X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kapieli to kapiecie codziennie? Ja staram sie codziennie,ale jest taki dzien ,ze nie mam sily i co drugi dzien kapalam. Mam nadzieje,ze nie zaszkodze mu.

Co do odciagania mleka ,zaczelam cisnac cyce bo szybciej leci. Takie sciskanie cycow nie spowoduje niczego groznego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najwazniejsze, Wasze dzieciaczki dalej tak zezuja? Moj ma 4 tyg i dalej tak wzrokiem ucieka

• Negra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Co do kapieli to kapiecie codziennie? Ja staram sie codziennie,ale jest taki dzien ,ze nie mam sily i co drugi dzien kapalam. Mam nadzieje,ze nie zaszkodze mu.

Co do odciagania mleka ,zaczelam cisnac cyce bo szybciej leci. Takie sciskanie cycow nie spowoduje niczego groznego?
    Tola- w szpitalach, w których rodziłam nawet zalecają kąpiel co drugi dzień, więc na pewno nie zaszkodzisz :-) Taki maluszek jeszcze nie biega, nie poci się tak jak my, nie ubrudzi np. w piaskownicy, więc nic mu nie będzie. Pupę i tak przecierasz/przemywasz przy każdej zmianie pieluchy, buzię też na pewno kilka razy dziennie, więc jest ok.

A jeśli chodzi o odciaganie, to ja zawsze trzymam pierś "w garści", tzn obejmujac na około palcami i masując tam, gdzie czuję, ucisk/ból, bo dzięki temu ściągam z niej wszystko i nic mi nie zalega. Nie wyobrażam sobie odciągać bez podtrzymywania i masowania/uciskania :-)

tola2014 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie boje pochwalic, zeby dzisiaj to sie nie odbilo w druga strone. Moj synio po kapieli i jedzonku spal do 1, potem jedzonko o 4 i dalej spanie. O 5:30 troche poplakiwal przez te nieszczesne gazy, ale usnal i cycusia dostal o 7. To chyba nasza najlepsza noc :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    I co najwazniejsze, Wasze dzieciaczki dalej tak zezuja? Moj ma 4 tyg i dalej tak wzrokiem ucieka

Moj synek niestety dalej zezuje i martwi mnie to. Podobno to normalne ale on zaraz skonczy 6 tygodni.. wiec niewiem czy to jest ok.. juz mniej zezuje niz na poczatku ale jednak nadal to trwa :(

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja Martynka spi po kąpieli czyli od 22-22:30 do 3 później budzi się koło 6 więc ne mam co narzekać w sumie w nocy tylko raz się budzi.
    Ja nawet jak jestem sama w domu to i tak znajdę sobie 1000 zajęć jak mała śpi. Niestety ale to chyba odbiło się na mnie blizna po cc się papra -Sączu się z niej.Bylam u lekarza z tym kazał robić opatrunki i smarować unigel-em zobaczymy co z tego wyjdzie.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wczoraj miało dzień śpiocha. Od 13 prawie cały czas spała z przerwami na jedzenie i pieluchę. Za to jak wyszliśmy popołudniu na spacer to prawie cały przepłakała. Po kąpieli trochę pomarudziła ale zasnęłyśmy obie o dziewiątej i wstałyśmy dopiero po 3. Jak się obudziłam w nocy to nie wiedziałam co się stało, tyle godzin pod rząd już dawno nie spałam. A obudził mnie chyba ból piersi, tak wypełnionych już dawno nie miałam. Myślałam że wieczorem mąż ogarną córkę i nakarmił ją butelką ale jak wstał okazało się że spałyśmy sobie razem tyle godzin :) mi sen był bardzo potrzebny ale zaraz oczywiście zaczęłam się martwić że Tola tyle nie jadła. Zaczynam mieć obsesję na punkcie jej jedzenia, muszę się opamiętać żeby rzeczywiście nie zrobić z niej pączka :D
    Dzisiaj za to od rana tylko krótkie drzemki. Za chwilę ma przyjść położna więc miałam w planach sprzatanie ale trudno, Tola miała inny plan :D
    W kwestii karmienia piersią, nie chciałabym zapeszyć żeby znów coś się nie popsuło, ale karmienie córci zaczęło w końcu sprawiać mi przyjemność :)

Baronowa_83, pasia27 lubią tę wiadomość

• Kocia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była dobra noc bo ja też się wyspałam, pierwszy raz od 2,5 tygodnia <3 nie bez znaczenia była w tym pomoc mamy :D no i pierwszy raz miałam czas zrobić makijaż i wybieram się na spacer :) a wczoraj miałam 10 minut żeby kupić sobie nową spódnicę :D mała rzecz a cieszy

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy codziennie. Żeby już taka rutyna dla dziecka była. Zresztą lubi się kąpać, więc niech ma :)

Rozbiegane oczka to jeszcze długo chyba może mieć. Tak samo jak nieskoordynowane ruchy.

Młody waży 4 kg ;). Jeszcze jest trochę żółty, ale lakarka powiedziała, ze tak jeszcze może być, grunt, ze schodzi.

Zaliczylismy spacer do przychodni, skoczyłam do hm (lutra w hm są straszne). Jestem celulitowym stworem. ale trudno, kiedyś ogarnę. Kupiłam sobie staniki do karmienia. Miałam już kończyć karmienie, bo i tak się nie najada, ale zaczęło mi się mleko lać :D. Więc jeszcze troszkę się pobawimy. Potem i tak butle dostaje, ale co sobie uciągnie mojego to mam nadzieje, ze na zdrowie pójdzie

Guem, pamiętaj, to jest człowiek, ty też czasem bez kolacji idziesz spać i nic ci nie jest ;)

Justyś, trzymam kciuki, żeby rana się goiła. Odpocznij sobie. Bajzel nie ucieknie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za tydzien wybieram sie na panienski do Zakopanego :p i malego zostawiam mamie na jedna noc.. wiem ze bede sie dobrze bawic ale juz mnie boli ta rozlaka i niepewnosc czy wszystko z nim w porzadku.. i tu powstaje problem. Bo ja karmie piersia.. i chce na ta jedna noc kupic MM. Ktore mleko najlepsze? Bo kompletnie sie na tym nie znam..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia- wg mnie najlepiej będzie, jak odciagniesz swoje- kilka porcji, żeby było na ten wieczór i na następny dzień, jeśli będziesz piła alko. Różnym dzieciom smakują różne mleka, trudno polecać. Twoje na pewno będzie smakowało małemu :-) Co byś nie postanowiła- pamiętaj, żeby zabrać na imprezę laktator, bo piersi Ci eksplodują! Karmiąc syna pojechaliśmy na wesele, został z ciocia i moim mlekiem w pojemnikach, a ja na weselu miałam laktator, którym się ratowałam w trakcie imprezy. Gdyby nie laktator, musielibyśmy wracać, bo nie wyrobilabym z bólu...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak laktator to podstawa :) tylko nie bede w stanie az tyle odciagnac.. maly na raz wyciaga wszystko z jednej piersi a miedzy czasie druga sie napelnia.. niestety bede musiala sie wspomoc MM :(

tb73anlisarvnmt1.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny po cc smarujecie czyms blizne?
    Moja jest ladna,bez strupow,lekko czerwona i zastanawiam sie co teraz z nia robic;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No tak laktator to podstawa :) tylko nie bede w stanie az tyle odciagnac.. maly na raz wyciaga wszystko z jednej piersi a miedzy czasie druga sie napelnia.. niestety bede musiala sie wspomoc MM :(
    możesz kupić gotowe w słoiczkach. Wtedy mama nie będzie miała problemu ze zrobieniem
    Jak to pediatra powiedziała, teraz te mleka są sobie równe. Zwłaszcza, ze chcesz na jeden raz to nie ma sensu kupować całego opakowania.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    możesz kupić gotowe w słoiczkach. Wtedy mama nie będzie miała problemu ze zrobieniem
    Jak to pediatra powiedziała, teraz te mleka są sobie równe. Zwłaszcza, ze chcesz na jeden raz to nie ma sensu kupować całego opakowania.

Sa gotowe w sloiczkach? Nawet nie wiedzialam.. jade wlasnie do auchana to moze tam bedzie :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Sa gotowe w sloiczkach? Nawet nie wiedzialam.. jade wlasnie do auchana to moze tam bedzie :)
    Chyba raczej w aptekach, i to nie we wszystkich... W niektórych tylko na zamówienie

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia z neta zamów sobie te mleczka jak to za tydzień imprezka to zdarza przyjść

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Moj synek niestety dalej zezuje i martwi mnie to. Podobno to normalne ale on zaraz skonczy 6 tygodni.. wiec niewiem czy to jest ok.. juz mniej zezuje niz na poczatku ale jednak nadal to trwa :(
    Nina ma 8 tyg a jeszcze zezuje niby do 3 mies tak może byc

Nacia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh zazdroszcze Wam troche tych nocy, u mnie sa ze dwie pobudki, a po godz. 5 rano to już oczki jak 5 zloty i nie ma spania, ale moze sie pozmienia, bo dzis dla odmiany w dzien do 13 prawie w ogole nie spal, zobaczymy ;-)
    Co do srodkow na blizne, jest masc Contractubex, na zagojona rane mozna smarować, tylko trzeba mocno wcierac.
    Mi polecono plastry Sutricon i używam od kiedy mi szwy zdjeli, juz beda 2 tygodnie i blizna bardzo ładnie sie goi, jeszcze mi wystarczy na 2 tyg kuracji. Po miesiącu niby ma byc kreseczka jak wlos, ciezko bedzie porownac, bo nie wiem jakby bylo bez plastrow ;-)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu były Nan gotowe w buteleczkach 90ml. I widziałam w aptece bebiko tez 90ml gotowe do picia.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ