Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja24 wrote:Wrocilismy z sesji, ktora wg slow fotografki byla udana
balam sie jak to wyjdzie ze spaniem. Poza tym, iz me dziecie postanowilo mnie osrolic to git
pasia27 lubi tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:Milo z Jego strony hehe. Przypomnialas mi jak rodzila moja koleżanka (drugiego syna) i zaraz po wyskoczeniu jak mu pępowinę odcięli i polozyli jej na klatce piersiowej no leży leży nawet nie stronie aż tu nagle koleżanka mówi ze cos jej dziwnie ciepło - tak tak Jasiek postanowił matkę swa po prostu osrac caluteńka ;)caly brzucho w smolce miala :Stanie te dzieci cudowne sa
ale ja myślę że to z miłości
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę wam dziewczyny, my spędzimy w szpitalu około dwa tygodnie, wcześniej nie ma bata zeby go wypuścili. Próbuje rozkręcić laktację, ale bez dostawiania do piersi nie ma lekko. Jutro może nam sie uda juz dostawiać, dziś jeszcze nie było szans bo Tymek ma podpiętą pompę z lekiem podnoszącym tętno. Pracuje laktatorem i udaje się sciągnąć po 40-50 ml, wiec przynajmniej dostaje tez moje mleko.
-
50 ml to bardzo dużo ci się udaje. Bedzie dobrze z laktacja jak juz tyle masz.
Duzo zdrowka dla Synka. Moj tylko jedna noc byl w inkubatorze i jak to sobie przypomnę to stres straszny. Takze trzymaj sie dzielnie. A my nie puszczamy kciukowpasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa co 4h odciagam 50/60ml zdarza mi sie tez co 8 h odciagam. Z tym ze u mnie juz 3 tyg po porodzie. Strasznie nieregularnnie to robie. Po 8h mam okolo 110 ml ale np z prawej piersi tylko 40 ml a z lewej 70ml. Nie wiem czemu w prawej zawsze mniej jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 23:54
-
nick nieaktualny
-
My sie karmimy piersią a potem dostaje 30/40mm. Takze nie wiem ile wypija mojego. No ale potem 3 h śpi wiec chyba najedzony.
Polozna kazala dawać co drugi dzien Wit. Bo cala dawkę wypijal by jakby pil 500 mm. -
Kurde, dziewczyny. Malemu zaczelo brzydko pachniec z kikutka pepowiny...wczoraj kapal tata i podejrzewam, ze wilgotno tam mial. Umylam teraz woda z mydlem, przejechalam wacikiem nasaczonym spirytusem a na koniec popsikalam octaniseptem i wytarlam do sucha. Czy cos powinnam zrobia inaczej? Jakies rady?Patrycja24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:Aa I dzis mlody zjadl mojego 430ml a mm 240ml. W nie wiem co z ta wit K w tej sytuacji. Dzis strasznie nerwowy dzien. Mlody co chwile sie wybudzal I prezyl. Jak sie go wzielo na rece to ok. Zastanawiam sie czy to kolki...
-
nick nieaktualnyZ ta wit. K to jak komu pasuje, bo jedni mowia tak, drudzy inaczej. Faktem jest, ze jak przeliczyc ile otrzymuja dzieci karmione wyłącznie mm, to wychodzi ok. 25 mikrogram, czyli stara dawka, a na kp każą dawac 150, totalna bzdura.
Tola na mieszankach dzieci potrafią przesypiać noce, więc możecie mieć wiecej takich sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:18
-
tola2014 wrote:Moj synek dzis obudzil sie o 6 I wtedy zjadl 100 ml mm. Poprzednie kaarmienie bylo o 22.30 ani ja ani maz sie nie obudzilismy. Maly tez mocno spal. nie wiem wlasnie czy powinnam budzic czy nie skoro sam nie wolal o jedzenie.
tola2014 lubi tę wiadomość