X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A jak długo i często kładziecie maluchy na brzuchu?
    Właśnie miałam się zapytać o te kladzenie na brzuszku..ja dzis polozylam na chwile bo nie przepada no ale jednak troche trzeba..za.to na mnie leży brzuch brzuchem moim i jest fajnie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny jak z ta herbatka koperkowa jest wkoncu? Mam z hipp I nie wiem czy podawac czy nie. W sumie co do kolek nie jestem pewna. Placz jest jakies 5 min I wyginanie sie. Co jakis czas tez budzi sie ponosimy go I spokoj. Takie herbatki moga szkodzic?
    Polecam sama wode :-)

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziś byłam u lekarza z moją Martynka -odkąd jest na mm ma problem z kupkami wczoraj nic nie zrobiła dziś też narazie nie.Lekarz powiedziała żeby jej dawać wodę z glukoza (nie chciałam małej przyzwyczajać do słodkiego ale jak to ma pomóc ),dawałam też cherbatke koperkowa ale średni pomaga.Nie wiem czy od tego nie tworzą się kolki bo czasami ni z tad i z owad zaczyna się drzec ma twardy brzuszek zazwyczaj rano i wieczorem się to zdarza.Podobko ba kilku najlepszy jest Sab Simplex-dostepny tylko w Niemczech (w necie też można znalezc)ale sama już kie wiem czy to kolki.Jak zaczyna krzyczeć to wszystko bym zrobiła żeby przestała.
    Podawaj sama woda..glukoza nie jest do niczego potrzebna..tym bardziej na zaparci...

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka to darcie sie w niebogłosy i nerwy,rzucanie sie ,prężenie i zaczynają sie codziennie o tej samej porze..moj syn się darl od kąpieli od 19do 23!!padal tylko na chwile spac ze.zmeczenia i znowu jazda..to są kolki ..

A.bole brzucha to sporadyczne prężenie,problemy z kupka.z.gazami..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bole brzucha i gazy na tapecie. Ale to trwa 15 20 minut. Potem jest kupa i jest ok.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie prezenie i ciśniecie kupy tez jest ..ale wypierdzi sie i zrobi kupę.na poczatku to normalne ale te kupy nocą..dzis rano 4pampersy znalazłam kolo lozka hehe wszystko robię na snie a rano znajduje niespodzianki he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny jak z ta herbatka koperkowa jest wkoncu? Mam z hipp I nie wiem czy podawac czy nie. W sumie co do kolek nie jestem pewna. Placz jest jakies 5 min I wyginanie sie. Co jakis czas tez budzi sie ponosimy go I spokoj. Takie herbatki moga szkodzic?

Jak pije koperkowa to moja córeczka ma gazy wygina się i nie spi a jak nie pije to jest ok.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam mojego do Tesco po cos słodkiego.takiego mam smaka..mam nadzieje ze cos kupi dobrego :-) najlepiej jakies ciastoooo :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziś byłam u lekarza z moją Martynka -odkąd jest na mm ma problem z kupkami wczoraj nic nie zrobiła dziś też narazie nie.Lekarz powiedziała żeby jej dawać wodę z glukoza (nie chciałam małej przyzwyczajać do słodkiego ale jak to ma pomóc ),dawałam też cherbatke koperkowa ale średni pomaga.Nie wiem czy od tego nie tworzą się kolki bo czasami ni z tad i z owad zaczyna się drzec ma twardy brzuszek zazwyczaj rano i wieczorem się to zdarza.Podobko ba kilku najlepszy jest Sab Simplex-dostepny tylko w Niemczech (w necie też można znalezc)ale sama już kie wiem czy to kolki.Jak zaczyna krzyczeć to wszystko bym zrobiła żeby przestała.
    My stosujemy saba ale powiem,ci ze my też mamy problem z kupkami.I jak robi to tak placze że i ja płacze przy niej.Dzisiaj bolal mnie.zab,mąż wzial wolne i zajmował się Nina i nie dawal jej sabu.Mala o15 tak walnela,ze pampersa by zabraklo.I bez bolu teraz mysle,ze moze ten Sab jej źle robi na brzuszek.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pilam rumianek z Kacperkiem kupy robił bez problemu może teraz tez zacznę ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci tez tak harcza czy jedzeniu? Tak.jaakby chrypke mialy? Zreszta sporo po jedzeniu tez tak robi. Mam nadzieje,ze to nie gardlo. A z tym.lezeniem na.brzuchu to czemu w zasadzie trzeba klasc? Ja probuje polozyc,ale nie bardzo lubi...

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Wasze dzieci tez tak harcza czy jedzeniu? Tak.jaakby chrypke mialy? Zreszta sporo po jedzeniu tez tak robi. Mam nadzieje,ze to nie gardlo. A z tym.lezeniem na.brzuchu to czemu w zasadzie trzeba klasc? Ja probuje polozyc,ale nie bardzo lubi...
    Moja charczy i to się nazywa sapka niemowleca wynikajaca.z.niewydolnosci krtani jeszcze.to.mija do roku ale mój młody miał tez i szybko mu minelo..
    A co.do leżenia na brzuchu to raz ze pomaga na bole brzuszka bo.wychldza gazy a.dwa ze dziecko trenuje sobie mięśnie.szyji ,pleców itp próbując podnieść głowę :-),
    Oczywiście nie wskazane kladzenie na brzuszek po jedzeniu bo ucisniety boli..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wzmacnia sie kark i ogólnie mięśnie. No i brzuszek sie masuje;)

Tola przybieranie to bardzo indywidualna sprawa nie ma co porównywać. Dziecko powinno przybierać minimum 120 g tygodniowo. Jak jest wiecej to tez ok. Ale zalezy to od genów jak jest karmione ile robi kup. Do tego w jednym tygodniu przybierze 120 a w drugim 300 ;). Takze 400 przez 2 tygodnie jest jak najbardziej ok.

Ja pije koperkowa na laktacje. Może przez to te prezenia. Ale jeszcze tylko troche bo i tak laktacja mi sie nie rozkrecila. Ale jeszcze jest trochę mleka co uciągnie to jego ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia przy pierwszym dawalam na brzuch zaraz po karmieniu. Ale Tadek to byl jakis hardcore - nie ulewal, nie mial gazów, do tego mega silny byl. Az sprawdzalam u rehabilitanta czy to nie wzmożone napięcie mięśniowe.

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie kładzie się po jedzeniu więc kiedy, jak śpi? Bo jak nie je to śpi :D Mam problem z wybraniem dobrego momentu i przez to chyba za mało leży na brzuszku. Kangurujemy się często i lubi tak leżeć ale leżenie na materacu już tak bardzo jej nie odpowiada, choć czasem od razu zasypia, czasem przekręca główkę z boku na bok a czasem właśnie płacze. Ale jak już leży to nie napina się aż tak przy bąkach, widzę że jej ta pozycja pomaga. A właśnie kładziecie na brzuchu na materacu czy na podłodze?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na msateracu w łóżeczku. Dosyc twardy jest

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam się goja rany po porodzie? Bo mnie wszystko swedzi od 3 dni, polozna powiedziała ze znaczy że się goi ale mam wątpliwości...

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko zagojone. Przedwczoraj ostatni szew zdjęty. Tyle ze ja mialam bardziej otarcia. Nie bylam nacieta.
    Jak masz nadmanganian potasu to sie tym podmywaj

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, ja czekam aż się rozpuszcza... to spróbuję nadmanganian.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Szczęściara, ja czekam aż się rozpuszcza... to spróbuję nadmanganian.
    Przy pierwszym miałam takie jazdy ze jak mi teraz powiedziały ze musza naciac to wpadlam w taka histerie ze sie wystraszyly;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ