Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
maimama wrote:Dziewczyny ze starszymi dziećmi, jak Wasze pociechy radzą sobie z nową sytuacją? Moja jest bardzo zazdrosna, teraz jest odrobinę lepiej, ale i tak ciężko. Po całym dniu z nimi dwoma czasem wysiadam, ehh.
Jak mala śpi to się z nim bawię,spędzam.czas..albo się przytulamy..rozumie ze musi poczekać bo karmie Martynkę..zabawi sie za.ten czas.nie narzekam .to.dla.nich zupełnie nową sutuacja wiec nawet jego humory staram.sie zrozumieć bo pewnie to po swojemu tam gdzies przezywa.. -
aaaguchaaa wrote:Klosia ja kd 3dob nie śpię.. Pierwsza doba bo ridzilsm, druga doba juzpo porodzie bo bol i dzieci innych pacjentek dawly koncerty na 3gglosy (co przysnę to ktores zaczybalo plajsc i ak dorana).. Adzis Maja postanowila sprawdzić moja wytrzymałość.. Na razie trzymam się ale jak dkugi jeszcze... Pokarmu jak na lekarstwo, musze dokarmiać mm, ale przystawuam, lzy leca ale przystawism,bo musze te lajtacje jakos rozkrecic
. Wstyd przyznać ale juz dzis w nocy miałam kryzys ona tak okropnie plakala, mnie sie serce krajalo.. Bo juz nie wiedziałam co mam robic.. Tulilam i lzy mi ciurkuem leciały z bezsilności
Miałam podobnie nie dospana mała ryczala głodna ja wściekła smutna i wszystkie złe uczucia. Ale w domu idzie złapać oddech. Dziecko zasypia a Ty z nim i z dnia na dzień jest lepiej. Tez nie miałam za dużo pokarmu i jeszcze się uparlam żeby nie dawali mm trochę bez sensu bo sama się tylko nakrecalam. Ale teraz powoli wychodzimy na prostąpasia27 lubi tę wiadomość
-
Witamy się, teraz myślę że częściej będę mogła zaglądać i być z Wami na bieżąco,
myślałam że z racji kataru będzie słaba noc, ale Mała bez problemu spała, budziła się standardowo co 3,5h na jedzonko i zmianę pamperucha,
pokarm się na bieżąco produkuje, że odciągam i dokarmiam młodą butelką bo szkoda mojego mleka, w nocy chciałam jej dać trochę wody bo czytałam że pomaga przy katarze ale jej mina na smak wody bezcenna, chyba nie będzie jej amatorem
Pasiu, wczoraj na katar zastosowałam prawie wszystkie naturalne metody,
sól, odciąganie, mokra pielucha na budce kołyski, olejek miętowy na kocyku
i maść majerankowa pod noskiem, i chyba jest lepiej
-
Iwa81 wrote:Witamy się, teraz myślę że częściej będę mogła zaglądać i być z Wami na bieżąco,
myślałam że z racji kataru będzie słaba noc, ale Mała bez problemu spała, budziła się standardowo co 3,5h na jedzonko i zmianę pamperucha,
pokarm się na bieżąco produkuje, że odciągam i dokarmiam młodą butelką bo szkoda mojego mleka, w nocy chciałam jej dać trochę wody bo czytałam że pomaga przy katarze ale jej mina na smak wody bezcenna, chyba nie będzie jej amatorem
Pasiu, wczoraj na katar zastosowałam prawie wszystkie naturalne metody,
sól, odciąganie, mokra pielucha na budce kołyski, olejek miętowy na kocyku
i maść majerankowa pod noskiem, i chyba jest lepiej -
Wczoraj szukalam info o pokrzywkę.czy można pic przy kp i nawet wskazane bo pokrzywa wzmaga laktacje wiec wypilam w dzień i wieczór takie bańie..
Co prawda problemów z tym nie mam ale chciałam pozbyć sie wody bo napuchnieta jeszcze jestem i tak sobie pije.sprobujcie na mleczkoaaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy już katarek, byłam u lekarza. Osłuchowo ok, gardziołko ok.
Zaleciła Nasivin Soft ten najsłabszy (i tak jest niby od 3 mż) wodę morską , oczyszczanie nosa, dużo na brzuchu.
Do lekarza wolałam iść żeby czasami nie przegapić czegoś poważniejszego niż katarek -
aaaguchaaa wrote:Iwa a ta herbatka to ta z babydream? A jaki "smak" tzn zjakich ziol robiona?
Pasia o widzisz.. Nie miałam pojecia o pokrzywie. Trzeba spróbować!
tak Babydream i fajny skład też przeciwwzdęciom: Anyż, Koper włoski, Melisa, kminek, werbena cytrynowa -
nick nieaktualny
-
Tola ja pierwszą migrenę mam już za sobą, 5 dnia po porodzie mnie dopadła i męczyła 4 dni. Na szczęście przez większość czasu był wtedy mąż w domu to się zajmował małą a ja się ograniczałam właściwie do karmienia i przytulania. Raz zabrał córcię do drugiego pokoju i karmił butelką żebym mogła się porządnie wyspać i rzeczywiście poczułam się dużo lepiej więc jak możesz sobie pozwolić na kilka godzin nieprzerwanego snu to polecam.
Dzisiaj wróciła moja kochana córeńka, bez płaczu, bez nerwów, bez bólu. Zjadła, posłuchała wierszyków i zasnęła. Po wczorajszym koszmarnym dniu zostało tylko nieprzyjemne wspomnienie i obolałe piersi. Jestem nią zauroczona, każdego dnia jest coraz bardziej kontaktowa, słucha, patrzy uważnie aż trudno mi uwierzyć że ma dopiero dwa tygodnie -
Justyś, uważaj na siebie. Jesz odpowiednio? może cukier ci spadł
Współczuję migren
Przebrałam chyba dzisiaj 584 kupę;/
Edit: 585...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 13:00
-
Baronowa_83 wrote:Justyś, uważaj na siebie. Jesz odpowiednio? może cukier ci spadł
Współczuję migren
Przebrałam chyba dzisiaj 584 kupę;/
Edit: 585...co przebiore to narabie
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Hej, przepraszam, że dopiero teraz i nie na temat się wypowiem. Jestem majówka, która obserwuje ten wątek od początku. 23 maja przyszła na świat moja córka przez cc. Chcialabym tylko poinformować, że mój szpital dawał dwa pudełka po narodzinach dziecka: Niebieskie Pudełko oraz takie różowe. Polecam przejrzeć zawartość bardzo dokładnie, ponieważ w jednym z nich był kupon rabatowy -30% na maść 100g Bephantem Extra w sklepie http://sklep.consumerhealth.bayer.com.pl/
W środę się zarejestrowałam, a dziś otrzymałam maść za 27,59 już z przesyłką kurierem za pobraniem. Nie wiem jak to sie im opłaci, ale to działa.