Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygląda na niedożywionego? Bo moim zdaniem jest okrągły... I od razu do pediatry sie umówiłam na jutro
http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/690768/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/841242/image.jpg
mmarzenak, pasia27 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
a masz możliwość podjechania do przychodni, żeby zważyć na 3 wadze? Jęśli 3 waga potwierdzi te 5 kg, zadzwoniłabym do położnej, ze jej się waga popsuła
U nas połozna nie waży, trzeba w przychodni. I to co im wychodzi pokrywa mi się z wagą kuchenną (lol) i taką zwykłą na której ja się ważę z nim na rękach
Edit: nie wygląda na chudzinkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:33
-
No własnie jutro mi pediatra kazał przyjść i go zważy na wizycie. No chyba jej sie spierdzieliła ta waga, bo gdyby miał taką wage jak przy porodzie to by był szczypiorek przecież... I jeszcze skomentowała że ostatnio wszystkie te dzieci tak mało przybierają
On jest ciężki w ogole, tak jak w szpitalu gdy go brałam to prawie nic nie czułam tak teraz ciąży na rękach
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Patrycja24 wrote:Moj maly jak wstal o 7 to do 14 mial tylko drzemki po 5, 10 min. Chwile polezy grzecznie a potem marudzi. Najlepiej non stop na cycu. O 13:15 zjadl padl po 14-stej. Wasze maluszki tez tak malo spia?
-
nick nieaktualnyJa dzis to wykonczona jestem. Dzis sama jestem caly dzien. Mlody o 4.30 obudzil sie przespi 15 min ryczy chce czesto jesc. Obiad jak chce zjesc to on akurat sie budzi . Za godzine wracam do mohego talerza gdzie wszystko zimne,zjem chce chwile sie polozyc to on sie budzi...inaczej sobie wyobrazalam te pierwsze miesiace. Ze niby dziecko spi je kupa i tyle?A gdzie,ze takie male terroryzuje matke??! Dzis mi cos odwalilo i zamiast sciagnac laktatorem mleko to przystawilam go do cyca. Chyba ze zmeczenia. Possal troche i zaczal ryczec awanturowac sie. Nie dalabym rady tak karmic dzien w dzien kilkanascie razy. Psychicznie bym padla.
Ja jutro ide do pediatry. ciekawe ile wazy. (I tu mi sie przypominaja piekne czash jak wracalysmy z usg i kazda chwalila sie ile wazy dzidzius:)) czasy kiefy sie wysypialysmy)
Co do pokarmu to ile zjadaja Wasze dzieci? Moj ma 4tyg i zjada teraz 700ml czasem wiecej.
Moje drugie pytanie. Za caly dzien sciagam okolo 300 ml mleka 4-5 x dziennie. Czesciej sie nie da..czasem sciagam dwa razy dziennie po 140/150 ml wiec te 300 ml jest ...i tu mi sie nasuwa pytanie. Wygodniej mi 2x sciagac ale czy pokarm mi nie zaniknie mimo ze po 2razach ma tyle co po 4. Chodzi.o czestotliwosc. Nie wiem czy dobrze to wyjasnilam :p -
Tola na to pytanie nikt ci nie odpowie jak organizm zareaguje jak zmniejszysz odciąganie. Możesz spróbować jak cos to wrócisz do częstszego odciągania.
To moj pije Malo. Na jedno posiedzenie mojego wypija z 90 z butli. A jak przystawiam do piersi to potem wypije ze 40. A jak dostaje samo mm bez cycka to tez slabo:/ -
domi05 wrote:Hej, dawno mnie tu nie było.
My niestety polegliśmy z karmieniem. Synek nie pił z piersi - mimo że cmokał pół godziny to potem wypijał 100ml z butli... Nie dawał mi czasu na ściąganie bo w dzień coraz mniej śpi i domaga się czyjeś obecności i tak pokarm zaczął się tracić.
Wraz z mm zaczęły się straszne bóle brzuszka, kolka, po całych dniach płacze i już mamy bebilon pepti dha (Był też nutramigen po którym było gorzej i do tego nie smakował małemu nic a nic), espimisan i biogaię i w końcu trochę się normujemy...
Niestety zaczął się problem z ulewaniem. A kupek mi robi po 4-6 na dzień i ciągle się martwię czy to nie za dużo... ale co zrobić... biegunka to nie jest, a mały wypija już nawet po 130.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 19:20
-
marzenka06 wrote:Domi a Ty dajesz i espumisan i biogaie? Ile razy i po ile kropel? U nas chyba też zaczynają się problemy bo więcej pije mleka modyfikowanego i strasznie płacze i spina brzuszek.
Tak, z zalecenia lekarki daję jedno i drugie. Biogaia to probiotyk na pracę jelit a espumisan na kolki, gazy, bóle brzuszka.
Daję 2x5 kropli biogaję i 3x5 kropli espumisanu i się zastanawiam czy to trochę nie za mało bo w ulotce najniższa dawka to 4x6 kropli, ale skoro lekarka tak zaleciła... -
NatiB wrote:Wygląda na niedożywionego? Bo moim zdaniem jest okrągły... I od razu do pediatry sie umówiłam na jutro
http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/690768/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/841242/image.jpg
Smarujesz czym ta buzke Bartusiowi?
Bo widzę ze ma krostki..podobne chyba do mojej malejBaronowa_83 lubi tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:Moja corcia malo spi. Uwielbia byc noszona na rekach i wtedy sie uspokaja,ale ilez mozna ja nosic.
Tola trzymaj sie,jakos trzeba przetrwac te pierwsze miesiace.
Teraz próbuję mu wypracować stały rytm dnia i jest o wiele lepiej. Tyle że my mm więc jest prościej Jemy co 3-4 godziny max, w zależności o której rano się obudzi - przynajmniej wypija po 80-130 i wiem że do następnego karmienia nie jest głodny, a nie popija po 40ml jak wcześniej o chwila a ja po godzinie nie wiedziałam czy płacze z głodu czy Go boli... pilnuję aby codziennie był przynajmniej jeden spacer, jedna drzemka w łóżeczku - wczoraj udało mu się w dzień pospać prawie 3godziny w łóżeczku i to był nasz sukces. - w nocy o dziwo pospał od 21 do 3 i potem do 7I staram się też aby zajął się sam sobą na chwlkęi to różnie wychodzi, ale wczoraj też rano się udało - pół godziny - włączyłam szumisia i postawiłam w łóżeczku książeczkę kontrastową i obserwował. No i wieczorem kąpiel, mleczko i spanie.
A co do spania - próbowałyście okryć kołdrą? Ja kołdrę zaraz na początku odłożyłam, bo duża, bo jest ciepło i przykrywałam kocykiem i ten sen miał strasznie niespokojny, a w dzień wcale w łóżeczku nie chciał, a jak zaczęłam okrywać kołdrą śpi dłużej, więcej i spokojniej i w dzień bez problemu zasypia okryty w łóżeczku - może u Was też podziała? -
Patrycja24 wrote:Ja nie wiem jak sobie wypracowac rytm dnia. Po kapieli juz jest spoko, ale w dzien albo cycek albo placz. Malo spi, spokojnie lezy tylko chwile i zaczyna poplakiwac. Wiem, ze jest jeszcze malutki, ale fajnie byloby to jakos ogarnac.
Jak jestem sama to juz mam staly cykl obrabiania towarzystwa ,siebie,obiadu,chaty..
Dziekuje ze mam spokojniejsze dziecko co spi samo i choć troche poleży bo z drugim takim Kacperkiem nie dałabym rady nic zrobić ..oj..
A drzemka w dzień z.dwojka to juz bylo moje marzenie i kilka razy sie spelnilo haha
A jak jest tatuś to wszystko rozregulowane i nerwy hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:32