X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na niedożywionego? Bo moim zdaniem jest okrągły... I od razu do pediatry sie umówiłam na jutro :/

http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/690768/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/841242/image.jpg

mmarzenak, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te owłosione nózki z pierwszej foty to nie należą do mnie, gdyby ktokolwiek miał wątpliwosci xd

pasia27, Liley, Patrycja24, mmarzenak, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz możliwość podjechania do przychodni, żeby zważyć na 3 wadze? Jęśli 3 waga potwierdzi te 5 kg, zadzwoniłabym do położnej, ze jej się waga popsuła :)

U nas połozna nie waży, trzeba w przychodni. I to co im wychodzi pokrywa mi się z wagą kuchenną (lol) i taką zwykłą na której ja się ważę z nim na rękach ;)

Edit: nie wygląda na chudzinkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:33

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wazy 5,53 i wyglada podobnie.. Nawet te krostki na twarzy ma takie same;-) nie przejmuj sie pewnie z waga ma cos nie tak.. Niemozliwe ze przez miesiac nic nie przybral.

2r8r3e5ea57jvust.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie jutro mi pediatra kazał przyjść i go zważy na wizycie. No chyba jej sie spierdzieliła ta waga, bo gdyby miał taką wage jak przy porodzie to by był szczypiorek przecież... I jeszcze skomentowała że ostatnio wszystkie te dzieci tak mało przybierają :| On jest ciężki w ogole, tak jak w szpitalu gdy go brałam to prawie nic nie czułam tak teraz ciąży na rękach

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a mój 4 kg wazy. Qasze to juz konkrety, a mój dalej dupsik

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moj maly jak wstal o 7 to do 14 mial tylko drzemki po 5, 10 min. Chwile polezy grzecznie a potem marudzi. Najlepiej non stop na cycu. O 13:15 zjadl padl po 14-stej. Wasze maluszki tez tak malo spia?
    Moja dzisiaj prawie caly dzień spi..teraz spaliśmy nawet w trójkę 1,5h..ale aż się boje nocy czy nie będzie szalala haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mala przeszla na opcje : wez mnie na rece i nie odkladaj ... bo bede krzyczec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:44

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis to wykonczona jestem. Dzis sama jestem caly dzien. Mlody o 4.30 obudzil sie przespi 15 min ryczy chce czesto jesc. Obiad jak chce zjesc to on akurat sie budzi . Za godzine wracam do mohego talerza gdzie wszystko zimne,zjem chce chwile sie polozyc to on sie budzi...inaczej sobie wyobrazalam te pierwsze miesiace. Ze niby dziecko spi je kupa i tyle?A gdzie,ze takie male terroryzuje matke??! Dzis mi cos odwalilo i zamiast sciagnac laktatorem mleko to przystawilam go do cyca. Chyba ze zmeczenia. Possal troche i zaczal ryczec awanturowac sie. Nie dalabym rady tak karmic dzien w dzien kilkanascie razy. Psychicznie bym padla.
    Ja jutro ide do pediatry. ciekawe ile wazy. (I tu mi sie przypominaja piekne czash jak wracalysmy z usg i kazda chwalila sie ile wazy dzidzius:)) czasy kiefy sie wysypialysmy :))

Co do pokarmu to ile zjadaja Wasze dzieci? Moj ma 4tyg i zjada teraz 700ml czasem wiecej.

Moje drugie pytanie. Za caly dzien sciagam okolo 300 ml mleka 4-5 x dziennie. Czesciej sie nie da..czasem sciagam dwa razy dziennie po 140/150 ml wiec te 300 ml jest ...i tu mi sie nasuwa pytanie. Wygodniej mi 2x sciagac ale czy pokarm mi nie zaniknie mimo ze po 2razach ma tyle co po 4. Chodzi.o czestotliwosc. Nie wiem czy dobrze to wyjasnilam :p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola na to pytanie nikt ci nie odpowie jak organizm zareaguje jak zmniejszysz odciąganie. Możesz spróbować jak cos to wrócisz do częstszego odciągania.

To moj pije Malo. Na jedno posiedzenie mojego wypija z 90 z butli. A jak przystawiam do piersi to potem wypije ze 40. A jak dostaje samo mm bez cycka to tez slabo:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej, dawno mnie tu nie było.
    My niestety polegliśmy z karmieniem. Synek nie pił z piersi - mimo że cmokał pół godziny to potem wypijał 100ml z butli... Nie dawał mi czasu na ściąganie bo w dzień coraz mniej śpi i domaga się czyjeś obecności i tak pokarm zaczął się tracić.
    Wraz z mm zaczęły się straszne bóle brzuszka, kolka, po całych dniach płacze i już mamy bebilon pepti dha (Był też nutramigen po którym było gorzej i do tego nie smakował małemu nic a nic), espimisan i biogaię i w końcu trochę się normujemy...
    Niestety zaczął się problem z ulewaniem. A kupek mi robi po 4-6 na dzień i ciągle się martwię czy to nie za dużo... ale co zrobić... biegunka to nie jest, a mały wypija już nawet po 130.
    Domi a Ty dajesz i espumisan i biogaie? Ile razy i po ile kropel? U nas chyba też zaczynają się problemy bo więcej pije mleka modyfikowanego i strasznie płacze i spina brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 19:20

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia malo spi. Uwielbia byc noszona na rekach i wtedy sie uspokaja,ale ilez mozna ja nosic.

Tola trzymaj sie,jakos trzeba przetrwac te pierwsze miesiace.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na kolki polecam czopki Viburcol. Dzialaja uspokajajaco,przeciwbolowo i przeciwgoraczkowo. Moja mala po zaaplikowaniu czopka zasnela po kilku minutach.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    O jeju..to bardzo duzo..nie może pediatra czopków przepisać na zbicie bilirubiny?

Zrobiliśmy bilirubinę! 10,05! Takze spada

Baronowa_83, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak sobie wypracowac rytm dnia. Po kapieli juz jest spoko, ale w dzien albo cycek albo placz. Malo spi, spokojnie lezy tylko chwile i zaczyna poplakiwac. Wiem, ze jest jeszcze malutki, ale fajnie byloby to jakos ogarnac.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Zrobiliśmy bilirubinę! 10,05! Takze spada
    Super!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Domi a Ty dajesz i espumisan i biogaie? Ile razy i po ile kropel? U nas chyba też zaczynają się problemy bo więcej pije mleka modyfikowanego i strasznie płacze i spina brzuszek.
    No u nas dokładnie zaczęły się problemy brzuszkowe przy mm.
    Tak, z zalecenia lekarki daję jedno i drugie. Biogaia to probiotyk na pracę jelit a espumisan na kolki, gazy, bóle brzuszka.
    Daję 2x5 kropli biogaję i 3x5 kropli espumisanu i się zastanawiam czy to trochę nie za mało bo w ulotce najniższa dawka to 4x6 kropli, ale skoro lekarka tak zaleciła...

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Wygląda na niedożywionego? Bo moim zdaniem jest okrągły... I od razu do pediatry sie umówiłam na jutro :/

http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/690768/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6667130/841242/image.jpg
    Nati
    Smarujesz czym ta buzke Bartusiowi?
    Bo widzę ze ma krostki..podobne chyba do mojej malej

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Moja corcia malo spi. Uwielbia byc noszona na rekach i wtedy sie uspokaja,ale ilez mozna ja nosic.

Tola trzymaj sie,jakos trzeba przetrwac te pierwsze miesiace.
    U nas to samo. Albo jeszcze w wózku i samochodzie. Teraz jest już lepiej ale jak miał 4-5 tygodni to spał w dzień 1-2 godziny w sumie a ja nie miałam nawet kiedy do łazienki zejść czy coś zjeść... Wtedy też zabrakło czasu na ściąganie...
    Teraz próbuję mu wypracować stały rytm dnia i jest o wiele lepiej. Tyle że my mm więc jest prościej Jemy co 3-4 godziny max, w zależności o której rano się obudzi - przynajmniej wypija po 80-130 i wiem że do następnego karmienia nie jest głodny, a nie popija po 40ml jak wcześniej o chwila a ja po godzinie nie wiedziałam czy płacze z głodu czy Go boli... pilnuję aby codziennie był przynajmniej jeden spacer, jedna drzemka w łóżeczku - wczoraj udało mu się w dzień pospać prawie 3godziny w łóżeczku i to był nasz sukces. - w nocy o dziwo pospał od 21 do 3 i potem do 7 :-) I staram się też aby zajął się sam sobą na chwlkęi to różnie wychodzi, ale wczoraj też rano się udało - pół godziny - włączyłam szumisia i postawiłam w łóżeczku książeczkę kontrastową i obserwował. No i wieczorem kąpiel, mleczko i spanie.

A co do spania - próbowałyście okryć kołdrą? Ja kołdrę zaraz na początku odłożyłam, bo duża, bo jest ciepło i przykrywałam kocykiem i ten sen miał strasznie niespokojny, a w dzień wcale w łóżeczku nie chciał, a jak zaczęłam okrywać kołdrą śpi dłużej, więcej i spokojniej i w dzień bez problemu zasypia okryty w łóżeczku - może u Was też podziała?

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Ja nie wiem jak sobie wypracowac rytm dnia. Po kapieli juz jest spoko, ale w dzien albo cycek albo placz. Malo spi, spokojnie lezy tylko chwile i zaczyna poplakiwac. Wiem, ze jest jeszcze malutki, ale fajnie byloby to jakos ogarnac.
    Pati jakos sie unormuje ..
    Jak jestem sama to juz mam staly cykl obrabiania towarzystwa ,siebie,obiadu,chaty.. :-)
    Dziekuje ze mam spokojniejsze dziecko co spi samo i choć troche poleży bo z drugim takim Kacperkiem nie dałabym rady nic zrobić ..oj..
    A drzemka w dzień z.dwojka to juz bylo moje marzenie i kilka razy sie spelnilo haha
    A jak jest tatuś to wszystko rozregulowane i nerwy hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:32

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ