Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam medela mini electric ale teraz mam canpola elektryczny i polecam widzę różnice
jest moc i rytm ssania do ustawienia a w medela w jednym rytmie ssie ;P także uważam ze canpol lepszy
cena jak na elektryczny tez jest fajna bo ok 150 zł z przesyłka zapłaciłam
Livia
Nela
Marcel
-
Baronowa, ja mam ok. 100ml z dwoch odciagniec w systemie 7-5-3 i jestem happy, ze "az" tyle. Ciezko bo mlody non stop na cycku wisi, ale sie nie poddaje. Polozna polecila mi, zeby zmielic anyz, koper wloski i kminek i 3×po lyzecce zjesc. Mysle, ze dzieki temu, w ogole ruszyla u mnie laktacja.Patrycja24
-
nick nieaktualnyJa mam system 5-3-1 i za jednym posiedzeniem to ok. 60-80 ml, chociaz dzis jest gorzej. Staram sie z 5 razy odciagnac, a karmie piersia 3-5 razy dziennie po ok. 10 min, dziala to usypiajaco na chłopaka
Laktator mam pozyczony Avent reczny, nie mam porównania, ale chyba jest spoko. Jutro przyjdzie polozna, ktora jest doradca laktacyjnym i podpowie co dalej. Gdyby moj maluch lepiej ssal, to by bylo super. Niby dziecko wypije tyle ile potrzebuje, ale jakos nie wydaje mi sie, ze za jednym karmieniem wypija 30 ml, a z butli pociagnie 50 ml.
Baronowa ja tez mam dola i wymiekam, te hormony
Maly jest grzeczny, tylko nie lubi sie kapac i byc przebierany, a tak to wlasciwie je i spi no o czasem pomarudzi, ale chyba nie mam co narzekac. A Wasze tez placza przy kapieli? -
Mój Misiek uwielbia kapiel!!! Tak naprawde to po kąpieli śp jak zabity
bo jak go nie wykapie, to usypiam go z godzinę
Jutro idziemy na zabieg do chirurga !! Jak wasze maluchy maja problem z łapaniem cyca ! Sprawdźcie sobie języczek czy nie jest zrośnięty !!
-
Dzięki za opinie, zatem zamawiam laktator canpol i mam nadzieję że się sprawdzi.
Tola kąpiel lubi, gorzej jest z wycieraniem i w ogóle ze zmianą pieluchy, krzyczy jakby jakaś krzywda się jej działa. Chyba że jest to zmiana zaraz po jedzeniu kiedy jest zadowolona i wyciszona, jak idzie sprawnie to uda się bez płaczumy właśnie po kąpieli, cycusiu i bajce
dzidzia śpi a ja powinnam się zabrać za prasowanie ale chętnie przytulę się do niej i zasnę
jutro będziemy cały dzień same, trochę się obawiam jak sobie poradzę bo fajnie jak się obowiązki rozkładają na dwoje i można mieć dla siebie chociaż chwilę. Mam nadzieję że Tolinka będzie dla mamy wyrozumiała
-
hiacynta99. wrote:Mój Misiek uwielbia kapiel!!! Tak naprawde to po kąpieli śp jak zabity
bo jak go nie wykapie, to usypiam go z godzinę
Jutro idziemy na zabieg do chirurga !! Jak wasze maluchy maja problem z łapaniem cyca ! Sprawdźcie sobie języczek czy nie jest zrośnięty !!
A no.wlasnie to może być problem z lapamiem.cyca..
-
Udalo mi sie sciagnac 120 ml za jednym posiedzeniem
jaram sie tym. Mikuś o 15-stej objadl sie jak smok, lezal sobie ok.40 min, potem spal do 19:45, kapiel, masowanko, kilka minut na piersi, wypil 60 ml odciagnietego i spi
pasia27 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Dziewczyny które macie 2dzieci.to przy skladaniu papierów do becikowego potrzeba tez ksero aktu urodzenia pierwszego dziecka..no i drugiego oczywiście..porąbani..nastalam sie w piątek a ta do mnie ze akt Kacpra..wkurzona musiałam odbić na ksero i zaś.w.kolejce ..ale.zlozylam
A ha.jak któraś po rozwodzie to alt rozwodowy tez potrzeba -
U nas kapiel ok. Młody leży na pieluszce i jest przykryty druga pielucha wiec kapiel ok. Potem go masuje ręcznikiem wiec nie jest zle.
Za to przebieranie przed karmieniem to gorzej. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Ja urodziłam niespodziewanie przez cc, 26/05. Noc wcześniej jednak pojawiłam sie w szpitalu bo po odejściu czopa dostałam skurczy co 3-4 minuty. Rano sie wyciszyło, a wieczorem na ktg wyszedł spadek tętna i mały poziom wód wiec wylądowałam na stole. Teraz jesteśmy jeszcze w szpitalu bo Tymuś ma nadal spadki tętna i zapalenie płuc, przy czym potwierdza jutro. Serduszko na szczęście ok. Klusek siedział w inkubatorze ale dziś go juz wyjęli. Poza tym fajny duży chłopak 55 cm 3700 wagi. Byle się pozbyć tej infekcji...