X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu Mikiemu kikucik odpadl w 9 dobie. Ok.6 dnia zaczelo mu sie tam "slimaczyc" i brzydko pachniec wiec przy kazdej zmianie pieluszki psikalam Octaniseptem, wycieralam do sucha i na koniec przecieralam gazikiem ze spirytusem. Podzialalo :-P

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a smarujecie czyms buzki swoich maluszkow? Np.po kapieli?

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek je jakos normalnie w odstepach co 3-4h czasami co 2 zalezy jak sie obudzi.. i jedno karmienie = jedna piers. Wiec jakos zeby za duzo jadl to chyba nie je zreszta niewiem ile tam leci :) nawet mnie nie straszcie jakas nadwaga! Ale kurde tak waga idzie szybko w gore a po nim widac tylko tyle ze robi sie coraz dluzszy ;) na szczescie nie idzie mu w tluszczyk tylko w "wzrost" ;) niewiem po kim jak ja mam 156cm :D
    Baronowa dobrze czytac Twoje optymistyczne slowa :)
    Patrycja ja na poczatku smarowalam kremem do buzi od 1 dnia zycia chyba z ziaji i z linusia tez mam i jakiekolwiek natluszczenie na drugi dzien cala buzia zesypana krostkami i pryszczami i do tego dochodzila jeszcze potowka bardzo szybko. Dlatego nie smaruje narazie niczym.. i buzia czysta :) jakies pojedyncze krostki..

tb73anlisarvnmt1.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moj syn przybieral ponad kilo na m-c. Urodzony byl w terminie z waga 3400. W prwnym momencie mial tak okragla buzie,ze jak teraz patrze na zdjecia to nie wierze;) taki pulpecik. Teraz ma 9.5roku. Jest szczuply i bardzo wysoki. Wszyscy mu daja rok, dwa wiecej. Nie sadze,zeby takie duze przyrosty w pierwszych miesiacach skutkowaly nadwaga.
    To raczej "rozpychanie zoladka" w wieku kilku lat moze miec takie skutki na pozniej;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    My dzis po perszym patronazu Mloda ok ja szew zdjęty.. Niestety bilirubina rośnie(w szpitalu 13.5, potem 12,3na wyjściu a z wczoraj wynik znów 13,6 ) jtro znów kontrola jak rosnie pewnie nas poloza do szpitala..
    O jeju..to bardzo duzo..nie może pediatra czopków przepisać na zbicie bilirubiny?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    My dzis byliśmy rano u pediatry zeby zerknela na zoltaczke Martynki i na jej buzke bo dostala krostek :-( powiedziala ze ode mnie z pokarmu cos ja uczuliło ale co?hmm mam stosować oilatum.do smarowania..smarowlalam jej Linomagiem do tej pory..
    Moja myszka wazy,4450:-) wiec przybiera na cycu i to cieszy :-)
    A kup to jest z 10dziennie..jedzenie,sranie,spanie :-)hehe

Od.razu skoczylismy po rac jej krew i byla taka kochana spokojna..udalo sie za pierwszy razem wiec ja nie cierpiałam ze kluja moja myszke hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasia-czemu pobieraliscie krew? Cos sie dzieje?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Pasia-czemu pobieraliscie krew? Cos sie dzieje?
    Mala miała duza zoltaczke i 1,5tyg temu bylo juz 8..ale Martynka nadal.zolta wiec sprawdzamy czy spada czy potrzeba wspomagania(wic c lub czopków)..no bo do szczepienia powinno zejść do,1..
    Z synem ten dlugo sie bujalam z zoltaczka..eh..ale dopiero po wspomagaczach zeszlo..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape
    Imię Lucja bardzo mi się podoba .jakby kiedys jeszcze jakkes dziecko się nam trafilo to będzie Lucja lub Leon :-)

Ale to raczej juz nie możliwe haha wiec mogę sobie gdybać:-)

SShape lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia współczuję pobierania, mój miał dwa razy w szpitalu i jak zobaczyłam jego dłonie to aż żal serce ściskał, no ale jak mus to mus.
    Czy któremuś z Waszych maluszków karmionych kp mocno się ulewa po karmieniu?
    U nas od soboty jest koszmar, leje się tyle z buźki po karmieniu, chyba z 10 ml albo i więcej, po krótkich karmieniach 5 min, to chyba wszystko oddaje, jak tylko podnoszę do odbicia. Za to po mm nic się nie dzieje.
    Co to może być, ma któraś pomysł? Mam wrażenie, że to coś z pokarmem, ale co?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie juz bardziej doswiadczone:) czy miala,ktoras taki problem ze Wasze dziecko ciagle plakalo? Moja corka ciagle placze,juz nie wiemy co robic. Mamy zlecone badania-crp,mocz,morfologie i usg brzuszka. Macie jakies sposoby na opanowanie placzu?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Dziewczyny jestescie juz bardziej doswiadczone:) czy miala,ktoras taki problem ze Wasze dziecko ciagle plakalo? Moja corka ciagle placze,juz nie wiemy co robic. Mamy zlecone badania-crp,mocz,morfologie i usg brzuszka. Macie jakies sposoby na opanowanie placzu?
    A otulenie?
    Noszona tez płacze?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Pasia współczuję pobierania, mój miał dwa razy w szpitalu i jak zobaczyłam jego dłonie to aż żal serce ściskał, no ale jak mus to mus.
    Czy któremuś z Waszych maluszków karmionych kp mocno się ulewa po karmieniu?
    U nas od soboty jest koszmar, leje się tyle z buźki po karmieniu, chyba z 10 ml albo i więcej, po krótkich karmieniach 5 min, to chyba wszystko oddaje, jak tylko podnoszę do odbicia. Za to po mm nic się nie dzieje.
    Co to może być, ma któraś pomysł? Mam wrażenie, że to coś z pokarmem, ale co?
    A daj spokój..ostatnio 2aczki sine i ze stopy pobrala eh..dobrze ze dzis jakos poszlo..

Co do ulewania to raczej normalne o ile przybiera prawidłowo ..pewnie lyka sporo powietrza jak je z piersi..a nocą tez tak ulewa po cycku? Wtedy zazwyczaj spokojnie dziecko je bez dodatkowych bodźców

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia u mnie w szpitalu sprawdzali zoltaczke takim pistoletem troche wiekszym niz termometr dotykowy. Pierwszy raz cos takiego widzialam i sie nawet dziwilam ze nie z krwi badania robia.
    Wypisali nas mowiac ze ok. A pozniej polozna w domu mowila,ze jeszcze ma sladowo zoltaczke. Lekarka dwa dni temu juz nic nie powiedziala,wiec mam nadzieje ze jest juz po.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A daj spokój..ostatnio 2aczki sine i ze stopy pobrala eh..dobrze ze dzis jakos poszlo..

Co do ulewania to raczej normalne o ile przybiera prawidłowo ..pewnie lyka sporo powietrza jak je z piersi..a nocą tez tak ulewa po cycku? Wtedy zazwyczaj spokojnie dziecko je bez dodatkowych bodźców
    My tak mamy- w nocy nie ulewa w ogóle, a nawet jej nie podnoszę do odbicia, za to w dzień potrafi chlusnąć tak, że obie jesteśmy do przebrania...

Pasia- czy Martynka jest cała żółta, czy tylko na buzi? U nas też zażółcenie też jeszcze trzyma. Pediatra mówi, że to już tylko śladowa żółtaczka, bo rączki, nóżki,brzuszek są bialutkie. Syn był żółty do 14 tyg- prawdopodobnie teraz też mam w mleku jakiś enzym, który powoduje wtórne wchłanianie bilirubiny... Podobno kilka % kobiet tak ma. Z synem robiłam test-na weekend był na Nutramigenie i po tym weekendzie sprawdzalismy poziom bilirubiny- oczywiscie spadła i dalej mogłam wrócić do karmienia piersią. Teraz juz się tak podobno nie sprawdza, tylko cierpliwie czeka, cały czas karmiąc swoim mlekiem

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra
    Martynka ma zolta twarz,brzuszek tez i oczy bardzo!zoltaczka schodzi jej od nóg i dol brzuszka chociaż ja różnicy nie widzę..no tylko po oczach..

Leżałam z dziewczyna której synek miał ponad 16 bilirubiny i blady..jedyne co.to oczy teoche zolte i właśnie zrobili badania dodatkowe i ta dziewczyna miała bardzo gesta krew ktora nie rozbijala bilirubiny i nie wydalala jej no i zalecili 24godz samego mm i glukozy a ona biedna odcisgala sobie piersi co 3godz...oczywiscie po 24god bilirubina spadla do 10..wiec super..
    No nas wypuścili z 13,5..to i tak duzo ale byla tendencja spadkowa..ostatnio 8.7...a ile teraz to w poniedziałek sie.dowiem

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybiera prawidłowo, nie je lapczywie. W nocy też mu się zdarza. Ale dziś coś jakby poprawa, ale nie chcę zapeszyc.
    Dziwi mnie, ze wcześniej było ok i po mm też nie ma problemu. No nic, jeszcze poobserwuje :-)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly jak wstal o 7 to do 14 mial tylko drzemki po 5, 10 min. Chwile polezy grzecznie a potem marudzi. Najlepiej non stop na cycu. O 13:15 zjadl padl po 14-stej. Wasze maluszki tez tak malo spia?

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też jeszcze żółte oczy i trochę buzia. Lekarka twierdzi, ze jest coraz lepiej. Mam obserwować czy nie żółknie bardziej.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dzisiaj położna z wagą i zważyła małego i na jej wadze wyszło 3,650 :| Czyli tyle ile przy porodzie. Ja się załamałam, ta mi zaczeła gadać, że mam złe mleko, że mu szkodzi skoro tak mało przybiera, że bardzo możliwe, że będe musiała karmić mm itd. Pół dnia przeryczałam na zmiane z niedowierzaniem, bo przecież czuje, że sie klocek robi i ciężko na rękach coraz bardziej, z body 56 już praktycznie wyrósł, pulasy okrągłe, brzuszek okrągły, rączki i nózki pulchne no ale skoro waga tak mówi... I pozniej przyjechali moi rodzice z wagą taką normalną, cyfrową i na tej wadze mały ma prawie 5 kg... I o co chodzi?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ