Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem uczulona na szwy rozpuszczalne . Po pierwszym porodzie zaden szew nie zlapal:/. Takze musiałam byc jeszcze raz cieta.
Teraz rez jeden puściłmimo ze nierozpuszczalne
-
Dziewczyny wiecie jak mieszać moje mleko z mm? W sensie jakie proporcje bo słyszałam że moje mleko jest mniej kaloryczne. Odciągam pokarm i podaje w butelce i zauważyłam że jak jest np pół mojego i pół mm to nie dojada a jak zrobię taką samą ilość samego mm to jest syty..
A i czy po każdym karmieniu bierzecie dziecko do odbicia? Czasem mam ochotę go po jedzeniu od razu odłożyć bo zasypia w trakcie ale jak go dam do pionu to to się rozbudza.. -
Evil89 wrote:Dziewczyny wiecie jak mieszać moje mleko z mm? W sensie jakie proporcje bo słyszałam że moje mleko jest mniej kaloryczne. Odciągam pokarm i podaje w butelce i zauważyłam że jak jest np pół mojego i pół mm to nie dojada a jak zrobię taką samą ilość samego mm to jest syty..
A i czy po każdym karmieniu bierzecie dziecko do odbicia? Czasem mam ochotę go po jedzeniu od razu odłożyć bo zasypia w trakcie ale jak go dam do pionu to to się rozbudza..
mi położna mówiła że nie powinno się mieszać mleka, najpierw dziecko powinno dostać mleko z piersi, a potem MM. -
nick nieaktualnyDzis nikt w nocy nie pisal. Czyzby kazda nic przespala? Moj synek o 23 sie obudzill zjadl I do 1wojowal...dopiero twraz wstal. Godzine moglby pospac jeszcze...ile teraz jedza Wasze dzieci. Moj zazwyczaj 600/650ml a wczoraj zjadl 765ml....nie wiem czy to nie za duzo. 3tyg ma..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:02
-
No raczej nie powinno sie mieszać mleka kobiecego i mm
Evil.w szpitalu polozne mowily ze po mm odbijac....ja po cycku w nocy nie odbijam ale je na snie spokojnie ciągnie i lyka Malo powietrza..w dzień zawsze odbijam bo po tym powietrzu pozniej ciśnie ja brzuszek.. -
tola2014 wrote:Dzis nikt w nocy nie pisal. Czyzby kazda nic przespala? Moj synek o 23 sie obudzill zjadl I do 1wojowal...dopiero twraz wstal. Godzine moglby pospac jeszcze...ile teraz jedza Wasze dzieci. Moj zazwyczaj 600/650ml a wczoraj zjadl 765ml....nie wiem czy to nie za duzo. 3tyg ma..
ale to dawka w ciągu doby ? czy na raz?
-
nick nieaktualny
-
Dziś byłam u lekarza z moją Martynka -odkąd jest na mm ma problem z kupkami wczoraj nic nie zrobiła dziś też narazie nie.Lekarz powiedziała żeby jej dawać wodę z glukoza (nie chciałam małej przyzwyczajać do słodkiego ale jak to ma pomóc ),dawałam też cherbatke koperkowa ale średni pomaga.Nie wiem czy od tego nie tworzą się kolki bo czasami ni z tad i z owad zaczyna się drzec ma twardy brzuszek zazwyczaj rano i wieczorem się to zdarza.Podobko ba kilku najlepszy jest Sab Simplex-dostepny tylko w Niemczech (w necie też można znalezc)ale sama już kie wiem czy to kolki.Jak zaczyna krzyczeć to wszystko bym zrobiła żeby przestała.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak z ta herbatka koperkowa jest wkoncu? Mam z hipp I nie wiem czy podawac czy nie. W sumie co do kolek nie jestem pewna. Placz jest jakies 5 min I wyginanie sie. Co jakis czas tez budzi sie ponosimy go I spokoj. Takie herbatki moga szkodzic?
-
nick nieaktualnyJustyśM wrote:Dziś byłam u lekarza z moją Martynka -odkąd jest na mm ma problem z kupkami wczoraj nic nie zrobiła dziś też narazie nie.Lekarz powiedziała żeby jej dawać wodę z glukoza (nie chciałam małej przyzwyczajać do słodkiego ale jak to ma pomóc ),dawałam też cherbatke koperkowa ale średni pomaga.Nie wiem czy od tego nie tworzą się kolki bo czasami ni z tad i z owad zaczyna się drzec ma twardy brzuszek zazwyczaj rano i wieczorem się to zdarza.Podobko ba kilku najlepszy jest Sab Simplex-dostepny tylko w Niemczech (w necie też można znalezc)ale sama już kie wiem czy to kolki.Jak zaczyna krzyczeć to wszystko bym zrobiła żeby przestała.
U nas tez ciezko mu zrobic kupke ale czasem jest tak.ze bedzie jedna a czasem 6. Mniee.lekarz mowil ,ze to normalne jest. -
Hej, my dzisiaj byliśmy na wizycie i malutka od wyjścia ze szpitala przez dwa tygodnie przybrała już 600 g
cieszę się bo z kp to jest problem że nie widać ile dziecko zje i martwiłam się czy nie jest głodna a do tego wszyscy na silę doradzają butelkę dawać jeszcze po piersi bo pewnie nie dojadła, eh wydaje mi się że w moim otoczeniu karmienie piersią jest uważane za coś gorszego. Ale teraz widzę że robię dobrze i dziecko zdrowo rośnie
Tola też pręży się i wygina przy puszczaniu bąków albo na kupkę ale pediatra powiedziała że na tym etapie to normalne bo układ pokarmowy, zwieracze są jeszcze niedojrzałe więc nie ma się czym martwić. Ja nie podaję nic dodatkowo do picia przy moim mleku ale zaczęłam pić rumianek, pierwotnie dla siebie bo miałam jakiś problem z zaparciami ale doczytałam że może pomóc też małej więc zobaczymy czy będą jakieś efekty.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGuem wrote:Hej, my dzisiaj byliśmy na wizycie i malutka od wyjścia ze szpitala przez dwa tygodnie przybrała już 600 g
cieszę się bo z kp to jest problem że nie widać ile dziecko zje i martwiłam się czy nie jest głodna a do tego wszyscy na silę doradzają butelkę dawać jeszcze po piersi bo pewnie nie dojadła, eh wydaje mi się że w moim otoczeniu karmienie piersią jest uważane za coś gorszego. Ale teraz widzę że robię dobrze i dziecko zdrowo rośnie
Tola też pręży się i wygina przy puszczaniu bąków albo na kupkę ale pediatra powiedziała że na tym etapie to normalne bo układ pokarmowy, zwieracze są jeszcze niedojrzałe więc nie ma się czym martwić. Ja nie podaję nic dodatkowo do picia przy moim mleku ale zaczęłam pić rumianek, pierwotnie dla siebie bo miałam jakiś problem z zaparciami ale doczytałam że może pomóc też małej więc zobaczymy czy będą jakieś efekty.
600g to.laadnie. moj w 2 tyg I 4 dni 420 g...teraz siee zastanawiam czy to nie malo. Jak u Was dzieciaczki przybraly?