X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Wrocilismy z sesji, ktora wg slow fotografki byla udana :-) balam sie jak to wyjdzie ze spaniem. Poza tym, iz me dziecie postanowilo mnie osrolic to git :-P
    Milo z Jego strony hehe. Przypomnialas mi jak rodzila moja koleżanka (drugiego syna) i zaraz po wyskoczeniu jak mu pępowinę odcięli i polozyli jej na klatce piersiowej no leży leży nawet nie stronie aż tu nagle koleżanka mówi ze cos jej dziwnie ciepło - tak tak Jasiek postanowił matkę swa po prostu osrac caluteńka ;)caly brzucho w smolce miala :Stanie te dzieci cudowne sa

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Milo z Jego strony hehe. Przypomnialas mi jak rodzila moja koleżanka (drugiego syna) i zaraz po wyskoczeniu jak mu pępowinę odcięli i polozyli jej na klatce piersiowej no leży leży nawet nie stronie aż tu nagle koleżanka mówi ze cos jej dziwnie ciepło - tak tak Jasiek postanowił matkę swa po prostu osrac caluteńka ;)caly brzucho w smolce miala :Stanie te dzieci cudowne sa
    Moja córcia zrobiła dokładnie to samo :D ale ja myślę że to z miłości ;)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu to tez prezent ;)

pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj krolewicz wykapany, najedzony, lezy sobie i obserwuje <3

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczyny, my spędzimy w szpitalu około dwa tygodnie, wcześniej nie ma bata zeby go wypuścili. Próbuje rozkręcić laktację, ale bez dostawiania do piersi nie ma lekko. Jutro może nam sie uda juz dostawiać, dziś jeszcze nie było szans bo Tymek ma podpiętą pompę z lekiem podnoszącym tętno. Pracuje laktatorem i udaje się sciągnąć po 40-50 ml, wiec przynajmniej dostaje tez moje mleko.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 ml to bardzo dużo ci się udaje. Bedzie dobrze z laktacja jak juz tyle masz.
    Duzo zdrowka dla Synka. Moj tylko jedna noc byl w inkubatorze i jak to sobie przypomnę to stres straszny. Takze trzymaj sie dzielnie. A my nie puszczamy kciukow

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka, bedzie dobrze. Trzymamy z Mikim kciuki za Ciebie i Tymka.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co 4h odciagam 50/60ml zdarza mi sie tez co 8 h odciagam. Z tym ze u mnie juz 3 tyg po porodzie. Strasznie nieregularnnie to robie. Po 8h mam okolo 110 ml ale np z prawej piersi tylko 40 ml a z lewej 70ml. Nie wiem czemu w prawej zawsze mniej jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 23:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I dzis mlody zjadl mojego 430ml a mm 240ml. W nie wiem co z ta wit K w tej sytuacji. Dzis strasznie nerwowy dzien. Mlody co chwile sie wybudzal I prezyl. Jak sie go wzielo na rece to ok. Zastanawiam sie czy to kolki...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmimy piersią a potem dostaje 30/40mm. Takze nie wiem ile wypija mojego. No ale potem 3 h śpi wiec chyba najedzony.
    Polozna kazala dawać co drugi dzien Wit. Bo cala dawkę wypijal by jakby pil 500 mm.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny. Malemu zaczelo brzydko pachniec z kikutka pepowiny...wczoraj kapal tata i podejrzewam, ze wilgotno tam mial. Umylam teraz woda z mydlem, przejechalam wacikiem nasaczonym spirytusem a na koniec popsikalam octaniseptem i wytarlam do sucha. Czy cos powinnam zrobia inaczej? Jakies rady?

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym odwiedzila pediatre bo może maść z antybiotykiem jest potrzebna

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wit k polozna mi mówiła, że jeśli dziecko wypija 300ml i więcej mm to się nie podaje, jeśli mniej lub jest tylko na kp to trzeba dawać

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówiła że jak jest karmienie mieszane to co 2 dzien się podaję wit K

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to juz nie wiadomo jak z ta wit K...
    Co do usg bioderek to trzeba miec skierowanie od pediatry aby zrobic na nfz?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja bym odwiedzila pediatre bo może maść z antybiotykiem jest potrzebna
    Dzwonilam do poloznej i kazala nasmarowac mu to Tribioticiem. Pytalam o lekarza to mowila, ze niepotrzebnie.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek dzis obudzil sie o 6 I wtedy zjadl 100 ml mm. Poprzednie kaarmienie bylo o 22.30 ani ja ani maz sie nie obudzilismy. Maly tez mocno spal. nie wiem wlasnie czy powinnam budzic czy nie skoro sam nie wolal o jedzenie.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Aa I dzis mlody zjadl mojego 430ml a mm 240ml. W nie wiem co z ta wit K w tej sytuacji. Dzis strasznie nerwowy dzien. Mlody co chwile sie wybudzal I prezyl. Jak sie go wzielo na rece to ok. Zastanawiam sie czy to kolki...
    U nas tak samo jest i niby to kolki,po debridacie są krotsze bo wieczor to jest jeden wielki krzyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta wit. K to jak komu pasuje, bo jedni mowia tak, drudzy inaczej. Faktem jest, ze jak przeliczyc ile otrzymuja dzieci karmione wyłącznie mm, to wychodzi ok. 25 mikrogram, czyli stara dawka, a na kp każą dawac 150, totalna bzdura.
    Tola na mieszankach dzieci potrafią przesypiać noce, więc możecie mieć wiecej takich sytuacji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:18

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Moj synek dzis obudzil sie o 6 I wtedy zjadl 100 ml mm. Poprzednie kaarmienie bylo o 22.30 ani ja ani maz sie nie obudzilismy. Maly tez mocno spal. nie wiem wlasnie czy powinnam budzic czy nie skoro sam nie wolal o jedzenie.
    Nasza też tyle spi,i kurcze lekarz mowil mi zebym co 4 h ja wybudzala to ten brzuszek t al nie bd bolec,bo lepiej żeby mniejsze porcje jadla.A ja przysnelam i obudzilam się po 5 h:/

tola2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ