodowa",pomasowals (ku mojemu wątpliwemu zachwytowi) no i kazala pobiegac po schodach męża w obroty i do 3go powinnam urodzic :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa Majunia jest przepiekna! Niech Wam zdrowo rośnie!

Iwa81 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    My po ktg bo na dzis miałam skierowanie (kolejne na 1.06 a potem skierowanie do szpitala na 2.06) w ktg cisza w eterze :Dskirczy niet mala wiercila sie tętno spoko. Po ktg zbadala mnie lekarka powiedziala ze szyjka juz max skrocona i bardzo "porodowa",pomasowals (ku mojemu wątpliwemu zachwytowi) no i kazala pobiegac po schodach męża w obroty i do 3go powinnam urodzic :D
    3czerwca czy lipca?
    Hahah zartuje oczywiście ;-)
    No to ciekawe kiedy się ruszy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia boj sie Boa! nie strasz mnie tak ;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie dzis polozna. Fajna,konkretna babka. Mowila,ze mimo tych 3 nocy,kiedy mala bardzo plakala mam probowac jesc normalnie. Wprowadzac co 3 dni cos nowego dopoludnia,obserwowac i sie nie stresowac:) chyba mnie wziela za swirusa jak powiedzialam jej co jem;) hehe
    Zdziwila mnie tez mowiac zeby nie przesadzac ze smarowaniem dzieci kremami z filtrem bo przeciez ich nie wystawiamy na pelne slonce...
    Poza tym odradzala oliwke. Teraz niby polecane sa balsamy do ciala. U nas ze wzgledu na sucha skore emolium. Co wy na to?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emolienty to wiadomo ostatecznosc, nie powinno sie ich stosowac na zasadzie bo tak, bo "oilatum"{ fajna sprawa - ponoc na dluzsza mete"rozleniwiaja" skore ktora juz nie musi sama sie nawilzac i natluszczac, bo przeciez ma to z zewnatrz - tak slyszalam. ja na poczatek mam:
    ->zel do kapieli z babydream [taki z pompka niebieski - sroka polecala.
    ->na slonce krem z ziaji [filtr 30 od 1 dni - ale to na zasadzie dluzszy pobyt i cienka warstewka],
    ->krem z hippa do ciala [taki w tubce] tez od 1 dnia.

oliwek poki co nie mam zadnych, tylko olej z migdalow - ale to z mysla o ciemieniuszce i ew. masowanie :) jak bedzie problem zze skorka to wtedy bede kombinowala

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z filtrami -ok nie przesadzac, bo wit d musza malluszki produkwac, ale tez nie przeginac w druga strone, zeby poparzen nie dostalo mysle ze cieniutka wartswa jak sie wybierasz na dluzszy spacer no i wiadomo, tak jak dorosly nie powinien, tak i dziecko - nie wychodzic w te najgorsze slonce kolo poludnia bez ochrony.

takie jest moje zdanie:)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z sesji, ktora wg slow fotografki byla udana :-) balam sie jak to wyjdzie ze spaniem. Poza tym, iz me dziecie postanowilo mnie osrolic to git :-P

aaaguchaaa, Liley lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast balsamu czy oliwki stosuję olejek migdałowy. Przede wszystkim jest naturalny, dobrze nawilża i nie zostawia śliskiej oblepionej skóry. Mi położna też kazała na suchą skórkę kupić od razu jakiś emolient do kąpieli i smarowania ale ja jestem przeciwna póki oczywiście nie będzie takiej konieczności a wydaje mi się że jeszcze nie ma bo jedynie na rączkach i stópkach zostało trochę suchej skóry a to chyba częste u maluszków.
    Jeśli chodzi o filtry to my mamy pharmaceris i ja smaruję cieniutką warstwę bo siebie też smaruję, Wit d i tak dodatkowo podajemy.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Ja weekend wyjęte z życia miałam bo na weselu byliśmy -Martynka spisała die na medal była grzeczniutka. W sobotę nie zrobiła kupki więc juz w niedziele zaczęłam się niepokoić, kupiłam jej herbatkę koperkowa i jak ręką objął podałam w niedzielę po południu i po paru godzinach aż 3 pieluszki były w kupie hehe.
    Ja z tym zapaleniem piersi tak się martwi łam ale się okazało że przy antybiotyku można normalnie podawać swoje mleko hmmm,a ja wylewalam wszystko od piątku. Choć niewiele tego jest to postanowiłam że nawet jak mała raz dziennie dostanie odciagniete moje mleczko to będzie dobrze -nie będę się denerwować.
    Co do kąpieli to moja mała uwielbia tylko musi być ciepło w pokoju więc dogrzewamy farelka,gorzej jest z wychodzenie z wanienki wtedy się wkurza.
    Ja mojej robię 120 modyfikowanego z czego wypija 70-80 czasami bardzo rzadko 100ml.
    Jutro mąż do pracy wraca-nie wiem jak to ogarnę. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:38

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ