X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem uczulona na szwy rozpuszczalne . Po pierwszym porodzie zaden szew nie zlapal:/. Takze musiałam byc jeszcze raz cieta.

Teraz rez jeden puścił :/ mimo ze nierozpuszczalne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jak mieszać moje mleko z mm? W sensie jakie proporcje bo słyszałam że moje mleko jest mniej kaloryczne. Odciągam pokarm i podaje w butelce i zauważyłam że jak jest np pół mojego i pół mm to nie dojada a jak zrobię taką samą ilość samego mm to jest syty..

A i czy po każdym karmieniu bierzecie dziecko do odbicia? Czasem mam ochotę go po jedzeniu od razu odłożyć bo zasypia w trakcie ale jak go dam do pionu to to się rozbudza..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja tylko na 3 miesiące bo maz idzie na zabieg. Takze uwolnię sie od hormonów.

A co się z tym robi. Wystarczy odpoczynek czy jakis zabieg potem

Jak będzie mi przeszkadzac to obniżenie to min za pół roku zabieg plastyki

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Dziewczyny wiecie jak mieszać moje mleko z mm? W sensie jakie proporcje bo słyszałam że moje mleko jest mniej kaloryczne. Odciągam pokarm i podaje w butelce i zauważyłam że jak jest np pół mojego i pół mm to nie dojada a jak zrobię taką samą ilość samego mm to jest syty..

A i czy po każdym karmieniu bierzecie dziecko do odbicia? Czasem mam ochotę go po jedzeniu od razu odłożyć bo zasypia w trakcie ale jak go dam do pionu to to się rozbudza..

mi położna mówiła że nie powinno się mieszać mleka, najpierw dziecko powinno dostać mleko z piersi, a potem MM.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nikt w nocy nie pisal. Czyzby kazda nic przespala? Moj synek o 23 sie obudzill zjadl I do 1wojowal...dopiero twraz wstal. Godzine moglby pospac jeszcze...ile teraz jedza Wasze dzieci. Moj zazwyczaj 600/650ml a wczoraj zjadl 765ml....nie wiem czy to nie za duzo. 3tyg ma..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:02

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia kolo 20 o 24 karmienie potem o 3 i dzisiaj buszowala prawie do 5 i teraz jeszcze śpi a ja na szybko śniadanie bo jestem sama to nie wiadomo czy będę miała czas na inne posiłki :p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej nie powinno sie mieszać mleka kobiecego i mm :-)

Evil.w szpitalu polozne mowily ze po mm odbijac....ja po cycku w nocy nie odbijam ale je na snie spokojnie ciągnie i lyka Malo powietrza..w dzień zawsze odbijam bo po tym powietrzu pozniej ciśnie ja brzuszek..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cycku nie odbijam chyba że widzę ze coś nie pasuje to wtedy. Ale jak daje mój pokarm odciagniety to odbijam bo z butli zawsze wie powietrza nalapie.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dzis nikt w nocy nie pisal. Czyzby kazda nic przespala? Moj synek o 23 sie obudzill zjadl I do 1wojowal...dopiero twraz wstal. Godzine moglby pospac jeszcze...ile teraz jedza Wasze dzieci. Moj zazwyczaj 600/650ml a wczoraj zjadl 765ml....nie wiem czy to nie za duzo. 3tyg ma..

ale to dawka w ciągu doby ? czy na raz ;)?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja po cycku nie odbijam chyba że widzę ze coś nie pasuje to wtedy. Ale jak daje mój pokarm odciagniety to odbijam bo z butli zawsze wie powietrza nalapie.

u mnie dokładnie takie samo działanie,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam pytanko, jakie nawilżacze powietrza polecacie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ponawiam pytanko, jakie nawilżacze powietrza polecacie ?

W dzień dobry TVN było kiedyś i patrzyłam na stronie jak wyszukasz nawilzacze powietrza to Pani Gadżet opowiada trochę :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza u nas ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ale to dawka w ciągu doby ? czy na raz ;)?
    Nie no przez cala dobe heehehe :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam u lekarza z moją Martynka -odkąd jest na mm ma problem z kupkami wczoraj nic nie zrobiła dziś też narazie nie.Lekarz powiedziała żeby jej dawać wodę z glukoza (nie chciałam małej przyzwyczajać do słodkiego ale jak to ma pomóc ),dawałam też cherbatke koperkowa ale średni pomaga.Nie wiem czy od tego nie tworzą się kolki bo czasami ni z tad i z owad zaczyna się drzec ma twardy brzuszek zazwyczaj rano i wieczorem się to zdarza.Podobko ba kilku najlepszy jest Sab Simplex-dostepny tylko w Niemczech (w necie też można znalezc)ale sama już kie wiem czy to kolki.Jak zaczyna krzyczeć to wszystko bym zrobiła żeby przestała.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z ta herbatka koperkowa jest wkoncu? Mam z hipp I nie wiem czy podawac czy nie. W sumie co do kolek nie jestem pewna. Placz jest jakies 5 min I wyginanie sie. Co jakis czas tez budzi sie ponosimy go I spokoj. Takie herbatki moga szkodzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziś byłam u lekarza z moją Martynka -odkąd jest na mm ma problem z kupkami wczoraj nic nie zrobiła dziś też narazie nie.Lekarz powiedziała żeby jej dawać wodę z glukoza (nie chciałam małej przyzwyczajać do słodkiego ale jak to ma pomóc ),dawałam też cherbatke koperkowa ale średni pomaga.Nie wiem czy od tego nie tworzą się kolki bo czasami ni z tad i z owad zaczyna się drzec ma twardy brzuszek zazwyczaj rano i wieczorem się to zdarza.Podobko ba kilku najlepszy jest Sab Simplex-dostepny tylko w Niemczech (w necie też można znalezc)ale sama już kie wiem czy to kolki.Jak zaczyna krzyczeć to wszystko bym zrobiła żeby przestała.

U nas tez ciezko mu zrobic kupke ale czasem jest tak.ze bedzie jedna a czasem 6. Mniee.lekarz mowil ,ze to normalne jest.

• Guem Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj byliśmy na wizycie i malutka od wyjścia ze szpitala przez dwa tygodnie przybrała już 600 g :) cieszę się bo z kp to jest problem że nie widać ile dziecko zje i martwiłam się czy nie jest głodna a do tego wszyscy na silę doradzają butelkę dawać jeszcze po piersi bo pewnie nie dojadła, eh wydaje mi się że w moim otoczeniu karmienie piersią jest uważane za coś gorszego. Ale teraz widzę że robię dobrze i dziecko zdrowo rośnie :)
    Tola też pręży się i wygina przy puszczaniu bąków albo na kupkę ale pediatra powiedziała że na tym etapie to normalne bo układ pokarmowy, zwieracze są jeszcze niedojrzałe więc nie ma się czym martwić. Ja nie podaję nic dodatkowo do picia przy moim mleku ale zaczęłam pić rumianek, pierwotnie dla siebie bo miałam jakiś problem z zaparciami ale doczytałam że może pomóc też małej więc zobaczymy czy będą jakieś efekty.

pasia27 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo i często kładziecie maluchy na brzuchu?

Liley lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Hej, my dzisiaj byliśmy na wizycie i malutka od wyjścia ze szpitala przez dwa tygodnie przybrała już 600 g :) cieszę się bo z kp to jest problem że nie widać ile dziecko zje i martwiłam się czy nie jest głodna a do tego wszyscy na silę doradzają butelkę dawać jeszcze po piersi bo pewnie nie dojadła, eh wydaje mi się że w moim otoczeniu karmienie piersią jest uważane za coś gorszego. Ale teraz widzę że robię dobrze i dziecko zdrowo rośnie :)
    Tola też pręży się i wygina przy puszczaniu bąków albo na kupkę ale pediatra powiedziała że na tym etapie to normalne bo układ pokarmowy, zwieracze są jeszcze niedojrzałe więc nie ma się czym martwić. Ja nie podaję nic dodatkowo do picia przy moim mleku ale zaczęłam pić rumianek, pierwotnie dla siebie bo miałam jakiś problem z zaparciami ale doczytałam że może pomóc też małej więc zobaczymy czy będą jakieś efekty.

600g to.laadnie. moj w 2 tyg I 4 dni 420 g...teraz siee zastanawiam czy to nie malo. Jak u Was dzieciaczki przybraly?

‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ